Iseljenička viza za Ameriku I-130

Koliko sam ja pratio na drugim forumima kad ti p.d. postane aktivan u roku od mesec dana zakazu razgovor u ambasadi,e sad tvoj slucaj je specifican pa nisam siguran za tebe,ali verujem da ce ti ubrzo zakazati razgovor u ambasadi zato sto si vec trebao da sve zavrsis! Obavestice te na mail i verovatno ce brat dobiti postom!A pre razgovora verovatno ces morati da spremis iz suda da se ne vodi krivicno nista protiv tebe i iz policije da nisi kaznjavan i lekarski pregled!!

Pozdrav binky sta se desava sa tvojim papirima??? Moj p.d. je 28.03.2006 a za april je izasao visa buletin 08.03.2006... tako da ja sad pocetkom aprila ocekujem poziv iz ambasade!

Pozdrav komsija!Nema nista kod mene novoga,moj PD za F3 je may 2006 a sada je tek 2002g.Ono sto su vratili PD datume unazad mi je sve ladje potopilo sto se tice USA.Jedino ako nas izvuku na lutriji pa da odemo.Sada gledam nesto da uz HR pasos od 1.7. odem negde u Europu pa da tamo iselimo.Nadam se da ce to upaliti.Neka si i ti docekao tvoj datum,samo bezi odavde i ne gledaj unazad lakse ce ti biti.Kada nekada tamo u USA pomislis sta ti je to trebalo da odes seti se zasto si krenuo u USA.Samo napred i pozdrav.

Pozdrav komsija!Nema nista kod mene novoga,moj PD za F3 je may 2006 a sada je tek 2002g.Ono sto su vratili PD datume unazad mi je sve ladje potopilo sto se tice USA.Jedino ako nas izvuku na lutriji pa da odemo.Sada gledam nesto da uz HR pasos od 1.7. odem negde u Europu pa da tamo iselimo.Nadam se da ce to upaliti.Neka si i ti docekao tvoj datum,samo bezi odavde i ne gledaj unazad lakse ce ti biti.Kada nekada tamo u USA pomislis sta ti je to trebalo da odes seti se zasto si krenuo u USA.Samo napred i pozdrav.

HVALA KOMSIJA...NEK JE I TEBI SA SRECOM SA EVROPOM A OVO ZA AMERIKU CE TI KAD TAD DOCI NA RED PA NIKAD NIJE KASNO DA ODES ,MOJA KEVA JE OTISLA SA 45 GODINA A SAD IMA 55 I SNASLA SE I DOBRO JOJ JE (NE PLANIRA DA SE VRACA U SRBIJU)....PUNO SRECE I POZDRAV

Delim mišljenje sa vama- ovo mora da se ide.:ceka:
Ja sam bio u USA od 1998-2002- i vratio se sa namerom da zivim ovde u Srbiji u svojoj zemlji-svestan nedostataka ove zemlje i ljudi sa kojima zivis.
Ali ovo svakoga dana sve gore i gore i gore i na svakom koraku se razocaravas u neke stvari- posebno u ljude i kolege kao i u sav narod uopste- koji je sputan i skrhan krizom- samo sto ne ujeda.
Tako da ovu sansu necu propustiti- oticicu sa apetitom i ne verujem da cu se vracati. A nije bilo veceg optimiste od mene kada sam se vracao tada-ali eto.
Sva sreca pa sam ovo tada 2001 predao te je to bilo u postupku- inace ni sam ne bih znao gde cu i kako cu- kao sto vecina ljudi ne zna.

Pa evo od aprila 2001- pa evo do nocas- se konacno sve kompletiralo.:klap: Opet sada malo cekanja do razgovora ali eto....
navikao sam na cekanje. Samo sam hteo eto da podelim ovu radost sa vama.:srecan: Ne znam da li je ovo sto oni u NVC zakazu fiksan datum. Da li ovi u ambasadi mogu mozda
da pomere jedno mesecak dana pre?

Dear
The enclosed information pertains to ............... interest in immigrating to the United States
of America. The National Visa Center (NVC) has completed its processing of ..........
petition, case number BLG...........; and forwarded it to the American Embassy/Consulate in
BELGRADE.
An immigrant visa interview has been scheduled for the applicant at the U.S. Embassy/Consulate in
BELGRADE on May...............

Cestitam Milane,i ja sam sinoc dobio isto pismo,meni su zakazali za 7 maj.:D:hahaha::worth::worth:Sad me samo interesuje da sve papire koje treba da spremim za ambasadu moram da prevedem na engleski?????

Napiši kako si se proveo i kako je trajao razgovor i lekarski- tako te neke sitnice- ako slucajno odes pre 7 maja da bi znao sta me ceka. Meni je tek za kraj maja zakazano. I pošto ces ti verovatno pre zakazati kartu- napisi mi gde si dobio najbolju ponudu- moze i na PP.

Zasto od 110000 samo polovina dobije vize ? Posle ima neka procedura ? Omg,to je ravo 7 na lotu :D

Pretpostavlja se da ce neki od dobbitnika odustati, sto znaci da se mora izvuci veci broj potencijalnih dobitnika. Tih 110.000 je bilo ranijih godina, kada su se obavestenja slala postom. Pretpostavljam da je sada, kad se aplikant informise iskljucivo preko Interneta, situacija slicna.

Sanse da bude izvucen neko ko je aplicirao za DV-2012 iz Srbije su bile 0,151:10.000, a iz Bosne 0,042:10.000.

Poslednja izmena:
Izvucena sam na lutriji za greencard.Vec 2 puta sam bila Americi,s tim sto sam drugi put ostala malo duze:neutral: Medjutim u povratku mi niko nije trazio I-94 ,nemam cak u pasosu ni kada sam usla u Srbiju.Moje pitanje je da li to moze biti problem prilikom intervjua u ambasadi ili postoji mogucnost da me imigraciono vrati?Da imam neku zabranu ona bi svakako prosla jer je proslo 3 godine od mog povratka?Da li neko ima slicno iskustvo?I sta da kazem na intervju-u ako me pitaju kada sam se vratila?

Cao Mika,
da dodam da sam ostala duze ,nesto manje od god dana,tacno 11 meseci I 20 dana,sto znaci ako imam overstay da li se on brise u oktobru 2013,kada ce biti proci 3 godine?I kako oni zanaju kada sam ja izasla,kad mi u US niko osim obezbedjenja nije pogledao pasos,a u Srbiji mi cak nisu stavili ni pecat?pozz

Narode,zna li neko koliko se dugo posle intervijua ceka na vizu u pasosu?ProslI smo kros USCIS,NVC i imamo zakazan interviju u ambasadi 18 .juna.?Sve ovo do intervijua ce nam ukupno uzeti 10 dugih meseci...Znam da ne trebam kupovati kartu unapred,pre odobrene vize ,ali makar da u svojoj glavi planiram taj neki dan posle 18.juna... Hvala unapred.

Back