"ISTINA ce vas osloboditi.... "

Zato sto jednostavno nije i ne moze biti istina.

Savrsenstvo ne postoji, a savrseno znanje tek ne postoji...bojim se da ko se time zavarava, opasno se zavarava.

Sto se tice da smo (vernici) pohlepni, to je stvar za sebe koju cak ni ne vredi komentarisati.

Sad druga priča a gore si trekeljala ubijo ih radi pohlepe.
Koja podvojenost duha to je nevjerovatno.

Zato sto jednostavno nije i ne moze biti istina.

Savrsenstvo ne postoji, a savrseno znanje tek ne postoji...bojim se da ko se time zavarava, opasno se zavarava.

Sto se tice da smo (vernici) pohlepni, to je stvar za sebe koju cak ni ne vredi komentarisati.
Au jeste.. znanje je opasno..
Oni što uče su ono beše.. karijeristi? Mrze ih deca... da, da..
Jasno mi je sad. :lol:
Čuvaj se ti znanja ko đavola...

Ako ne vredi da komentarišeš, onda nemoj ni komentarisati.
Ne znam koji ti je ovo put da na mojih deset rečenica prokomentarišeš jednom koja glasi ''ti si glupa'', a da pri tom uopšte ne umeš da objasniš zašto.

Au jeste.. znaje je opasno..
Oni što uče su ono beše.. karijeristi? Mrze ih deca... da, da..
Jasno mi je sad. :lol:
Čuvaj se ti znanja ko đavola...

Ako ne vredi da komentarišeš, onda nemoj ni komentarisati.
Ne znam koji ti je ovo put da na mojih deset rečenica prokomentarišeš jednom koja glasi ''ti si glupa'', a da pri tom uopšte ne umeš da objasniš zašto.

Ona se hrani takvima kao ti.
Nisi skužila??

Meni je jako zanimljiva reakcija nekih vernika kad naidju na nesto zastrasujuce u Bibliji, recimo scena Avrama koji zrtvuje sina ili kada Bog naredi genocid i dr. Oni su uvek spremni da nadju opravdanje za delovanje Bozije. I glavni argument je Bog ima svoj razlog.
Mislim da je imortalka to negde rekla, " nije na osobi da procenjuje sta je dobro ili zlo, vec da radi ono sto mu Bog kaze" Posle ovog osoba samo treba da nadje "racionalno" objasnjenje zasto se to trazi od nje.
Da, opravdavaju sve postupke.

Ne, ne verujem da je ubijanje u ime vere ispravno.
Racionalizacija, majka svih argumenata vernika.
Ako je Bog sveznajuci, svemocan i sveprisutan, zashto postoje ateisti?
Da li je prevideo mogucnost da ljudi ne veruju u Njega? Zashto su samo "izabrani" u mogucnosti da ga spoznaju? Da li je to fer prema ostalima, da zbog ogranichenosti zavrshe u Paklu?

Racionalizacija, majka svih argumenata vernika.
Ako je Bog sveznajuci, svemocan i sveprisutan, zashto postoje ateisti?
Da li je prevideo mogucnost da ljudi ne veruju u Njega? Zashto su samo "izabrani" u mogucnosti da ga spoznaju? Da li je to fer prema ostalima, da zbog ogranichenosti zavrshe u Paklu?
Oni koji veruju u boga, koji je u potopu ubio sve živo na ovoj planeti sem ono malo jada u barci, nemaju nikakav problem sa idejom da će samo oni preživeti.
Ostali su zli i tako im i treba...:lol:

Čemu ovakav stav?
Krajnje je neumesno i uvredljivo, na pdf. Religija, sagovornicima koji su verujući govoriti da im nedostaje hrabrost da "pljunu na Boga".
Njihova vera, njihova stvar.
Važi i za konstataciju da je žalosno da neko očekuje "nešto što ne postoji".
Njihova vera, njihova stvar.
Njihov život, njihova stvar.

Istina oslobadja, a istina je da bog tlaci, muci i ubija, svakoga ko je protiv njega, a pri tom se predstavlja kao najopasniji baya na svetu od koga covek niti moze da pobegne, niti da ima svoju intimu. Takva istina moze samo da zarobi neciji um u mrezu straha, nikako da ga oslobodi.

Naravno ta istina nije apsolutna, jer kao sto rekoh drugi narodi, druge religije, sekte imaju svoju istinu.

Bog "voli" samo one koji vole njega, a to je jos jedna tako ljudska osobina. Tako da tu nema ni "lj" od ljubavi.

edit I jos kazu da je unistavanje zla opravdano, ali zar i to nije ljudska osobina........zao je onaj ko nije dobar prema meni. Koje zlo? Bog ne unistava zle ljude on unistava samo one koji nisu uz njega...........tako rade i ljudi u svojim ljudskim ratovima.

Poslednja izmena:
Zakonsko? Zanimljivo :)

Zashto je uopshte dao zivot nekome ako je znao da cje postati zao?

Znao je da ce uvek biti ljudi koji ce zeliti da budu dobri, koji ce voleti ljude i Boga ) :heart:

jer je Bog stvorio ljude sa bozanskim osobinama i sposobnoscu da ispoljavaju ljubav

takodje je i znao da zbog slobodne volje neko uvek moze da se pobuni protiv Boga

ali takvi zasluzuju unistenje...

Bog je stvorio ljude zna kako ih je stvorio i zato je njegov zakon najbolji za njih ...

