Историја Бугара

Превод овог текста на српски или енглески.
Po kom osnovu se velikobugarski nacionalistički sajt promacedonia.org uopšte ovde toleriše kao izvor? Pravilnik pdf Istprija eksplicitno zabranjuje nacionalističke sajtove kao “izvor”, a promacedonia.org je i napravljena za teorijsko utemeljivanje bugarskog “prava” na Makedoniju. Bar polovinu materijala su pisali vrhovisti iz VMRO. Još kad se pogleda popis sestrinskih sajtova:

http://promacedonia.org/sister.html

Не знам колико имаш година, нити да ли си икада ишао у школу. Очигледно немаш озбиљну основу.
Бугарска није послала трупе на источни фронт због неслагања Бориса III и бугарске владе да пошаљу бугарске дивизије у рат против Руса. Он је то јасно рекао Хитлеру још 1941. године.

Pogledajte prilog 1383888

Покажи ми бар један документ који доказује да је бугарска војска учествовала у нападу на Југославију 1941. године. Да, 1942. Бугарска је окупирала Србију. Али непријатељства су вођена против партизана и ређе против четника. Ти говориш о некаквом геноциду, а заправо се геноцид десио у Македонији између 1913. и 1940. За то време затворено је скоро 1.500 бугарских школа, a 2.000 бугарских цркава и манастира
претворени су у српске или патријаршијске. Десетине хиљада је репресирано, убијено или прогнано у суседне земље. Ако то није геноцид над становништвом Македоније, не знам шта је.
Šta je bugarska vojska tražila u Jugoslaviji 1941-1944? To što ste bili vojnički preslabi da bilo kog napadate (jedini razlog zbog kog vas nije bilo i kod Staljingrada) ne menja činjenicu da je Bugarska bila agresor i okupator.

@Casual Observer
Ovde samo ti treba da budeš banovan na forumu jer ti je jedina funkcija spamovanje i laganje. Ti toliko lazes i izmisljas da se sam spetljas u svojim lazima. Nisi se jos uvek izvinio sto si lagao o navodnom postojanju tri člana u lužničkom. Zamoliću moderaciju da ti zabrane da me taguješ jer si me u ovu temu ti uveo svojim provokacijama iako nisam prethodno učestvovao u njoj, niti sam imao interes.

@Casual Observer Hoćeš li da se izviniš za ovu svoju laž?
Screenshot_20230713_004141_Chrome.jpg

@Лекизан @đavolčić @Nina

Promacedonia.org je notorni velikobugarski nacionalistički sajt koji dokazuje “bugarska prava na Makedoniju”, a pravilnik ne dozvoljava nacionalističke sajtove kao izvor na istoriji - ukoliko se uzmu teoretusanja VMRO kao izvor daleko će se stići.
Где то пише или ћеш бар дати један доказ да је ово националистички сајт? На пример, недавно сам прочитао ово на сајту: да ли је и ово бугарска пропаганда:

1690314841903.png

Као особа која има највише коментара у овој теми, пошто видим да аутора теме нема на форуму, упутио бих молбу. Свако се у мојим коментарима на ову тему може уверити да су стриктно поткрепљени доказним материјалом тамо гдје је то могуће. У духу конструктивног дијалога и као особа која на апсолутно исти начин учествује у другим темама – са жаљењем морам да кажем да смо дошли до тачке у којој више не може да се води конструктивна дискусија. Ово је углавном због агресивног и провокативног понашања једног члана форума овде.
Предлажем да се тема затвори.

@Casual Observer
Sve tvoje škrabotine mogu da demantujem i upotrebom srpskih izvora, da ne kmečiš kako je velikobugarska propaganda. Pozicija SANU je da samo Makedonci i Bugari među Slovenima imaju upotrebu članova, a ti ovde pišeš o Srbima i srpskim dijalektima sa tri člana.
Ako se suprotstave tvoje tvrdnje sa stavovima SANU ispada ili da to nisu Srbi ili da to uopšte nije srpski jezik. Odluči se. Zvanična srpska lingvistika ne priznaje postojanje članova u prizrensko-timočkom.

@Casual Observer
Sve tvoje škrabotine mogu da demantujem i upotrebom srpskih izvora, da ne kmečiš kako je velikobugarska propaganda. Pozicija SANU je da samo Makedonci i Bugari među Slovenima imaju upotrebu članova, a ti ovde pišeš o Srbima i srpskim dijalektima sa tri člana.
Ako se suprotstave tvoje tvrdnje sa stavovima SANU ispada ili da to nisu Srbi ili da to uopšte nije srpski jezik. Odluči se. Zvanična srpska lingvistika ne priznaje postojanje članova u prizrensko-timočkom.
Laž. Izvelo te iz ravnoteže ono sa tj i dj i vašim ‘št’ i ‘žd’.

Dokaźi ili priznaj da svesno lažeš..

@Лекизан @đavolčić @Nina

Promacedonia.org je notorni velikobugarski nacionalistički sajt koji dokazuje “bugarska prava na Makedoniju”, a pravilnik ne dozvoljava nacionalističke sajtove kao izvor na istoriji - ukoliko se uzmu teoretusanja VMRO kao izvor daleko će se stići.
Да, а колега Борис зна да су такви сајтови забрањени, а уз то нису ни на српском језику, такође по правилнику форума, дакле нама неразумљиви, па ће прво да нам преведе све то јер он доследно поштује правилник.

Да, а колега Борис зна да су такви сајтови забрањени, а уз то нису ни на српском језику, такође по правилнику форума, дакле нама неразумљиви, па ће прво да нам преведе све то јер он доследно поштује правилник.
Који сајт је забрањен? Promacedonia је документарни сајт - има материјала на немачком, енглеском, руском, српском.
Да подсетим да је тема о Бугарској и Бугарима – било какве оптужбе за великобугаризам су непримерене и могу само да одражавају лично мишљење саговорника.

