Iseljenička viza za Ameriku I-130

Jos jedno pitanje,ako bi moj brat aplicirao za useljenje naseg oca,koliko bi ta procedura trajala?
I posle kog vremena bi mogao moj otac da aplicira za mene(cerku),koliko bi to sve trajalo?Pretpostavljam veoma dugo ali da iscrpim sve opcije!
:)

US citizen za oca: ne potpada pod rezim kvota. Potrebno do godinu dana.
cekanje na drzavljanstvo: 5 godina
otac US citizen za ozenjenu djecu: cca 11 godina

- - - - - - - - - -

Postovani Mika,

Stanko ovde (F3 sa PD nov 8th,2004)
Po poslednjem VB F3 rade samo 2 weeks per month, mislim da necu dobiti COA ni u 2015. :-(
Ovo je katastrofa, F4 se procesuira 6 nedelja za mesec, dok F3 samo 2...
Da li Vi i dalje mislite da cu dobiti COA u 2015?
Sladje je cekanje posle COA, znas da si tu negde, papiri, checklist...drugacije je..
Hvala i sve najbolje...

datumi ubrzavaju i usporavaju u zavisnosti od broja podnetih slucajeva u datom periodu. I dalje mislim da ce do kraja godine stici do Novembra.

Hvala Mika na kirisnim savetuma :-) . Ako dobro razumem ta investitorska viza je neuseljenicka,Da li je to neka vrsta radne vize sa kojom dobijamo socijalni broj i green card,jel to e2 viza, i koliko traje ta viza? Da li dok firma koju smo otvorili dobro posluje ili to funkcionise drugacije? Mnogo toga treba uklopiti u mom slucaju, zdravstveno zbog dece, skola... Nisam bas upucena pa imam puno pitanja.

Hvala Mika na kirisnim savetuma :-) . Ako dobro razumem ta investitorska viza je neuseljenicka,Da li je to neka vrsta radne vize sa kojom dobijamo socijalni broj i green card,jel to e2 viza, i koliko traje ta viza? Da li dok firma koju smo otvorili dobro posluje ili to funkcionise drugacije? Mnogo toga treba uklopiti u mom slucaju, zdravstveno zbog dece, skola... Nisam bas upucena pa imam puno pitanja.

E-2. Neuseljenicka viza. Nosilac vize dobija mogucnost da povede zenu/muza i decu sa sobom. I zena i muz imaju pravo da rade, deca imaju pravo na skolovanje. Ostalo (zdravstvo, najam stana, kupovina auta...) funkcionise po uobicajenim pravilima. Green Card se NE dobija sa ovom vizom.

Pozdrav svim forumasima. Posebno za 'Mikku' jer njegovi postovi su mnogo pomogli ljudima, u to sam sigurna. To je nesto sa cim moze da se ponosi, zasigurno.

Helem, ja sam na samom kraju procesa oko iseljenicke vize putem braka s US citizen-om. Zvali smo NVC 10/04/2015 i rekli su da je slucaj kompletiran. Mail-om smo obavjesteni o kompletiranju slucaja 14/04/2015, mada je u tel razgovoru receno da je slucaj odobren 07 aprila. Da rezimiram, 7 dana nakon kompletiranja dobili smo mail s potvrdom. Sada cekam na obavijest o datumu za intervju u Sarajevskoj ambasadi.

Zna li neko od vas koje je optimalno vrijeme cekanja da ambasada zakaze datum za intervju.

Hvala vam unaprijed.

Pozdrav svim forumasima. Posebno za 'Mikku' jer njegovi postovi su mnogo pomogli ljudima, u to sam sigurna. To je nesto sa cim moze da se ponosi, zasigurno.

Helem, ja sam na samom kraju procesa oko iseljenicke vize putem braka s US citizen-om. Zvali smo NVC 10/04/2015 i rekli su da je slucaj kompletiran. Mail-om smo obavjesteni o kompletiranju slucaja 14/04/2015, mada je u tel razgovoru receno da je slucaj odobren 07 aprila. Da rezimiram, 7 dana nakon kompletiranja dobili smo mail s potvrdom. Sada cekam na obavijest o datumu za intervju u Sarajevskoj ambasadi.

