ISPOVESTI RADNIKA Ovako izgleda život u pogonima "Geoksa"

oko tih pelena je malo prenaduvano. ja imam skoro pet banki (besika i prostata vise nisu kao nekada) i u toku osmocasovnog radnog vremena odem jednom na pisanje. aj bre vise ne serite. to je bilo upuceno likovima koji bi na pisanje satro jer ne mogu bez 10 cigaret pauza (relikt socijalizma).

i zaista , ko za 8 sati pisa 5 puta ili nek leci besiku, ili nek da otkaz, ili nek nosi pelene. zamisli da hirurg radi operaciju na mozgu 5 sati i ide 5 puta da pisa?

Ima i toga.

Osnovni problem je ono sto ljudi ne shvataju.

U menadzerisanju. Srbi su uzasni u tome, ne znaju da vode i organizuju ljude. I onda su ti nizi organizatori i menadzeri su stalno pod pritiskom od visih, i oni taj pritisak ne umeju da kanalisu kao prave vodje, nego im je vodjenje ljudi, organizovanje ljudi, jedan blagi uzas i bruka.

U Srbiji postoji ekstreman manjak dobrih menadzera, to je najdeficitarnije zanimanje, iako se ljudi cesto zezaju sa time jer imamo masu besmislicarskih fakutleta koji su formalno menadzerski, a gde ne naucis nista.

Mislim, dobar menadzer se radja, kao i dobar prodavac, i najvise zavisi od toga sta sam naucis i provalis, ali je lepo kada ti neko objasni neke stvari i uputi te.

Ovo ovde je uzas, i zato sto je organizacija i menadzerisanje ocajno, svi su pod stresom.

Normalno da nije jaka, ako bas zelis da uporedjujes uporedi Skotsku IT industriju sa Srpskom IT industrijom pa ces videti sta znaci imati IT industriju. Zasto bas sa Skotskom pa zato sto su zemlja priblizno iste velicine i po broju stanovnika i po povrsni. Inace u Skotskoj je IT industrija ozbiljno potpomognuta od strane drzave naravno ne prostim razbacivanjem sredstava.
Sto se tice toga da ne postoji mobing u IT industriji u Srbiji opet ti kazem to nije vidljivo jer je jako mali broj zaposlenih u tom sektoru na nivou drzave sa jedne strane, a sa druge strane uvek mozes posetiti usko strucne IT forume i videti da jos kako postoje problemi sa neplacanjem zarada, sikaniranjem radnika, prekovremnim radom itd.
Nisi ti njega valjda počeo da ga s'vaćaš ozbiljno:zblesav:

I IT uopšte nije sektor budućnosti. To je sad nešto malo hit, ali u narednih deset godina će i to početi da se smanjuje sa novim programima...biće to više bazirano na veštačkoj inteligenciji...

U menadzerisanju. Srbi su uzasni u tome, ne znaju da vode i organizuju ljude. I onda su ti nizi organizatori i menadzeri su stalno pod pritiskom od visih, i oni taj pritisak ne umeju da kanalisu kao prave vodje, nego im je vodjenje ljudi, organizovanje ljudi, jedan blagi uzas i bruka.

U Srbiji postoji ekstreman manjak dobrih menadzera, to je najdeficitarnije zanimanje, iako se ljudi cesto zezaju sa time jer imamo masu besmislicarskih fakutleta koji su formalno menadzerski, a gde ne naucis nista.

Ovo je skroz tačno. Čak i provereno dobre strane firme su u Srbiji često jako loši poslodavci - to je zbog užasavajuće lošeg nižeg menadžerskog kadra (pod nižim menadžmentom se podrazumevaju razne poslovođe i šefovi koji neposredno rukovode radnicima).

A od naših menadžera još gore su naše "gazde" - to su likovi koji sve znaju, eksperti su za sve i svašta - zato su u većini domaćih firmi marketing miks, kadrovska politika, organizacija, tehnologije, poslovni procesi i sve ostalo i smejurija i horor istovremeno. A neke stvari kao što su delegiranje autoriteta, primanje saveta spolja skoro i da ne postoje. Ne znaš da li da plačeš ili da se smeješ.

Uglavnom, i menadžeri i "gazde" u Srbiji su u velikom procentu primitivci koji samo znaju da pričaju kako su im radnici lenčuge i zabušanti i da za svoj neuspeh krive nekog drugog. I svuda je to tako, sem u IT-ju.

A da li ste ikada za ovakve horor priče čuli u srpskoj IT industriji?
Kad si već kod horora, hor su nam ovi novi smajliji za android! Uopšte ne znam šta koji treba da znači, a i nisu gotivni ko oni stari.
Biće da ste džaba plaćali nekog IT-jaša! A i imam utisak da ti IT često nešto bez veze izmišljaju.

