Iseljenička viza za Ameriku I-130

Postovani mika_hakkinen

Jeste ja sam PR i popunjujem za moju decu.
Dobitnik sam GC ali zbog nedostatka vize za 2014 dobili smo ja i supruga a ne i klinci.
Pa sad moram kroz tezi put da cekam i da oni dobiju vizu, jer ne vidim drugo resenje.

Hvala jos jedom

Pozdrav

To je stvarno ruzno da se na taj nacin razdvajaju porodice. Ipak, sretna je okolnost da se za F2A najkrace ceka. Na kraju, klinci mogu otici na turisticku vizu i tamo uraditi adjustment of status kad dodje vreme.

pozdrav Mika dobili smo mail od NVC na sina je naznačen da obrazac I-862 ima ostvaren minimum i da stavka bruto godišnji državni porez treba korekciju ali da se ne treba slati njima nego da ga sin ponese na razgovor.Sad me zanima da li znaš koliki iznos treba biti znam da je to veoma bitna stavka, a suprug mi ne da za pravo pa je tu došlo i do nesporazuma jer ne želim da odem na razgovor i da nas odbiju.Cijeli proces se otegao inače sam jako strpljiva međutim od advokata kog smo angažovali je mala korist ( recimo originalna dokumenta su se zagubila trebam nova za razgovor ne znam da li treba prevesti - advokat kaže ne treba). Za mene još ništa nisu poslali suprug zvao rekli da čekam jer nije navodno prošlo 60 radnih dana pošto smo slali kopja ličnih dokumenata koja su se zagubila.
Šta mi je za očekivati neizvjesnost + čekanje + nemoć koju osjećam u vezi sa svim me nervira, a da ne spominjem advokata kog smo na žalost angažovali da nebi prolazili kroz sve ovo proces smo započeli u jul 2013. Hvala za sve do sad i pametan savjet ako ga imate.:worth:

jako bih bila zahvalna ako bi neko mogao da mi objasni celu proceduru useljenicke vize .nas slucaj je sledeci :suprug je americki drzavljanin ,nase dete je americki drzavljanin (maloletno),ja sam srpski drzavljanin i zivimo u srbiji.hocemo da podnesemo zahtev za moju useljenicku vizu .sta i kako ?nista mi nije jasno :/ .koliko sam shvatila on podnosi petijicu I_130 i salje za ameriku ?kako placa fee?da li dokumenti treba da budu original ili ne?da li vencani list mora na medjunarodnom obrascu ili je dovoljno i prevod sudskog tumaca?
ako neko zna i rad da mi objasni korak po korak ,jer ja nemam pojma sta i kako pre :/
najlepse vam hvala <3

jako bih bila zahvalna ako bi neko mogao da mi objasni celu proceduru useljenicke vize .nas slucaj je sledeci :suprug je americki drzavljanin ,nase dete je americki drzavljanin (maloletno),ja sam srpski drzavljanin i zivimo u srbiji.hocemo da podnesemo zahtev za moju useljenicku vizu .sta i kako ?nista mi nije jasno :/ .koliko sam shvatila on podnosi petijicu I_130 i salje za ameriku ?kako placa fee?da li dokumenti treba da budu original ili ne?da li vencani list mora na medjunarodnom obrascu ili je dovoljno i prevod sudskog tumaca?
ako neko zna i rad da mi objasni korak po korak ,jer ja nemam pojma sta i kako pre :/
najlepse vam hvala <3

Obzirom da zivite u Srbiji, najbolje je da Vas muz, kao americki drzavljanin, zakaze prijem u US ambasadi. Tamo ce mu iz prve ruke dati precizna uputstva sta da radi. Broj telefona +381-11-706-4000

pozdrav Mika dobili smo mail od NVC na sina je naznačen da obrazac I-862 ima ostvaren minimum i da stavka bruto godišnji državni porez treba korekciju ali da se ne treba slati njima nego da ga sin ponese na razgovor.Sad me zanima da li znaš koliki iznos treba biti znam da je to veoma bitna stavka, a suprug mi ne da za pravo pa je tu došlo i do nesporazuma jer ne želim da odem na razgovor i da nas odbiju.Cijeli proces se otegao inače sam jako strpljiva međutim od advokata kog smo angažovali je mala korist ( recimo originalna dokumenta su se zagubila trebam nova za razgovor ne znam da li treba prevesti - advokat kaže ne treba). Za mene još ništa nisu poslali suprug zvao rekli da čekam jer nije navodno prošlo 60 radnih dana pošto smo slali kopja ličnih dokumenata koja su se zagubila.
Šta mi je za očekivati neizvjesnost + čekanje + nemoć koju osjećam u vezi sa svim me nervira, a da ne spominjem advokata kog smo na žalost angažovali da nebi prolazili kroz sve ovo proces smo započeli u jul 2013. Hvala za sve do sad i pametan savjet ako ga imate.:worth:[/QUOTE