Zna li neko od vas koje je optimalno vrijeme cekanja da ambasada zakaze datum za intervju.

Hvala vam unaprijed.

Tesko je reci. Sve zavisi od azurnosti NVC. Kada oni proslede dokumente ambasadi u Sarajevu, slucaj ce se zavrsiti brzo. U ambasadi nije guzva, izda se pedesetak useljenickih viza godisnje. Treba zvati NVC, raspitati se za status slucaja i dokumenta koja eventualno treba dodatno pripremiti.

Hvala Mikka.

U razgovoru s tel operaterom iz 10 aprila receno nam je da je 7-og kompletirano i poslat zahtjev ambasadi za datum i sve sto treba.

Valjda je to tu negdje. Ipak cemo zvrcnuti NVC pa kakva god informacija dobro je dosla.

Cekam da se sve zavrsi pa cu ako Bog da sve detaljno postaviti ovdje na forumu, mozda ce nekom u buducnosti biti od pomoci i nase iskustvo oko ovog procesa, kao sto je i nama svaka informacija u mnogome olaksavala.

Evo da javim moj status do sada, mozda ce u buducnosti biti od koristi nekom.

Popunjenja i poslata app i130 na adresu USCIS-a 05/05/2014, obavjesteni od str USCIS-a 15/05/2014 da je primljeno.

USCIS odobrio 11/11/2014 i prosljedjeno NVC-u. NVC primio 11/12/2014 i obavjestio i mene i muza pismenim putem.

Slucaj u NVC-u kompletiran 14/04/2015 a intervju zakazan za 15/06/2015 u americkoj ambasadi u Sarajevu.

Dakle govorimo o 13 mjeseci ukupnog procesa za CR1 vizu. Sretno svima :)

Evo da javim moj status do sada, mozda ce u buducnosti biti od koristi nekom.

Popunjenja i poslata app i130 na adresu USCIS-a 05/05/2014, obavjesteni od str USCIS-a 15/05/2014 da je primljeno.

USCIS odobrio 11/11/2014 i prosljedjeno NVC-u. NVC primio 11/12/2014 i obavjestio i mene i muza pismenim putem.

Slucaj u NVC-u kompletiran 14/04/2015 a intervju zakazan za 15/06/2015 u americkoj ambasadi u Sarajevu.

Dakle govorimo o 13 mjeseci ukupnog procesa za CR1 vizu. Sretno svima :)

Malo bi se umesao, jer sam ja prolazio kroz isto u 2006 godini.Ja sam inace americki gradjanin, zena iz Srbije.Iz Amerike sam zvao ambasadu u Srbiji , zakazao za intervju,a vencanje je bilo pre intervjua na dva dana.posle toga cela procedura i papiri su zavrseni za 4 meseca, i supruga je stigla u USA.Jednu stvar da znate, da prvu grin kartu dobijate samo za DVE godine, a posle toga morate aplicirati ponovo za novu grinku koja vazi 10 godina.Udajom za amerikanca sticete pravo, sa znanjem engleskog polozite test za drzavljanstvo posle neprekidnih 3 godine provedene u braku.

Malo bi se umesao, jer sam ja prolazio kroz isto u 2006 godini.Ja sam inace americki gradjanin, zena iz Srbije.Iz Amerike sam zvao ambasadu u Srbiji , zakazao za intervju,a vencanje je bilo pre intervjua na dva dana.posle toga cela procedura i papiri su zavrseni za 4 meseca, i supruga je stigla u USA.Jednu stvar da znate, da prvu grin kartu dobijate samo za DVE godine, a posle toga morate aplicirati ponovo za novu grinku koja vazi 10 godina.Udajom za amerikanca sticete pravo, sa znanjem engleskog polozite test za drzavljanstvo posle neprekidnih 3 godine provedene u braku.

Hvala lijepo, mnogo ljubazno od tebe :)

Muz se vec raspitao oko svega, i ja namjeravam uraditi upravo to. Zbog obimnosti posla kojim se muz bavi, uzeli smo gospodju koja se inace bavim vecinom poslova oko imigracije, tako da smo mi bili samo obavjesteni onda kada je trebalo.

