Mstislav
Legenda
- Poruka
- 74.095
Ova slovenska varijanta sve do Aljaske i centralne Azije.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Није ни чудо, покорише пола Света![]()
Ти што су покорили пола света преко колонизација и ратова су R1b (западне гране).
А степски коњаници из енеолита/бронзаног доба, Р1а ?
Мислио сам на то што су Шпанци, Португалци, Французи, Холанђани и Енглези колонизовали обе Америке, Африку, Аустралију и велике делове Азије у између 16-ог и прве половине 20-ог века.
Они су притом уништили латиноамеричке напредне цивилизације (Маје, Инке и Астеке), а истребили су и многе примитивније народе и племена широм света.
Поменити народи су у огромној већини R1b.
И дан данас они кроје капу целом свету преко Америке.
Тачно, али то је било неколико миленијума касније. Много пре тога су Индоевропљани, носиоци R1a, заузели све од Балтика до Ганга.
Nisu ni I1 za odbaciti, vikinzi. Sigurno ih je bilo R1b, ali manji deo.
Некад било, али ако Русија успе да постане најјача светска сила онда ће вратити доминација R1a људи.
Мислим да Путин није R1a, некако ми вуче на N1c.
Мислим да се спрема велика доминација O,N и C. Ко разуме схватиће...
Ti si i onako napola Bugarin, pa neće biti teško.
Па бити Бугарин је разлог за понос.
Zašto?
Најстарија држава у Европи, стварање ћирилице,прва словенска православна држава која је добила независна црква и патријарх,прва словенска држава која је постала царство,спречивање арапске инвазије на Југоисточној Европи у 717, проналазач рачунара је Бугарин,двоје космонаута,итд. ..........
Pa?
I šta znači najstarija država u Evropi?
проналазач рачунара је Бугарин
Значи дословно, ниједна држава у Европи од ових који још постоје,није створена пре Бугарска (681).
P.S. Да додам,имамо трачанско наслеђе и имамо најбољи и лепшији фолклор на свету![]()
Gluposti, ali bas dibidus.
- - - - - - - - - -
Tu drzavaju je unistila Vizantija pre hiljadu godina. pride sto ta drzava do 10. stoleca i nije bas slovenska,
Џон Винсент Атанасов (енгл. John Vincent Atanasoff; Хамилтон, 4. октобар 1903 — Фредерик, 15. јун 1995) је био амерички физичар бугарског порекла. У 1973. години, одлуком суда у патентној парници “Ханивел против Спери Ренда” (енгл. Honeywell v. Sperry Rand), он је проглашен за проналазача првог аутоматског дигиталног рачунара, машине са специјалном наменом која је названа Атанасов-Бери рачунар (енгл. Atanasoff–Berry Computer, ABC).
Бугарска држава је створена 1878. Да имаш мало више мозга, говорио би о земљи а не држави, али ни у том случају не би се могао позивати на наследство иноверне и иноплемене прве Бугарске, која с вашом има отприлике исто толико везе колико и Индијанци с Индијом.Значи дословно, ниједна држава у Европи од ових који још постоје,није створена пре Бугарска (681).
Бугарска држава је створена 1878. Да имаш мало више мозга, говорио би о земљи а не држави, али ни у том случају не би се могао позивати на наследство иноверне и иноплемене прве Бугарске, која с вашом има отприлике исто толико везе колико и Индијанци с Индијом.
Када говоримо о старости држава, континуитет је од пресудног значаја. Српска државност датира још од 9. века, па можда и раније, али држава Србија је створена 1815. Најстарија држава у Европи је вероватно Француска, мада су ту негде и Шкотска и Данска.
Ако говоримо о тренутном виду власти, онда Француска држава датира тек од 1958. године, када је створена Пета француска република. Слично је и са већином других европских земаља - мало их датира из периода пре 19. века.
Mlade Bugarke uvek bile na visini zadatka![]()
Опет незнање. Име српске средњовековна држава на српском језику није било 'Србија'.Нисмо ми криви за то што ваших предака са створили држава која носи име Србија тек у 12 века![]()