Pozdrav mika

Gore je bila moja greška u pitanju je I-864. Juče je stiglo pismo od NVC datum zakazanog razgovor 20.4. upute za ljekarski. U pismu su kodovi i lista dokumenata preveli smo i ispostavilo se da je NVC pojedina dokumenta sa liste dostavio u ambasadu SA. Zanima me da li sad ta dokumenta trebam nositi na razgovor ili ne jer nije konkretno navedeno - poprilično nejasno .
I opet da pitam u vezi I-864 . Dakle isto je i za mene ali eto na sina kažu da treba korekciju i sad da li postoji mogućnost da meni odobre vizu, a sinu ne ili oni nas gledaju u paketu.
hvala puno

Poslednja izmena:
Šta mi je za očekivati neizvjesnost + čekanje + nemoć koju osjećam u vezi sa svim me nervira, a da ne spominjem advokata kog smo na žalost angažovali da nebi prolazili kroz sve ovo proces smo započeli u jul 2013. Hvala za sve do sad i pametan savjet ako ga imate.:worth:[/QUOTE

Pozdrav mika

Gore je bila moja greška u pitanju je I-864. Juče je stiglo pismo od NVC datum zakazanog razgovor 20.4. upute za ljekarski. U pismu su kodovi i lista dokumenata preveli smo i ispostavilo se da je NVC pojedina dokumenta sa liste dostavio u ambasadu SA. Zanima me da li sad ta dokumenta trebam nositi na razgovor ili ne jer nije konkretno navedeno - poprilično nejasno .
I opet da pitam u vezi I-864 . Dakle isto je i za mene ali eto na sina kažu da treba korekciju i sad da li postoji mogućnost da meni odobre vizu, a sinu ne ili oni nas gledaju u paketu.
hvala puno

Treba da obavite lekarski kod lekara kojeg su vam odredili. Drugo, originale svih dokumenata cije ste kopije poslali NVC-u ponesite sa sobom.
Ovo za porez mi i dalje nije jasno. Ko se useljava i ko je petitioner? Moguce je da petitioner nema dovoljno primanja da bude sponzor, ne znam kakva korekcija poreza bi mogla biti u pitanju.

Hvala mika puno hvala.
Problem je što smo (odnosno naš adokat slao originale) to znači da ja trebam originale izvaditi i da li trebam prevoditi? Ljekara nisu oni odredili dali su spisak ordinacija pa sam zvala i dogovorila.
Useljavam se ja(supruga) i moj sin (16 god). Petitioner i sponzor je suprug on je državljanin USA. Dakle on je sponzor i meni i sinu te je I-864 je isti i za sina i mene . Za mene to nisu naveli kao problem dok za sina jesu. Iz tog razloga je pitanje za razdvajanje, a negdje sam na forumu pročitala da drugi može biti sponzor.Pa ako može pojašnjenje u vezi sa tim.I još me zanima ako nam iz tog razloga ne dozvole vizu kakva je procedura dalje.
pozdrav.

Hvala mika puno hvala.
Problem je što smo (odnosno naš adokat slao originale) to znači da ja trebam originale izvaditi i da li trebam prevoditi? Ljekara nisu oni odredili dali su spisak ordinacija pa sam zvala i dogovorila.
Useljavam se ja(supruga) i moj sin (16 god). Petitioner i sponzor je suprug on je državljanin USA. Dakle on je sponzor i meni i sinu te je I-864 je isti i za sina i mene . Za mene to nisu naveli kao problem dok za sina jesu. Iz tog razloga je pitanje za razdvajanje, a negdje sam na forumu pročitala da drugi može biti sponzor.Pa ako može pojašnjenje u vezi sa tim.I još me zanima ako nam iz tog razloga ne dozvole vizu kakva je procedura dalje.
pozdrav.

NVC je prosledio dokumente koje su smatrali vaznim u ambasadu. Nije naodmet poneti osnovne dokumente u originalu (rodne listove, vencani list, potvrdu o nekazanjavanju, djacku knjizicu ili svedocanstvo za sina...) Koliko znam, dokumente ne treba prevoditi. Moguce je da muz nema dovoljna primanja za sponzorstvo. Taj problem se resav tako sto se pronadje dodatni sponzor. To moze biti bilo ko: rodjak, prijatelj... Bitno je samo da ima dovoljna godisnja primanja. Predlazem vam da to pitanje razjasnite svakako pre nego odete na intervju jer ima dovoljno vremena da se nadje co-sponsor (Joint Sponsor), ako je taj problem u pitanju.

