Iseljenička viza za Ameriku I-130

Hvala na odgovoru,ali imamo problem da stupimo u kontakt sa ambasadom u Sarajevu,broj koji imamo samo nam daje automatske poruke i upućuje nas na sajtove. Možeš li mi reći samo ovo molim te I-130 se može podneti u ambasadi u Sarajevu ili se mora podneti u Usa?

Ne mozete to uraditi u ambasadi u Saraajevu jer tamo ne postoji USCIS kancelarija. Najbliza je u Rimu. Zasto jednostavno aplikaciju ne posaljete brzom postom (DHL, FedEx).

Hvala na odgovoru,ali imamo problem da stupimo u kontakt sa ambasadom u Sarajevu,broj koji imamo samo nam daje automatske poruke i upućuje nas na sajtove. Možeš li mi reći samo ovo molim te I-130 se može podneti u ambasadi u Sarajevu ili se mora podneti u Usa?

Nije tacno, ja sam zvao USA ambasadu, bez problema sam dobio operatera na bosanskkom, treba znati koji broj kliknuti, svaka ambasada ima na jeziku te zemlje takodje obavestenja, :)

Bosanski ili Srpski u cemu je razlika, daklem, :)

387 33 704-000

Ne znam odakle zoves, okrenes taj broj i lepo kaze masina, da li ces na english ili na bosansko srpskom i ti pritisnes sta si odabrao i kaze, ako se secam: molim sacekajte ili samo sacekajte.

Ovo verujem da razumes:

Telephone inquiries are accepted during business hours 8:00 a.m. – 5:00 p.m.

I onda polako i natenane, sve ce ti zenska objasniti, sta god da te zanima.
Eto, sa srecom, nemoj se samo zbuniti, ako ne znas english, ima raje koja zna , pa zamoli da prati instrukcije.
Srecno, :)

- - - - - - - - - -

PS>
posto je USA ambasada, normalno je4 da masina govori prvo na english.

Pozdrav svima..
Evo jedno pitanje za Gospodina Mika povodom Vize F4..
Zenina sestra koja je US Drzavljanin predala zahtjev za spajanje porodice..
Priority Date 27JUN2007.
1 Septebru 2009 smo dobili to neko pismo..
E sad jeli trebamo i kad sta uraditi ili ce oni prvo obavjestiti nekog od nas a da mi nemoramo kontaktirati Ambasadu ili NVC Centar..
Koja je razlika u ovim Priority Date i NVC Case Number..Sta bi trebali pratiti..Hvala

Pozdrav svima..
Evo jedno pitanje za Gospodina Mika povodom Vize F4..
Zenina sestra koja je US Drzavljanin predala zahtjev za spajanje porodice..
Priority Date 27JUN2007.
1 Septebru 2009 smo dobili to neko pismo..
E sad jeli trebamo i kad sta uraditi ili ce oni prvo obavjestiti nekog od nas a da mi nemoramo kontaktirati Ambasadu ili NVC Centar..
Koja je razlika u ovim Priority Date i NVC Case Number..Sta bi trebali pratiti..Hvala

Registrujte e-mail adresu kod NVC i cekajte. NVC ce poslati pismo petitioneru kada za to dodje vreme.

Da se zahvalim na odgovoru..I eto da postavim jos koje pitanje kad je besplatno..hehehe
Jeli to ova tabela sto sam nasao da sad obraduju za F4 01.01.2006 jeli to mozemo pratiti kad bo otprilike mogli doci na red..

https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html

To sto si video je bilten za mesec april, dakle stupice na snagu 01.04. Tabela A prikazuje koji datumi ce biti "current" u mesecu Aprilu. To znaci da se izdaju vize za sve slucajeve koji su pre datuma navedenih u pripadajucoj kategoriji.

