Iseljenička viza za Ameriku I-130

Mika mozes li mi objasniti koja je razlika izmedju I-134 i I-864 Affidavit of Support?

ukratko:
The major difference between these two documents is the fact that an I-864 is filed in connection with an immigrant spouse visa application and an I-134 is filed in connection with a non-immigrant dual intent fiancee visa application (commonly referred to a K1 visa application). The legal effect of an I-864 affidavit of support is slightly different from that of an I-134 affidavit of support as the I-864 is more enforceable against the American sponsor. That being said, the I-134's usage is technically by discretion of the Consular Post and acts merely as a means of providing a streamlined way of adjudicating multiple parties abilities to support foreign fiances. In the past, it was more common to see many Consulates accepting I-134 joint-sponsorship, but this trend seems to be receding as more Consulates now ask that the US Citizen sponsor show an ability to independently support a foreign fiancee thereby precluding the use of joint sponsorship affidavits in K1 visa matters. This is a recent trend as in the past there were Posts which were allowing this practice, but there are good policy reasons why I-134 joint sponsorship affidavits are in decline.

Keeping in mind that I-134 affidavits are not legally binding, a US Citizen Petitioner could enlist the help of a friend or family member to act as a joint-sponsor on the I-134 affidavit of support for a foreign fiance. After arriving in the USA, the foreign fiance and the American Petitioner get married. Subsequent to the marriage, they file for the foreign spouse's adjustment of status. At the adjustment of status phase, the American Petitioner must file an I-864 affidavit of support, but the original I-134 joint sponsor decides not to act as sponsor on the I-864 affidavit. The I-134 is not enforceable against the original I-134 joint sponsor and if the American petitioner cannot show requisite assets it places the Immigration authorities in a position where they may need to find that the foreign spouse could become a "Public Charge" is allowed to remain in the USA. This scenario leaves all parties in a relatively negative position. Therefore, it is this author's opinion that I-134 joint sponsorship is being phased out in order to make certain that those sponsoring non-immigrant fiancees for a visa to the US can meet their obligations with regard to a future I-864 affidavit.

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima!

Zeleo bih da se ukljucim u ovu temu sa jednim pitanjem : Da li bi mi podnosenje zahteva za useljenicku vizu F2B (otac poseduje GC i zivi u USA) remetilo ulazak -izlazak u USA jer posedujem turisticku vizu b2 koju sam dobio krajem prosle godine bez problema na 10 godina? Ako neko moze da pomogne sa odgovorom bio bih zahvalan!

Postovani !
Imam pitanje za vas ,
Supruga moja Je Americki drzavljanin a dolazi iz Crne Gore ,a ja trenutno zivim U Bosni .Vjencali smo se u Crnoj Gori u Septembru 2016 godine,Predala je papire za nas 4 oktobra 2016 I dobila je odgovor 4 decembra da je zaprimljn nas slucaj.
Medzutim sad ce 7 mjeseci od prvog koraka kako smo predali I nismo dobili nikakav odgovor.
Interesuje me Koliko traje prvi taj korak I koliko traje ukupna procedura do dobijanja vize,Otprilike.
Hvala I Veliki Pozdrav iz Tuzle

Pozdrav svima!

Zeleo bih da se ukljucim u ovu temu sa jednim pitanjem : Da li bi mi podnosenje zahteva za useljenicku vizu F2B (otac poseduje GC i zivi u USA) remetilo ulazak -izlazak u USA jer posedujem turisticku vizu b2 koju sam dobio krajem prosle godine bez problema na 10 godina? Ako neko moze da pomogne sa odgovorom bio bih zahvalan!

svaki dan americku granicu predju stotine ljudi koji imaju grantovanu turisticku vizu a u isto vreme se nalaze u procesu naturalizacije. Dakle, tvoja viza nece biti ugrozena podnosenjem zahteva.

Zdravo svima. Molim ako mi neko moze dati info na sledece pitanje. Moja cela porodica ima turisticku vizu za Usa na 10 g ( suprug, dete i ja) Sestra i zet su Americki drzavljani -imaju pasose stim sto je zet po poreklu Amerikanac i imaju svoju firmu. Interesuje me na koji nacin ja i moja porodica mozemo aplicirati za useljenicku vizu i da li moja sestra treba nesto da podnese?