Ja pomoću novih smajlija nikako ne mogu da se odrazim. I najlogičnije bi bilo da ste stare ostavili u funkciji i samo dodali nove. Ovo ovako, ovo je živi haos. Često i ne ubacijem smajli gde bi hteo:(

Normalno da nije jaka, ako bas zelis da uporedjujes uporedi Skotsku IT industriju sa Srpskom IT industrijom pa ces videti sta znaci imati IT industriju. Zasto bas sa Skotskom pa zato sto su zemlja priblizno iste velicine i po broju stanovnika i po povrsni. Inace u Skotskoj je IT industrija ozbiljno potpomognuta od strane drzave naravno ne prostim razbacivanjem sredstava.
Sto se tice toga da ne postoji mobing u IT industriji u Srbiji opet ti kazem to nije vidljivo jer je jako mali broj zaposlenih u tom sektoru na nivou drzave sa jedne strane, a sa druge strane uvek mozes posetiti usko strucne IT forume i videti da jos kako postoje problemi sa neplacanjem zarada, sikaniranjem radnika, prekovremnim radom itd.

Naglasak nije bio na sektorskom poredjenju IT industrija razlicitih zemalja, vec na medjusektorskom poredjenju unutar jedne zemlje, konkretno, Srbije.
Problema ima na svakom poslu.
IT industrija to resava bez ovih "Isposvesti radnika" clanaka.
Ljudi, prosto, menjaju poslove.

Nameštam windowsi po jače firme...

Samo vas čitam... ne mislim na tebe nego globalno...
IT sektor, IT sektor...

AJ TI KOLEGA... neradnici...

Daj napravite Pokemone i mlatite 17 milijardi godišnje
Jednu pišljivu igricu sklepajte... ma jok to odmah kreće sa megalomanskim zahtevima, ne pitaj...
Ko će se drka sa takvim igrama?
Napraviš jednostavno a efektno ko Pokemon pa rokaj snimaj

jok, oće oni aplikacije, saradnik na projektu,
na kurtzu

Oćeš reći da samo velika količina idijota stvara potebu za velikom količinom IT-jaša.

Skor ceo IT sektor se svodi na idiotluk. U pamtne svrhe iz tog sektora mož se uzne nekih 15-25%.

Ovo ispada gore nego malina. Ona malina makar daje vitamine!

O tome ti pričam.
Ja koliko sam primetio, ti uglavnom ne znaš o čemu ti pričaš:zblesav:
Pa i svi da idemo u IT, pa el ti stvarno misliš da bi tolike gluposti tu zatrebale.
Mi u IT-ju možemo da radimo samo kao podizvođači.

A i slabo ja jedem i nosim taj IT, a slabo se na njega i grejem. Slabo ti taj IT pravi puteve.

Pa ne možeš ti svet računati samo preko idijota koji se igraju nakim igricama:zblesav:

Naravno, čast ovima koji proizvode sistemska rešenja i nadogradnje.

Teško da ću fejsbukovske IT-jaše da uračunam u čast, pa i one Eplovske.

Pa i svi da idemo u IT, pa el ti stvarno misliš da bi tolike gluposti tu zatrebale.

A i slabo ja jedem i nosim taj IT, a slabo se na njega i grejem. Slabo ti taj IT pravi puteve.

Pa ne možeš ti svet računati samo preko idijota koji se igraju nakim igricama:zblesav:

Jbg, svako ima neko svoje viđenje celokupne geopolitičke situacije na lokalnom i globalnom nivou :bye:

Ne razumem, sta fali igricama? :dontunderstand:

Ma kada ces bre covece nauciti da sto je civilizacija razvijenija, dokolica je bitnija? :think:

Dokolica ti je danas bitnija za ljude i njihov karakter.

Nije ti ovo vreme kada su se ljudi povezivali na osnovu toga sto jedan drugom pomazu da upregnu volove i riljaju zemlju.

Sada se ljudi povezuju na osnovu slicnosti u dokolici.

- - - - - - - - - -

Dobro, izuzimajuci svaleraciju na poslu, to je uvek glavna stvar.

Umesto da se dao taj novac od 10.000E bespovratno pa svakom da ima u zivotu sansu da jednom zaradi sam, udruzi se i pokrene poizvodnju (uz strucnu pomoc i sve moguce savete, sto bi jos i tek zaposlilo radnu snagu i strucniju), ovde se radnici mobinguju za to sto idu u toalete. Cak i da nije tako, pa svojom proizvodnjom covek postaje i sam akcionar i ima sanse da zaradi i vise jer vise i vodi racuna o sopstvenom, a ovako staje na bednih 200E plate dok ga ne iscede i ne optuste.