Postovani Mika ,citajuci ove postove shvatila sam da prvo obavijest dobija pettisioner..nakon sto plati takse,pismo dobijamo mi,sa uputama koje dokumente saljemo..Sto se tice table ,prva se odnosi na VIZE koje se trenutno izdaju..Da li je vise mjesecno napredovanje uticao da se kasnije sa dobijanjemail pismo dobrodoslice unapred pre datuma u tabeli, kako je to bilo prije. Hvala na dosadasnjim savetima?

Hvala,na odgovoru.Htela bih jos ovo da vas pitam.Ukoliko ipak resimo da idemo,dali moramo da odemo kao porodica svi zajedno, koliko dugo moramo da ostanemo u zemlju.Mozda bi smo otislji samo kako bi deci otvorili mogucnost da tamo odu,a da se ja i suprug ipak vratimo za Srbiju.Koliko godina se ceka na iseljenicku vizu iz Srbije.Hvala!

Postovani Mika ,citajuci ove postove shvatila sam da prvo obavijest dobija pettisioner..nakon sto plati takse,pismo dobijamo mi,sa uputama koje dokumente saljemo..Sto se tice table ,prva se odnosi na VIZE koje se trenutno izdaju..Da li je vise mjesecno napredovanje uticao da se kasnije sa dobijanjemail pismo dobrodoslice unapred pre datuma u tabeli, kako je to bilo prije. Hvala na dosadasnjim savetima?

Proces se aktivira nekoliko meseci pre nego PD postane current. Obavestenje ce prvo dobiti petitioner. Nakon sto plati AoS fee, NVC zna da je taj slucaj "ziv" i nastavlja proceduru. Pre neekog vremena, u mesecnom biltenu see pojavila nova tabela. Ona oznacava datum od kada je moguce slati dokumentaciju. Nemojte brinuti, do datuma kada vas PD postane aktivan, vi cetee imati dovoljno vremena da zavrsite sa papirologijom i placanjem taksi.

Hvala,na odgovoru.Htela bih jos ovo da vas pitam.Ukoliko ipak resimo da idemo,dali moramo da odemo kao porodica svi zajedno, koliko dugo moramo da ostanemo u zemlju.Mozda bi smo otislji samo kako bi deci otvorili mogucnost da tamo odu,a da se ja i suprug ipak vratimo za Srbiju.Koliko godina se ceka na iseljenicku vizu iz Srbije.Hvala!

Obavezno je da se pojavi nosilac vize, ostali clanovi porodice mogu ali ne moraju da se usele. Oni koji se usele ce biti kvalifikovani za zelenu kartu. U Srbiju se mozete vratiti prakticno odmah nakon ulaska u USA. Onima koji se trajno vrate, zelena karta ce biti oduzeta. Ostali mogu nastaviti nesmetano da borave u USA. Vreme cekanja zavisi od kategorije. Najbolje je da proucite bilten jer tako mozete izracunati ocekivano vreme za vasu kategoriju.

Pozdrav Mika ...Pozdrav svima .... Procitah da možemo ubrzati sa vizama kad počne papirologija ...zanima me na koji način ??? Hvala

Vizu ne mozete dobiti pre nego vas PD postane aktivan. To znaci da ne postoji nacin da ubrzate izdavanje vize. Jedino sto vi mozete uraditi je da dostavite dokumentaciju i platite takse na vreme kako ne bi usporili proces.

Hvala na odgovoru....prateći ovu drugu tabelu Nadam se u Maju da Ce nas kontaktirati ... Pd22september2006....f4 ...sta vi mislite ???

- - - - - - - - - -

I Jos nestoo...kako da postupimo ...posto djeca idu u skoku ..dali cekati kraj skolske godi ne

To ne zna ni NVC kada cete biti kontaktirani:)
Samo strpljivo, na samom kraju ste puta.

Sto se tice dece, ne trebate praviti kalkulacije. Kad god dodjete, deca ce biti upisana odmah u skolu. Da li ce ici u isti razred kao tamo, to zavisi od njihovog znanja engleskog jezika. Ukoliko postizu dobre rezultate u sadasnjim skolama, za njih nece biti problema.

