Историја Бугара

Antifashisticka,borba Bugara obicno pocinje,kada Rusi udju u Sofiju,shto nam zabranishe sile Antante da 1918,udjemo u Sofiju..Stepa i Zhivojin bi od nje napravili lep Srpski gradic..Dobro kaze Srpska poslovica iz Leskovackog kraja...Kada je neki rat ti udri Bugarina necesh pogreshiti...znaju nashi ljudi iz toga kraja shta ih je od Bugara snalazilo vishe puta..

Kada budem video da protivnicki general podigne spomenik neprijateljskoj vojsci kao shto je uradio Feldmarshal Makenzen u Koshutnjaku kod Beograda i da tamo pishe...Sie ruhen Serbische Helden-Ovde pocivaju Srpski Junaci,dakle kada vidim takav spomenik Bugarskom vojniku posred Bugarske a da ga je njihov neprijatelj podigao..tada cu poceti ceniti Bugarsku vojsku takvog spomenika nema jer sta bi neki Bugarski neprijatelj na njemu mogao da napishe...Ovde lezhe oni shto pobegoshe pred nama za petnestinu minuta....

Москва 24 јуна 1945, Парада победом СССР над Трећог рајха.Једини представник туђој држави и војсци је био генерал Владимир Стојчев заповедник Прве бугарске армије, која је ратовала против немачке војске на територији Југославије, Мађарској и Аустрији.На овој слици је крајни у десном

2497.jpg

Вуковар 2016 г.

Polaganjem vijenaca i prigodnom komemoracijom danas je upriličeno svečano otkrivanje renoviranog bugarskog vojnoga groblja u Vukovaru koje se nalazi kod Gradskog groblja Vukovar.
Ministar obrane Bugarske Nikolay Nenchev podsjetio je kako je tu pokopano 1.027 bugarskih vojnika koji su se borili na strani antifašističke koalicije i koji su stradalih u završnim operacijama na kraju Drugoga svjetskoga rata. Prema njegovim riječima tijekom Drugoga svjetskoga rata na području Hrvatske, Srbije i Makedonije poginulo je oko 10.700 bugarskih vojnika koji su se daleko od svojih domova borili protiv nacizma.

Poslednja izmena:
Jeste Han Alexandros lepa slika,ali sto nerece da ste u tom ratu dva puta ratovali 1941 ste vikali zhiveo Tatko Hitler i nas napali bez objave rata a 1944 kad vam je Rus u Sofiji bio beshe ono Zhiveo Bratko Staljin u svakom ratu se predjete pa nas napadnete mislite propade Srbija,a posle kukate kod velikih sila da slucajno Srbi u Sofiju neudju i ne naplate neke ratne dugove...

I Madjari su nas 1941 napali i po Vojvodini chuda cinili,ali se bar predsednik Madjarske Vlade Grof Tisa ubio noc pred napad,postupivshi kao castan covek plemic i oficir da nebi pogazio datu rec,shto vash predsednik vlade nedade bar ostavku,znash li Hane shto vecina Srba ceni vishe Grke nego Vas, Vi ste nas 1915 kukavicki napali,e pred napad je izaslanik Nemackog cara Vilhelma II Ishao u Atinu da ponudi Grcima da uchine isto to i zauzmu deo Makedonije,tadashnji predsednik Grcke vlade Elefterios Venizelos je to odbio i rekao Nemackom izaslaniku ovo...Gospodine poruchite vashem Caru..Da je Grcka mnogo mala drzava da bi uradila toliku Svinjariju...

Znash li Hane Alexandros da je Esad Pasha Topotani,Turski komandant Skadra u balkankom ratu inache Albanac,sahranjem na Srpskom vojnickom groblju kod Tije-a po vlastitoj izrichitoj zelji,jer kada smo ga mi u Skadru zarobili prema njemu smo viteshki postupili i to toliko da on to nikad nije zaboravio...

