Истина о Сребреници

Ti uopšte ne poznaješ Sarajevo. Na Grbavici, koja je bila pod srpskom kontrolom su muslimanski snajperi ubili dvije djevočice, Natašu Učur i Milicu Lalović.

Tako su ubijali i po Grlici, Ilidži, Lukavici, Dobrinji. Ništa manje od srpskih snajpera.

Druga stvar, genocid je definisan u Konvenciji o sprečavanju i kažnjavanju genocida iz 1948.godine ali u njoj se kaže da genocid mora biti "planska radnja" i da zahvata značajan dio zaštićene grupe.

Haški sud je izbacio u svom statutu "namjeru" iz svoje definicije iako je to bitan element koji ga razlikuje od zločina protiv čovječnosti.

8000 strijeljanih zarobljenika nije bitan dio zaštićene grupe!!! To nije ni pola procenta zaštićene grupe.
Da, ne poznajem Sarajevo skoro nimalo, ali to je nebitno. Znam da je bilo istih takvih zlocina i sa druge strane, ali to ne umanjuje ovaj, niti moje gadjenje ka tome i neshvatanje takvih ljudi/neljudi.

Da razlikuju se kriterijumi, ali ipak i MSP je presudio da je bio genocid ali samo u Srebrenici, bez ozbira sto je i Hag ucinio to isto, samo u pojedinacnim i konkretnim slucajevima vezanim za ljude.

Sve u svemu, ako smo, a jesmo deo civilizovanog sveta, moramo da postujemo te odluke, pa iz Haga manje vise, ali presude MSP svakako.

Da, ne poznajem Sarajevo skoro nimalo, ali to je nebitno. Znam da je bilo istih takvih zlocina i sa druge strane, ali to ne umanjuje ovaj, niti moje gadjenje ka tome i neshvatanje takvih ljudi/neljudi.

Da razlikuju se kriterijumi, ali ipak i MSP je presudio da je bio genocid ali samo u Srebrenici, bez ozbira sto je i Hag ucinio to isto, samo u pojedinacnim i konkretnim slucajevima vezanim za ljude.

Sve u svemu, ako smo, a jesmo deo civilizovanog sveta, moramo da postujemo te odluke, pa iz Haga manje vise, ali presude MSP svakako.
Pa ako muslimanski snajperi nisu štedjeli Srbe onda je logično da ni srpski nisu muslimane. Mislim to je strašno ali obostrano strašno.

MSP nije uopšte razmatrao da li je ili nije bilo genocida. On se samo pozvao na presudu ICTY-a.

Znači nema potrebe da spominješ MSP, to je kopija haške presude.

Муслимани су држали Србе под опсадом са 3 корпуса армије БИХ 80 000 војника је у окружрњу је држало Србе
Грбавица је је била опкољена са 3 стране Вогошћа,Ступ.Илиџа.Семизооцац,Хаџићи ,Илијаш су били под потпуном муслиманском опсадом вањски опсадни прстен
А запада пропаганда је само говорила о опсади муслиманског сарајева

Муслимани су по Сарајеву снајперисали и своје људе јер је било доста западњачких медија па да им дају матријал да бљују антисрпску пропаганду

Pa ako muslimanski snajperi nisu štedjeli Srbe onda je logično da ni srpski nisu muslimane. Mislim to je strašno ali obostrano strašno.

MSP nije uopšte razmatrao da li je ili nije bilo genocida. On se samo pozvao na presudu ICTY-a.

Znači nema potrebe da spominješ MSP, to je kopija haške presude.
Nije logicno, meni je sve to odvratno, i vise nego odvratno. Trebalo je tu stati, ili makar evakuisati stanovnistvo. Da ne pisem i ne podsecam sta je srpski patrijarh Pavle rekao o tome i zlocinima "po ugledu na druge".

