*iskander
Ističe se
- Poruka
- 2.657
valjalo bi da se malo bolje raspitas pre nego sto lupis javno neki zakljucak...ipak si ti moderator...
dakle---iz prve ruke znam 100% da su prilikom asanacije terena na svim ratistima na teritoriji bivse SFRJ svi lesevi koje je kontrolisala JNA ili na KIM VJ nad kojima nije bilo moguce izvrsiti identifikaciju na terenu ako su uslovi na ratistu dozvoljavali--takvi lesevi su odvozeni na VMA radi obdukcije i pokusaja naknadnog utvrdjivanja identifikacije....
ako ne verujes---i ne poznajes nekog lekara sa VMA...a ti pronadji nekog vozaca iz saobracajnog bataljona u BG koji je bio angazovan na prevozu leseva...nije tesko...
ne mogu da osudim ni tebe ni sve one koji u srbiji i van nje lupetaju i pricaju bajke....osudjujem odgovorne u drzavi sto to javno ne obelodane...zna se i gde su mnogi lesevi zavrsili...u jamama napustenih rudnika....medju neidentifikovanim lesevima---nesumljivo se nalaze i srbi...
Apsolutno tacno. Pa koja ozbiljna drzava bi dozvolila stanje priblizno haosu? U ratu se sve desava, mora postojati sanacija terena i mora postojati tim za obdkciju. Ne umiru sve zrtve u ratovima od metka, treba se obdukcijom utvrditi kako je nastupila smrt. Napisao sam ranije pa su mi izbrisali postove: General Lazarevic je naredio sanaciju terena, pre svega zbog velikih gubitaka siptara na Kosarama, kao i u drugim delovima Kosmeta iz jednostavnog razloga sto njihovi saborci nisu skupljali leseve, vec ih ostavljali tako. Zbog postojanja realne opasnosti od pojave raznih zaraznih bolesti, neophodno je bilo sakupiti leseve i prebaciti ih na drugu lokaciju gde bi se mogla obaviti obdukcija ili sta god dalje. Moj prijatelj je bio u sanacionom vodu koji su po Kosarama skupljali mrtve, rekao mi je da je na Kosarama i podnozju (sva ta okolna sela gde su se vodile borbe...) skupljeno oko 1200 leseva!!! Znaci nemam potrebe da iznosim netacne informacije. Uzmimo u obzir i to da je krvna osveta kod siptara jos uvek prisutna i da su se kriminalne grupe razracunavale izmedju sebe.
Ima neki dokumentarac o hladnjaci i lesevima u njoj, a najzanimljiviji mi je tip koji kaze da je "...za mene bio najupecatljivije to, kada je otvorio hladnjacu, u kojoj je bilo mnogo tela, ugledao je plavokosog decaka kome je utroba bila rasecena motornom testerom...!!!???"
Znate, mi koji smo tamanili ovk teroriste po Kosmetu nosili smo i posebnu opremu, pored pancira i licnog naoruzanja sa dosta municije, nosili smo i motorne testere, a za nama je isla cisterna sa gorivom za iste, pa cim udjemo u neko selo, mi ne jurimo za teroristima, vec grabimo priliku da ugledamo neko plavokoso dete da bi smo ga isekli motorkom. Ali najveci problem je bio kada motorka nece da upali, a ti sa sve njom moras juriti plavokosu decu i u trku paliti motornu testeru...Da nije bilo toga, nasi rezultati bi bili mnooogo bolji...