Истина о Сребреници

Namjera se dokazuje tako što si pokušao/uspio da uništiš cijelu grupu ili njen značajan dio.
Jer ako od milion ljudi ti ubiješ dva čovjeka, to je dio ali nije dovoljan dio da bi uticao na razvoj grupe ili njenu reprodukciju!!
Kontaš li sada bukova glavo?!
Davno je od pravnika (cak i od srpskih) receno da je genocid moguce pociniti i bez jednog ubijenog covjeka.

Cekam da vidim gdje si procitao za "znacajan dio" u Konvenciji?

Je li organizovan prevoz, masovne grobnice, prekopavanje?
Cekam da vidim gdje si procitao za "znacajan dio" u Konvenciji?
Leševi su pokopani u masovnim grobnicama. Neki su i prekopavani, neki još uvijek nisu nađeni ali to nema veze sa brojem.

Ja te pitam " da li je ubistvo 100 srpskih civila u Trnovu genocid"?

Da ili ne, jer je, po tvojoj logici ubijen dio zaštićene grupe.

Dakle?

Leševi su pokopani u masovnim grobnicama. Neki su i prekopavani, neki još uvijek nisu nađeni ali to nema veze sa brojem.
Ja te pitam " da li je ubistvo 100 srpskih civila u Trnovu genocid"?
Da ili ne, jer je, po tvojoj logici ubijen dio zaštićene grupe.
Dakle?
Ne znam odakle ti bas 100 streljanih civila u Trnovu?
Vjerovatno nije genocid, vec "samo" ratni zlocin, kao sto je i streljanje 13.06.1992. nevinih 114 Bosnjaka i Hrvata odvedenih sa istocne obale Neretve u Mostaru.

Vjerovatno nije genocid, vec "samo" ratni zlocin, kao sto je i streljanje 13.06.1992. nevinih 114 Bosnjaka i Hrvata odvedenih sa istocne obale Neretve u Mostaru.
Sudi se za te zločine u Trnovu. Svi koji su zarobljeni civili, svi su pobijeni, poklani noževima i sl. Sve što je zarobljeno od civila je pobijeno.

Pazi! U Srebrenici su odvojeni žene i djeca a u Trnovu je sve pobijeno, od male bebe kojoj su pucali u potiljak do starice koja je zaklana.

Nemoj ti meni "vjerovatno nije" nego objasni zašto to nije genocid ako brojka nije bitna!

Pusti sada tvoju elaboraciju.
Daj da vidimo gdje to pise u izvornom tekstu Konvencije?
član I: Potvrđuju da je genocid, bilo da je izvršen u vrijeme mira ili rata, zločin međunarodnog prava i obavezuju se da će ga spriječiti i kazniti.

član II: U ovoj konvenciji pod genocidom se podrazumijeva bilo koje od slijedećih djela, počinjenih s namjerom da se potpuno ili djelimično uništi jedna nacionalna, etnička, rasna ili religiozna grupa:

(a) ubistvo članova grupe (naroda);
(b)uzrokovanje teških tjelesnih ili mentalnih povreda članovima grupe (pripadnika određenog naroda)
c) namjerno podvrgavanje grupe takvim životnim uslovima koji dovode do njenog potpunog ili djelimičnog fizičkog uništenja;
(d) uspostavljajući mjere s namjerom sprječavanja rađanja u okviru grupe (naroda);
(e) prinudno premeštanje djece iz jedne grupe u drugu.

član III:
Slijedeća djela bit će kažnjiva:
(a) genocid;
(b) planiranje izvršenja genocida;
(c) direktno i javno podsticanje na izvršenje genocida;
(d) pokušaj genocida;
(e) saučesništvo u genocidu.

Jel se slažeš sa ovom gore kopiranim prevodom?

član I: Potvrđuju da je genocid, bilo da je izvršen u vrijeme mira ili rata, zločin međunarodnog prava i obavezuju se da će ga spriječiti i kazniti.