A sto se tice MSP-a nije tacno, on je tu odluku (da je bilo genocida a da sama Srbija nije kriva za to) doneo po tuzbi BiH protiv Srbije (SRJ) jos 2007. godine.

https://www.slobodnaevropa.org/a/697008.html
Муслимани су држали Србе под опсадом са 3 корпуса армије БИХ 80 000 војника је у окружрњу је држало Србе
Грбавица је је била опкољена са 3 стране Вогошћа,Ступ.Илиџа.Семизооцац,Хаџићи ,Илијаш су били под потпуном муслиманском опсаду бањски опсадни прстен
А запада пропаганда је само говорила о опсади муслиманског сарајева

Муслимани су по Сарајеву снајперисали и своје људе јер је било доста западњачких медија па да им дају матријал да бљују антисрпску пропаганду
Meni je neshvatljivo da je neko mogao svoje ljude da ubija - zbog cega, kad je ubistava i ubijanja bilo dovoljno?

A ako i jeste pribegnuto tome namerno ili greskom, nisu mogli sve svoje civile da ubiju, pa ispasce da su jos rat vodili sa samima sobom, a nije tako.

Nije logicno, meni je sve to odvratno, i vise nego odvratno. Trebalo je tu stati, ili makar evakuisati stanovnistvo. Da ne pisem i ne podsecam sta je srpski patrijarh Pavle rekao o tome i zlocinima "po ugledu na druge".

A sto se tice MSP-a nije tacno, on je tu odluku (da je bilo genocida a da sama Srbija nije kriva za to) doneo po tuzbi BiH protiv Srbije (SRJ) jos 2007. godine.

https://www.slobodnaevropa.org/a/697008.html
Šta nije tačno, jesi pročitala ti presudu MSP-a?!

Jesi vidjela da se poziva na "činjenice" koje je utvrdio ICTY?

Ti uopšte ne poznaješ Sarajevo. Na Grbavici, koja je bila pod srpskom kontrolom su muslimanski snajperi ubili dvije djevočice, Natašu Učur i Milicu Lalović.

Tako su ubijali i po Grlici, Ilidži, Lukavici, Dobrinji. Ništa manje od srpskih snajpera.

Druga stvar, genocid je definisan u Konvenciji o sprečavanju i kažnjavanju genocida iz 1948.godine ali u njoj se kaže da genocid mora biti "planska radnja" i da zahvata značajan dio zaštićene grupe.

Haški sud je izbacio u svom statutu "namjeru" iz svoje definicije iako je to bitan element koji ga razlikuje od zločina protiv čovječnosti.

8000 strijeljanih zarobljenika nije bitan dio zaštićene grupe!!! To nije ni pola procenta zaštićene grupe.
Naravno da nije bilo 8000 streljanih u Srebrenici, to je samo običan spin, jer je jedino dokazivo streljanje 1200-1500 zarobljenih boraca (što je zločin ali ne i genocid).

Meni je neshvatljivo da je neko mogao svoje ljude da ubija - zbog cega, kad je ubistava i ubijanja bilo dovoljno?

A ako i jeste pribegnuto tome namerno ili greskom, nisu mogli sve svoje civile da ubiju, pa ispasce da su jos rat vodili sa samima sobom, a nije tako.
Boška i Admiru su ubili muslimanski snajperi a njih dvoje su poznati kao sarajevski Romeo i Julija. (muslimanski izvori)

Silovali su srpske djevojčice i bacali ih na ulicu pa ih predstavljali kao žrtve "srpskih snajpera". (muslimanski izvori)

Podmetali su eksplozivne naprave u Sarajevu da bi optužili Srbe za granatiranje (sarajevski izvor)

E sada samo napiši treba li da ti postavim izvore koje sam naveo a nisu srpski??!!

Šta nije tačno, jesi pročitala ti presudu MSP-a?!

