Iseljenička viza za Ameriku I-130

Hvala Mika..jedno pitanje,da li je tacno da viza po osnovu porodicne kategorije..tacnije f4. Ne bude dodeljena bez obzira,ako su dokumenti ok. Mom jednom prijatelju su u jednoj agenciji prilikom popunjavanja DS 260,tako rekli.
On je f4 kategorija I 2009,je dobio pismo u kom mu je odobrena ulazak. Citajuci forum,nisam naisla na takav slucaj. Pozdrav za tebe.

hehe, paranoja raste, jel da? Vec sam komentarisao: nemojte porediti proces izdavanja turisticke vize sa procesom izdavanja useljenicke vize. U slucaju useljenicke vize, ambasada nema pravo diskrecionog odlucivanja, kao sto je to slucaj kod turisticke vize. Dakle, ako niste nista krupno slagali, nemate kriminalni dosije u USA, ne pripadate teroristickoj organizaciji, nemate zarazne bolesti... sansa da vas odbiju je 0% Kako napreduje potvrda o sluzenju vojnog roka?

Postovani Mika, dugo već pratim ove strane u iščekivanju da će se i nama napokon desiti. Evo o čemu se radi. Dever koji je US državljanin, je podneo zahtev za spajanje porodice za mog supruga, mene i naše dvoje dece 26.08.2008.godine.Tom prilikom je dobio broj koji počinje se WAC... Kada ukucamo taj broj na USCIS, dobijemo obavestenje da je nas predmet stigao kod njih 24.02.2010.godine. Koji je naš PD u tom slučaju i da li je moguće da za sve ove godine nismo dobili nikakvu povratnu informaciju. Unapred se zahvaljujem.

USCIS vrsi provere i odobrava svaki slucaj pojedinacno. Kod vas postoji malo neslaganje, ukoliko je zahtev podnet 2008, nemoguce je da g je USCIS zaprimio 2010. Moguce je da je to datum kada je vas slucaj odobren. Vas slucaj kod USCIS moze da ima dva statusa: pending i approved. Kad je approved, vas slucaj se prosledjuje u NVC i dodeljuje drugi broj koji pocinje sa tri slova koja predstavljaju ambasadu koja ce biti zaduzena da vam izda vizu na kraju procesa. Taj broj oznacava ujedno i vas PD.

I ja sam mislila da je tako jer smo ranije, kada ukucamo taj broj dobijali poruku PENDING. Dugo nismo nista gledali i pre nekoliko dana slučajno ukucam broj i vidim da pise: On February 24, 2010, we received your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number WAC0832613125, at your local office. If you move,.... I to je sve. Zaista sam zbunjena

Mika..suprug je dobio samo obrazlozenje da ga nema u evidencijy ,da je sluzio vojsku..posto je veliko broj dokumenta o tome unisten tokom rata..Problem je I za oboje oko potvrde iz policije iz Hrvats. Taj dokumenat vise ne izdaju ,jer smo kako oni kazu izbrisani iz njihove evidencije,posto tamo ne zivimo vise od 20 god.,a drzavljani smo sad Srbije..da li saljemo dokumenta koja imamo uz obrazlozenje zasto ova nismo dobili. Sva su druga dokumenta ok.

Ako ste platili takse, to bi trebalo znaciti da je vas slucaj kod NVC kompletiran (pod uslovom da ste poslali sva dokumenta koja je NVC trazio). Dokumenta o kojima pricate ponesite u ambasadu na intervju. Kada vas budu pitali za potvrdu o sluzenju vojnog roka, predocite im potvrdu da ga nema u evidenciji. Mislim da nece biti problem, ljudi koji rade u ambasadi dobro poznaju situaciju.

Takse su placene,dokumenta treba da saljemo u elek.formi..samo nam nedostaju iz policije iz Hrva...sto sam prethodno objasnila jer oni takva uverenje ne daju posto nismo njihovi drzavljani, kako oni kazu izbrisani iz njihove evidencije..tako cemo morati I na vesti kada budemo slali dok.u NVC. . Receno nam je da ako neki fok.ne mozemo da dobijemo da damo obrazlozenje. .Miko drugacije ne mozemo ..sta mi ti predlazes..Hvala.