Ne razumem, sta fali igricama? :dontunderstand:

Ma kada ces bre covece nauciti da sto je civilizacija razvijenija, dokolica je bitnija? :think:

Dokolica ti je danas bitnija za ljude i njihov karakter.

Nije ti ovo vreme kada su se ljudi povezivali na osnovu toga sto jedan drugom pomazu da upregnu volove i riljaju zemlju.

Sada se ljudi povezuju na osnovu slicnosti u dokolici.

- - - - - - - - - -

Dobro, izuzimajuci svaleraciju na poslu, to je uvek glavna stvar.

Takoje kami... takoje...
evo na jednom kupoprodajnom sajtu ovo su najtraženiji pojmovi:
1) Vreća za lenčarenje,
2) IKEA viseće police
3) aparat za savijanje sarme
4) špijunske kamere

kud ćeš bolji profil... za investicije...

Takoje kami... takoje...
evo na jednom kupoprodajnom sajtu ovo su najtraženiji pojmovi:
1) Vreća za lenčarenje,
2) IKEA viseće police
3) aparat za savijanje sarme
4) špijunske kamere

kud ćeš bolji profil... za investicije...

Pa ja njemu nisam kriv sto on ima pogresno misljenje da moze bolje da se zaradi na hlebu nego na tortama.

Ljudi bre vole torte, na hleb i ne razmisljaju.

Cak, da im je cena ista, pre bi kupovali torte i ziveli bi hraneci se njima.

Kada imas Sony Playstation 4, uvek mozes da ga prodas za hleb, a hleb nikada ne mozes da zamenis za Sony.

- - - - - - - - - -

Poceo sam malo da pisem postove Varufakisovim jezikom, posto sa njim jedino tako moze da se razgovara :hahaha:

kami, kako se bre isključuju ove tvoje gluposti[emoji53]

Pa ja njemu nisam kriv sto on ima pogresno misljenje da moze bolje da se zaradi na hlebu nego na tortama.

Ljudi bre vole torte, na hleb i ne razmisljaju.

Cak, da im je cena ista, pre bi kupovali torte i ziveli bi hraneci se njima.

Kada imas Sony Playstation 4, uvek mozes da ga prodas za hleb, a hleb nikada ne mozes da zamenis za Sony.

- - - - - - - - - -

Poceo sam malo da pisem postove Varufakisovim jezikom, posto sa njim jedino tako moze da se razgovara :hahaha:

I ti izgleda veruješ u neke čudne vanzemaljce:zblesav:

Ne pišeš ti nikakim Varoufakisovim jezikom, već je to jezikom onog blentavog Šutanovca.

Uopšte ti Varoufakis ne zastupa primat u virtualnim vrednostima. On to pronalazi kao problem, zato što ti virtualnu vrednost možeš beskonačno da zavrtiš, a što opet veze sa realnim nema.

To tako kod pacijenata poput Šutanovca gde on stvarno tripuje kako je jedan terabajt vredniji od jednog hektara zemlje. Ne znam samo kako to, kad se maksimalno zavrti, kako to izgleda?! Eto, terabajt, to ti je površine čipa po sadašnjom tehnoliškim mogućnostima nekih 2 cm kvadratna. Pa to kad se preklopi sa hektarom zamlje, pa koliko to već ispada. I pošto nam se ne isplati da imamo zemlju, pravimo čipove. I tako kad celu planetu pretopimo u čipove, ona bi onda vredela jedno, pa bar pedeset miliona ovakvih planeta kad se uzme hektarska kompenzacija.

Pa el ti stvarno misliš da bi se pojavili toliko blentavi vanzemaljci koji bi ti dali pedeset miliona ovakvih planeta za jednu prečipovanu planetu gde su pohranjene i gde se procesuiraju nečije glupe fantazije:zblesav:

Ima da kažu, "ovo vaše sranje nas ne zanima, pa da makar ostaviste malo čiste vode i čistog vazduha!"

Ne bi ti od njih dobio ni jednu planetu bajo moj.

Pa tako i ja i Varoufakis, šta nas zanima nečije zanimanje za gluposti i što on sebi vrti neku virtualnu vrdnost i što to prati gomila idijota.

Hleb je hleb, a gluposti su gluposti.
A i nešto ti nisam siguran za ovu priču sa tortom. Ja tortu često ne uzmem ni kad mi je džabe.
Pa sigurno da ne bih menjo hleb za tortu:zblesav:

De lupi nešto drugo:ceka:

Back