Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Дабоме.
Њихова исхрана је преко 90% месна&масна и масом, и калоријски, и нутритивно.

Cuvaj se Kamaza,nemoj i tebe da izreseta podacima i argumentima pa da odmah pobegnes sa sajta kao sto kaze da sam ja to uradio...:hahaha:

- - - - - - - - - -

ajde,ajde,za vas pocinje proces hibernacije do proleca kad ozeleni suma i livada za pasu..:lol:

Koji si ti lik, to je neverovatno. Navodis za mesojede da mogu parirati veganima preko severnih mesozderskih naroda tipa eskimi ciji je zivotni vek prosek 27.5 godina.

Koji si ti lik, to je neverovatno. Navodis za mesojede da mogu parirati veganima preko severnih mesozderskih naroda tipa eskimi ciji je zivotni vek prosek 27.5 godina.
Не прдуцкај којешта.
Индија која је по твојим причама упола веганска има ужасавајућу стопу смртности иако је у тропима што је природна људска клима.
Северни народи у веома тешким климатским условима опстају већ миленијумима иако тврдиш да су месоједи слаби???

- - - - - - - - - -

Zato sto zive u tundri. Prinudjeni su da bi preziveli ili ostati tu i klati konje cime se Jakuti ponose, ili preseliti u kontinentalni pojas gde su biljojedi zdravi, a mesojede svake godine kace virusi i druge bolestine.
Јакути и остали углавном живе од лова и риболова, иначе коњско месо је једно од најздравијих.

Indija nije upola veganska vec 40% vegetarijanska. Vegani nisu isto sto i vegetarijanci, kao sto stopu smrtnosti jedne nacije ne mozes pripisati stanovnicima koji su manjina u odnosu na vecinu koja je mesozderska. Prema novom izvestaju organizacije Save the Children, milion beba svakog dana umre u svetu u prvih 24 sata zivota. 99% tih beba, to jest njihovih roditelja ishrana je mesozderska. U Portugalu vegetarijanaca je svega 0.3%

Da se hranite biljem koja jeste hrana programirana za coveka, ne biste imali toliku smrtnost pri porodu.

Indija nije upola veganska vec 40% vegetarijanska. Vegani nisu isto sto i vegetarijanci, kao sto stopu smrtnosti jedne nacije ne mozes pripisati stanovnicima koji su manjina u odnosu na vecinu koja je mesozderska. Prema novom izvestaju organizacije Save the Children, milion beba svakog dana umre u svetu u prvih 24 sata zivota. 99% tih beba, to jest njihovih roditelja ishrana je mesozderska. U Portugalu vegetarijanaca je svega 0.3%

Da se hranite biljem koja jeste hrana programirana za coveka, ne biste imali toliku smrtnost pri porodu.
Камајло ово је математички неодрживо с обзиром на податке које ти износиш.
Иначе најмање стопе смртности су у развијеним земљама које имају високу стопу месоједа(САД, Канада, западна и централна Европа), док су високе стопе за Индију, Индокину и источну Азију где је заступљеност меса у исхрани мала чак и код сваштоједа, а и висок је постотак људи који га не конзумирају уопште.
Да је стопа смртности беба тако висока за нпр скоро 100% месоједе као субарктички народи они се никада не би ни одржали.
Шукеташ којешта без икаквог упоришта.

Tacno, ja iznosim informacije evo vec 20 strana unazad sa sve potkrepljenim linkovima naucnih istrazivanja, a ti iznosis informacije bez linkova, jos manje potkrepljene ozbilnjim studijama.

Pored toga i logika ti losije ide, navodis za zemlje Indokine da imaju veliku stopu smrtnosti i to povezujes sa Indijom za koju si cuo da ima puno vegetarijanaca.
Ahaha. Da li znas o covece da stanovnici Indokine jedu crve, insekte, kokoske.... leptiri se zivi migolje po tanjiru!

