- Poruka
- 89.439
U ovom kontekstu, da. Bolje je nikako ne čitati Bibliju, nego je čitati pogrešno.ocigledno da je tebi bolje biti nepismen
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U ovom kontekstu, da. Bolje je nikako ne čitati Bibliju, nego je čitati pogrešno.ocigledno da je tebi bolje biti nepismen
Pratim tvoje postove donekle koliko imam vremena i raspoloženja. Skoro svi ukazuju da imaš osećaj izuzetnosti. U vezi ovog posta pogrešno je koliko god da znaš ističeš reč Ja znam. Po tome se vidi da ne poznaješ dovoljno bibliju. Osećaj izuzetnosti je odlika zapadnjačkog duha ne samo u religiji nego uopšte u politici geopolitici nauci smatraju sebe neprikosnovenim. Predlažem ti da poradiš na suzbijanju takvog osećanja koje su ti oni ugradili.Izucavala sam je sama preko 20 godina pa je znam
a ti sledis ljudska ucenja a ne Biblijsku istinu
kako ne bih znala da je znam to moze samo tebi da se desi jer je ne znas
Biblija sam sebe tumaci.
jednostavno je
kada je celu izucis znas je
Bog je rekao budite sveti jer sam ja svet.Pratim tvoje postove
Тако је а Божја Ријеч је Господ наш Исус Христос.nazalost pogresno verovanje ce te lisiti spasenja
nema spasenja van onoga sto je Bozja rec
nema razlike u toj stvari između vas dvojeok znaci ne koristis svoj razum
znači nije vam potreban sveti duhBiblija sama sebe tumaci
imaš sad 23 (kako si napisao) što znači od 13 godina si znao da si ateista i pročitao bibliju.Uzeo sam je u ruke više puta i pročitao. Prvi put kao ateista čak 2013
13 година тачније.imaš sad 23 (kako si napisao) što znači od 10 godina si znao da si ateista i pročitao bibliju.
a dete od deset godina još iza leđa sabira prstima i interesuje ga lektira koliko i lanjski sneg a kamoli biblija.
upoznavanje sa biblijom u tim godinama su decu vodili u crkvu.
da, omaklo mi se da ti ne bi rekao da tad učiš da onanišeš.13 година тачније.
Да ти објасним једну кључну разлику. Православна Црква је произвела Библију. Самим тим она има и ексклузивно право да је тумачи. И у праву имаш аутентично тумачење закона које доноси законодавац и такво тумачење има правну снагу једнаку самом закону. А тумачење Православне Цркве се огледа у тумачењу Св. Отаца.nema razlike u toj stvari između vas dvoje
ti ne koristis svoj razum evidentnonema razlike u toj stvari između vas dvoje
Како објашњаваш то да милион различитих група читају исти текст и позивају се на то да им Дух открива истину али долазе до дијаметрално супротних закључака?ti ne koristis svoj razum evidentno
jer slepo sledis lazna ucenja
zato ne mozes da prihvatis Biblijsku istinu
A Bog svetim duhom otkriva istinu iskrenim ljudima koji zele istinu
ti je ocigledno ne zelis jer je i ne znas
hajde ne pisi laziДа ти објасним једну кључну разлику. Православна Црква је произвела Библију. Самим тим она има и ексклузивно право да је тумачи. И у праву имаш аутентично тумачење закона које доноси законодавац и такво тумачење има правну снагу једнаку самом закону. А тумачење Православне Цркве се огледа у тумачењу Св. Отаца.
Понављање те мантре је неће учинити ништа увјерљивијом.hajde ne pisi lazi
Bog je dao Bozju rec
crkva nema nikakve veze sa njom
niko na boga nema ekskluzivitet sem kod sekti.Да ти објасним једну кључну разлику. Православна Црква је произвела Библију. Самим тим она има и ексклузивно право да је тумачи. И у праву имаш аутентично тумачење закона које доноси законодавац и такво тумачење има правну снагу једнаку самом закону. А тумачење Православне Цркве се огледа у тумачењу Св. Отаца.
šta otkriva sveti duh na solo skriptura? očito ti logika nepoznanicati ne koristis svoj razum evidentno
jer slepo sledis lazna ucenja
zato ne mozes da prihvatis Biblijsku istinu
A Bog svetim duhom otkriva istinu iskrenim ljudima koji zele istinu
ti je ocigledno ne zelis jer je i ne znas
Нико нема ексклузивитет на Бога то си у праву али ексклузивитет на истину Божанског Откривења заиста постоји. Као што је један Христос тако је и једна Црква. Немају двије. А онда можемо ићи и јасно показати која је та једна Црква.niko na boga nema ekskluzivitet sem kod sekti.
ili ćete se oboje razočarati ili će jedno biti u pravu a ja lično cenim da će vam oboma biti veliko razočarenje jer svojatate boga a nije vaš.
ni veru u boga niko nema ekskluzivitet. ona veruje kako su je učili ti veruješ kako su te učili.Нико нема ексклузивитет на Бога то си у праву али ексклузивитет на истину Божанског Откривења заиста постоји. Као што је један Христос тако је и једна Црква. Немају двије. А онда можемо ићи и јасно показати која је та једна Црква.
to je kad oće svi da svojataju ovaj forum.Reče džizus dekapitaretu..
Ima ona vrsta izuzetnosti o kojoj govorim koja se vodi ideologijom da će njeno svetlo lepše sijati ako sva druga oko nje pogasi.Bog je rekao budite sveti jer sam ja svet.
Svetost je odlika izuzetnosti
Али није свака вјера једнако исправна. Св. ап. Павле каже јасно да је Црква Христова стуб и тврђава истине. Ван ње нема пуноће истине. Могу бити дијелови истине али увијек нешто недостаје. Хришћанин се не може бити ван Цркве. Унус кристијанус нулус кристијанус.ni veru u boga niko nema ekskluzivitet. ona veruje kako su je učili ti veruješ kako su te učili.
Тако је а Бог је кроз апостола Павла јасно рекао:ko je taj čovek koji će mi reći da sam u krivu. to može samo bog i niko više.
Не само најбоље већ једино исправно.a tumačenje biblije naravno da je pravoslavlje protumačilo najbolje.
Пази прије свега овог се не држи пола овог подфорума. Не би било фер да се захтјева од православних да се држе онога чега се не држе остали. Уз битну разлику што православци имају јасне и необориве аргументе на више нивоа. Почев од самог текста Писма а затим и историјског континуитета вјеровања и учења.iz pravilnika
Forum je tu za sve nas kako bi razmenjivali mišljenja koja mogu biti različita
Promovisanje vere
Za ocekivati je da ce svaki pripadnik neke verske zajednice promovisati svoju veru na direktan ili indirektan nacin. To je njihovo pravo. Medjutim ono sta ne mogu da pisu su iskljucivi tekstovi u kojima se govori da je njihova vera jedina tacna, precizna, istinita..da samo oni tumace na pravi nacin. Drugim recima. Ne mogu sugerisati drugima svoje stavove, vec ih mogu prezentovati a na drugima je da te stavove prihvate ili odbace.