Poštovana gospodo,
Davno prije 17-20 godina predao sam zahtjev za Refugee Resettlement office u Splitu a inace sam iz BiH sestra mi je poslala garanciju i nakon razgovora sa agentom razgovor je prošao u najboljem redu uopšte nismo prićali oko tekućih problema pregledali su pasoš dali sam prelazio granicu i rekli su mi da izađem na 5 min nakon 5 min samo su mi rekli da kopiram lićnu kartu i to je bilo to rekli su da ih kontaktiram za sedam dana ja sam odmah znao šta me sleduje jer ako prođeš ideš odmah na ljekarski i nakon sedam dana kažu kao zahtjev je odbijen ne dajući razlog i kao da imam pravo žalbe ja se nisam žalio niti pisao ikakvo pismo pošto nisam ni znao razlog odbijenica možda da je neki od dokumenata bio sporan al to su samo predpostavke, čekao sam da sestra dobije državljanstvo i da idem na ovaj način spajanja porodica F4.Intersuje me dali sada pošto sam F4 PD May 2007 treba to da navedem i gdje(možda u DS 260) ili pošto je skoro 20 godina prošlo da ne spominjem pošto se ni ja ne sjecam detalja a kontam da ovo nije ista stvar,pošto ne bih sebe dovodio u nezgodan položaj kada dođem na razgovor ili nešto.Molim Vas ako neko ima iskustva sa slićnim problemom ili savjetom.Možda Vi gosp.Mika da mi pošalje odgovor pošto ovo stvarno dugo čekam kao i svi Vi i ne bih da zbog nekih stvari koje možemo predviditi da mi traže dodatne info,il sta bi bilo najbolje da im kažem kao razlog,jer stvarno se dugo čeka i svega me je strah.
Unaprijed zahvaljujem !!!!