ISHRANA

Joooj, ljudi moji,

moja Milica je jutros povracala zutu penu. I tako jos par puta tokom jutra.
Da li je to gastritis???
Sve nesto kontam, ona je mala za tako nesto, ima 10 meseci...
Ona voli da ponekad pojede ono sto mi jedemo, kako da je odbijem kada me onako tuzno pogleda?
Da li je moguce, da li je moguce da je to to...
Kako da joj pomognem, osim sto od sada nece jesti sto i mi, jesce svoje granule, iskljucivo...
Da li ce joj biti bolje, hoce li imati jos tih napada gastritisa ako prestane da jede sto i mi?
A ja mislila da povraca zato sto usput svasta ''na'vata'' kada setamo, pa da je od toga...

Postavljam pitanje svima Vama koji imate pse, a naročito one koji imaju odgajivačnice:
Da li je štence bolje hraniti royal caninom—starter ili lepo kuvati mesce i povrće i davati im to. Mene u prodavnicama hrane za pse ubeđuju kako je RC zakon, kako bez njega svi psi rastu malte ne rahitični, nejaki i sl i još dodaju da je to najekonomičnije. Pošto mi matematika nije nepoznata i strana oblast, počnem da razmišljam po principu-na samom početku kao treba štene da pojede 100-150g te suve grane dnevno što je oko 35-45 din, tj za njih 9 oko 450din. Pošto u toj hrani nije samo meso već i povrće i druge izbalansirane materije, to znači da ako kuvam hranu (kao što za kuju i radim pa mi za štence neće biti neko naročito opterćenje), za te novce mogu da skuvam kilo teletine i povrće pride. I sada da li će mojim štencima više da koristi (po štencu )150g suve hrane (istina najkvalitetnije, mada sam i na forumu nailazila na članke kako se ta hrana zapravo pravi, pa a da je deo toga tačan - gadno je) ili kašica od 150g junetine, teletine ili pilećeg belog mesa i povrća. Nije sve u novcu, nego stvarno mislim da je možda bolje da im spremam hranu na način na koji sam i sopstvenu decu očuvala.
Volela bih da čujem i Vaša iskustva
.

Ja glasam za to da im kuvas. Jeste da se moj pas hrani (trenutno) pretezno granulama, ali kad god mozemo mi mu suvamo nesto. A ako kazes da problem nije u novcu, onda sam definitivno za to da im skuvas fino meso.

Ja mislim da je bolje da im dajes Royal Canin jer u njemu sve ima sto im je potrebno od vitamina,minerala,proteina,kalcijuma i to bas u meri koja je potrebna stencima da bi se lepo razvili.

a cime su ljudi hranili pse dok nije bilo royala????????????
bolje da im kuvas,svi moji psi su odrasli na kuvanoj hrani i zdravi su ko dren,ja imam granule samo za svaki slucaj.

Znam da nije ista, ali mislim da je lepo skuvana teletina mnogo bolja od bilo koje hrane iz pet shopa. Ovde ipak vidis sta kuce jedu, a u te gotove hrane mogu da im stave sve i svasta.

Najbolje im je kuvati, a najprakticnije i bez puno truda je davanje granula. Izaberi sama...Ne moraju bas da bude RC, po meni je dobra i Eucanuba, i Proplan, i Cibau, ja sam svoju zenkicu hranila Ecopet juniorom do 12 meseci i mogu ti reci da je sad kao pravi mali tenk, a ta hrana nije toliko skupa......

Није било потребе отварати нову тему тако да спајам са постојећом.
Иначе, да ја одговорим .... мој пас, кад је био штене, првих годину дана јео кувану храну, после је прешао на грануле. Касније је имао 55 кг и 67 цм висине, значи, крупан, снажан, чврст и нимало рахистичан. Мислим да не треба толико да се оптерећујеш тиме, само пази да постану гојазни док се развијају, а по њима ћеш видети да ли и како напредују и шта им прија. Моја препорука је: кафортан уз кувану храну.

po vasem iskustvu koja je najbolja hrana za stene u razvoju od ove 3 navedena: Bento Kronen, Royal Canin ili Hill's? Svi kazu da su sve tri vrhunske i da necu pogresiti ni sa jednom, ali me zanima ako neko ima iskustva sa ovim hranama? Bytw uzeo sam napokon opet kucu. isto je boxer kao i prethodni samo je ovaj skroz tigrast i sktoz lud! Fotke stavljam cim budem imao

Jeste Hill`s bas drzi cenu a tek ima ona c/d se ja mislim zove i 2 kg kostaju oko 2000din..
Ja mislim da nema neke razlike izmedju Hill`s i Bento ali ovi moji vise vole Hill`s zato nju koristimo.

A dali bi hteo da kazes kako da dodjem do tog proizvodjaca, moze i mailom ako nesme da se reklamira ? posebno je interesantno sto ti znas da on to kvalitetno radi !!? Hvala ti unapred

trenutno na meradog-u, poceli s pedigreom, pa vrlo brzo odustali (kad smo se informisali) pa bili na pro planu mesecima, i sad smo na meradogu.

ostajemo na meradog-u do daljnjeg.

A sta je taj meradog?
Moj kucov jede malo pro plan, malo royal canin, a prilicno redovno dobija i kuvani obrok jer se ni njemu ni meni ne svidja ideja da stalno jede samo granuliranu hranu.
Macak jede samo granule royal canin, a to je zato sto nece da prihvati nikakvu kuvanu hranu.

Back