Историја кроз фотографије и слике

Припадници Младе Босне, с лева на десно, горњи ред: Боривоје Јевтић, Владо Марек, Срећко Џамоња, Ивица Ковачевић, Павле Твртковић, Ђулага Буковац, Иво Андрић, Хасан Миљковић.
У доњем реду: Хамзалија Ђоновић, Милош Пјанић, Џемил Дрљевић, Иво Дурбешић.

10394461_244349855763806_2916187714663550499_n.jpg

1930344_451143734936489_965233722_n.jpg

Емилио Милутиновић, војвода кумановски. Емилио је био Србин из Славоније, као аустроугарски војни бегунац примљен је у српску војску где је догурао до чина наредника. Године 1905. напушта војску и одлази са четом у Стару Србију. Године 1906. именован је за војводу Скопске Црне Горе. Због пораза код Челопека иако је био крив као и остали ражалован је од војводске части и одузета му је чета. Од године 1912 опет четује уз Војводу Вука. Након рата био је просветни радник у Скопљу.

Bitka na Čegru-reljef

meejAnE.jpg
А Синђелић Стево са триста друга
Из шанца гледа, па им се руга:
"Гледајте, браћо, соколи моји,
Како се сила душманска роји.
Ај биће меса, ај биће стрви,
Гаврани црни напиће се крви!"

Па сиђе доле, где барут стоји,
Кубуру своју из паса трже
Знамење крста на браћу врже
"Спасавајте се, ко може и хоће."

И прште све у зрак
И земљу трошну притиште мрак
А уз страхоту и уз прах
Чује се узвик "Алах, Алах"!

;)

Улица Београдска, усред НДХ:

$_57.JPG

Ето. Чим ми Срби будемо тако добонамерни према хрватима, као што је павелић био добронамеран према нама Србима, и ми ће мо вратити име заграбачкој. Мада, морам приметити да је нама србима свеједно дал је у питању Коча Поповић или загребачка. исто је то за Србе.

Ето. Чим ми Срби будемо тако добонамерни према хрватима, као што је павелић био добронамеран према нама Србима, и ми ће мо вратити име заграбачкој. Мада, морам приметити да је нама србима свеједно дал је у питању Коча Поповић или загребачка. исто је то за Србе.
И ти си то заиста протумачио као добронамерност према нама Србима?

Или се, као по обичају, овде захебаваш, и замењујеш тезе?

А то, да је нешто сасвим друго и природно да у Београду постоји Загребачка улица, и да није исто да ли је Загребачка или Коче Поповића, треба објашњавати само уистину необавештенима...

И ти си то заиста протумачио као добронамерност према нама Србима?

Или се, као по обичају, овде захебаваш, и замењујеш тезе?

А то, да је нешто сасвим друго и природно да у Београду постоји Загребачка улица, и да није исто да ли је Загребачка или Коче Поповића, треба објашњавати само уистину необавештенима...

Па објасни ти нама необавештенима. Ајд љубим те. Зашто је природно да у Србији буде Загребачка улица? Дакле, Зареб је главни град насђших највећих непријтеља на свету, у задњих 100 година. А Коча Поповић је југослвоен, цинцаско српског порекла, који је страствено мрзео Србе и биоо у титовоој, дакле, хрватској војсци због тога, као и због свог образовања високо рангиран. И у опште се не зезеам и не замењујем теме. Баш је Госн. Бане скоро поставио ту фотку на Фејсбук, уз коментар да ето, чак су и они у НДХ имали Београдску, а ми немамо загребачку више, па су га питали тамо неки људи, да ли сад у Загребу има Београдске улице. Ко зна из каквих су рразлога зликовци хрватски одлучили да оставе у загребу београдску улицу. То сасвим сигурно нема везе са добронамерношћу хрватске елите према Србима. разлоге никад нећемо открити. ја се не питам ништа, ал да се питам, Београд не би имао ни загребачку ни улицу Коче Поповића, чија чувена реченица гласи. ДАЛ ПРВО ДА ВАС СТРЕЉАМ ИЛИ ПРВО ДА РУЧАМ ПА ПОСЛЕ. То кад је доашао као кобајаги ослободиоц у Београд. То јест, кад је дошао да омогући да немачког окпутара замени хрватски окупатор. Упозорио би та да сад у овом часу хрвати држе 70% српске привреде, и да је све међусобно повезано.

Poslednja izmena:
1625618_10203216998050131_1070238954_n.jpg

- - - - - - - - - -

То сасвим сигурно нема везе са добронамерношћу хрватске елите према Србима. .

Наравно да нема. Управо супротно, и управо сам то и ја сама рекла.

А ти убудуће пажљивије читај шта пишем, и престани с брзоплетим закључцима (уколико су само брзоплети).