Kamael, ja i dalje tebe nisam razumeo, kao i tvoje vidjenje stvari u vezi testosterona.

Da li ces se odluciti ko ima veci testosteron - vegani ili ostatak sveta?

Jer kada pises iz jednog ugla, gde se govori o agresivnosti kao posledici previsokog testosterona, tada navodis da "mesozderi" imaju povecan testosteron zbog mesa i ostalih zivotinjskih proizvoda pa su zato agresivni + ostatak dijapazona ad hominema. Celu si ti psihologiju coveka objasnio kroz testosteron i meso, sto nije tacno.

Kada zaboravis za agresivnost i kada se uhvatis teme zdravlja, medicine, a testosteron kod muskarca znaci zdravlje, e tada pises skroz kontadiktorno sebi, i navodis kako vegani imaju visok testosteron jer je ne jedu hranu zivotinjskog porekla koja zapusava vene i inhibise testosteron pa zato imaju 50% manje testosterona nego vegani koji jedu tamo neko zrnevlje od koga skace testosteron kao da uzimaju AAS.

Hoces li se dogovoriti sam sa sobom, ko tu ima veci testosteron a ko manji, vegani ili svastojedi? Jer cas tvrdis jedno, cas drugo, kao da si disocijativna licnost.

Kamael, ja i dalje tebe nisam razumeo, kao i tvoje vidjenje stvari u vezi testosterona.

Da li ces se odluciti ko ima veci testosteron - vegani ili ostatak sveta?

Jer kada pises iz jednog ugla, gde se govori o agresivnosti kao posledici previsokog testosterona, tada navodis da "mesozderi" imaju povecan testosteron zbog mesa i ostalih zivotinjskih proizvoda pa su zato agresivni + ostatak dijapazona ad hominema. Celu si ti psihologiju coveka objasnio kroz testosteron i meso, sto nije tacno.

Kada zaboravis za agresivnost i kada se uhvatis teme zdravlja, medicine, a testosteron kod muskarca znaci zdravlje, e tada pises skroz kontadiktorno sebi, i navodis kako vegani imaju visok testosteron jer je ne jedu hranu zivotinjskog porekla koja zapusava vene i inhibise testosteron pa zato imaju 50% manje testosterona nego vegani koji jedu tamo neko zrnevlje od koga skace testosteron kao da uzimaju AAS.

Hoces li se dogovoriti sam sa sobom, ko tu ima veci testosteron a ko manji, vegani ili svastojedi? Jer cas tvrdis jedno, cas drugo, kao da si disocijativna licnost.

hahaha bas si me nasmejao veceras bro,posle bolnog treninga nogu ovo me je relaksiralo...:hahaha:

ahh moram da ponovim vic jos jednom..:lol:

Vegan:

To je onaj auto.
Francuski.Renoov.
Visok, mrsav,nije debeo, ide na zeleno,
Na poljoprivredu
.

Vegan ili ti prosti sakupljac plodova.

:rotf::rotf::rotf:

Poslednja izmena:
Radjene su naucne studije, vise njih, i linkove ka istima si dobio u vise navrata. Vegani imaju veci nivo testoterona.

I to si bese rekao za 50% ?

Dalje, tvoja hipoteza je da ko ima vise % testosterona taj je agresivan i to je nuzno tako, i testosteron je jedino kriv za agresivnost i za antisocijalno ponasanje.

Posto mesozderi imaju 50% manje testosterona, nuzno ne mogu biti agresivni i antisocijalni.

Konkluzija - Vegani su agresivni i antisocijalni, svastojedi nuzno ne mogu biti.

Sah Mat, i to po tvojim istrazivanjima i po tvojim premisama.

Kao sto rekoh usao si u sopstvenu kontradikciju i sada se ne mozes izvuci.