Samo da se javim da nam je viza odobrena i da se zahvalim Miki na svemu!Pa da podelim sa vama iskustva!Ljekarski pregled smo obavili u IMO dan prije intervjua i dobili rezultate isti dan po podne!Na intervju smo stigli pola sata prije u 9 nam je bio zakaZan!prozvali su nas ko je bio za iseljenicku vizu posle kontrole usli smo u ambasadu i izvukli broj sa kojim smo cekali da nas prozovu!Prvo su nas prozvali i dali smo samo pasoše i vratili se da i dalje cekamo,posle sat vremena ponovo su nas prozvali sluzbenik sa kojim sam razgovarala na srpskom jeziku koji mi je trazio slike za vizu i dokumenta(da nisam pod istragom,da nisam osudjivana,izvod rodjenih i izvod vjencanih i pitao me za taxe 2016),ponovo smo se vratili na mjesto da cekamo i ponovo posle sat vremena su me prozvali na dr šalter,tu sam dala otiske i tu su krenula konkretnija pitanja na engleskom jeziku:Kod koga se selite u USA?Kad ste zadnji put vidjeli svog supruga?Koliko puta je bio da vas posjeti dok ste ovdje?Kada ste se vjenčali?Da li je u medjuvremenu vas suprug posata US Citizen?Kada ste vi prvi put bili u USA?Zatim je rekla sacekaj minut i vratila se i rekla your visa is approved!To je bilo sve,s obzirom da smo na ovo cekali 1 godinu i 9 mjeseci htjela sam podjeliti iskustvo sa vama i nekome ce mozda i zatrebati i da je moje iskustvo sa Američkom Ambasadom u BG bilo divno!

Zdravo svima. Molim ako mi neko moze dati info na sledece pitanje. Moja cela porodica ima turisticku vizu za Usa na 10 g ( suprug, dete i ja) Sestra i zet su Americki drzavljani -imaju pasose stim sto je zet po poreklu Amerikanac i imaju svoju firmu. Interesuje me na koji nacin ja i moja porodica mozemo aplicirati za useljenicku vizu i da li moja sestra treba nesto da podnese?

Ako je rodjena sestra u pitanju i ima americki pasos, moze se aplicirati bez problema, ali je rok cekanaj odredjen po americkom zakonu,a to proveriti u ambasadi.
Takodje proveriti da li sestra moze docu u zemlju rodjenja i direktno odraditi papirologiju u americkoj ambasadi.

Turisticka viza nema veze sa useljenickom. Sestra ima pravo da podnese peticiju za useljenje za Vas. U prethodnim postovima je detaljno objasnjen proces useljenja posredstvom rodbinske vize.

Pozz svima na forumu! Prvi put sam ovde ako Moze Mika da mi kaze od prilike koliko cu jos dugo da cekam za iseljenicku vizu F4 papiri predati 28.12.2006. Hvala unapred na odgovoru.

To ne zna ni NVC. Sve zavisi od broja sluacajeva koji su pre vaseg. Sadasnji trend je oko 13 godina, sto bi znacilo jos oko 2,5 godina u vasem slucaju. Opet kazem, proces moze da se ubrza ili uspori, u zavisnosti od broja aplikanata.

Citajuci vase poruke ne mogu da vjerujem da se toliko dugo ceka:(naime, mi smo iz BiH i od supruga kompletna familija zivi u Americi i americki su drzavljani.suprug nije.imao je zeleni karton
Vratio se u BiH 2006 i sad zeli nazad naravno samnom i kcerkom.Mama mu pokrece proceduru.koliko se ceka u tom slucaju ?!ima li iko slicna iskustva?!ako se ceka ovoliko koliko je li bolje da idemo na radnu vizu?!koliko se ona ceka?

Citajuci vase poruke ne mogu da vjerujem da se toliko dugo ceka:(naime, mi smo iz BiH i od supruga kompletna familija zivi u Americi i americki su drzavljani.suprug nije.imao je zeleni karton
Vratio se u BiH 2006 i sad zeli nazad naravno samnom i kcerkom.Mama mu pokrece proceduru.koliko se ceka u tom slucaju ?!ima li iko slicna iskustva?!ako se ceka ovoliko koliko je li bolje da idemo na radnu vizu?!koliko se ona ceka?

To sto je imao zeleni karton ne pomaze, cak bi moglo i odmoci. Npr. ako je ostao duzan porez americkoj drzavi. Od momenta kad mama podnese peticiju, treba otprilike 12 godina da bi se dobila viza u kategoriji F3. Radna viza se ceka puno krace, samo je potrebno da se nadjete u jednoj od kategorija za koju se oni daju. Prioritetne radne vize se daju dobitnicima Nobelove nagrade, Olimpijske medalje, Oskara... Takodje, naucnici sa minimum 3 godine naucnog rada i menadzeri zaposleni od strane US firmi imaju prioritet. Sledeca kategorija su doktori nauka sa 5 godina iskustva, umetnici sa izvanrednim sposobnostima, investitori. I tako dalje...