Mogu da kazem da se uistinu isplatilo, jer gospodja je bila jako azurna i detaljna oko svega, tako da nikada nije ni malo zapinjalo.

Sve u svemu najteze je proslo :)

Hvala lijepo, mnogo ljubazno od tebe :)

Muz se vec raspitao oko svega, i ja namjeravam uraditi upravo to. Zbog obimnosti posla kojim se muz bavi, uzeli smo gospodju koja se inace bavim vecinom poslova oko imigracije, tako da smo mi bili samo obavjesteni onda kada je trebalo.

Mogu da kazem da se uistinu isplatilo, jer gospodja je bila jako azurna i detaljna oko svega, tako da nikada nije ni malo zapinjalo.

Sve u svemu najteze je proslo :)

Srecno i da sve uspesno zavrsite, ali znajte samo jedno, a to je istina:Amerika ===Cemerika, dokazano, ali Vam zelim svako dobro, i neka Vas Bog zastiti.

Postovani Mikka
Jednom vi ste mi pomogli oko moih problema, dobitnik GC ali zbog nedostatka vize deca nisu dobili.Pa po tvoih saveta uradio sam I130 za F2A visa . E sad je problem posto deca su male nismo hteli da ih ostavimo i sada nismo u USA.Molim te za pomoc koliko treba da ima prihod da bi bio join sponzor ( a ja sam podneo formu) ako uspemo da dogoborimo sa naseg prijatelja, i dali je nekako izvodljivo posto mi nismo u americi i nemamo prihode nekako sve ovo da se uradi. Nemozemo da prijavimo tax, prihode i sl.
Dali je uopste moguce bez moih prihoda samo sa join sponsor da se sve zavrsi i koliko treba on da ima prihoda za nas cetvoro
Ili ipak moram ja da imam prihode i koliko bi trebalo da je taj iznos
Hvala jos jednom i molim te za pomoc.

Poslednja izmena:
Srecno i da sve uspesno zavrsite, ali znajte samo jedno, a to je istina:Amerika ===Cemerika, dokazano, ali Vam zelim svako dobro, i neka Vas Bog zastiti.

Hvala jos jednom.

Ja sam zivjela i radila u EU deset godina, posao i sve ostalo ostavljam samo zbog stare ljubavi, koji je tamo.

U Americu nikad nebih dosla samovoljno dolazim zbog njega, tj zbog nas. Gdje god bili, bitno je da smo zajedno. Zeni je najbolje uz njenog muza i obratno.

A pomoc od dragog Boga svima je dobrodosla:) (nijedna zemlja nije tako losa, koliko ljudi znaju biti losi)

Postovani Mikka
Jednom vi ste mi pomogli oko moih problema, dobitnik GC ali zbog nedostatka vize deca nisu dobili.Pa po tvoih saveta uradio sam I130 za F2A visa . E sad je problem posto deca su male nismo hteli da ih ostavimo i sada nismo u USA.Molim te za pomoc koliko treba da ima prihod da bi bio join sponzor ( a ja sam podneo formu) ako uspemo da dogoborimo sa naseg prijatelja, i dali je nekako izvodljivo posto mi nismo u americi i nemamo prihode nekako sve ovo da se uradi. Nemozemo da prijavimo tax, prihode i sl.
Dali je uopste moguce bez moih prihoda samo sa join sponsor da se sve zavrsi i koliko treba on da ima prihoda za nas cetvoro

Samo da ukazem da ja sto sam uspeo da nadzem e ako ja nemam prihoda nikavih jer nisam u USA sada da join sponsor mora da ima 125 % od prihoda na godisnjom nivou .
E sad ako oni su 3 I mi 4 znaci da treba da se gleda za 7 I da bi suma bila 45 912 $

Ako pod uslivom moze samo joun sponsor da pokrie sve ?

Pozdrav

Piostovani Mika,
pozdrav iz USA. Trenutno sam u poseti kod roditelja, a sve zahvaljujuci tebi. Dobila sam vizu na 10 godina, ali naravno kao i uvek imam novo pitanje. Da li sledece godine mogu traziti vizu za cerku (14 god.) obzirom da moja viza vazi 10 godina. Ja u poseti ostajem samo dve nedelje koliko sam i navela iako mi je na geranici odobren boravak 6 neseci. Jos jednom pumo hvala..

