Seherzada Imerovski
Početnik
- Poruka
- 7
Hvala vam puno postovani mika na odgovoru
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cao svima!Htjela bih i ja postaviti neka pitanja koja me muče!Mika molila bih vas za odgovor jer citam po ovom forumu i vidim da dosta znate vezano za ove vize.Moj slucaj je sledeci:
Prije 5 god dobila sam turisticku vizu za posjetu u Ameriku iskoristila sam je i po isteku ponovo produzila na jos 3 god.U medjuvremenu sam upoznala momka mog porijekla koji zivi u Americi 15 god i zaljubila!Trenutno zivimo zajedno u Americi od septembra 2014,stim sto sam ja pre isteka 6 mj napustila SAD i ponovo usla!Vjencali smo se u Aprilu ove god.ovdje u Americi i odmah predali I-130 Relative Alien,29 juna i sad 2 jula su nam poslali notice da je slucaj recived!Meni je na pasosu viza validna jos god dana,a boravak u SAD do oktobra mjeseca!Mislili smo da produzim vizu ovdje samim tim sto sam u drugom stanju i beba dolazi u oktobru!Mozete li mi vi na osnovu ovoga prilozenog malo objasniti koliko vremenski moramo cekati da bi mi odobrili boravak i mogli aplicirati za Green Card!Moram navesti da mi suprug nema drzavljanstvo samo green card!Hvala unaprijed!
Poštovani Mika molila bih vas za odgovor sta vi kazete vezano za moj slučaj?Da li cu po isteku i tih 6 mjes ako mi odobre morati da se vratim u moju zemlju i tamo čekati odobrenje?S obzirom da cu imati malu bebu biće mi malo teže to odvajanje al ako mora šta cu??
Zanima me jos samo nesto!!?!Pošto imam cerku od 8 god koja zivi kod mojih roditelja iz prvog braka,kakve su mogucnosti posle nju da dovedem ovdje kad ja dobijem Green Card,imam samostalno roditeljsko pravo nad njom i na ovu peticiju sto smo poslali sm o i nju naveli i poslala sam njen izvod i resenje o razvodu gdje pise da je dodjeljena meni!!!Imam toliko stvari koje me muce a pojma nemam vezano za ovo useljenje!Hvala unaprijed Mika!!!
Izvini molim te bila sam nova na forumu posto me zanimalo sve to izvini na oduzetom vremenu i dosadjivanju!Sad letim sa foruma brisem se odmah!Izvinite jos jednom sto sam vam puno pitanja postavila!!!
Postovani Mika..
Platili smo AOS fee (120usd), cetiri IV fees (4x325usd), popunjen DS261 kao i 4 DS260 online formulara, poslata civilna dokumenta ocu, koja ce on sa njegovim AOS package zajedno poslati u NVC, oni bi trebali dobiti IV i AOS package oko 20.08.2015, koliko im treba za review i ako bude sve ok, kada bi trebali ocekivati Interview?
Thanks..
pitanje za Gospodina Miku.....HAKKINEN...Dobili smo od nvc mail.da opravimo potvrdu od policije iz njemacke .jer sam bio u njemackoj do 2009 .posto smo ispunjaval onaj DS260 i onaj rest i sve moro da upisem gdje sam bio i zivio.jasam opravio od nas iz BOSNE DVIJE potvrde o kaznjavanju jedna od suda jedna od policije.i u onu jednu listu upisane su dvije kazne jedna 100.euro a druga sinta kazna jer sam uhvatit u njemackoj 2009 brez vize al to je sve 2012 isteklo al je upisato dasam kaznjen i sad traze iz njemacke taj .germani--police certifikat.... A .U OVOM NASEM PISE SVE STA SE RADI U EVROPI .PA MI TO NIJE JASNOO .DA NIS IMO SLICAN SLUCAJ.LIJEP POZDRAV I AKO MOZE SAVJET HVALLA UNAPRIJED
zdravo pitanje za miku i stanko76 ja sam odnosno moj pd je 24.11.2004 u martu 2012 dobio odobrenje 13.8.2015dobio aoc da uplati otac 120us dolara pa da popnino neke formulare i da cekamo na interviu inace sam f3 viza zna li neko koliko max traje ovo sve do intervia unaprijed hvala i poz za sve