Iseljenička viza za Ameriku I-130

Mika, vratila se 2008., a dobrovoljno je posla za ocem. I nije se udavala...
Kakve su sanse da se vrati, sta vi kazete?
Pisemo iz Srbije,
Pozdrav..

S obzirom da je preko godinu dana ilegalno zivela u USA, velika je verovatnoca da ima ban na 10 godina, tj. do 2018. godine. Po onome sto ste rekli, ona spada u kategoriju F1 (Unmarried Sons and Daughters of U.S. Citizens). Njena majka treba da fajluje peticiju I-130 da bi zapoceo proces imigracije. Trenutno vreme cekanja za useljenje u ovoj kategoriji je nesto preko 7 godina.

Pozdrav Mika
Pitanje u vezi DS-260 ( have you ever served in the military ? ) Odgovor je Yes pošto sam služio vojni rok 1987-1988 god. E sada treba izabrati name of Country/Region. Tu se ne nalazi bivša Jugoslavija (gde sam inače služio) nego samo Bosna;Srbija, Hrvatska itd. Ne znam šta da radim.
Hvala puno

Pozdrav Mika
Pitanje u vezi DS-260 ( have you ever served in the military ? ) Odgovor je Yes pošto sam služio vojni rok 1987-1988 god. E sada treba izabrati name of Country/Region. Tu se ne nalazi bivša Jugoslavija (gde sam inače služio) nego samo Bosna;Srbija, Hrvatska itd. Ne znam šta da radim.
Hvala puno

Ne znam ni ja. I-260 se od 2013 popunjava iskljucivo online pa nemam pristup istom. Ostaje ti da koristis logiku, mozda da stavis zemlju kojoj sada pripada mesto u koem si sluzio.

Prvo izaberi agenta. Zatim sestra treba online da plati AoS fee (120 US$). Nakon nekoliko dana bice moguce platiti IV Fee (325 po osobi). U medjuvremenu skupljaj papire.
Hvala puno Mika, valjda cu uspjeti sve na vrijeme prikupiti posto nisam bila azurna sa promjenom prezimena u dokumentima poslije vjencanja... U pristiglim papirima nisam vidjela da smo ograniceni vremenom za predaju dokumentacije, bar zasad!?

Hvala puno Mika, valjda cu uspjeti sve na vrijeme prikupiti posto nisam bila azurna sa promjenom prezimena u dokumentima poslije vjencanja... U pristiglim papirima nisam vidjela da smo ograniceni vremenom za predaju dokumentacije, bar zasad!?

Otprilike 9-10 meseci je dok vas PD ne postane current. Ipak pripazite, vreme leti. NVC ce trebaati 60 dana samo da pregleda vase dokumente. Ukoliko nesto nije u redu izgubicete jos par meseci.

Hvala na savjetima, na prvu se cini sve jednostavno al' se ipak lako moze pogrijesiti sa papirologijom. U opstini su me savjetovali da uzmem internacionalni rodni list, drzavljanstvo i vjencani list... Sta Vi mislite o tome?

Lepo pise: svi dokumenti koji nisu na engleskom jeziku da se prevedu kod prevodioca. Znaci, ako je rodni list na engleskom, ne treba prevod, kopirati i kopiju poslati, original cuvati. Ako je na nekom drugom jeziku (francuskom, nemackom...) onda opet treba prevod kao da je na srpskom.

Pozdrav Mika
Hvala puno

Napises sadasnje stanje te zemlje u kojoj si sluzio,a u zagradi napises(eks Yugoslavia).
Znaju oni dobro sta je bilo od 1990 godine.

Napises sadasnje stanje te zemlje u kojoj si sluzio,a u zagradi napises(eks Yugoslavia).
Znaju oni dobro sta je bilo od 1990 godine.
Nema opcija pisanja samo opcija odabira od ponuđenih
Hvala Georgije

- - - - - - - - - -

Nema opcija pisanja samo opcija odabira od ponuđenih
Hvala Georgije
Zna li neko u vezi UVERENJA O NEKAŽNJAVANJU iz Nemačke gde uzeti,kako ??????