A posto toliko volis nucne studije, khm khm nesto se ne hvalis ovom, evo da te obradujem da budes u toku hehe :

Svi zivi se razmecu ovim linkovima, samo ti izgleda nisi upoznat:

New study reveals 84% of vegetarians return to meat
http://www.sciencealert.com/new-study-reveals-84-of-vegetarians-return-to-meat

Dalje, tvoja hipoteza je da ko ima vise % testosterona taj je agresivan

Rekao neko i naucna studija su dve razlicite stvari.

Ako si pazljivo citao a nisi, u vezi agresivnosti takodje je utvrdila studija da takvo ponasanje uslovljava testorenon i adrenalin, a ne testosteron.
Vi mesojedi obilujete adrenalinom, zato vam mladi i ginu na putevima svakodnevno, a potkacite i neduzne ucesnike u saobracaju, onako usput.

- - - - - - - - - -

Dejane P, ako nije tajna, koliko kokosijih jaja pojedes?

Pusti sada adrenalin nemoj da se iza njega krijes......

Sta bi sa testosteronom? Ako vegani imaju veci testosteron i to u tolikom % znaci da su nuzno po automatizmu agresivniji? Jer si ti bas pricao da je testosteron odgovoran za agresivnost a ja sam pricao i da nije on "sve i sva" nego da tu ima puuuno faktora (nedostatak empatije - psihopatska struktura licnosti, antisocijalna struktura licnosti, lose vaspitavanje, traumatizovanje i zlostavljanje u detinjstvu itd itd).

Ali ne, ti si iskljucivo navalio na taj testosteron. Sta bi sada? Znaci po tebi, tj ako iz tvojih premisa izvucemo konkluziju dobijamo da su vegani nuzno agresivni, a svastojedi da su nuzno neagresivni, tj imaju manji testosteron za 50 ili koliko vec %.

Odgovori ovaj put konkretno za testosteron, a ne hvatajuci se za nesto drugo.

Znaci ta relacija me zanima - vegani-svastojedi-testosteron-agresivnost. A ti poredjaj uzrocno posledicne veze koje proisticu iz ovih 4 termina.

Sta bi sa testosteronom? Ako vegani imaju veci testosteron i to u tolikom % znaci da su nuzno po automatizmu agresivniji?

Ne znaci. ocigledno da tvoj mozak nije sposoban da obradi prostoprosirenu recenicu - adrenalin i testosteron vode agresiji, a ne testosteron.

Druga stvar, kod nas je procenat testosterona veci nego kod vas mesojeda, ali u procentima neznatno veci, gotovo da je jednak. Adrenalin sa druge strane je kod vas izuzetno visok jer unosite u sebe leseve zivotinja, njihove misice koje se pune adrenalina. A adrenalin je jedan od glavnih krivaca brze voznje u kojoj svaki dan nekoliko ljudi pogine.

Tacno, ja iznosim informacije evo vec 20 strana unazad sa sve potkrepljenim linkovima naucnih istrazivanja, a ti iznosis informacije bez linkova, jos manje potkrepljene ozbilnjim studijama.
Износиш којештарије које купиш с веганских сајтова оформљених управо да би такви као ти имали као неке доказе.
Већ су те више пута Микело у Бру демантовали, а свако појављивање Новембарке те завије у црно.
Нпр сајт о тзв дугоживећим Хунцама који имају епонимну смртност деце и не познају бројевни систем да би могли рећи колико заиста имају година, уместо описа типа: Стар, јако стар баш јако стар итд.
Pored toga i logika ti losije ide, navodis za zemlje Indokine da imaju veliku stopu smrtnosti i to povezujes sa Indijom za koju si cuo da ima puno vegetarijanaca.
Немој правити будалу од себе и демантовати се.
Један пост горе тврдиш да у Индији има 40% вегетаријанаца, онако офрље без твојих супер веродостојних линкова.
Иначе је Индија једна од држава с далеко вишим морталитетом и беба и становништва уопште од месождерних друштава Европе и Америке.
Ahaha. Da li znas o covece da stanovnici Indokine jedu crve, insekte, kokoske.... leptiri se zivi migolje po tanjiru!
Кокошке су ОК, а рецимо скакавце једу на целом индијском потконтиненту, Африци и Абориџини у Аустралији.
Опети си се сам убио. ебга тако ти је то.
Узгред поново си са омиљеним аватаром.:hahaha:
Не можеш да се ослободиш зависности!

