Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kamaele, bilo bi lepo da se osvrnes na pitanja koja sam ti postavio. Mislim, ako vec hoces da budes neki autoritet.

Ako ocekujes da trosim mozdane kalorije na tvoja pitanja moras prvo dokazati da si relevantan sagovornik. Dokle u sebe unosis zivotinjski les to ce tesko ici, pricali smo o R - kompleksu. Kako je kod tebe dominantniji od centra za empatiju i ljubav koji je kod mene dominantniji u odnosu na R - kompleks, ne mozemo voditi adekvatan akademski dijalog.

Istrazivanje je dokazalo da je tako. Na pustanje slika nasilja, kod vegana su se aktivirali centri za empatiju, kod vas nisu.

largerimage

Kamaele, bilo bi lepo da se osvrnes na pitanja koja sam ti postavio. Mislim, ako vec hoces da budes neki autoritet.

Al ga "mrcis" sa tim pitanjima...Ko zna koliko treba da izgugla da bi ti to copy/paste odgovorio...:rotf: Vidis da je jos uvek zbunjen i da si ga pokopao pred svima...A mnogi su verovali u njegovu inteligenciju...E steta,a ja bas hteo da budem "vegan"...Sad necu,nema sanse...:sad2:

Al ga "mrcis" sa tim pitanjima...Ko zna koliko treba da izgugla da bi ti to copy/paste odgovorio...:rotf: Vidis da je jos uvek zbunjen i da si ga pokopao pred svima...A mnogi su verovali u njegovu inteligenciju...E steta,a ja bas hteo da budem "vegan"...Sad necu,nema sanse...:sad2:

On je pametnij od vas svih ovde shto se tice vegansle ishrane .

Vi i dalje jedite shta zhelite

Nijedna tvrdnja koju doticni iznosi nije tacna. Budalastine koje pise o truljenju mesa u crevima od kog se kiseli krv i nastaju tumori su upravo to - budalastine. Za budalaste ljude. Da ih pricaju jos budalastijima, koji ce da ih slusaju i veruju im.

I onda cim se nadje neko ko zna nesto o tim stvarima, pa mu ukaze na to kakve gluposti prica, on se napravi lud i iskulira temu dan-dva, dok se malo zaboravi ;)

Nijedna tvrdnja koju doticni iznosi nije tacna. Budalastine koje pise o truljenju mesa u crevima od kog se kiseli krv i nastaju tumori su upravo to - budalastine. Za budalaste ljude. Da ih pricaju jos budalastijima, koji ce da ih slusaju i veruju im.

I onda cim se nadje neko ko zna nesto o tim stvarima, pa mu ukaze na to kakve gluposti prica, on se napravi lud i iskulira temu dan-dva, dok se malo zaboravi ;)

Nauchno je dokazano da je upravu . ovamo doktori vetj odavno savetuju shto manje mesa .

Vi se mozheze ovde drndati kolko hochete a koliki je fusheraj u hrani pa i samom mesu vidi se upravo po djeci da li smatrash da je normalna pojava da djevojcice od 12 godina imaju komplet razvijeno tijelo u smislu grudi za brus ? To nije normalno i to je stvar hormona u mesu koji se koristi u uzgajanju krava , svinja, pilica i ostalih . shta ti mislish kako deluje to jedenje mesa? Antibiotiik se koristi preventivno na svim farma na zapadu a deshava se da narod na infektivnoj umiru jer nijedan antibiotik netje da upali u lechenju infekcija .

Meni je svedno shta ovde ko jede samo zhelim da IMA prostora za vegetarijance i vegance . veganac ne postajesh preko notji To su ljudi koji se altivno bave sa chinjenicom " shta ja uopshte jedem " imate Internet pa vidi malo shta se radi u tom sektoru .

Bave se medicinom a svojim postovima protivrece svojoj nauci. Jer i njihovi strucnjaci navode prednosti biljne ishrane, opasnost jedenja mesa i pijenja mleka. Nisu mi jasni.