Jesi vidjela da se poziva na "činjenice" koje je utvrdio ICTY?
Tek sada vidim da ta presuda ima preko 500 strana i da nije kopija haske presude, vec da je na osnovu nje donet zakljucak o postojanju genocida u Srebrenici. Kako i zasto, trebalo bi da procitam sve, ali ko ce da cita 500 stranica? Ipak, kako vidim, imas obrazlozenje od 138. do 150.stranice presude ovog suda zasto je prihvatio ranije haske presude o genocidu (u slucajevima Krstic i Blagojevic) sto se tice namere, ali moram primetiti da izgleda veoma nategnuto i na kratkom stapu. Kako sam shvatila, oni smatraju prihvatljivim da je namera nastala u trenutku, na svega dan dva pre izvrsenja ovog zlocina (streljanja muskaraca), ali da li to tako moze u pravu, ne znam i mislim da nije logicno.
Boška i Admiru su ubili muslimanski snajperi a njih dvoje su poznati kao sarajevski Romeo i Julija. (muslimanski izvori)

Silovali su srpske djevojčice i bacali ih na ulicu pa ih predstavljali kao žrtve "srpskih snajpera". (muslimanski izvori)

Podmetali su eksplozivne naprave u Sarajevu da bi optužili Srbe za granatiranje (sarajevski izvor)

E sada samo napiši treba li da ti postavim izvore koje sam naveo a nisu srpski??!!
Ja sam vec rekla da pretpostavljam da su ucinili i sami nesto, namerno ili ne, ali ne i sve.

Ipak, nije slucajno sto ovo nisu malo vise procesuirali, jer sve sto bi pripisali tada VRS, mogu da pripisu i delovanju NATO na Srbiju tj. SRJ. Zato zlocin ne valja i zato ne treba braniti zlocince, i nemoj mi vise braniti takve gluposti i gadosti..

Tek sada vidim da ta presuda ima preko 500 strana i da nije kopija haske presude, vec da je na osnovu nje donet zakljucak o postojanju genocida u Srebrenici. Kako i zasto, trebalo bi da procitam sve, ali ko ce da cita 500 stranica? Ipak, kako vidim, imas obrazlozenje od 138. do 150.stranice presude ovog suda zasto je prihvatio ranije haske presude o genocidu (u slucajevima Krstic i Blagojevic) sto se tice namere, ali moram primetiti da izgleda veoma nategnuto i na kratkom stapu. Kako sam shvatila, oni smatraju prihvatljivim da je namera nastala u trenutku, na svega dan dva pre izvrsenja ovog zlocina (streljanja muskaraca), ali da li to tako moze u pravu, ne znam i mislim da nije logicno.

Ja sam vec rekla da pretpostavljam da su ucinili i sami nesto, namerno ili ne, ali ne i sve.

Ipak, nije slucajno sto ovo nisu malo vise procesuirali, jer sve sto bi pripisali tada VRS, mogu da pripisu i delovanju NATO na Srbiju tj. SRJ. Zato zlocin ne valja i zato ne treba braniti zlocince, i nemoj mi vise braniti takve gluposti i gadosti..
Pa kažem ti da je MSP odluku donio na osnovu haških presuda.

Ja ne branim nikakve zločince već ti objašnjavam da nikakve opsade nije bilo i da su srpske strane u Sarajevu isto stradale.

Evo na spisku od navodno 1601 ubijeno dijete u Sarajevu imaš ih 500 koji su poginuli kao vojnici u vojsci.
Imaš i srpske djece koju su ubili muslimani na spisku stradalih tokom "opsade".

Tolikoje laži i manipulacije sa muslimanske strane da sve treba pomno istražiti.

Tо није никакав међународни суд већ суд САД и њихових сателитских држава из ЕУ и НАТО пакта
А они су били страна у сукобу и директи учесници рата у БИХ

Позивати се не некакве пресуде тог суда и њихову пропаганду је лоботомија
Праву истину о рату и свим догађајима из рата може доњети само неки независни суд а не суд којег је оформила страна у сукобу и који је судио на основу њихове ратне пропаганде

Pa kažem ti da je MSP odluku donio na osnovu haških presuda.

Ja ne branim nikakve zločince već ti objašnjavam da nikakve opsade nije bilo i da su srpske strane u Sarajevu isto stradale.