Istina oslobadja, a istina je da bog tlaci, muci i ubija, svakoga ko je protiv njega, a pri tom se predstavlja kao najopasniji baya na svetu od koga covek niti moze da pobegne, niti da ima svoju intimu. Takva istina moze samo da zarobi neciji um u mrezu straha, nikako da ga oslobodi.

Naravno ta istina nije apsolutna, jer kao sto rekoh drugi narodi, druge religije, sekte imaju svoju istinu.

Bog "voli" samo one koji vole njega, a to je jos jedna tako ljudska osobina. Tako da tu nema ni "lj" od ljubavi.

edit I jos kazu da je unistavanje zla opravdano, ali zar i to nije ljudska osobina........zao je onaj ko nije dobar prema meni. Koje zlo? Bog ne unistava zle ljude on unistava samo one koji nisu uz njega...........tako rade i ljudi u svojim ljudskim ratovima.

Zavisi od interpretacije. Bibliju mnogi, nazalost, tumace bukvalno ... pa tako i Boga, poimajući ga kao bradatog čiku na oblacima. Kada bi se svi ljudi rukovodili čuvenim imperativom "Ne čini ono što ne želiš da drugi čine tebi", sve bi bilo mnogo jednostavnije.

Nema većeg izvora zablude nego što je traženje apsolutne istine.

Zavisi od interpretacije. Bibliju mnogi, nazalost, tumace bukvalno ... pa tako i Boga, poimajući ga kao bradatog čiku na oblacima. Kada bi se svi ljudi rukovodili čuvenim imperativom "Ne čini ono što ne želiš da drugi čine tebi", sve bi bilo mnogo jednostavnije.

Nema većeg izvora zablude nego što je traženje apsolutne istine.

Pojedini delovi se mogu tumaciti bukvalno, neki ne, a neki su preuzeti iz legendi drugih religija, koje su postojale pre hriscanstva. Ako u bibliji pise da je bog ubio nekoga, zato sto je taj neko trazio da jede, ja tu nigde ne vidim da su ljudi zli........iskljucivi zloca je bog. Jos malo ljudskih osobina u bogu: on je u tim ljudima video svoje neprijatelje i zato ih je poubijao prethodno ih slagavsi da ce jesti meso. Takve stvari se desavaju u ratovima, a to podseca i na poslednji obrok pred izvrsenje smrtne kazne.
U vezi sa tim, ako smo mi stvoreni po njegovom liku znaci da su nam date neke njegove osobine koje njemu sada smetaju kod ljudi i on unistava ljude koji ispoljavaju te osobine. Izgleda da on ne voli jedan deo sebe.:think:

:heart:Volim da kazem za njega da je bradati cika koji cuci u oblacima, to mi je omiljeni opis boga, ali ne mislim bukvalno. :D

Apsolutnu istinu prisvajaju vernici, svi su njeni vlasnici. :lol:

Rece Bog u Petoj knjizi Mojsijevoj 28,glava sta se desava onom ko ne bude hteo da ga slusa
"Usred muke i teskobe koje ce neprijatelji tvoji navaliti na tebe,jesces plod utrobe svoje,meso od sinova svojih,i od kceri svojih,koje ti da Gospod,Bog tvoj.I najmeksi i najnezniji medju vama gledace bez milosrdja na brata svoga i na zenu koja mu na krilu sedi
i na sinove koje je stedeo.Nikome od njih nece dati mesa od sinova svojih od kojih je sebi hranu spremio jer nece imati nista drugo u muci i u teskobi koju ce navaliti na tebe neprijatelj
na svim vratima tvojim.Najmeksa i i najneznija zena medju vama koja od mekote i neznosti nije bila navikla stajati nogom svojom na zemlju gledace bez milosrdja na muza koji joj se na krilo oslanja na sina svoga i na kcer svoju.I ona nece nista dati od posteljice koja izidje izmedju nogu njezinih ni od dece koju rodi jer ce ih u oskudici svojoj sebi krisom za hranu spremiti,u teskobi koju ce navaliti na tebe neprijatelj,na svim vratima tvojim.

Rece Bog u Petoj knjizi Mojsijevoj 28,glava sta se desava onom ko ne bude hteo da ga slusa
"Usred muke i teskobe koje ce neprijatelji tvoji navaliti na tebe,jesces plod utrobe svoje,meso od sinova svojih,i od kceri svojih,koje ti da Gospod,Bog tvoj.I najmeksi i najnezniji medju vama gledace bez milosrdja na brata svoga i na zenu koja mu na krilu sedi
i na sinove koje je stedeo.Nikome od njih nece dati mesa od sinova svojih od kojih je sebi hranu spremio jer nece imati nista drugo u muci i u teskobi koju ce navaliti na tebe neprijatelj
na svim vratima tvojim.Najmeksa i i najneznija zena medju vama koja od mekote i neznosti nije bila navikla stajati nogom svojom na zemlju gledace bez milosrdja na muza koji joj se na krilo oslanja na sina svoga i na kcer svoju.I ona nece nista dati od posteljice koja izidje izmedju nogu njezinih ni od dece koju rodi jer ce ih u oskudici svojoj sebi krisom za hranu spremiti,u teskobi koju ce navaliti na tebe neprijatelj,na svim vratima tvojim.

A neprijatelj će navaliti jer će ga on nahuškati na njih jer ga nisu slušali.
Huškaš obični jedan koji je došao zavaditi narode.
Interesantno da je navodno i Isus rekao došao je donijeti mač a ne mir.
Sve mi i to smrdi na istoga huškača među ljudima.
Na lažnog spasitelja.

Ti izgleda bas dobro poznajes Boga..?...:think:

Back