ISTINA O ABORTUSU?

• Začetnik teme Začetnik teme Senka Z.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Izvini Andjelija ali abortus NIJE jedno od osnovnih prava zene!

Uopste NIJE pravo zene da o tome odlucuje, vec da snosi ODGOVORNOST ako do toga dodje.

Po toj istoj logici pravo zene je da odlucuje o zivotu deteta od godinu dana ili vecem?

Kakva je razlika da li se dete UBIJE u majcinoj utrobi ili po izlasku iz nje?

NIKAKVA!

I Zakon to treba jednako da gleda i vrednije!

E, kad muskarci budu ostajali u drugom stanju i mogli da radjaju, onda cu, mozda, da se i osvrnem na njihove stavove o abortusu!
Dosta su nam popovi zagorcavali zivot vekovima!:otkacio:

Velika,monstruozno poredenje.
Ocigledno nemas dece.

Nikakvo monstruozno poredjenje!

U vecini zemalja abortus se smatra za UBISTVO, sto i JESTE.

Nemojte sada da umirujete svoje NECISTE SAVESTI!

SVAKI ABORTUS JE JEDNO UBISTVO SA PREDUMISLJAJEM i Sudovi bi MORALI tako da ga tretiraju.

Jelena, imam CETVORO DECE!

Ja nisam BEDNA KUKAVICA da se plasim sopstvene dece! :otkacio:

Posebno u Srbiji, gde je natalitet i onako prenizak, pitanje abortusa se MORA resavati drasticno.

To je i PITANJE DRZAVE, a ne samo licno pitanje pojednica.

Svaka zena koja abortira trebala bi biti automatski osudjena na tri godine strogog zatvora kao i lekar koji je to uradio.

Tom ZLU se hitno mora stati na put.

Iz VARVARSTVA se samo varvarskim metodama moze izaci. (I to je takodje demokratija!)

Одговорност жене се огледа у томе што ће она родити дете, макар и нежељено?

Odgovornost zene je da rodi dete AKO OSTANE TRUDNA.

KAKO JE MOGUCE DA NJENO VLASTITO DETE BUDE NEZELJENO??

To mogu da kazu samo MONSTRUMI u ljuskoj kozi.

O tome i drzava srbija treba da vodi vise racuna.

SVE zemlje na svetu najpazljivije prate pitanja nataliteta.

Могу ли ја опет да питам шта ћемо са толиком нежељеном децом?

И шта ћемо са децом оних мајки које буду лежале на робији због абортуса?

ZA...
Sta da ga dam na usvajanje,pa da gledam kako muce decu po domovima...ili jednostavno svi ovi koji su protiv neka njima donose decu...Abortus je smisnjen za ne zeljenu trodnocu,cim nesto ne zelimo...znaci ne zelis da budes trudan,da imas dete normalno da ces da abortiras

Koja je to psiha, pitam se ja, kada recimo ima jedno dete od 2-3 godine, slatko, lepo, svi ga vole i zena obozava i onda - abortira drugo dete!

NAREDI DA GA ISEKU SKALPELOM!

A mozda bi bilo mnogo sladje i lepse nego prvo?

Kako jedno moze da se obozava, a drugo da se SECE?

Ajde neka mi neko tu psihologiju objasni?

ZA...
Sta da ga dam na usvajanje,pa da gledam kako muce decu po domovima...ili jednostavno svi ovi koji su protiv neka njima donose decu...Abortus je smisnjen za ne zeljenu trodnocu,cim nesto ne zelimo...znaci ne zelis da budes trudan,da imas dete normalno da ces da abortiras

A izvini ti duso, cim tipkas po kompjuteru, nisi ti tako siromasna da ne mozes gajiti bar troje dece. Za PROSIRENU REPRODUKCIJU.

To sto si ti SEBICNA, pa NECES da gajis decu vec da se provodis, je drugo pitanje.

To treba Zakon da regulise.

ZA...

Pa sto se onda ne pazis kada ne zelis trudnocu?

Kada ne pazis pa udaris auto - ides na sud za to.

A kad ne pazis pa ostanes trudna (pored TOLIKO pomagala protiv nezeljene trudnoce) mislis da nikome nista nisi odgovorna?

Nesto duso tu ne stima.

Ja pricam o NEZELJENOJ TRUDNOCI...A ne da li bih gajila decu ili ne,jer mi jos rano za to...

Imam druga cija je majka samohrana,i mislis da je lako da cujem od njega kad kaze bolje da me je dala u sirotiste,ja odrastam bez oca,nema porodicne ljubavi itd...Ja bih pre te muke uskratila

Мало ме секташење узрујава, увек.
рекох већ, одговорна сам и према својој рођеној деци, они не желе да рађам још, зар то није довољан разлог?
Наравно, породицу треба планирати, за то постоје контрацептивна средства, али сад није тема о томе.
Ако пукне кондом, одговорна сам да родим дете, каже Миш.
Ако ми упадне мишомор у супу, одговорна сам да је поједем, заједно са укућанима?