Poštovana gospodo,

Davno prije 17-20 godina predao sam zahtjev za Refugee Resettlement office u Splitu a inace sam iz BiH sestra mi je poslala garanciju i nakon razgovora sa agentom razgovor je prošao u najboljem redu uopšte nismo prićali oko tekućih problema pregledali su pasoš dali sam prelazio granicu i rekli su mi da izađem na 5 min nakon 5 min samo su mi rekli da kopiram lićnu kartu i to je bilo to rekli su da ih kontaktiram za sedam dana ja sam odmah znao šta me sleduje jer ako prođeš ideš odmah na ljekarski i nakon sedam dana kažu kao zahtjev je odbijen ne dajući razlog i kao da imam pravo žalbe ja se nisam žalio niti pisao ikakvo pismo pošto nisam ni znao razlog odbijenica možda da je neki od dokumenata bio sporan al to su samo predpostavke, čekao sam da sestra dobije državljanstvo i da idem na ovaj način spajanja porodica F4.Intersuje me dali sada pošto sam F4 PD May 2007 treba to da navedem i gdje(možda u DS 260) ili pošto je skoro 20 godina prošlo da ne spominjem pošto se ni ja ne sjecam detalja a kontam da ovo nije ista stvar,pošto ne bih sebe dovodio u nezgodan položaj kada dođem na razgovor ili nešto.Molim Vas ako neko ima iskustva sa slićnim problemom ili savjetom.Možda Vi gosp.Mika da mi pošalje odgovor pošto ovo stvarno dugo čekam kao i svi Vi i ne bih da zbog nekih stvari koje možemo predviditi da mi traže dodatne info,il sta bi bilo najbolje da im kažem kao razlog,jer stvarno se dugo čeka i svega me je strah.

Unaprijed zahvaljujem !!!!

Poštovana gospodo,

Davno prije 17-20 godina predao sam zahtjev za Refugee Resettlement office u Splitu a inace sam iz BiH sestra mi je poslala garanciju i nakon razgovora sa agentom razgovor je prošao u najboljem redu uopšte nismo prićali oko tekućih problema pregledali su pasoš dali sam prelazio granicu i rekli su mi da izađem na 5 min nakon 5 min samo su mi rekli da kopiram lićnu kartu i to je bilo to rekli su da ih kontaktiram za sedam dana ja sam odmah znao šta me sleduje jer ako prođeš ideš odmah na ljekarski i nakon sedam dana kažu kao zahtjev je odbijen ne dajući razlog i kao da imam pravo žalbe ja se nisam žalio niti pisao ikakvo pismo pošto nisam ni znao razlog odbijenica možda da je neki od dokumenata bio sporan al to su samo predpostavke, čekao sam da sestra dobije državljanstvo i da idem na ovaj način spajanja porodica F4.Intersuje me dali sada pošto sam F4 PD May 2007 treba to da navedem i gdje(možda u DS 260) ili pošto je skoro 20 godina prošlo da ne spominjem pošto se ni ja ne sjecam detalja a kontam da ovo nije ista stvar,pošto ne bih sebe dovodio u nezgodan položaj kada dođem na razgovor ili nešto.Molim Vas ako neko ima iskustva sa slićnim problemom ili savjetom.Možda Vi gosp.Mika da mi pošalje odgovor pošto ovo stvarno dugo čekam kao i svi Vi i ne bih da zbog nekih stvari koje možemo predviditi da mi traže dodatne info,il sta bi bilo najbolje da im kažem kao razlog,jer stvarno se dugo čeka i svega me je strah.

Unaprijed zahvaljujem !!!!

Cija je to kancelarija bila u Splitu? Americke ambasade ili neke organizacije? Jeste li popunjavali formulare, ako jeste jesu li to bili formulari americke vlade? Sta ste naveli u formularu I-130 na pitanje da li ste ikada bili u imigracionom procesu?

Back