Iskustva, sadasnjost i buducnost mladih programera

Ne verujem da ce i u inostrastvu hteti da plate vise od 800 evra za pocetnika. Znaci ih 400 evra ovde govorim za pocetak, niko vam nece dati 1500 evra cim krenete da se bavite profesionalnim programiranjem, sa iskustvom i plata ide vise.

Tako je. Ja sam kao pocetnik krenuo sa 600e, imao sam srece. Firme koje se bave prosperitetnim tehnologijama i imaju velike timove, ponudice vam u startu manju platu, ali raditi u takvoj firmi znaci dosta uciti, usavrsavati se, zavrsavati neke kurseve, i dana kada izadjete iz te firme, bicete dosta napredniji i jaci strucnjak, sposobni da napadate velike pare u drugim kompanijama.
Moj drugar je nakon 1.5 godinu dobio ponudu od 1200e ali napredak u toj firmi je 0, jer se radi na odrzavanju nekog "dinosaurus" starog projekta. Tako da ima takvih firmi.

Pare u svakom slucaju ne bi trebalo da izostanu ukoliko se kroz rad usavrsavate i sirite znanje, popunjavate rupe koje imate u znanju itd itd.

Значајно тежиште је и на функционисању унутар једне фирме. Ја бих рекао да су програмери доста сујетна сорта, па кад вам неко за**ња билд и блокира вас на неколико сати, џебига испада најбоље да дискретно пошаљете "супервајзора" да поразговара с њим. Ја сам одустао од "пријатељских сугестија".

Odlicna tema :)

Iskustva nemam mnogo (1 god), ali zato buducnost zelim da usmerim ka programiranju. Ok, hteo sam da te pitam za WebDev, je l' to ustvar platforma/okruznje kao Dreamveawer za pravljenje web sajta ili nesto drugo? Guglao sam oko WebDev-a i vidim d apostoji i WinDev(za Windows?) dakle platforma. :) Zasto mislis da je drugaciji od ostalih web okruzenja?

Prijateljski savet:
Samo izvorni, pravi HTLM
Dreamweawer i slične stvari olakšavaju život
ali ovo je prava stvar.
Npr. kad sam pravio neki Kuvar, napravio sam da je slika link a tekst desno da šeta i sl.
Ako nemožeš da nadješ, javi mi se na ovde ili na FB (Obradovic Dragan)
imam originale:
- HTML4
- Peter Norton 7.0 dve knjige
- SQL Server 7.0 sve knjige
- MS Visual Basic 6.0
Mada mislim da sve možeš da skineš sa NET-a
Pozdrav

Prijateljski savet:
Samo izvorni, pravi HTLM
Dreamweawer i slične stvari olakšavaju život
ali ovo je prava stvar.
Npr. kad sam pravio neki Kuvar, napravio sam da je slika link a tekst desno da šeta i sl.
Ako nemožeš da nadješ, javi mi se na ovde ili na FB (Obradovic Dragan)
imam originale:
- HTML4
- Peter Norton 7.0 dve knjige
- SQL Server 7.0 sve knjige
- MS Visual Basic 6.0
Mada mislim da sve možeš da skineš sa NET-a
Pozdrav
Slažem se, ali uz HTML mora da ide još dosta stvari... Evo već par dana pravim neki veb sajt u notepad++ čisto radi vežbanja, koristim HTML5, CSS, JS i PHP.... Do PHP dela tek sad stižem... Bukvalno ceo dizajn strane je u CSS-u, mada se nisam koncetrisao na dizajn nego sad ovaj PHP deo :S
untitled.jpg

Ako ti nije problem pošalji mi na pm tu knjigu o SQL Serveru, već imam par njih, ali loše su uglavnom :S

Poslednja izmena:

Back