Pogresno sam se izrazio, LPA divizion u pristinskoj kasarni. Posto si ti sluzio u Djakovici Nemozes poznavatri Skobica.
A sto se tvojih pitanja tice odgovorio sam ti da nemam pojma o udaljenostima koja si spominjao i da nemam nameru da to itrazujem. Sta si me jos pitao i na to cekas odgovor?
Pitao sam te ovo: Sta je moglo da spreci LPA koja se nalazi oko svakog aerodroma da dejstvuje po nasim avionima?
E sad, posto si mi napisao da nemas pojma koliko je Tuzla udaljena od linije razdvajanja iz 1999. godine od RS, kako mozes da znas, da diverzija na Tuzlanski aerodrom ne bi uspela?
Samo da se razumemo, ja ne kazem da se napadi na te aerodrome nisu desili ali ima toliko otvorenih pitanja oko svega toga, da sam i dalje, bez obzira sta, ko, kome pricao, veoma skeptican. Zato sam i postavio ova pitanja gore. Ne moze niko da mi kaze da Ameri nisu imali apsolutno nikakve PVO sisteme na njihovim vojnim aerodromima, pa makar to bili samo i Stinger rakete sa kojima bi dejstvovali. A ovo za LPA, stvarno, sta je moglo da je spreci? To vazi u oba slucaja.
Ako podletas radar moras se spustiti jako nisko, ako se spustis toliko nisko ne treba radar da te detektuje, vidis se brate i cujes samo tako, kazi Ameri su budale pa nisu imali LPA (sto ne mogu da verujem) na Tuzlanskom aerodromu i ako su sigurno imali makar Stingere, ali za Rinas nema sanse, mozda nisu imali Ameri ali su ih sigurno imali Albanci i sto nisu oni dejstvovali???
Ja sam lepo napisao, da nasim vojnim aerodromima niko tako ne bi mogao da pridje, jer smo svuda imali trupnu PVO sa LPA ali i sa raketnim sistemima Strela 2M a da moze da pridje trupama NATO pakta, pa jos letis preko mora na kojem su takodje NATO brodovi sa radarima ali i sa optronikom za osmatranje, dodamo jos da vojni aerodrom Rinas nije bas na samoj obali vec u unutrasnjosti Albanije, tesko da to sve moze da prodje, mnogo tesko.
I jos nesto, ja na te price ne gledam iz politickog ugla, vise puta sam napisao, voleo bih da se dogodilo i da smo im napravili jos vise stete, ja necu da se pravim sad neki ekspert za odbranu aerodroma ali prosto znam kako to funkcionise, nije nikakva matematika, zato sam toliko skeptican. Mozda se nadje neko, pa mi da neki odgovor koji ce da zvuci logicno, sve ostalo jednostavno ne mogu da prihvatim.
Meni je to od prilike takva prica kao kad bih ja nekome od ovde prisutnih, koji se godinama bavio streljastvom, rekao da sam pogodio metu coveka na daljini od dva kilometra iz M. 70 AB2 ali ne slucajno, vec da sam ga nanisanio i pogodio.
P.S. Namerno sam pisao samo o trupnoj PVO jer je u jednom slucaju navodno radar bio iskljucen a u drugom slucaju su ga podleteli, sto znaci da radarski navodjeni raketni sistemi nisu mogli da deluju, mada, ima i tu raznoraznih kombinacija, na primer navodjenje tv ili termo kamere itd. ali ajde da ostavimo, neka bude ovako.