Pokusavam da shvatim u kojoj ste fazi. Po napisanom, rekao bih da ste u jos uvek u fazi prikupljanja finansijskih (petitioner/sponsor) i dokumentacije vezane za vas kao beneficiary. Prethodno sam mislio da je sve zavrseno kod NVC. U ovom slucaju, posaljite dokumentaciju koju imate (po uputstvu, originale prevoda i kopije originala). Prilozite i to uverenje iz Hrvatske i napisite obrazlozenje. Nece se nista dogoditi ni ako ga ne prilozite, trazice ga naknadno u ambasadi ali je ipak jednostavnije da prilozite sve sto imate, samo imate platiti jedan prevod vise. Za potvrdu o sluzenju vojnog roka za Hrvatsku kazu ovo:

Document Name: Potvrda o odsluzenju vojnog roka (Confirmation on Military Service).
Issuing Authority: Ministry of Defense (Ministarstvo obrane), Field Defense Department according to the registered place of residence in Croatia.
Special Seal(s) / Color / Format: Typewritten document with MoD seal.
Issuing Authority Personnel Title: Defense Department Clerk.

Dakle, radi se o potvrdi koju ste bezuspesno pokusali izvaditi.

Dobar dan, svima :-) Samo par pitanja.

Da li treba prevesti i poneti sa sobom sva važeća dokumenta? Ili to samo važi za lutrijsku vizu? (Čitah nešto po netu, pa se setih da je najbolje informisati se ovde).I ako, da, koja dokumenta, pored izvoda iz m.k.rodjenih, venčanih?

Da li moje dete ( 21) može da nastavi studije u Americi? I ako može obrazloženje, šta je po vama bolja varijanta, ovde ili tamo? Šta je potrebno od dokumenata?

Da li se intervju u ambasadi zakazuje, kao što se zakazuje razgovor za turističku vizu ili je procedura drugačija?
Hvala, unapred :-)

Kada vam bude zakazan intervju, od ambasade cete dobiti precizna uputsva, imedju ostalog i za dokumenta koja trebate poneti sa sobom.
Tesko da dete moze nastaviti studije u Americi. Moracete da odlucite sta vam je vaznije. Na kraju krajeva, moze dolaziti otuda na po par meseci godisnje da bi okoncala studije. Svejedno, raspitajte se na fakultetu u gradu u kojem planirate boraviti.

Intervju se zakazuje, ali na drugi nacin. I tu cete dobiti potrebne informacije od ambasade.

Ok. Hvala ti puno @mika_hakkinen. Znači, ne preostaje mi ništa drugo, nego da čekam.
Inače, da li se ta uputstva šalju mail-om ili običnom poštom? I, po tebi, kad bih otprilike trebala da, uopšte očekujem neko obaveštenje?
Pozdrav!

Bitno je da imate registrovane aktuelnu postanske adrese i e-mail adrese kod NVC. Pratite tabelu B u mesecnom biltenu. Ona odredjuje kada ce se vas proces aktivirati. Trenutni datum u vasoj kategoriji je 22.08.2007. To znaci da ce vas PD verovatno doci na red vec u mesecu julu.

Adrese su registrovane. Skoro sam NVC-u poslala svoju najskoriju e-mail adresu. I pratim Visa Bulletin. I, naravno, trudim se da maksimalno budem u toku sa dešavanjima. Samo mi nije jasno kako i kad se vrši plaćanje I-485 obrasca. Znam da to plaća aplikant, samo mi je nejasna procedura. Da li se i za to šalju instrukcije ili samo pratimo sajt? A, verujem da ni mojima nije baš najjasnije šta trebaju da rade, s obzirom da je i njima ovo prvo takvo iskustvo, a pred penzijom su. :-/ Hvala!

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process.html

ovde se nalaze odgovori na sva vasa pitanja.

Pozz
Imam pitanje. Dosla sam u USA u maju. Dobila sam zelenu kartu nakon mjesec dana. U BiH mi je vjerenik ostao. Zanima me da li na osnovu zelenog kartona mogu da ga dovedem i koliko se dugo ceka ili moram da cekam drzavljanstvo?
Unaprijed hvala ma odgovorima.
Nije odgovor..
Nego pod pitanje..
Na koju ste vizu otisli i koji vam je PD..
Da se malo informisemo mi sto cekamo..
Hvala

Back