Takođe, u drugoj objavi, Igor vrlo oštro o episkopu Davidu:
Дакле Давиде ја не бренујем свештенике, јер ти си само човек као и ја, а то што си ти завршио богословију, а ја информатику тебе не приближава Богу, кога се ја плашим а ти очигледно не, те ја немам проблем да ти пред Богом кажем следећу истину, а ти после ње можеш и анатему да бациш, што да не, не би ме изненадило,
јер твоји учитељи су је бацали и на Душана Силног што не би и ти на мене. Ово свакако не значи да себе поистовећујем са Душаном коме нисам ни за нокат, већ само кажем ако су њему то слични теби учинили какав проблем да тако исто и мени буде који сам скоро па небитан. Ја свакако нећу имати проблем са тим, пред собом и Богом, јер су ме учили да је Бог је истина и истина је Бог.
Дакле, Давиде ти си један лажов и преварант и лицемер и потпуно се уклапаш у слику световне и црквене власти данас у Србији. Наиме, знамо се још кад си само пар дана после постављења преговарао са Батом Гашићем око куповине телевизије Плус у Крушевцу која је тада била у огромним финансијским проблемима и само захваљујући Порфирију који је тада председавао РРА дозволу није изгубила. Тада када је Бата Гашић чији сам тада директор телевизије био предложио да ми буде кум, ја сам чуо из твојих уста да ћеш живети у манастиру Наупаре и да никада нећеш дозволити да се возиш у скупим лимузинама јер то није твој поглед на живот, говорио си све бреме о скромности.
Слагао си, дела су те демантовала, јер
потом су ти саграђене златне одаје у центру Крушевца сви знају где, а и данас
не само да уживаш у лимузинама већ и у многим другим благодетима овоземаљског живота, што је и логично будући да си
грчки ђак, ви то тако, јер тако сте научени. Ја и Бата смо се разишли по готово свим питањима а Ти и Бата сте се баш нашли, тачније можда се нисте нашли око наведеног посла, али јесте око многих других каснијих послова и Бога ми сте се баш присно повезали.
Ти такав лажов, ти који не осуђујеш педере и лезбејке, који не осуђујеш парадирање развратника по нашим улицама, ти који седиш са убицама, ти који реч ниси рекао против забрањивања народу да слави Ускрс две године како доликује у нашим храмовима због наводних пандемијских мера, ти се усуђујеш да некоме држиш моралне придике. Ти срам те било од година и титуле лажеш и обмањујеш народ да Александар Шаргић пропагира многобоштво, као да народ који је купио ко зна колико наших књига, није сам имао увид да је баш супротно, те да се у свим књигама инсистира на монотеизму, инсистира на светосављу, што би значило да књиге ниси ни прочитао а стајале су код тебе пола године.
Срам те било Давиде и грех на твоју душу што лажеш и што си себи присвојио право да судиш и пресуђујеш, а баш да видим како ћеш то да забраниш да неко уђе у епископију, јер није то твоја прћија удбашка и грчка нити екуменистичка него српска, наша и од српских пара грађена, нешто си помешао.
По делима нека нам се суди горе на небу, а видећемо се ако Бог да тамо негде и баш ме интересује
ко ће да гори у паклу ти или онај кога осуђујеш и коме пресуђујеш, онај који ако није неком помогао одмогао није свакако.
Срам те било од речи које си изговорио и написао, а зна се и по чијем диктату, али ко зна зашто је то добро, јер када се о Ациним књигама и даље буде говорило у Србији,
твог имена и дела се нико неће сећати како на земљи тако и на небу и не само тебе него и многих из садашње СПЦ, јер
да хоћете за један дан би вратили или поставили Србију тамо где јој је место, где заслужује да буде, али нећете, јер добро вајдите у овој жабокречини у коју сте нас сви заједно сместили.
Ovo postaje sve interesantnije.
@St0oNo0gA