Iseljenička viza za Ameriku I-130

ee konacno, poslije godinu dana cekanja dobili smo (muz i ja) odobrenje tj.intervju zakazan u januaru. Sad jos ljekarski pripremit papire sto traze i ... uuh. Vec me hvata trema!
Da li postoji nesto,neka trik pitanja sto bi mogli da pitaju? Nas brak je validan, dolazio je u BIh za god.dana 3x slike fb skyp tel. sve se to ali... moram da pitam :)
Sta osim loseg ljekarskog jos moze biti razlog odbijenice? :confused:
ko ima iskustva, o cemu posebno treba voditi racuna kada dodje taj D-day?!
tnx

molim vas ako mi samo neko moze potvrditi 100%, koje fotografije nosim na intervju?
znam da format treba biti 5x5 e sad da li samo slika od kose do brade ili mogu i ramena da se vide? do sad sam se slikala 5 puta svali fotograf drugacije radi, ocito ne znaju nemaju iskustva! na internetu sam nasla koji format mi treba kada elektrosnski ubacujem sliku, medjutim ja njima uzivo treba da ponesem dvije slike?? jos kad mi ljudi pune glavu da i zbog toga mogu dobiti odbijenicu :zroll: dodje mi da vrisnem! bilo pitanje glupo ili ne, bolje da se konsultujem nego poslije cupam kosu, zar ne?!

molim vas ako mi samo neko moze potvrditi 100%, koje fotografije nosim na intervju?
znam da format treba biti 5x5 e sad da li samo slika od kose do brade ili mogu i ramena da se vide? do sad sam se slikala 5 puta svali fotograf drugacije radi, ocito ne znaju nemaju iskustva! na internetu sam nasla koji format mi treba kada elektrosnski ubacujem sliku, medjutim ja njima uzivo treba da ponesem dvije slike?? jos kad mi ljudi pune glavu da i zbog toga mogu dobiti odbijenicu :zroll: dodje mi da vrisnem! bilo pitanje glupo ili ne, bolje da se konsultujem nego poslije cupam kosu, zar ne?!

http://travel.state.gov/visa/visaphotoreq/photocomptemplate/photocomptemplate_5330.html

sve je nacrtano, ne mozes pogresiti. Odbijenicu zbog slike ces dobiti samo ako poneses tudju sliku.

Pozdrav svima na forumu.
Citao sam ove teme nekih 3-4 sata, i mogu reci da ovde ima jako informiranih osoba, prije svega mislim na gospodina iz "Finske":)
Covjek stvarno ima strpljena i odgovori na svako pitanje iako ima pitanja koja se ponavaljaju po 30-ak puta.
Znaci dovoljno je samo procitati temu od pocetka pa do kraja i nema da nema odgovora.... ili to nije tako :-)
Naime, stvarno sam isao i ovu temu od pocetka do kraja a i ovu za Green card i nisam nasao da je neko postavio ovo pitanje...

Moja majka je US citizen, tek je dobila taj status neki dan. Ja sam ozenjen sin stariji od 21 god, znaci F3 kategorija za useljenicku vizu.
Raspitivala se moja majka u Imigracijskom uredu tamo u South C. koji bi to bio najbrzi nacin za mene da dodjem sa porodicom u US a moja majka da bude sponzor...
S obzirom da je to i brzi nacin od onoga kada bi mi sestra bila sponzor jer je i ona US citizen.
Rekli su joj da je waiting lista negdje izmedju 8 do 10 godina,sve zavisi...Ali da bi najbrzi nacin bio taj da ja nadjem kao neki posao tamo u USA i kada dodjem da automatski moja majka preda petition i da bi to tako najbrze islo...
Ili GC lottery, koji smo evo prvi puta odigrali ove godine, tj 2013 u oktobru. Ali kako vidim to je gotovo isto kao i dobiti na pravoj lutriji :)
E sada, moje pitanje je: Da li je moguce da ja sa porodicom odem na turisticku vizu u USA, kao u posjeti majci a da ona cim mi dodjemo tamo preda peticiju, i ovu formu I130 cime bi nekako zamrznula nas ostanak u USA?
Vjerovatno je odgovor da je to ne moguce jer bi nas mozda automatski deportovali i dobili bi neki ban ako ne i dozivotni sta ja znam.
Isto tako znam vezano za ovo "nadji posao tamo i sponzorship od poslodavca i papiri su zagarntovani bez obzira imas li koga u toj zemlji ili ne"
Negdje sam procitao da je Mika napisao one 3 kategorije extraordinary ovo ono...da bi mogao otici.
S obzirom da sam ja samo extraord. zavarivac znaci ne dolazi u obzir da mogu naci posao, tj da ce mi dozvoliti tu radnu dozvolu jer i tamo mogu naci zavarivace.
Nadam se da ste razumjeli pitanje. Ako nista moraci cekati do 42 svoje godine a djeca ce mi imati 18-19...tj regularnim putem F3. Ili ukoliko me prije ne izvuku na GC lottery.

