Историја Бугара

Pa i Beograd je bio bugarski grad.....
Па можда у неком моменту и јесте био јер се у једном кратком историјском тренутку Бугарска мало раширила али бугари никад нису били становници Београда, нарочито не већински, док су са друге стране Срби итекако живели у Софији и били већина иако њихови потомци данас гаје нека друга национална осећања. Источни Срби западне Бугарске - Шопи

Ne zezam.Prvi put sam cuo ovde na Krstarici da postoji neki kralj Milutin.Ova crkva se zove Sveta Nedelja.
Pa dobro bre, niko nije rekao da se crkva zove Kralj Milutin. Znamo i mi da se zove Sveta Nedelja i da je u centru Sofije. Šteta što ne znate da je Milutin tu sahranjen. Garantujem da nemate više od 5-6 kraljeva koji su sahranjeni u Bugarskoj a da im se zna grob.

U Ukrajini ima sahranjeni dva vladara-Kubrat i Asparuh,u Grckoj je sahranjen car Samuil.U Bugarskoj ima nekoliko sahranjeni.Inace si u pravu,posle turskog najezda na Balkanu je sruseno skoro sve....
Nisam znao ovo za Ukrajinu. A gde je Samuilo sahranjen u Grčkoj.? Tamo često idem na letovanje, pa ako mi je usput mogao bih da svratim. A i za Bugarsku isto? Nisam uopšte s tim upoznat.

Back