- - - - - - - - - -

Imam jos jedno pitanje...kegica mi je otisla na F3 vizu prosle godine...a mama joj je predala zahtjev 2015

Dakle za godinu i po...a vi pisete da se tako dugo ceka 10-13 god?!inace BIH je u pitanju

Takvih prica je ovde bilo nekoliko. Naravno, sve su bez osnova. Ne postoji ni teoretska mogucnost da je to tacno. Mozda je bila F2A?

Nema duzan porez niti ista...sto se tice radne vize....prijatelj ima svoju firmu i poslao bi nam papire...je li ima sanse tako da se dobije radna viza i koliko se otprilike ista ceka?!hvala unaprijed na odgovoru. Znam da se s turistickom vizom ne moze raditi.pitam postoji li mogucnost da odem s turistickom vizom i da u medjivremenu dovijem posao jer imam poslodavca koji bi me zaposlio :)

Nema duzan porez niti ista...sto se tice radne vize....prijatelj ima svoju firmu i poslao bi nam papire...je li ima sanse tako da se dobije radna viza i koliko se otprilike ista ceka?!hvala unaprijed na odgovoru. Znam da se s turistickom vizom ne moze raditi.pitam postoji li mogucnost da odem s turistickom vizom i da u medjivremenu dovijem posao jer imam poslodavca koji bi me zaposlio :)

Da bi vas prijatelj zaposlio, on mora da dokaze da ne moze pronaci takvog strucnjaka u USA. U najvecem broju slucajeva, radi se o programerima ili inzenjerima sa specificnim znanjima i vestinama. Naravno, moze to biti i gradjevinski radnik koji pravi kuce kod kojih se primenjuje specificni nacin gradnje (npr. Marles kuce - zavrsena obuka za specijalistu za Marles kuce).

Sto se tice turisticke vize, NE POSTOJI mogucnost zaposlenja, osim iskljucivo na crno.

- - - - - - - - - -

Hvala na odgovoru.pitanje cu preformulisati.da li mogu dok sam u turistickoj posjeti poceti raditi legalno jer imam osobu koja bi me zaposlila?!

NE mozete.

Da bi vas prijatelj zaposlio, on mora da dokaze da ne moze pronaci takvog strucnjaka u USA. U najvecem broju slucajeva, radi se o programerima ili inzenjerima sa specificnim znanjima i vestinama. Naravno, moze to biti i gradjevinski radnik koji pravi kuce kod kojih se primenjuje specificni nacin gradnje (npr. Marles kuce - zavrsena obuka za specijalistu za Marles kuce).

Sto se tice turisticke vize, NE POSTOJI mogucnost zaposlenja, osim iskljucivo na crno.

- - - - - - - - - -

NE mozete.
Dakle....najbolje da se razvedem od muza...udam za prijatelja...pa odem gore ccc hahah...hvala na odgovoru:)

Pozdrav@mika_hakkinen
Moj suprug je iz Crne Gore i njegova sestra je predala zahtev za useljenicku vizu (PD 04 APR 2005 ). U koju kategoriju zemalja spada crna gora? Da li znas zasto je doslo do zastoja sa f4 vizama i kada bismo mogli da ocekujemo da stignemo na red?
Puno pozdrava!
Hvala unapred

Pozdrav@mika_hakkinen
Moj suprug je iz Crne Gore i njegova sestra je predala zahtev za useljenicku vizu (PD 04 APR 2005 ). U koju kategoriju zemalja spada crna gora? Da li znas zasto je doslo do zastoja sa f4 vizama i kada bismo mogli da ocekujemo da stignemo na red?
Puno pozdrava!
Hvala unapred

Crna Gora spada u opstu kategoriju (All Chargeability Areas). F4 viza se najduze ceka jer ima preko 700.000 aplikanata u toj kategoriji a godisnje se deli 65.000 viza. Po sadasnjim trendovima, vi cete u roku od 6 meseci zapoceti sa procedurama. Vi vec polako mozete da prikupljate dokumentaciju: rodni listovi za sve clanove porodice, vencani list, rodni list muyeve sestre, policijsko uverenje o nekaznjavanju, uverenje od suda, potvrda za muza gde i kad je sluzio vojsku, Sve to lepo prevedite kod sudskog tumaca, kopirajte originalne dokumente i zajedno sa overenim prevodom posaljite sestri. Ona ce brze da salje u NVC kad na to dodje red.

Poslednja izmena:
@mika_hakkinen Pozdrav!

Vidim da si dosta upucen o celoj proceduri, moja zena treba za koji dan da posalje dokumenta u USCIS pa imam par pitanja.

-Nismo sigurni da li treba staviti moje prezime ili devojacko? Jos uvek nije promenila dokumenta i dalje stoji devojacko prezime.
-Takodje ne znam tacan datum stanovanja na trenutnoj adresi, negde sam procitao da nije bitan bas tacan datum pa se pitam da li da napisem otprilike ili da stavim samo godinu?

Back