Историја кроз фотографије и слике

Јесте био устанак против Срба, али Бугара.:mrgreen:
Ево га вођа тиквешког устанка.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Христо_Чернопеев
Уосталом није једини Бугарин који се борио против Срба.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Яне_Сандански

Ne znam kakva je to satisfakcija da te jude pretvaras u bugare,kako bilo USTANAK je postojao protiv Srpskog Okupatora...
A da li ces ti njih da nazivas bugarima ili kinezima je tvoj problem...

- - - - - - - - - -

Било како било на слици је Турчин.

И не пише се Српског окупатора, већ српског окупатора. Зашто толико уздижеш окупатора да му мимо правописа име пишеш великим почетним словом?

Ne znam ja toliko dobor Srpski,znam ga dovoljno dobro za jednog Makedonca bez padeza..

- - - - - - - - - -

zir90j-1.jpg

"Ubijen od bugara"

Ne znam kakva je to satisfakcija da te jude pretvaras u bugare,kako bilo USTANAK je postojao protiv Srpskog Okupatora...
A da li ces ti njih da nazivas bugarima ili kinezima je tvoj problem...
То је била побуна бугараша против српских власти, сасвим очекивана с обзиром на околности.
Они су сами себе називали Бугарима, шта ја лично сматрам је небитно у овом случају.
Sandanski2.jpg

Сандански са седмом рилском дивизијом.

Pa ti ne vidis nesto dobro...
Aj pogledaj bolje i procitaj...

"Sloboda ili Smrt"
desno - "Vnatresna Makedonsko-Odrinska Revolucionerna Organizacija Tikveski Revolucionerni reon"

Ovo je kada je izbio Tikveski Ustanak protiv Srba,dole je nacrtan Srbin u Srpskoj uniformi...
Kapa je ona Turska sto su Srbi nosili kao na filmu Zona Zanfirova
Аха. Српска униформа, само је капа из "Зоне Замфирове".:hahaha:

Е, кловну.

То је била побуна бугараша против српских власти, сасвим очекивана с обзиром на околности.
Они су сами себе називали Бугарима, шта ја лично сматрам је небитно у овом случају.
Sandanski2.jpg

Сандански са седмом рилском дивизијом.

Сандански са Турском заставом и Турцима...
220px-%D0%88%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B8_%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BE%D1%82_%D0%B4%D0%B5%D0%B5%D1%86_%D0%9D%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%B1%D0%B5%D0%B3.JPG

198261_471056096253619_1214212875_n.jpg

"Слобода за Македонскиот наорд"

Знач човек је умео да пише...И борио се против бугарске порпаганде...

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net...60x960/738371_583287681697126_903515136_o.jpg
396818_660017947357432_165096012_n.jpg

Сандански је дакле Турчин?

Можеш да напишеш још једно 10000 пута да је Бугарин,то неће помоћи да он постане бугарин...
Човек којег мрзе бугари и грци због његове борбе за македонски народ...

Poslednja izmena od moderatora:
daskal-jovan-cvetkovic-1.jpg

Јован Цветковић из Куманова,сеоски учитељ у селу Кокошиње,погинуо у чувеном Кокошињском покољу који је извршио комитски војвода и мајор бугарске војске Атанас Бабота над српским првацима у овом селу.Даскал Јован је био млад човек,тек изашао из Призренске богословије и постављен за учитеља,храбро се држао пред бугарашким злочинцима.Тај део овако описује Краков:
"... -Не сте Срби,Блгари сте.
-Срби смо.
Младост и храброст учитељева задржавала је Баботу.
-А,бре,рекни аз сам Блгарин,па бди Србин,ште ти аризам живота.
-Не поганим уста тим именом
Бабота се дивио.Није га вређало.Неодлучно је клатио пушку и упирао бајонет у груди и мишице везаног учитеља.
Гледао је без страха у оштар,намазани нож чије је убоде као пламени врх осећао.
-Шта мрцвариш!
Мушки крик се угушио у млазу крви.Јован Цветковић,млади даскал,бацио се сам изненада свом тежином тела на бајонет пред собом.
Бабота је запрепашћен са напором извлачио нож из дубоке ране.Покољ је отпочео..."

Тако се у Маћедонији некада бранило Српско име и наслеђе.

Poslednja izmena:
Цене Марковић
10492079_837930939596554_2852936525087952084_n.jpg

(Јелошник код Тетова, 1864) је био српски четнички војвода у Старој Србији и Македонији.
Цене Марковић је рођен 1864. у селу Јелошник код Тетова, у данашњој Републици Македонији. Као младић одлази на печалбу у Бугарску, а затим 1882. у Русију где се уписује као добровољац у коњичку подофицирску школу. Деведесетих година одлази у Бугарску као наредник. Уписује се у организацију ВМРО и убрзо постаје војвода. Након покоља Срба у селу Кокошињу 1905. од стране ВМРО-а напушта ту организацију и постаје српски војвода. Деловао је са четом у Горњем Поречу и у гостиварском крају. Водио је борбе углавном против албанских качака. Године 1912. у Првом балканском рату у четничком одреду Војислава Танкосића учествује у борбама на Мердару. У Првом светском рату такође учествује као четник. Жени се у Битољу 1915. и учествује у пробоју Солунског фронта 1918.

Свака част на херојству, али боље да се рипнуо и покушао зубима да му прегризе гркљан.

Ал' ајд' такви су Срби. Само знају да погину.

И он је волео да живи, ко што волиш и ти да живиш. Само што је он одлично знао да постоје и неке важније ствар од тога. Везан свакако није могао да уради ништа више, него што је урадио.

Poslednja izmena:

Back