U dugorocnom klinickom ispitivanju objavljenom u casopisu American Journal of Clinical Nutrition, istrazivaci su otkrili da ishrana na biljnoj bazi pomaze ljudima sa dijabetesom da izgube tezinu, poboljsaju njihov nivo secera u krvi i snize nivo holesterola. Ranije objavljivanje pokazalo je da je dijeta delotvorna ali u kratkom razdoblju. Medjutim novi izvestaj pokazuje da se prednost pokazala godinu dana van prvobitnog 22-nedeljnog studijskog razdoblja.

Sledeci vegan dijetu ucesnici su poboljsali hemoglobin, kontrolu secera u krvi i snizili nivo LDL holesterola.Studija je najduza i najbolje kontrolisana studija o ishrani u vezi dijabeta do danas.

http://www.pcrm.org/search/?cid=376

trapp.jpg

Sazimajuci objavljena istrazivanja, Frazer je istakao poredjenjem vegana i vegetarijanaca naspram svastojeda da su prvi zdraviji, imaju nizu stopu ukupnog LDL holesterola i nizi krvni pritisak. To vredi ne samo za belce, rad Tolej je pokazao preko odnosa krvnih lipida i indeksa telesne mase (BMI, u kg / m 2 ) da su bili znatno nizi medju africko americkim veganima nego medju laktovegetarijancima.

Isto tako, medju Latinoamerikacima, vegetarijanci su imali nize lipide plazme nego njihove kolege svastojedi. U toj studiji, plazma ukupnog i LDL holesterola su 32% i 44% nizi kod vegana nego kod svastojeda. Buduci da je pretilost znacajan faktor rizika za kardiovaskularne bolesti, znatno nizi znaci - vazan zastitni faktor, snizena masnoca u krvi smanjuje rizik od srcanih bolesti. Vegani, u poredjenu sa svastojedima trose znatno vece kolicine voca i povrca. Veca potrosnja voca i povrca, koje su bogate vlaknima, folnom kiselinom i antioksidansima, povezana je sa koncentracijama nizeg holesterola u krvi, manjim slucajevima mozdanog udara, kao i nizeg rizika od smrtnosti od mozdanog udara i ishemijske srcane bolesti.

http://ajcn.nutrition.org/content/89/5/1627S.full

TXT-20081228133737817.gif

Ne moze. Celuloza za razliku od mesa ima ulogu u prevenciji intestinalnih (digestivnih poremecaja)

Da hrana bogata dijetalnim vlaknima stiti od raka creva odavno se pretpostavljalo, najnoviji rezultati istrazivanja pruzaju
cvrste dokaze. Ishrana u kojoj dominira industrijski preradjena hrana povecava rizik od pojave raka, ishrana zelenisom ga smanjuje.

Onda to valjda znaci da covek nije biljojed jer ne moze kao pravi biljojedi da vari celulozu? Ili nije tako?

Ovo ostalo sto si napisao je tacno.

Nauchno je dokazano da je upravu . ovamo doktori vetj odavno savetuju shto manje mesa .

Vi se mozheze ovde drndati kolko hochete a koliki je fusheraj u hrani pa i samom mesu vidi se upravo po djeci da li smatrash da je normalna pojava da djevojcice od 12 godina imaju komplet razvijeno tijelo u smislu grudi za brus ? To nije normalno i to je stvar hormona u mesu koji se koristi u uzgajanju krava , svinja, pilica i ostalih . shta ti mislish kako deluje to jedenje mesa? Antibiotiik se koristi preventivno na svim farma na zapadu a deshava se da narod na infektivnoj umiru jer nijedan antibiotik netje da upali u lechenju infekcija .

Znaci gledas samo jednu stranu price. A najgori je onaj slepac koji nece da vidi a ne onaj koji ne moze.

Dakle po tvom misljenju meso nije zdravo zbog hormona, antibiotika... A biljna hrana je zdrava bez obzira na pesticide, GMO...?

Znaci gledas samo jednu stranu price. A najgori je onaj slepac koji nece da vidi a ne onaj koji ne moze.