Pozdrav, zamolila bih nekog od upućenih za informaciju koliko traje proces za vizu F4? Zahtjev je predan u januaru 2004 god., već traje vječnost :-/ Dosta korisnih informacija ima na forumu al ovo čekanje ubija...

Trenutno se obradjuju zahtevi od pre 22. juna 2002. Za poslednje dve godine (2013 i 2014) PD se pomerio za 326 dana. Sada ide nesto brze, od pocetka godine PD je pomeren za 120 dana.

Hvala najljepša na odgovoru, pročitala sam baš cijelu temu da malo bolje savladam neke pojmove i da se ne ponavljam sa pitanjima koja su već dosta puta postavljena na ovom forumu. Proces je stvarno dug, normalno je da se neke stvari promijene (adresa, bračno stanje i sl.)ali je sreća što to ne uzrokuje još dodatno produženje....bar u mom slučaju. Poslali smo vjenčani list, rodni list i kopiju pasoša od muža, nismo prevodili jer su tako rekli sestri, tek će doći vrijeme za predaju originala i ostalih dokumenata. Jedino što me malo muči- imam svoj case number ali nemam taj papir koji sam dobila nakon što mi je peticija odobrena i slučaj poslan u NVC. Ne znam da li je on kasnije bitan???!!!!

@mika_hakkinen
Postovani molim vas za savjet. Ja sam iz Makedonije pa malo mi je tesko doci do neke informacije. Imam ujak u USA i zelim(ja i moja familija) da idem kod njega.Kako da dobijem neki vid iselenicku vizu, on moze da mi posalje garanciju.

Riste, vash ujak ne moze da vam posalje nikakvu garanciju. Ne postoji osnov da biste preko rodbinske veze sa ujakom mogli da se uselite u USA. Vasa majka moze, ali vi nemate pravo.
Cime se ujak bavi, da li ima vlastiti biznis?

Hvala najljepša na odgovoru, pročitala sam baš cijelu temu da malo bolje savladam neke pojmove i da se ne ponavljam sa pitanjima koja su već dosta puta postavljena na ovom forumu. Proces je stvarno dug, normalno je da se neke stvari promijene (adresa, bračno stanje i sl.)ali je sreća što to ne uzrokuje još dodatno produženje....bar u mom slučaju. Poslali smo vjenčani list, rodni list i kopiju pasoša od muža, nismo prevodili jer su tako rekli sestri, tek će doći vrijeme za predaju originala i ostalih dokumenata. Jedino što me malo muči- imam svoj case number ali nemam taj papir koji sam dobila nakon što mi je peticija odobrena i slučaj poslan u NVC. Ne znam da li je on kasnije bitan???!!!!

Pretpostavljam da se radi o NOA2 (Notice of Action 2 - Notice when I-130 was approved). Taj papir u vasem slucaju nije narocito bitan, biitno je da znate svoj case number kako biste, kad se priblizi vreme, mogli kontaktirati NVC.

Pozdrav,Mika molio bih te za odgovor.Ranije sam vam objasnjavao svoj slucaj pa da osvjezim.Naime moj otac je umro ali je prethodno podnijo za mene i moju porodicu I-130.Nakon sto je umro moja sestra je kontaktirala neki od ureda INS-a te objasnila kako ona zeli da bude moj novi sponzor,oni su joj objasnili kako treba da posalje smrtni list od oca i njene neke dokumente na neku adresu u Californiu sto je ona i uradila te da napise zasto ona hoce {zeli}da bude moj novi sponzor.Nakon sto je uradila sve sto su trazili do danas nikad nisu obavjestili da su zaprimili dokumente.Danas sam provjeravo svoj case status i stoji ovo:On March 13,2015,we approved your Form I-130 Immigrant Petition for Relative,Fiance or Orphan itd.E sad sta da radim ?Da li da ponovo kontaktiram INS ili da pustim da sacekam dok posalju sestri na adresu posto tamo stoji :We will mail your approval notice .Please follow the instructions in the notice. Mika molim te za odovor,unaprijed hvala.

Riste, vash ujak ne moze da vam posalje nikakvu garanciju. Ne postoji osnov da biste preko rodbinske veze sa ujakom mogli da se uselite u USA. Vasa majka moze, ali vi nemate pravo.
Cime se ujak bavi, da li ima vlastiti biznis?

@mika .. Ja sam mislio da mi posalje garancija da on garantuje za mene ( i moja familija) i da ce mi on obezbediti posao.. Moj ujak ima svoju firmu oko 15god i radi u gradjevinu.. Imas neku ideju kako da delujemo...
Hvala puno...

Back