Ispade da je ovo moja privatna tema:) Ili se ja najvise "guram" da odgovorim.

Jasmine, sve si dobro prostudirao, meni ostaje samo da ti potvrdim tvoje razmisljanje. Samim fajlovanjem peticije I-130 ne postize se nista, ona nema uticaj na tvoj trenutni status. Postoji mogucnost da odes na turisticku vizu i onda na raz ne nacine pokusas svoj status odrzati legalnim, ali to nije tema.
I za extraordinary si u pravu, to se nazalost ne odnosi na tvoja znanja.
Ostaje lutrija. Sanse da dobijes su daleko vece nego na pravoj lutriji. Dakle, tu se vredi nadati.

Ono sto moze da bude dobro za tebe je usvajanje novog imigracionog zakona. Legalizacijom ilegalnih doseljenika ce se znacajno rasteretiti liste cekanja za sve kategorije, jer su mnogi ilegalci na tim listama. Drugo, zakon predvidja rok od dve godine da se rascisti backlog pre nego ukinu sadasnji nacin useljavanja preko porodicnog sponzorstva. To (teoretski) znaci da, ako tvoja majka fajluje peticiju za tebe, mozes imati srece i svoje cekanje skratiti za nekoliko godina.

Pozdrav svima !!! Moze li neko da mi pomogne...mama mi je podnijela zahtjev za I 130 , F1 priority date juli 1 2008, a 8 marta 2011 je dobila od USCIS da je peticija odobrena i da je poslana u NVC.. kad sam provjeravao slucaj na netu stoji POST DECISION ACTIVITY i to tako stoji dugo..

Pozdrav za sve. Pre neki dan sam isao u ambasadu za turisticku vizu , nazalost odbili su me , pitao me je da li ja radim i da li mi radi brat i gde, posto sam trebao ici kod njega u posjetu. To je bilo to od pitanja i rekao mi je da mi nazalost ne mogu da odobre visu i dao je neki papir. Radim vec devet godina u jednoj firmi , imam zenu I decu ali nista od toga. Cak me nije ni pitao da li imam porodicu. Kakve su sanse da pokusam ponovo. Taj dan kada sam ja odbijen mnogo ljudi je odbijeno sem jednog para. Naveo sam u formularu da sam u procesu , u vezi tog nista me nije pitao. Cujem da retko dobije vizu prvi put. Ima li neko slicno iskustvo...

Poslednja izmena:
Kakve su sanse da pokusam ponovo. Taj dan kada sam ja odbijen mnogo ljudi je odbijeno sem jednog para. Naveo sam u formularu da sam u procesu , u vezi tog nista me nije pitao. Cujem da retko dobije vizu prvi put. Ima li neko slicno iskustvo...
Pokusaj ponovo kad se okolnosti promene.
To sto su drugi odbijeni nema nikakve veze sa tobom, svako je slucaj za sebe.
Dobro je da si naveo da si u procesu, oni to ionako znau.
Ko retko dobije vizu prvi put, jos redje dobije drugi put. Hocu da kazem da se radi o stereotipu koji nema veze sa realnoscu.

Pozdrav svima !!! Moze li neko da mi pomogne...mama mi je podnijela zahtjev za I 130 , F1 priority date juli 1 2008, a 8 marta 2011 je dobila od USCIS da je peticija odobrena i da je poslana u NVC.. kad sam provjeravao slucaj na netu stoji POST DECISION ACTIVITY i to tako stoji dugo..

Trenutno se obradjuju slucajevi pre 01. januara 2007. Tvoj PD jos uvek nije postao current.

