Istina i Put Istine

Vidim sta pise nego ti ne vidis.

nemam sta da diskutujem kada pogresno tumacis ono sto je ocigledno
Ма, не можеш да читаш један стих и да онда кажеш да је очигледно, мораш да читаш и друге стихове који су у тој истој глави, и онда да тумачиш.

Такође мораш да читаш и стихове који су у другим главама и који су по контексту и смислу слични са стихом који читаш.

Па, онда када се сви ти стихови узму заједно онда се тек доноси крајњи закључак.

Па, се онда види, да када се пише о Исусу као посреднику и као неком ко је нижи од Бога, то се односи на Њега као човека по слабостима сличног нама, и, када се пише о Њему у узвишеном смислу, то се односи на Њега као Бога.

Isus jasno kaze da je Jehova njegov Bog

Jovan 20:17
Isus joj je rekao: „Nemoj me držati, jer još neću otići kod svog Oca.
Idi kod moje braće i reci im:
’Odlazim kod svog Oca i vašeg Oca, kod svog Boga i vašeg Boga.‘ “

Evo dokazi iz Biblije da je Isus Bozji Sin a Bog JHVH Jehova

Bog Jehova je sa neba posvedocio tri pta svojim glasom da je Isus Hrist njegov Sin - Sin Bozji.

gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)
Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)
i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)
Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

Filipljanima2
Razmišljajte onako kako je razmišljao i Hrist Isus.6 Iako je bio sličan Bogu*, on nije čak ni pomislio na to da bude jednak Bogu.

Jovan 14:28
Isusove reci
Čuli ste da sam vam rekao: ’Odlazim i vratiću se kod vas.‘ Ako me volite, radovaćete se što odlazim kod Oca,
jer Otac je veći od mene.

Jovan 20:17
Isus joj je rekao: „Nemoj me držati, jer još neću otići kod svog Oca. Idi kod moje braće i reci im: ’Odlazim kod svog Oca i vašeg Oca, kod svog Boga i vašeg Boga.‘ “

Ovde jasno Bozja rec potvrdjuje da je Bog Jehova Iznad Isusa da je veci od njega i da je Njegov Bog.

Jasno je da su dve razlicite osobe,a i sam Bog jasno kaze da je Isus Bozji Sin.

takodje Isus sam za sebe nije nikada rekao da je Bog vec je rekao " ja sam Bozji Sin"

Back