Da nije tko imao isti problem kao ja U. 7 mjesecu smo opravil u NVC DS 260 i sve sto su trazil i poslije 08-08. su trazil naknadno iz Njemacke potvrdu o nekaznjavanju jer sam tamo zivio par godina i to sam opravio 21 .08..i poslije 09.09 su trazil kopiju od pasosa kao slabo se ona vid i jasam skeniro pasos i opravio na e mail zenI i opravila je i to ..i oni su odgovoril do 21-10 ce rjesit to evo proslo vise od mjesec mi zvali nvc kazu jos nista nije rjesito moramo cekat ..sad 28. ce puna godina ipo kako smo u tom procesuuu .sve papire imamo i potvrde o nekaznjavanju su ok nema nista na njimaa da je upisivato .sta da radimoo . jel to ok da se tolko ceka ....pozz ...

Poslednja izmena:
pozz ljudi,

u januaru 2011.brat mog supruga je podneo papire za f4,pa me zanima kakva je procedura za mene i decu,imamo ih troje,hala

za sada ne treba nista da preduzimate. Mora da prodje jos nekoliko godina pre bilo kakve akcije. Suprugov brat mora da prijavi svaku promenu adrese ako je u medjuvremenu bude.

- - - - - - - - - -

Da nije tko imao isti problem kao ja U. 7 mjesecu smo opravil u NVC DS 260 i sve sto su trazil i poslije 08-08. su trazil naknadno iz Njemacke potvrdu o nekaznjavanju jer sam tamo zivio par godina i to sam opravio 21 .08..i poslije 09.09 su trazil kopiju od pasosa kao slabo se ona vid i jasam skeniro pasos i opravio na e mail zenI i opravila je i to ..i oni su odgovoril do 21-10 ce rjesit to evo proslo vise od mjesec mi zvali nvc kazu jos nista nije rjesito moramo cekat ..sad 28. ce puna godina ipo kako smo u tom procesuuu .sve papire imamo i potvrde o nekaznjavanju su ok nema nista na njimaa da je upisivato .sta da radimoo . jel to ok da se tolko ceka ....pozz ...

svaka nepreciznost izaziva dodatno produzenje potrebno da se slucaj resi. Administracija je svugde spora. Zato je potrebno da se STRIKTNO drzite uputstava koja su jasno propisana.

za sada ne treba nista da preduzimate. Mora da prodje jos nekoliko godina pre bilo kakve akcije. Suprugov brat mora da prijavi svaku promenu adrese ako je u medjuvremenu bude.

ok hvala.konkretno sam mislila na stariju cerku jer sada ima 11 godina.do tadce vec biti punoletna.

vec je objasnjeno nedavno u ovoj temi kako se racunaju godine starosti maloletne dece. Potrazite i procitajte, bice vam jasno.

Ides na Google,www. BFJ antrag aus dem ausland...i ides dole na formular isprintas i jedan list ispunis a na drugom listu je tacna adresa gdje saljes i banka na koju uplatis 13 euro.e uplatu moze netko od famelije ako imas da zivi u njemackoj preko svoje banke uplati al naznaci tvoje ime i prezime .i il iz svoje banke brzom uplatom ..i to kopiras i stavis u tu kovertu sto saljes zahtjev u njemacku .ovaj formular je na njemackom jeziku moras prevest na svoj jezik al kod prevodilca koji je ovlasten.. i kod notara ovjerit i sa tom kopijom od uplatnice brzom postom opravit u BONN.oni kad to dobiju prvo vide jesul pare legle na konto i odma to ispunjavaju .Meni su isti dan kad su dobil odgovoril..Potvrde se samo na njemackom izdavaju i MENI KAD JE DOSLA POTVRDA IZ NJEMACKE POTPISO SAM SE DA SAM JE DOBIJO...KOJU ADRESU UPISES U FORMULARU NA TU ADRESU TI SALJU POTVRDU...Mislim da neb trebo imat nikakvi problema jer ide to brzoo svee .sretnooo.
Hvala Alene na brzom odgovoru
Ja sam sve to uradio kao što si ti napisao .Plaćeno u Nemačkoj ( prijatelj uplatio ) Bio kod notara i notar overio.Jedino mi reci na koji papir si dobio overu od notara pošto je meni notar udario pečat na posebnom papiru i zakačio ga sa ovim formularom.Pitanje je , da li je tebi notar udario pečat na formular ili je isto kao i meni na poseban papir koji je zakačen na formular
Hvala

I još jedna stvar, kažeš da su ti isti dan odgovorili kad su dobili. Kako su ti odgovorili.Mislim kako su te obavestili pošto tamo u formularu nema podataka za telefon ili e-mail.Ja sam to poslao faxom pa me i to malo brine mada je prijatelj zvao Bonn i oni su mu rekli da može faxom.

Back