Istine i zablude o bombardovanju 1999.

ŠTO reče Jugoslav Petrušić pogibija radnika RTS je razlog jer je NEKOM TREBALA KRV

Бомбардовање зграде РТС уБеограду од стране НАТОснага је извршено 23. априла1999. године у 2:06, токомбомбардовања СР Југославије и рата на Косову и Метохији. Тада је живот изгубило 16 радника ове медијске куће, а још 16 је повређено.

Poslednja izmena:
"Krv je trebala" samo zlocincima iz OTAN pakta , koji su napali suverenu drzavu , clanicu UN i to jos i bez odobrenja tog UN - a, u cilju zastrasivanja srpskih medija u iznosenju cinjenica koji njima nisu odgovarale i da bi se podrio borbeni moral i naroda i vojske u pravednom odbrambenom ratu protiv tih zlikovaca ...!

Film "Zasto" :

Poslednja izmena:
http://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/jutro-posle-bombardovanja-tvns-(foto)_714997.html

03. maj 2016. | 13:59 | Izvor: RTV
Čitaj mi

Jutro posle bombardovanja TVNS (FOTO)

NOVI SAD - Na Svetski dan slobode medija, 3. maja 1999. godine, u NATO bombardovanju srušena je zgrada Televizije Novi Sad (TVNS) na Mišeluku.

Jutro nakon bombardovanja, novosadski fotoreporter Darko Dozet je svojim fotoaparatom zabeležio svu silinu i razmere ovog razaranja.
miseluk-tvns-rtv-nato-bombardovanje_660x330.jpg
Foto: Darko Dozet

Zgrada TVNS je svojevremeno bila jedan od najmodernijih televizijskih centara u bivšoj SFRJ.
Te noći uništene su oba kompleksa zgrada - onaj podignut u periodu 1973-1975, kao i onaj koji je bio skoro tek useljen. Od tada, Televizija Novi Sad, sada Radio-televizija Vojvodine, radi u iznajmljenom prostoru i neadekvatnim uslovima.

Sećamo se – Rade Antonić (7.7.1976 -13.5.1999)
MAY 13TH, 2016

Rade je rođen U Kosovskoj Mitrovici 7. jula 1976. godine. Vojni rok je odslužio u 63. padobranskoj brigadi gde je uspešno završio diverzantsku i padobransku obuku i time postao vojni obveznik ove jedinice. Studirao je engleski jezik i književnost. Uoči NATO agresije na našu zemlju se odazvao na poziv svoje jedinice…
Na današnji dan 1999. godine, Rade se sa svojim drugovima iz jedinice nalazio na karauli “Košare” u okolini Đakovice. Njihovi položaji su danima bili na udaru neprijateljskih letelica iz vazduha i UČK sa druge strane. U jednom naletu, avioni su bombardovali njihovu razmeštajnu prostoriju i Rade nažalost nije stigao da se domogne skloništa. Sahranjen je 16. maja na groblju u Prištini.
Posthumno je odlikovan Ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena. Nije bio oženjen i nije imao dece.

Da li su poslati "samo oni " ili je na Kosovu i Metohiji u vreme zlocinackog bombardovanja Srbije od strane OTAN - a `99 - te , bilo i drugih obucenih jedinica i pojedinaca iz Oruzanih snaga Srbije u odbrani zemlje ili Ti to onako pausalno , pa kud pukne da pukne ...?

Izvinjavam se, i druge se slali, dok su momci ginuli neke glavešine su sedeli na fotelji.

JA SAM SLUZIO U KOSOVSKOJ KAMENICI

Mozda su "neke sedele" , ali potrazi na Netu i na ovoj @Temi neka od imena stradalih na KiM u vreme zlocinackog bombardovanja Srbije iz 99 - te od strane zlocinackog OTAN pakta i videces da ima i staresina medju njima , ali na svu srecu , ne u broju koji su zlocinci OTAN - a zeleli, ni po pitanju "obicnih vojnika i rezervista" , ali ni po pitanju staresinskog kadra .
Ipak bi Ti mogao malo vise da povedes racuna o nekim svojim postovima i na ovoj @Temi .
Vazi ?

Mozda su "neke sedele" , ali potrazi na Netu i na ovoj @Temi neka od imena stradalih na KiM u vreme zlocinackog bombardovanja Srbije iz 99 - te od strane zlocinackog OTAN pakta i videces da ima i staresina medju njima , ali na svu srecu , ne u broju koji su zlocinci OTAN - a zeleli, ni po pitanju "obicnih vojnika i rezervista" , ali ni po pitanju staresinskog kadra .
Ipak bi Ti mogao malo vise da povedes racuna o nekim svojim postovima i na ovoj @Temi .
Vazi ?

Što šta sam počinjeo

Ja sam služio na Kosovskoj Kamenici video sam kako neke starešine se bore.

Gledao sam Vodnika plamena na TV i sve je rekao i njegov otac i rođeni brat kako su se starešine borile

Poslednja izmena:
Pa ne znamo za Milana Tepica zato sto kreatori javnog mnjenja ne zele da se o tome zna .

Kreatori javnog mnjenja su Milomir Maric i Olivera Kovacevic i ostali .

Uvek im je simpaticnije da pricaju o Srdjanu Aleksicu nego o Milanu Tepicu . Politicki je korektnije .

E sad sto se nista ne zna o herojima od pre 90ih to je posebna prica .

Tu su odgovorne vlasti , urednici televizija , oni koji prave filmove i serije i oni koji finansiraju filmske i serijske programe .

Back