Који сајт је забрањен? Promacedonia је документарни сајт - има материјала на немачком, енглеском, руском, српском.
Да подсетим да је тема о Бугарској и Бугарима – било какве оптужбе за великобугаризам су непримерене и могу само да одражавају лично мишљење саговорника.
Сви сајтови који нису регистровани у АПР-у су забрањени.
Тај материјал мораш да преведеш на српски или енглески, језике дозвољене на овом форуму, ако си већ то тражио од других корисника онда је ред да се и ти тако понашаш.

Да ли се ти завитлаваш овде са нама?
Нигде у правилима не пише да је забрањен линк ка тексту.
Забрањено је постављање текста директно на форум..

Као што сам рекао - можеш безбедно да га обришеш.

Нигде у правилима не пише да је забрањен линк ка тексту.
Забрањено је постављање текста директно на форум..
Већ сам ти рекао да ме не учиш правилима овде.
Линкови су дозвољени ка дозвољеним сајтовима:
https://forum.krstarica.com/threads/vazno-pravilnik-foruma-istorija.895132/
а онај што си поставио то није.
Уз то није ни на српском ни на енглеском, зато сам ти тражио превод, а ти и то игноришеш, иако си од других корисника тражио да ти преведу постављене текстове са енглеског.
"-постављање садржаја који нису на српском или енглеском језику"
https://www.krstarica.com/info/pravilnik/

Постављање текста директно на форум није забрањено, али је потребно уз то навести извор текста, аутора, референце, или архив и тамошњу ознаку где се документ налази, зависно шта је доступно.

Dotični sajt je krcat vrhovističkim političkim pamfletima članstva velikobugarskog krila VMRO-a. To što pamfletistiku proglašavaš za istoriografiju je tvoj osnovni problem.

Isto tako možeš da dokazuješ i teorije o Atlantidi pomoću Conevljevih sočinenija - jedino što materijalom sa promacedonia.org može da se dokaže van svake sumnje je kontinuitet vaših velikobugarskih teritorijalnih aspiracija.

Већ сам ти рекао да ме не учиш правилима овде.
Линкови су дозвољени ка дозвољеним сајтовима:
https://forum.krstarica.com/threads/vazno-pravilnik-foruma-istorija.895132/
а онај што си поставио то није.
Уз то није ни на српском ни на енглеском, зато сам ти тражио превод, а ти и то игноришеш, иако си од других корисника тражио да ти преведу постављене текстове са енглеског.
"-постављање садржаја који нису на српском или енглеском језику"
https://www.krstarica.com/info/pravilnik/

Постављање текста директно на форум није забрањено, али је потребно уз то навести извор текста, аутора, референце, или архив и тамошњу ознаку где се документ налази, зависно шта је доступно.
Тражио сам превод јер је члан форума направио директан copy &paste у 4 поста

Ако пратим упутства за изворе које си поставио, онда се чини да су сајтови за постављање књиге дозвољени.
Текстови који су копирани са нерегистрованих АПР сајтова нису дозвољени.
Објавио сам само линк, пошто је текст у мом посту потпуно ауторски.
Ако се не слажеш са мојим тумачењем, хајде да се окренемо супермодерацији.

1690322508559.png

Dotični sajt je krcat vrhovističkim političkim pamfletima članstva velikobugarskog krila VMRO-a. To što pamfletistiku proglašavaš za istoriografiju je tvoj osnovni problem.

Isto tako možeš da dokazuješ i teorije o Atlantidi pomoću Conevljevih sočinenija - jedino što materijalom sa promacedonia.org može da se dokaže van svake sumnje je kontinuitet vaših velikobugarskih teritorijalnih aspiracija.
Promacedoia.оrg је сајт за поставање књига као и сваки други. Не видим како сајт дефинишеш као националистички када тамо има свакаквих књига и архивских докумената.

@Casual Observer
Još uvek čekamo tvoju dokumentaciju o “poziciji SANU” koja “tvrdi” da su Prizrensko-Timočki govori “bugarski”. Ovo ti je bar hiljadita laž ovde. Kad svesno izneseš tvrdnju za koju unapred znaš da nije istinita onda se to zove laganje.

“Teorijsko obrazlaganje” velikobugarskih teritorijalnih pretenzija na delove Srbije (ili i skoro celu teritoriju Republike Srbije, već kad je kako probitačno) kao i na celokupnu teritoriji Makedonije se naziva velikobugarska propaganda. Javno širenje stereotipa i uvredljivih memova u nadi da bi nekako mogle da se izazovu nekakve “podele” unutar srpskog naroda da bi se olakšalo sprovođenje tvojih velikobugarskih pretenzija je po definiciji govor mržnje - tome si izrazito sklon, da te samo podsetim o tvom lupetanju o “odsecanju dojki srpskih devojaka” na temi o Ukrajini.

Тражио сам превод јер је члан форума направио директан copy &paste у 4 поста

Ако пратим упутства за изворе које си поставио, онда се чини да су сајтови за постављање књиге дозвољени.
Текстови који су копирани са нерегистрованих АПР сајтова нису дозвољени.
Објавио сам само линк, пошто је текст у мом посту потпуно ауторски.
Ако се не слажеш са мојим тумачењем, хајде да се окренемо супермодерацији.

Pogledajte prilog 1384212
Toliko si se uživeo u velikobugarsku nacionalističku propagandu da nisi u stanju da podneseš bilo kakav protivargument. Kognitivna disonanca? :lol:

Back