Evo na spisku od navodno 1601 ubijeno dijete u Sarajevu imaš ih 500 koji su poginuli kao vojnici u vojsci.
Imaš i srpske djece koju su ubili muslimani na spisku stradalih tokom "opsade".

Tolikoje laži i manipulacije sa muslimanske strane da sve treba pomno istražiti.
Mene drugo nesto cudi u vezi Sarajeva.

Najpre, ako je bila dostavljana humanitarna pomoc i hrana preko UN (aerodroma), cemu onda tunel? A valjda bi UN dozvolile i omogucile da svako izadje iz grada ako zeli.

A pre svega, zasto nisu i jedna i druga strana naredile evakuaciju stanovnistva da bi sprecile ev. humanitarnu katastrofu? Kao da se zelelo da stradaju civili kako bi oni imali paznju svetske zajednice, i jedni ali i drugi, i bili na TV. I tada sam mislila, ali sada jos vise mislim da je ovo bio isceniran rat pre svega u dogovoru "elita" drzava ucesnica sa zapadom da bi se zaradjivalo na drugoj strani i profitiralo od tog rata.
Tо није никакав међународни суд већ суд САД и њихових сателитских држава из ЕУ и НАТО пакта
А они су били страна у сукобу и директи учесници рата у БИХ

Позивати се не некакве пресуде тог суда и њихову пропаганду је лоботомија
Праву истину о рату и свим догађајима из рата може доњети само неки независни суд а не суд којег је оформила страна у сукобу и који је судио на основу њихове ратне пропаганде
Ne, to je sud koji su osnovale UN jos '46 god, nije nikakav americki sud.

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Међународни_суд_правде

Bečki publicista i istoričar Hanes Hofbauer ocenio je da je neprihvatljivo što je međunarodni sud dešavanja u Srebrenici u julu 1995. godine definisao kao genocid i što je to postalo tabu. Hofbauer, je istakao je da se u službi novih geopolitičkih i ekonomskih interesa javljaju "zakoni o kontrolisanom sećanju" koji sprečavaju diksusiju i sumnju u zvanično mišljenje o pojedinim događajima, pa tako "genocid u Srebrenici postaje tabu".Imate međunarodni sud koji je nešto definisao kao genocid i to je poslednji autoritet. To, prema mom, ali i mišljenju mnogih istoričara, nije prihvatljivo, jer o nečemu što se desilo treba da postoji otvorena naučna diskusija, a ne da se istorijski događaji definišu i osiguravaju na pravnoj osnovi", rekao je Hofbauer

Najpre, ako je bila dostavljana humanitarna pomoc i hrana preko UN (aerodroma), cemu onda tunel? A valjda bi UN dozvolile i omogucile da svako izadje iz grada ako zeli.

A pre svega, zasto nisu i jedna i druga strana naredile evakuaciju stanovnistva da bi sprecile ev. humanitarnu katastrofu? Kao da se zelelo da stradaju civili kako bi oni imali paznju svetske zajednice, i jedni ali i drugi, i bili na TV. I tada sam mislila, ali sada jos vise mislim da je ovo bio isceniran rat pre svega u dogovoru "elita" drzava ucesnica sa zapadom da bi se zaradjivalo na drugoj strani i profitiralo od tog rata.

Ne, to je sud koji su osnovale UN jos '46 god, nije nikakav americki sud.

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Међународни_суд_правде
Мислио сам на хашки суд
Али и тај суд је под њиховим утицајем јер после краха СССР и Варшавског пакта они су остали једина сила која доминира сијетом

Ми смо мали немамо снагу да судимо дивљацима са запада који су направили велике злочине над србима у Републици Српској и демонизовали србе

Steva Popov i drugi piloti (vojni, trae) su prevezli oko 30000 ljudi iz Sarajeva pred početak sukoba i na početku sukoba. 90% su Srbi i projugoslovenski orijentisani, nejač i žene ali ipak do 150K je ostalo prilično, nešto je ostalo i u SA pod muslimanskom vlašću i ti znaju kako im je bilo (koji su preživeli), odličan i prilično odmeren intervju Srbina sa Ilidže je već postavljen ovde i ko je hteo mogao je odvojiti dva sata da presluša. Naravno da nema nevinih u građansko-verskom sukobu ali ovde se potencira samo jedna strana i to boli tu stranu, boli one koji su izgubili svoje bližnje jer ih tim činom svrstavaju u zločince "samo što su umakli pravdi".