Hvala jos jednom.

Ja sam zivjela i radila u EU deset godina, posao i sve ostalo ostavljam samo zbog stare ljubavi, koji je tamo.

U Americu nikad nebih dosla samovoljno dolazim zbog njega, tj zbog nas. Gdje god bili, bitno je da smo zajedno. Zeni je najbolje uz njenog muza i obratno.

A pomoc od dragog Boga svima je dobrodosla:) (nijedna zemlja nije tako losa, koliko ljudi znaju biti losi)

Savet: ne oslanjajte se na nase ljude, sto se tice biznisa, a sto se tice druzenja, moze, ali budite pazljivi, tj. odaberite drustvo, i to pazljivo, a ni sa amerima nista puno, nemaju nas mentalitet.

Pozdrav svima na forumu i hvala Miki na odgovorima , dobili smo useljeničku:super: i za par dana smo u USA.
Spominjala sam prethodno ovdje ostaje stariji sin 20 godina. Zanima me na koji način mogu njega dovesti. Da li za njega može podnijeti zahtjev suprug ( očuh) s obzirom da je on USA citizen.Naš slučaj sve u svemu trajao je 1 god i 8 mjeseci.
Kad sam prvi put kontaktirala forum Mika ti si mi pitao za starijeg sina i rekao kad mi uđemo tamo da trebam brzo djelivati.Sad me zanima koji je način da njega dovedemo. Hvala

Pozdrav svima na forumu i hvala Miki na odgovorima , dobili smo useljeničku:super: i za par dana smo u USA.
Spominjala sam prethodno ovdje ostaje stariji sin 20 godina. Zanima me na koji način mogu njega dovesti. Da li za njega može podnijeti zahtjev suprug ( očuh) s obzirom da je on USA citizen.Naš slučaj sve u svemu trajao je 1 god i 8 mjeseci.
Kad sam prvi put kontaktirala forum Mika ti si mi pitao za starijeg sina i rekao kad mi uđemo tamo da trebam brzo djelivati.Sad me zanima koji je način da njega dovedemo. Hvala

koji je datum rodjenja sina?
Koji je Priority Date vaseg slucaja? (prakticno datum podnosenja peticije)
Koji je approval date (datum kad je USCIS odobrio I-130)?

Postovani Mikka

Nadam se da nije kasno... sad sam primetio ovo pitanje. Mislim da brinete o pogresnim stvarima. Vasa prva briga treba da bude da ostanete u statusu, odnosno da ne izgubite GC. To je preduslov vaseg legalnog boravka u USA a samim tim i vase dece. Pravila su vrlo striktna, da biste sacuvali status ne smete da odsustvujete iz USA vise od 6 meseci na godinu. Za decu uzmite turisticku vizu i povedite sa sobom. Oni ce posle godinu dana biti u ilegalnom statusu ali se to moze resiti. Joint Sponsor moze biti svako, bilo da je rodbina ili ne. I takvih sponzora moze biti vise.

koji je datum rodjenja sina?
Koji je Priority Date vaseg slucaja? (prakticno datum podnosenja peticije)
Koji je approval date (datum kad je USCIS odobrio I-130)?

Zdravo Mika datum rođenja sina je 16,01.1995.god a što se tiče priority date (datum podnošenja peticije) s obzirom da je slučaj radio advokat nisam sigurna da tačan datum imam( bilo je vraćanja i nedostataka), a approval date (datum kad je USCIS odobrio I-130) je 13,09.2014, god Pozdrav

Zdravo Mika datum rođenja sina je 16,01.1995.god a što se tiče priority date (datum podnošenja peticije) s obzirom da je slučaj radio advokat nisam sigurna da tačan datum imam( bilo je vraćanja i nedostataka), a approval date (datum kad je USCIS odobrio I-130) je 13,09.2014, god Pozdrav

Jos mi jedna stvar nije jasna, koliko je sin imao godina kad ste se vencali? Ako je imao manje od 18, on je imao pravo da se nadje na istoj peticiji za useljenje.

Back