Boris T
Poznat
- Poruka
- 7.353
Нећу да кажем које је Пашићево порекло - да ли је из села Велики Извор, или Зајчар или Тетово - али мајка му се звала Пена ... па, не морамо ни да погађамо одакле то име потиче ... ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Нисам видео доказе о његовом бугарском пореклу осим спекулација да му је мајка можда била из Видина, а отац из Габрова ... .... а име његове мајке, да, ово је већ чисто бугарско име .... Пена/ПенкаNo, šta u Bugarskoj znaju o Pašićevoj rodbini?To je, negde, jedno nerazjašnjeno pitanje što se tiče srpske istoriografije...u Srbiji se priča da možda ima i danas familije tamo.
Иначе, немојмо се заваравати - током своје политичке каријере, Пашић не показује ништа пробугарско већ се напротив бори против Бугарске за македонске земље ....u Srbiji se priča da možda ima i danas familije tamo.
Иначе, немојмо се заваравати - током своје политичке каријере, Пашић не показује ништа пробугарско већ се напротив бори против Бугарске за македонске земље ...
У принципу, да, био је прилично близак са неким члановима бугарске владе, чак је неко време радио и у Министарству унутрашњих послова. Али колико је све ово истина остаће мистерија. После 1890. његова каријера била је у потпуности повезана са Србијом и њеном спољном политиком на Балкану.A sklanjanje tamo?
E-V13 хаплогрупа код Бугара је 23%, и они су једини славофони народ код којих најјача хаплогрупа није I2a-Din или R1a.Bugari y-haplogrupa (po otcu) - I2-l460 22% , na vašu žalost vi ste najviše dinarski genotip !
https://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_studies_on_Bulgarians
Не желим да улазим у тему Македоније, јер овде не припада, али овај први Новаковићев уџбеник увелико показује да се пре 1876. године у Србији знало да Бугари живе у Македонији.је написао у својој „Српској читанци за гимназију и реалну школу“, у далекој 1870
Па, ово ништа не доказује, нико од данашњих балканских народа није прави генетски Словен или прото-становник Балкана.E-V13 хаплогрупа код Бугара је 23%, и они су једини славофони народ код којих најјача хаплогрупа није I2a-Din или R1a.
E-V13 хаплогрупа код Бугара је 23%, и они су једини славофони народ код којих најјача хаплогрупа није I2a-Din или R1a.
Pogledajte prilog 994329
@Mstislav
Зависи колики је узорак. По неким статистикама E-V13 је нешто јача I2a-Din код Бугара. У сваком случају те 2 хаплогрупе су близу код Бугара. Док је код Срба I2a-Din убедљиво јача од E-V13 (за око 2.5Х јача).
Drugim rečima se ne može negirati njihovo slovensko(čitaj Srpsko) poreklo !Зависи колики је узорак. По неким статистикама E-V13 је нешто јача I2a-Din код Бугара. У сваком случају те 2 хаплогрупе су близу код Бугара. Док је код Срба I2a-Din убедљиво јача од E-V13 (за око 2.5Х јача).
Ма опет лупетање - да ли је врло тешко схватити да су Бугари Срби исто толико колико су Срби Бугари ...? све на Балкану је мешавина - ове процентуалне разлике у хаплогрупама не говоре ништа -можда о неким генетским, веома удаљеним разликама - али народе дефинишуslovensko(čitaj Srpsko)
Pa naravno da je sve mešavina , lupetanje je kad novohrvatski povežeš sa posebnom nacijom , postotci u narodima su bitni , zato se i vrše analize ! Čuj "lupetanje" he,heМа опет лупетање - да ли је врло тешко схватити да су Бугари Срби исто толико колико су Срби Бугари ...? све на Балкану је мешавина - ове процентуалне разлике у хаплогрупама не говоре ништа -можда о неким генетским, веома удаљеним разликама - али народе дефинишу
етнo-културне и језичке карактеристике
У принципу, да, био је прилично близак са неким члановима бугарске владе, чак је неко време радио и у Министарству унутрашњих послова. Али колико је све ово истина остаће мистерија. После 1890. његова каријера била је у потпуности повезана са Србијом и њеном спољном политиком на Балкану.
Можда је тако - али мислим да чак и ако има рођака у Бугарској, они су под другим именом - име Пашић је, колико ја знам, из другог брака његове мајке. Не знам, и искрено не верујем да постоји неко озбиљно интересовање за Пашићеву личност у Бугарској. У бугарској историји, иако се помиње његово "бугарско" порекло, он остаје једноставно премијер Србије и заштитник српских националних интереса на штету бугарске државе после Првог светског рата.Danko Leovac tvrdi da on ima neke i rodbinske veze tj. da su mu članovi porodice i danas živi, ali nekako nema dovoljno saradnje između Srba i Bugara i nekog predanog istraživača koji bi dobro znao bugarski jezik i otišao tamo da istraži.
А шта је новохрватски? народ, језик, држава? Не разумем шта желиш да кажеш?lupetanje je kad novohrvatski povežeš sa posebnom nacijom
Можда је тако - али мислим да чак и ако има рођака у Бугарској, они су под другим именом - име Пашић је, колико ја знам, из другог брака његове мајке. Не знам, и искрено не верујем да постоји неко озбиљно интересовање за Пашићеву личност у Бугарској. У бугарској историји, иако се помиње његово "бугарско" порекло, он остаје једноставно премијер Србије и заштитник српских националних интереса на штету бугарске државе после Првог светског рата.

Але, не живим у Бугарској - то захтева истраживање, путовања итд. Па и већ неко време сам далеко од професионалне науке.Pa eto tebi ideje.![]()
али народе дефинишуА шта је новохрватски? народ, језик, држава? Не разумем шта желиш да кажеш?
Ја добро знам шта сам написао, али ти не знаш ... Питао сам зашто користиш израз "новохрватски"?али народе дефинишу
етнo-културне и језичке карактеристике
Pa ti lupi to ,a sad se iščuđavaš i ne razumeš ?
Можда је тако - али мислим да чак и ако има рођака у Бугарској, они су под другим именом - име Пашић је, колико ја знам, из другог брака његове мајке. Не знам, и искрено не верујем да постоји неко озбиљно интересовање за Пашићеву личност у Бугарској. У бугарској историји, иако се помиње његово "бугарско" порекло, он остаје једноставно премијер Србије и заштитник српских националних интереса на штету бугарске државе после Првог светског рата.