Srpske snage su držale aerodrom i zatim ga predale UN-u. U Sarajevo je nesmetano stizala humanitarna pomoć ali kroz tunel je stizalo oružje i municija. Bezbroj Srba je ubijeno i pokopano tamo gdje je tunel rađen. Dovedu ih da kopaju pa da ih ne bi pod granatama vraćali u logor nazad pobiju ih tu.

Civli nisu imali kud, tu su živjeli a Srbi nisu mogli izaći iz Sarajeva svakako. Više od 400 srpskih ljekara je napustilo Sarajevo a desetine su ubijene poput dr Najdanovića, čuvenog sarajevskog doktora. Obični ljudi nisu mogli izaći nikako.

Po logici idiotskog suda u Hagu opkoljavanje preko 7000 srpskih civila Smoluće 1992 godine je genocid. Početkom rata na teritoriji nekadašnje Bosne i Hercegovine, u Tuzlanskom kantonu, u mestu Smoluća. dužine 25 km i širine 8 km, Armija takozvane BiH koju su činile snage iz Tuzle, Gračanice i Srebrenika napravila je obruč oko Smoluće držeći meštane pod stalnim granatiranjem i bez osnovnih uslova za život. Neprijatelj je imao nameru potpunog uništenja srpskog naroda na prostoru Smoluće, Tinje i Potpeći i na svakom drugom prostoru gde su procenili da je to moguće. ..............Ko o čemu, *urva o poštenju, pa tako i licemerni, podmukli balijski ološ.

Возућа је 10 септембра 1995 нападнута снаге два муслиманска корпуса у садејству са НАТО пактом су пресјекле и ставили Возућу у окружење
Муслимани су побили стотине људи Срба који су се повлачили
Убијено је преко 400 бораца ВРС из прњаворске бригаде,озренских бригада ,16 крајишке итд
У том нападу су учествовали страни арапски борци које су западњаци увозили у БИХ да буду нато пјешадија и све су снимали ритуална убиства одсјецање глава ,вјешања,мучења
Кад ће нато одговорати за геноцид.Није за оне са слабијим желуцем

16294676260245009181247686586252.jpg

Namjera se najlakse moze utvrditi kroz logistiku.
Da organizujes prevoz zarobljenih, njihov privremeni smjestaj, cuvanje, streljanje, ukop u masovne grobnice. potom, u svrhu prikrivanja, prebacivanje tijela u sekundarne i cak tercijarne grobnice. Nije to samo bilo da neki pijani oficir uzme jedan kamion, potrpa u njega 30-40 zarobljenika, odveze ih negdje i strelja. Trebalo je najmanje 200 takvih kamiona, bageri, gorivo, strazari. Potrebna logistika daleko prevazilazi odvojeni incident, ili "obican" ratni zlocin...
Druga indicija je, da niko, ko je uhvacen tih dana, nije postedjen...

Poslednja izmena:
Namjera se najlakse moze utvrditi kroz logistiku.
Da organizujes prevoz zarobljenih, njihov privremeni smjestaj, cuvanje, streljanje, ukop u masovne grobnice. potom, u svrhu prikrivanja, prebacivanje tijela u sekundarne i cak tercijarne grobnice. Nije to samo bilo da neki pijani oficir uzme jedan kamion, potrpa u njega 30-40 zarobljenika, odveze ih negdje i strelja. Trebalo je najmanje 200 takvih kamiona, bageri, gorivo, strazari. Potrebna logistika daleko prevazilazi odvojeni incident, ili "obican" ratni zlocin...
Druga indicija je, da niko, ko je uhvacen tih dana, nije postedjen...
kanada.png

Back