A sta ako neko SILUJE nekog,treba da rodim dete koje ce da me seca na taj horor ceo zivot...?

Ukoliko te neko siluje, to je poseban slucaj.

Naravno, tu je opravdan abortus.

I u slucaju bolesti takodje.

Protiv abortusa sam samo kod zdravih zena.

Ostavite se vi te zvake, (imam ja ceo zivot iskustva): "Pukne kondom"...NIKADA kondom ne pukne ako nije na MAGARCU.

Ja pricam o NEZELJENOJ TRUDNOCI...A ne da li bih gajila decu ili ne,jer mi jos rano za to...

Imam druga cija je majka samohrana,i mislis da je lako da cujem od njega kad kaze bolje da me je dala u sirotiste,ja odrastam bez oca,nema porodicne ljubavi itd...Ja bih pre te muke uskratila

A pitaj ti tog tvog druga da li bi on vise voleo da je mrtav?

Voleo bi...Kaze nikad ne bi ni znao da je postojao...
Pitala sam za silovanje?Treba da ga rodi,da ga mrzi,da je podseca na taj cin?da kad jednog dana kaze ko mi je otac ona kaze ne znam...da mu kazu majka ti je ***** ne zna ko ti je otac...

pa...znate ovo je veoma skakljivo pitanje.
svako ima pravo na svoje misljenje,ali definitivno nisam za zabranu..

i to jeste pravo zene da odluci da li ce TO da uradi ili ne,al nekad ima situacija kada je to jedino resenje..:(
naravno,U DANASNJE vreme neke devojke to uzimaju zdravo za gotovo..
a lepo kaze ona nasa stara "Bolje spreciti nego leciti"
e sad,zatvor i kaznjavanje nicemu nece voditi...treba sto bolje edukovati ljude,kako zene tako i muskarce..:rtfm::rtfm:

a ako se bebica ipak pojavi,i ako je plod ljubavi..pa makar bila i nesmotrena lubav..treba razmisliti o osecaju krivice koja ce te pratiti ako je sklonis,a isto tako i o ispunjenosti jer si ipak donela na svet jedno malo neduzno bice... :D

Voleo bi...Kaze nikad ne bi ni znao da je postojao...
Pitala sam za silovanje?Treba da ga rodi,da ga mrzi,da je podseca na taj cin?da kad jednog dana kaze ko mi je otac ona kaze ne znam...da mu kazu majka ti je ***** ne zna ko ti je otac...

A mislis?

Pa ne bi znao da je postojao ni da ga ubijes od jedne godine!

Znas li ti kako se dete rita i otima dok ne umre u majcinoj utrobi?

Pitaj neku zenu koja je malo kasnije abortirala, od 4-5 meseci..

Мој пост је био упућен Мишу, она каже да кондом пукне само на магарцу.
Ја са магарцима нисам имала никаквих искустава, о томе причам.

pa...znate ovo je veoma skakljivo pitanje.
svako ima pravo na svoje misljenje,ali definitivno nisam za zabranu..

i to jeste pravo zene da odluci da li ce TO da uradi ili ne,al nekad ima situacija kada je to jedino resenje..:(
naravno,U DANASNJE vreme neke devojke to uzimaju zdravo za gotovo..
a lepo kaze ona nasa stara "Bolje spreciti nego leciti"
e sad,zatvor i kaznjavanje nicemu nece voditi...treba sto bolje edukovati ljude,kako zene tako i muskarce..:rtfm::rtfm:

a ako se bebica ipak pojavi,i ako je plod ljubavi..pa makar bila i nesmotrena lubav..treba razmisliti o osecaju krivice koja ce te pratiti ako je sklonis,a isto tako i o ispunjenosti jer si ipak donela na svet jedno malo neduzno bice... :D

NIGDE NE PISE DA JE TO PRAVO ZENE.

To "pravo" su zene same sebi uzele.

Recimo ja bih mogla da imam dete,ne treba mi brak...Samo da je sa osobom koju najvise volim,i bila bih presrecna...Dala bih mu njegovo ime,ne mora nikad da ga vidi samo mi je zelja dete sa njim...

Ali zasto mi niko ne odg sta ako devojku siluju pa zadrudni?pitanje je za ili protiv nema da i ne...

i ponavljam ne znamo dok nam se ne desi-to uvek kazem,i zbog toga sam dobila 5 zakljuceno iz sroskog,bilo je da li osudjejumo Anu Karenjinmu,al to je sad ne bitno

Back