Па објасни ти нама необавештенима. Ајд љубим те. Зашто је природно да у Србији буде Загребачка улица? Дакле, Зареб је главни град насђших највећих непријтеља на свету, у задњих 100 година. А Коча Поповић је југослвоен, цинцаско српског порекла, који је страствено мрзео Србе и биоо у титовоој, дакле, хрватској војсци због тога, као и због свог образовања високо рангиран. И у опште се не зезеам и не замењујем теме. Баш је Госн. Бане скоро поставио ту фотку на Фејсбук, уз коментар да ето, чак су и они у НДХ имали Београдску, а ми немамо загребачку више, па су га питали тамо неки људи, да ли сад у Загребу има Београдске улице. Ко зна из каквих су рразлога зликовци хрватски одлучили да оставе у загребу београдску улицу. То сасвим сигурно нема везе са добронамерношћу хрватске елите према Србима. разлоге никад нећемо открити. ја се не питам ништа, ал да се питам, Београд не би имао ни загребачку ни улицу Коче Поповића, чија чувена реченица гласи. ДАЛ ПРВО ДА ВАС СТРЕЉАМ ИЛИ ПРВО ДА РУЧАМ ПА ПОСЛЕ. То кад је доашао као кобајаги ослободиоц у Београд. То јест, кад је дошао да омогући да немачког окпутара замени хрватски окупатор. Упозорио би та да сад у овом часу хрвати држе 70% српске привреде, и да је све међусобно повезано.
Ova zaista nikave veze sa istorijom nema. Ovo su neka proizvoljna izvođenja na osnovu privatnih političkih ubeđenja, da ne kažem frustracija.

Vi stvarno verujete u ovo?! :hahaha:
Pa ovo je gore nego komunisticki tekst za druga Tita u vreme SFRJ...

Idi u Gevgelija, raspitaj se sta su Srbi tamo radili u to vreme,da vidimo kako ce da te docekaju ;)

Ovo je kada su Srbi dosli u Makedoniji,kada su Makedonci digli 2 ustanka protiv Srpskog okupatora..
Zastava..
B4-VHpvCIAAON4t.jpg

Poslednja izmena:
Колко видим ова колхозерка са интернационалном заставом пролетаријата гази Турчинa.

:think:

Натпис слобода или смрт на српском језику.

:think:

Pa ti ne vidis nesto dobro...
Aj pogledaj bolje i procitaj...

"Sloboda ili Smrt"
desno - "Vnatresna Makedonsko-Odrinska Revolucionerna Organizacija Tikveski Revolucionerni reon"

Ovo je kada je izbio Tikveski Ustanak protiv Srba,dole je nacrtan Srbin u Srpskoj uniformi...
Kapa je ona Turska sto su Srbi nosili kao na filmu Zona Zanfirova

Pa ti ne vidis nesto dobro...
Aj pogledaj bolje i procitaj...

"Sloboda ili Smrt"
desno - "Vnatresna Makedonsko-Odrinska Revolucionerna Organizacija Tikveski Revolucionerni reon"

Ovo je kada je izbio Tikveski Ustanak protiv Srba,dole je nacrtan Srbin u Srpskoj uniformi...
Kapa je ona Turska sto su Srbi nosili kao na filmu Zona Zanfirova
Приказан је војник са фесом на глави. Српска војска није носила фес, већ шајкачу.

То је Турчин.

TurksGroup1-001.jpg

TurksGroup2-001.jpg

Такође видимо да је натпис на македонском језику који реформисан по Вуковом моделу где се користи латично слово Ј.

Ето, да не би тог Вуковог Ј били бисте Бугари, па би уместо револуционерна организација писало революционна организация.

Лепо ја кажем да си ти блгарски шпијун.

Да живее Македонија! Сандански блгарско-турски шпијун!

Приказан је војник са фесом на глави. Српска војска није носила фес, већ шајкачу.

То је Турчин.

Tikveski ustanak je bio protiv Srba...
Ovo je primer tog znamena, jer se original nalazi u Beogradskom muzeju kod vas..;) idi pa ga vidi

Dakle BORBA PROTIV SRBA...nikakvi turci ili bugari....Tikveski ustanak je bio ustanak naroda protiv Srpskog okupatora..

Tikveski ustanak je bio protiv Srba...
Ovo je primer tog znamena, jer se original nalazi u Beogradskom muzeju kod vas..;) idi pa ga vidi

Dakle BORBA PROTIV SRBA...nikakvi turci ili bugari....Tikveski ustanak je bio ustanak naroda protiv Srpskog okupatora..
Било како било на слици је Турчин.

И не пише се Српског окупатора, већ српског окупатора. Зашто толико уздижеш окупатора да му мимо правописа име пишеш великим почетним словом?

Back