Милунка Савић
Buduća legenda
- Poruka
- 35.890
Уметничко виђење продора на Добром Пољу

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Две потковице на зиду куће, амајлија или нешто друго!
Пробај да се обратиш овде:![]()
Ovo su cetvorica austrougarskih vojnika iz vremena I svjetskog rata a fotografija je nastala na italijanskom ratistu. Na sajtu na kome sam nasao sliku pise da su vojnici pripadnici neke sarajevske regimente a lik u sredini nosi prezime moje majke. Posto je prezime prilicno rijetko a u sarajevskom regionu se moze naci samo na jednom mjestu (porodice moje majke) opravdano sumnjam da je covjek sa slike ili moj pradjed ili neko od njegove dvojice brace. Iz prica pokojnog djeda znam da su sva trojica ucestvovali u I svjetskom ratu kao austrougarski vojnici a pradjed je cak imao i neki nizi cin tako da postoji vjerovatnoca da je ovo jedan od mojih predaka. Dugo sam guglao trazeci jos koji podatak o slici ali uzalud.
Пробај да се обратиш овде:
http://www.poreklo.rs/
![]()
Ovo su cetvorica austrougarskih vojnika iz vremena I svjetskog rata a fotografija je nastala na italijanskom ratistu. Na sajtu na kome sam nasao sliku pise da su vojnici pripadnici neke sarajevske regimente a lik u sredini nosi prezime moje majke. Posto je prezime prilicno rijetko a u sarajevskom regionu se moze naci samo na jednom mjestu (porodice moje majke) opravdano sumnjam da je covjek sa slike ili moj pradjed ili neko od njegove dvojice brace. Iz prica pokojnog djeda znam da su sva trojica ucestvovali u I svjetskom ratu kao austrougarski vojnici a pradjed je cak imao i neki nizi cin tako da postoji vjerovatnoca da je ovo jedan od mojih predaka. Dugo sam guglao trazeci jos koji podatak o slici ali uzalud.
Године 1937., у Скопљу, прекопута Официрског дома, откривена су два споменика вајара Антуна Аугустинчића.На коњима су Краљ Петар I Ослободилац и Краљ Александар I Карађорђевић. Виде се у позадини ове фотографије. Порушили су их Бугари у Другом светском рату.
![]()
неке ствари у Срба се до данас нису променилеПОГРЕБ ДВА РАБА
Та ту скоро, биће ових дана,
са'ранисмо једног божјег раба.
Читали сте, вид'ли сте параду,
тај раб божји беше једна баба..
Затутњаше сва четири звона,
поврвеше ките и мундири,
поврвеше перјанице бојне,
поврвеше безбројни шешири.
Сви мајори дебели и суви,
официри цела кита сјајна,