Ti nisi normalan, svega mi. Danas si napisao da su indijci vegani.

Indijaca vegatarijanaca je 40% od ukupne populacije, vegana je deset puta manje.
I prosuo si teoriju da im je smrtnost velika jer su vegani, uz dodatak Indokine, a narod Indokine jede skakavce, bube, kokoske i crve. I opet po tebi razlog smrtnosti pri rodjenju je zato sto su vegani.

Ti nisi normalan, svega mi. Danas si napisao da su indijci vegani.
:eek:
Где сам ја то данас(или јуче) написао да су Индијци вегани, покажи пост?
Само да су ВЕГЕТАРИЈАНЦИ у мери од 40% и то сам јасно навео да се ради о твојој тврдњи.
Ти си функционално неписмен.
Прочиташ и не разумеш прочитано.
А можда и намерно лажеш?!?
Indijaca vegatarijanaca je 40% od ukupne populacije, vegana je deset puta manje.
Опет се офрље разбацујеш бројкама.
I prosuo si teoriju da im je smrtnost velika jer su vegani,
Без трабуњања.
Питао те што је у Индији стопа смртности беба и осталог становништва тако велика у односу на запад где је број месоједа далеко већи него у Индији!
uz dodatak Indokine, a narod Indokine jede skakavce, bube, kokoske i crve. I opet po tebi razlog smrtnosti pri rodjenju je zato sto su vegani.

Mjesec dana vetj mozgam da predjem na vegan ishranu , kopam po netu i stvarno ima dosta recepata sto slano To i slatko. Mesa skoro pa i ne jedem isto tako ni suvomesnato , ali volim da jedem sireve narochito ujutro za doruchak ...sad kontam da moram da doruchkujem drugachije a isto tako me odbija Soja ....soju ne volim a najgore je shto se poreklo soje retko zna i cesto mozhe biti genetski manipulisana .

Unjesto sojino mleko koristit tju bademovo .

Porodici sam vetj saopshtila da tje 3 dana u sedmici i oni da jedu vegansku ishranu

Mene sad zanima da li je nashe tijelo koncepcirano da mozhe da funkcionishe samo veganskom ishranom ? Da li treba da se koriste neke dodatne Vitamine i slichno ? Shta doruchkuju veganci ? I dali ima ovde veganaca ?

koga boli karindo stas ti da jedes evo sve jedno i da ne jedes i dumres sutra ono niko ne bi ni izvalio :)

Питао те што је у Индији стопа смртности беба и осталог становништва тако велика у односу на запад где је број месоједа далеко већи него у Индији!

U odnosu na zapad gde ljude puca srcani udar svaki minut? :eek:

"Kardiovaskularne bolesti glavni su uzrok smrti Amerikanki starijih od 25 godina i od njih umire više žena nego od svih bolesti uzrokovanih rakom - godišnje oko 500.000"

ma udaranje maljem se vise i ne koristi,sad postoje pistolji iz kojih izlece klip..kamaz prica po obicaju gluposti,bajni cuvar zivotinja i ljubitelj prirode..vegani-prezivari.. :)

U odnosu na zapad gde ljude puca srcani udar svaki minut? :eek:

"Kardiovaskularne bolesti glavni su uzrok smrti Amerikanki starijih od 25 godina i od njih umire više žena nego od svih bolesti uzrokovanih rakom - godišnje oko 500.000"
Што је у Индији која је тако честита и наклоњена вегетаријанцима&веганима стопа смртности и беба и и одраслих далеко већа него на месоједном западз?
Што месоједни западњаци имају дужи животни век од Индијаца који се обједају биљем и оскудевају у месној храни.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back