član II: U ovoj konvenciji pod genocidom se podrazumijeva bilo koje od slijedećih djela, počinjenih s namjerom da se potpuno ili djelimično uništi jedna nacionalna, etnička, rasna ili religiozna grupa:

(a) ubistvo članova grupe (naroda);
(b)uzrokovanje teških tjelesnih ili mentalnih povreda članovima grupe (pripadnika određenog naroda)
c) namjerno podvrgavanje grupe takvim životnim uslovima koji dovode do njenog potpunog ili djelimičnog fizičkog uništenja;
(d) uspostavljajući mjere s namjerom sprječavanja rađanja u okviru grupe (naroda);
(e) prinudno premeštanje djece iz jedne grupe u drugu.

član III:
Slijedeća djela bit će kažnjiva:
(a) genocid;
(b) planiranje izvršenja genocida;
(c) direktno i javno podsticanje na izvršenje genocida;
(d) pokušaj genocida;
(e) saučesništvo u genocidu.

Jel se slažeš sa ovom gore kopiranim prevodom?
Trazio sam gdje u izvornom tekstu Konvencije pise: "znacajan dio"?
A gdje ti nestade da kazes da li znas gdje su u Mostaru Uborak i Sutina?

"Невини" као твој СС дедо у Блајбургу? Е, који ли си ти хајван! :mazipsa:

Povecavaju broj zrtava u Srebrenivi i napadaju celnike i narod RS da priznaju genocid,a sa druge strane ,smanjuju broj pobijenih u Jasenovcu.Balije su bile i ponekad gore od ustasa u drugom sv. ratu,a nista nisu bili bolji ni u ovom poslednjem.Mada je u poslednjem sigurno bilo i njihovih nevinih zrtava.Na zalost,takav je bratoubilacki rat.

Мислио сам на хашки суд
Али и тај суд је под њиховим утицајем јер после краха СССР и Варшавског пакта они су остали једина сила која доминира сијетом

Ми смо мали немамо снагу да судимо дивљацима са запада који су направили велике злочине над србима у Републици Српској и демонизовали србе
A ja sam pisala sve vreme o Medjunarodnom sudu pravde.
Steva Popov i drugi piloti (vojni, trae) su prevezli oko 30000 ljudi iz Sarajeva pred početak sukoba i na početku sukoba. 90% su Srbi i projugoslovenski orijentisani, nejač i žene ali ipak do 150K je ostalo prilično, nešto je ostalo i u SA pod muslimanskom vlašću i ti znaju kako im je bilo (koji su preživeli), odličan i prilično odmeren intervju Srbina sa Ilidže je već postavljen ovde i ko je hteo mogao je odvojiti dva sata da presluša. Naravno da nema nevinih u građansko-verskom sukobu ali ovde se potencira samo jedna strana i to boli tu stranu, boli one koji su izgubili svoje bližnje jer ih tim činom svrstavaju u zločince "samo što su umakli pravdi".
Gledala sam taj intervju, mislis verovatno na Sahovca, ali otkud on tek sad da se "seti" da opsade nije bilo, posle toliko godina? Zasto ranije nije pisao ili pricao o tome?
To je sud koji su nakon hladnog rata najviše finansirale USA i naravno imale i najveći uticaj (uslovljavajući finansijama).
Mozda, cak imaju i izuzece u ponekim stvarima, ali kakav takav, mora se postovati.
Srpske snage su držale aerodrom i zatim ga predale UN-u. U Sarajevo je nesmetano stizala humanitarna pomoć ali kroz tunel je stizalo oružje i municija. Bezbroj Srba je ubijeno i pokopano tamo gdje je tunel rađen. Dovedu ih da kopaju pa da ih ne bi pod granatama vraćali u logor nazad pobiju ih tu.