Postovanje, ja planiram da kada porastem zivim u Americi, ne znam da li cenite mladice u ovoj temi, jer svakako to ne mogu sada, ali imam zelju da pocnem novi zivot u Americi. U Americi tata ima prijatelja koji je tamo 2 godine i ceka drzavljanstvo(los angeles, ca), a mama ima drugaricu koja je tamo 12 godina udata, sa drzavljanstvom(anaheim hills, ca), mene interesuje koji su poslovi tamo trazeni, da li ja mogu sa nekog naseg fakulteta da radim u svojoj struci u Americi, i da li se nase diplome cene, koji bi najbolji fakultet bio ovde kod nas a da se ceni i lepo zivi od njega u Americi? Citao sam dosta na forumima raznim i na sajtovima, mozda mastam, ali ko zna, da li je tesko dobiti imigranstku vizu, posto ne zelim illegalno. Hvala u napred :D

Postovanje forumasi,
Moje pitanje se odnosi na trajanje procesa u NVC. USCIS je odobrio peticiju I-130, i poslata je za NVC. Radi se o IR-1(CR-1). Koliko je vreme izmedju USCIS do NVC a i zanima me koliko ce trajati proces u NVC? Kada mogu ocekivati dalje aktivnosti po ovoj peticiji i koliko vremena prodje do razgovora u ambasadi? Naravno pod pretpostavkom da su svi dokumenti ok.
Hvala na odgovorima i pozdrav svima:think:

Postovanje, ja planiram da kada porastem zivim u Americi, ne znam da li cenite mladice u ovoj temi, jer svakako to ne mogu sada, ali imam zelju da pocnem novi zivot u Americi. U Americi tata ima prijatelja koji je tamo 2 godine i ceka drzavljanstvo(los angeles, ca), a mama ima drugaricu koja je tamo 12 godina udata, sa drzavljanstvom(anaheim hills, ca), mene interesuje koji su poslovi tamo trazeni, da li ja mogu sa nekog naseg fakulteta da radim u svojoj struci u Americi, i da li se nase diplome cene, koji bi najbolji fakultet bio ovde kod nas a da se ceni i lepo zivi od njega u Americi? Citao sam dosta na forumima raznim i na sajtovima, mozda mastam, ali ko zna, da li je tesko dobiti imigranstku vizu, posto ne zelim illegalno. Hvala u napred :D

Ako mene pitas zavrsi ETF u Beogradu i sve vreme paralelno igraj lutriju za zelenu kartu. Ne vredi ici u Ameriku dok ne zavrsis neki faks u Srbiji.

Mika molim te ak nesto znas ,znaci ja sam u f3 kategoriji i moj PD je septembar 13 2011,e sad kakve su mi sanse da odem tamo ako moj otac ima registrovanu firmu,znaci da odem da radim regularno na neko vrijeme ako je moguce kakav je postupak .hvala

Sanse su ti da "investiras" u caletovu firmu pa da dobijes investorsku vizu. Nije useljenicka ali moze da posluzi.

Mika care, vidim da si u temi bas jak. Ja imam zelenu kartu na osnovu vencanja sa Americkim drzavljaninom. Posto imam decu u Srbiji iz prvog braka od 13 i 16 godina, a danas su odbijeni za turisticku vizu sa izgovorom da mora da se aplicira za iseljenicku vizu. Mene interesuje procedra dali samo treba da se podnese I-130 ili mora i I-485 ujedno. Dali moze sada samo I-130 da bi dosli u Ameriku. Koliko proces traje od podnosenja aplikacije. Hvala ti unapred kao bratu!!!

Mika care, vidim da si u temi bas jak. Ja imam zelenu kartu na osnovu vencanja sa Americkim drzavljaninom. Posto imam decu u Srbiji iz prvog braka od 13 i 16 godina, a danas su odbijeni za turisticku vizu sa izgovorom da mora da se aplicira za iseljenicku vizu. Mene interesuje procedra dali samo treba da se podnese I-130 ili mora i I-485 ujedno. Dali moze sada samo I-130 da bi dosli u Ameriku. Koliko proces traje od podnosenja aplikacije. Hvala ti unapred kao bratu!!!

Iz informacija koje si prilozio, rekao bih da tvoja deca spadaju u kategoriju 2A (Spouses and Children of Permanent Residents). Da bi oni dobili useljenicku vizu, ti moras da podneses peticiju (I-130). Sa podnesenim I-130 oni ne mogu da dodju u USA jer to nije viza. Useljenicka viza za njih se odobrava u lokalnom US konzulatu (ako si iz Srbije onda je to Beograd). Sa tom vizom oni mogu odmah da se usele. To je porodicna viza za koju je vreme cekanja najkrace, trenutno se obradjuju slucajevi iz Septembra 2013. I-485 je Adjustment of Status. To znaci da bi tu peticiju fajlovao u slucaju da su deca vec sa tobom u USA (na turistickoj vizi ili ilegalno /vazi samo za decu/) i to nakon sto tvoj I-130 postane current. To znaci da se oni ne bi morali vracati u BG po vize nego se cela stvar moze obaviti u USA.

Back