- Poruka
- 42.500
Ne znam šta smatraš zavisnošću o sexu? Ja nisam pisala o zavisnoti već o legitimnoj potrebi.Nikako ne kontam zašto se onda vezati za jednu osobu, pristati na brak? Mislim na osobe koje su svjesne da su ovisne o sexu. Brate, znaš da ne možeš bez kite-budi u vezama i vezicama, rodi dijete, odgajaj sama ali ne vezuj se, ne uništavaj mogućnost da će druga strana možda sresti osobu za "i u dobru i u zlu". Niko ne može dati garanciju da će se moći sexati sve dok mu parnter/partnerica ima želju i potrebu. Ja evo zamislih da se nekome zbog bolesti ili povrede neke oduzme opcija sexanja-treba mirno pustiti da se druga strana tarlaha okolo a tu mu duša i mozak ne mogu propustiti. Treba trpiti jer eto sa tom osobom gleda filmove, jede kokice, odgaja djecu itd.
Ima niz ginekoloških komplikacija kod žena koje nemaju sex, u nekim godinama je to bitno. I protiv raka dojke, i raka jajnika.. generalno hormoni nisu za potcenjivanje.
A na pitanje zašto se vežu za jednu osobu? Pa vezati se za nekoga ko je tako striktan jeste problem. Ali ako se može naći osoba koja je sličnih shvatanja onda je sve ok. Dakle, ne gledaju svi na to kao na trpljenje. Ali zaista je mali broj onih koji su otvoreni za to. Većina je jako posesivna i osobu smatraju skoro pa svojim vlasništvom. Oni zasigurno ne mogu sve to razumeti i ne znam kako se snalaze u tim situacijama, vrv traže švalera, ali da niko ne zna. Ili istrp eto i gotovo. Dođe starost, umru i kraj priče.