Civli nisu imali kud, tu su živjeli a Srbi nisu mogli izaći iz Sarajeva svakako. Više od 400 srpskih ljekara je napustilo Sarajevo a desetine su ubijene poput dr Najdanovića, čuvenog sarajevskog doktora. Obični ljudi nisu mogli izaći nikako.
Kako nisu imali kud, na kraju bilo je puno zatisja i primirja, moglo se uz pomoc UN ako nista drugo, organizovati kolektivno privremeno iseljenje.
Возућа је 10 септембра 1995 нападнута снаге два муслиманска корпуса у садејству са НАТО пактом су пресјекле и ставили Возућу у окружење
Муслимани су побили стотине људи Срба који су се повлачили
Убијено је преко 400 бораца ВРС из прњаворске бригаде,озренских бригада ,16 крајишке итд
У том нападу су учествовали страни арапски борци које су западњаци увозили у БИХ да буду нато пјешадија и све су снимали ритуална убиства одсјецање глава ,вјешања,мучења
Кад ће нато одговорати за геноцид.Није за оне са слабијим желуцем
Ne mogu da gledam nemam stomak, a i verujem da je tako bilo jer nikad nisam ni tvrdila da nije bilo i s njihove strane zlocina, ali se jedan zlocin ne moze pravdati drugim.
Namjera se najlakse moze utvrditi kroz logistiku.
Da organizujes prevoz zarobljenih, njihov privremeni smjestaj, cuvanje, streljanje, ukop u masovne grobnice. potom, u svrhu prikrivanja, prebacivanje tijela u sekundarne i cak tercijarne grobnice. Nije to samo bilo da neki pijani oficir uzme jedan kamion, potrpa u njega 30-40 zarobljenika, odveze ih negdje i strelja. Trebalo je najmanje 200 takvih kamiona, bageri, gorivo, strazari. Potrebna logistika daleko prevazilazi odvojeni incident, ili "obican" ratni zlocin...
Druga indicija je, da niko, ko je uhvacen tih dana, nije postedjen...
Ne moze se namera videti naknadno, ona se mora dokazati da je postojala unapred, inace bi sve ili skoro sve od ratnih zlocina bio ujedno i genocid, a nije.

A ja sam pisala sve vreme o Medjunarodnom sudu pravde.

Gledala sam taj intervju, mislis verovatno na Sahovca, ali otkud on tek sad da se "seti" da opsade nije bilo, posle toliko godina? Zasto ranije nije pisao ili pricao o tome?

Mozda, cak imaju i izuzece u ponekim stvarima, ali kakav takav, mora se postovati.

Kako nisu imali kud, na kraju bilo je puno zatisja i primirja, moglo se uz pomoc UN ako nista drugo, organizovati kolektivno privremeno iseljenje.

Ne mogu da gledam nemam stomak, a i verujem da je tako bilo jer nikad nisam ni tvrdila da nije bilo i s njihove strane zlocina, ali se jedan zlocin ne moze pravdati drugim.

Ne moze se namera videti naknadno, ona se mora dokazati da je postojala unapred, inace bi sve ili skoro sve od ratnih zlocina bio ujedno i genocid, a nije.
Све време остављаш дилему - да ли провоцираш незнањем или си комплетан дебил? :think:

Све време остављаш дилему - да ли провоцираш незнањем или си комплетан дебил? :think:
Za debile mozda i ostavljam dilemu, za normalne ljude ne.

Ako sam objektivna ili to pokusavam da budem, sta tebe "zabole" za to? Nego treba da se coporisem kao ti i da budem ljudsko dno dna? E pa malo sutra.

Ne sudi po sebi, nisu svi kao ti i ne nadaj se da neko moze da te prevazidje.
Ништа лично, али до ове приче о Сребреници и Сарајеву, изгледало је да си пристојнија особа.
Рат је зло, но тврдње које си овде изнела, произилазе из тешких лажи и медијских манипилација,
а онај ко набије главу у педу манипулативних медија и то усвоји као своје мишљење, није нормалан,
тај је у стању озбиљног менталног поремећаја. :confused:

Nije Sahovac nego Šehovac.
Čovjek je cijelo vrijeme rata živio na Ilidži, ostao na Ilidži i posle rata i živi sada na Ilidži.

Sve što je rekao i napisao je tačno do u detalj!

Gdje da iseliš pola miliona ljudi, si ti normalna?!
Pa bolje da ih iselis nego da budu gadjani od ludaka.
Nije Sahovac nego Šehovac.
Čovjek je cijelo vrijeme rata živio na Ilidži, ostao na Ilidži i posle rata i živi sada na Ilidži.

Sve što je rekao i napisao je tačno do u detalj!
Znam da je ostao u Sarajevu da zivi, ali evo sada zali se da takve niko ne voli, ni vlast u RS, ni tamo Sarajlije.

Back