Dakle po tvom misljenju meso nije zdravo zbog hormona, antibiotika... A biljna hrana je zdrava bez obzira na pesticide, GMO...?

Sto je najgore i GMO hrana je sigurnija nego obicna hrana jer ne postoji nesto kao "opsta GMO hrana" nego je na svakoj intervenciji citava nauka i tacno se zna crno na belo sve sta je modifikovano, zasto i zna se da ne postoji rizik po nas. U "prirodnoj" hrani nemamo pojma kakve sve genetske mutacije mogu da postoje, ali to se guta bez ikakvog ukljucivanja mozga jer vlada princip "prirodnosti=a priori nesto sto valja".

Jednostavno vegani i vegetarijanci nikada nece biti u pravu i koriste se pseudonaucnim cinjenicama, znaci oni se i ne bave naukom niti ih ona zanima, oni se bave religijom, a zdrava hrana su samo paravani religijskim sektama, kultovima i new-age religijama.

Jesu imala. Pises da je umrla vege beba, "neko reko" .... ovo je odgovor na to, udar u srce danas popodne, i to ne bilo koga, vec doktora. Zasto doktor? Zato sto leci druge a arterije mu zacepljene polizasicenim masnim kiselinama (meso).

Nije za brisanje umrla vege beba "neko reko", a mozdani udar doktora uzivo koji je vezan sa postom iznad (naucna istrazivanja o kardiovaskularnim bolestima) jeste?

Kamael nemoj da krivudas i kuliras pitanja koje ti je mikelo90 postavio jos na prvoj strani...ajde kad si takav umisljeni strucnjak odgovori..kad znas da se ku..is a ne znas da letis sad lepo cekamo svi odgovore od tebe samozvanom mesije,imas ti ovde sledbenike poput paranormalne koja zeljno ocekuje sta ces reci...

Na zapadu imash kupiti bilje koje nije prskano i gde mu se porijeklo zna !!! + sto imam bashtu i sve shto je u njoj jeste neprskano :)

Meni o GMO nemorash pricjati to ostavi za ove neznalice koji piju sokove , jedu gotovu hranu kupuju svalakva peciva i slade se uz koka kolu chak smateaju da je zdrava !

Jedi shta hotjesh to je tvoja stvar

Sto je najgore i GMO hrana je sigurnija nego obicna hrana jer ne postoji nesto kao "opsta GMO hrana" nego je na svakoj intervenciji citava nauka i tacno se zna crno na belo sve sta je modifikovano, zasto i zna se da ne postoji rizik po nas. U "prirodnoj" hrani nemamo pojma kakve sve genetske mutacije mogu da postoje, ali to se guta bez ikakvog ukljucivanja mozga jer vlada princip "prirodnosti=a priori nesto sto valja".

Jednostavno vegani i vegetarijanci nikada nece biti u pravu i koriste se pseudonaucnim cinjenicama, znaci oni se i ne bave naukom niti ih ona zanima, oni se bave religijom, a zdrava hrana su samo paravani religijskim sektama, kultovima i new-age religijama.

Alo momak u kojim sferama ti visish , ni na nebu ni na zemlji ! Vegansku ishranu preporuchuju i kardiolozi takodje u svim bolnicama odrzhavaju se informativni dani , moto " ishrana i cancerogena oboljenja "

Nemoj me nervirati :) Donald Watson je 1 Novembra 1944 isnovao vegan society u britaniji ! 1 novembar je dan Veganaca (uvedeno 1995) a ti i dalje jedi chevape ....

Jer sam te lichno Ja prijavila :) odvishe agresivna komunikacija .

Koja si ti mala uobrazena drukarica,zalutala iz dosije-x....Uhvati se pod ruku sa tim tvojim guruom kamalom...A kad vidim osobe koje pisu; "sh","ch" umesto "s" ili "c" jos vise mi se prevrce stomak i tera me u wc...To dokazuje na kom su intelektualnom nivou...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back