Бугарски цар Борис III је рекао: "Увек са Немцима,никад против Руса", зато су га Енглези отровали у 1943.

Pa kad je covek Nemac sta ce drugo reci...vi niste ni imali Bugarina za cara...Jedino je Srbija dobila dinastiju iz svog naroda na Berlinskom kongresu...Zapadnjaci su znali najbolje ko ima slugeranjski mentalitet a ko nece Saks Koburge i ostale svabe za vladare

Pa kad je covek Nemac sta ce drugo reci...vi niste ni imali Bugarina za cara...Jedino je Srbija dobila dinastiju iz svog naroda na Berlinskom kongresu...Zapadnjaci su znali najbolje ko ima slugeranjski mentalitet a ko nece Saks Koburge i ostale svabe za vladare

Династије Сакс-Кобург и Гота је најуспешнија и утицајнија у светској историји.

Москва 24 јуна 1945, Парада победом СССР над Трећог рајха.Једини представник туђој држави и војсци је био генерал Владимир Стојчев заповедник Прве бугарске армије, која је ратовала против немачке војске на територији Југославије, Мађарској и Аустрији.На овој слици је крајни у десном

2497.jpg
Против кога је ратовао тај од 1941 до 1944?

Mali kneshcici Saksen Koburg und Gota,najuspeshniji u Svetskoj Istoriji,Ti to verovatno zato shto je onaj ukrasni muz Kraljice Viktorije bio iz te dinastije,pa jedan Milosh Obrenovic koji je bio jedan od najbogatijih ljudi Evrope toga doba mogao je te Saksen Koburge da kupi za mekinje... da negovorimo o tadashnjim Habzburzima,Romanovima,Burbonima iz Spanije i dr i dr

Evo jos dve imena Bugara u Srbiji-car Dusan i Nikola Pasic.
Izvor za Cara Dusana? Koji znanstvenik i u kojem djelu to tvrdi?

Evo i ja kao Bugarin iz Srbije da se priključim temi.Raspravljati o tome da li su Bugari pra Bugari ili Sloveni je isto kao i raspravljati o tome da li su Srbi Sloveni,Iliri ili Vlasi tj.starosedelačko romanizovano stanovništvo Balkana ili nešto četvrto.Bugari za svoje pretke smatraju pra Bugare po kojima nose ime,Slovene i Tračane.I mislim da je to ispravniji i istinitiji stav nego sebe smatrati samo Slovenom što je neistinito i nepravedno prema svojim ostalim precima.Sloveni su danas pre svega lingvistički pojam a ne genetski.Ako ćemo brojati krvna zrnaca ...po DNK-a analizama Srbi i Bugari spadaju među najsličnije narode po procentima raznih DNK-a.Ako ćemo ko najviše ima slovenskog gena onda su to Poljaci ...ali ni oni nemaju sto posto slovenskog gena već oko 60%,Rusi imaju svega 40% slovenskog gena ...a Srbi i Bugari svega 20%.
.

Kako neko reče između Srba i Bugara ni dan danas ne može da se povuče jasna granica zbog sličnosti dva naroda naročito u graničnim područjima.Dva naroda su se preplitali i mešali kroz istoriju i imali slične istorijske sudbine,padove,uzdizanja,periode veoma dobrih i periode veoma loših odnosa.Kako reče istoričar Čedomir Antić....Mi Srbi imamo najsličniji jezik sa Hrvatima sve ostalo imamo najsličnije sa Bugarima.I ja mislim pošto dobro poznajem oba naroda i njihove dobre i loše osobine da smo veoma slični po jeziku, po veri, po običajima,po mentalitetu itd.Kroz istoriju smo kako sam rekao imali i periode veoma dobrih odnosa i periode veoma loših odnosa.Ja se nadam pošto u porodici imam i Srba i Bugara i puno prijatelja u oba naroda da će u budućnosti odnosi biti sve bolji i bolji..

Link za Cedomira Antica?

Poslednja izmena od moderatora:

Back