Iseljenička viza za Ameriku I-130

Pozdrav svima:)

Planiramo da se vencamo u Srbiji, on je americki drzavljanin.
Molim vas da mi kazete:
1. Gde on vadi potvrdu da nije zenjen, i kako se dalje dobija za tu potvrdu apostil?Da li se potom u Srbiji prevodi na engleski i da li se i gde posle overava?Nije mi jasna konkretna procedura oko overe tog dokumenta sta sve treba da bi opstina to prihvatila.
2. Isto pitanje za izvod iz maticne knjige rodjenih-sta treba i kako da se overi?
Potom cemo podneti dokumenta da bih ja dosla u ameriku.

Hvala unapred!

Tina izvini, bas si me nasmejala do suza.
Od tolikih ljudi ti nadje rodjenog amera-hibrida-debila da se za njega udas.
Hajde da pokusam da ti objasnim u par recenica:
ako se nikad zenio nije ili je razveden, jedino od Suda moze da dobije potvrdu, koju mora da overi suvim pecatom drzave u kojoj zivi.
Zaboravila si da on kao rodjeni amer govori engleski i da je ta ista potvrda koju dobije na engleskom, a zatim trazi srpskog advokata da potvrdi na srpskom da je to ispravno ili vazece.Ili tebi salje u Srbiju, da ti prevedes na srpski.
Advokati overavaju svojim pecatima.
2. Isto vazi i za izvor iz matic.knjige rodjenih.
3. On treba da dodje u Srbiji i da te venca, a zatim sa vencanim listom i fotografijama zakazujete razgovor u amer.ambasadi, gde cete oboje imati zasebne razgovore (ako znas engleski),gde cete morati da Dokazete da ste se vencali iz ljubavi.A to znaci da Morate znati sve jedno o drugom.
3. Ako prodjete u ambasadi, pocinjete proceduru, on u USA ti u Srbiji, a on Mora da ti posalje dokumenta u Srbiju.4.Kasnije radis medicinski pregled i ako je sve u redu, eto tebe u USA.
5. ON Mora da Dokaze drzavi da moze da te izdrzava, jer USA NE dozvoljava da ides na sociajalni program.
6. Proveri da ne uzima drogu, da nije nastran, da ima kucu i stalni posao, i da ce da se brine o tebi i deci.
Srecno i sve najbolje.

Tina izvini, bas si me nasmejala do suza.
Od tolikih ljudi ti nadje rodjenog amera-hibrida-debila da se za njega udas.
Hajde da pokusam da ti objasnim u par recenica:
ako se nikad zenio nije ili je razveden, jedino od Suda moze da dobije potvrdu, koju mora da overi suvim pecatom drzave u kojoj zivi.
Zaboravila si da on kao rodjeni amer govori engleski i da je ta ista potvrda koju dobije na engleskom, a zatim trazi srpskog advokata da potvrdi na srpskom da je to ispravno ili vazece.Ili tebi salje u Srbiju, da ti prevedes na srpski.
Advokati overavaju svojim pecatima.
2. Isto vazi i za izvor iz matic.knjige rodjenih.
3. On treba da dodje u Srbiji i da te venca, a zatim sa vencanim listom i fotografijama zakazujete razgovor u amer.ambasadi, gde cete oboje imati zasebne razgovore (ako znas engleski),gde cete morati da Dokazete da ste se vencali iz ljubavi.A to znaci da Morate znati sve jedno o drugom.
3. Ako prodjete u ambasadi, pocinjete proceduru, on u USA ti u Srbiji, a on Mora da ti posalje dokumenta u Srbiju.4.Kasnije radis medicinski pregled i ako je sve u redu, eto tebe u USA.
5. ON Mora da Dokaze drzavi da moze da te izdrzava, jer USA NE dozvoljava da ides na sociajalni program.
6. Proveri da ne uzima drogu, da nije nastran, da ima kucu i stalni posao, i da ce da se brine o tebi i deci.
Srecno i sve najbolje.

Hvala najlepse na brzom odgovoru i sto brines, a "kompliment" ne bih da komentarisem, razumem da raznorazna iskustva imas tamo, ajde da zadrzimo fokus na papirima.

Ako sam dobro razumela:
1 Kad dobije potvrdu o slobodnom bracnom stanju na Engleskom od suda u Americi, kakav je to suvi pecat drzave?Mozes li molim te na Engleskom naziv pecata, govorim Engleski a i da bi njemu lakse objasnila.

2.Dace se na prevod kod sudskog tumaca u Srbiji da prevede na Srpski; da li je to dovoljno i takav dokument se podnosi u opstinu?

Ili treba da se nosi u srpski sud, ministarstvo pravde i spoljnih poslova na overu

3. Procitala sam na sajtu americkog konzulata u Beogradu da moze da se zakaze termin kod njih u Bg gde on tada daje izjavu da nije ozenjen i oni mu izdaju dokument o slobodnom bracnom stanju. Da li se tada taj dokiment isto prevodi kod sudskog tumaca, overava u srpskom sudu, pa ministarstvu pravde i spoljnih poslova ili,,,

Hvala u napred!

Tina, dugo zivim u USA, i znam dobro zasto sam napisao onakve "komplimente".
Radim sa tim debilima svaki dan, cekam dan da ih vise nikada ne vidim.Drazi su mi latino ameri 1000 puta.
Sorry for your filling.
1. Suvi pecat jeste Apostil, a on ce sve to da proveri u sudu, plus ako mu treba od notara, pecat.
2.Sa Apostil pecatom, Srbija priznaje dokument, a pecat srpskog prevodioca to i dokazuje.
3. Ako tako pise na sajtu OK, ali kako ce mu ambasada izdati dokument, ako je samo REC u pitanju.On dodje i kaze: ja se nikad nisam zenio i oni poveruju.:)
Tina, ti i ja smo isti mentalitet, a tvoj voljeni je total drugaciji.
Mislim da ti mnogo toga ne znas o americkoj naciji, jer nema ko da ti kaze.
Znas kako mi kazemo, 5x razmisljaj i jednom preseci, jer posle relax, nema kajanja :)

Pozdrav,za sve forumase!!!Vidim da ste bas upuceni sto se tice vize za Ameriku.Pa ako neko moze da mi pomogne,nekim odgovorom,savetom.Majka mi je u Americki drzavljanin od pre nekoliko dana,pa hoce da podnese zahtev za useljenicku vizu,mene,muza i dete.Interesuje me vase misljenje,koliko traje ta procedura vremeski za koje vreme je mogu dobiti(godina)da li je nesto napredovalo po tom pitanju da li ide brze,vidim da se pise da se moze cekati i do 10god?Mojoj majci je neki americki advokat rekao da procedura traje od 5 do 8god,a ako uzme advokata1god manje?Hvala unapred

Postovana Maki,
savetujem ti da nazoves am. ambasada u Beogradu ili da odes direktno i proveris da li majka moze da dodje i direktno zavrsi papirologiju u samoj ambasadi. Moj drugar je predao papire za majku direktno u ambasadi i sve zavrseno za 6 meseci.Proveri jer nisi samo ti, vec suprug i dete.
Drugo mani se tih americkih muljatora od advokata, ima nasih i ruskih advokata.A trece neka majka ode u emigraciono i na licu mesta proveri kakve su tacno zakonske formulacije za tvoju porodicu.
Svako dobro.

Pozdrav,za sve forumase!!!Vidim da ste bas upuceni sto se tice vize za Ameriku.Pa ako neko moze da mi pomogne,nekim odgovorom,savetom.Majka mi je u Americki drzavljanin od pre nekoliko dana,pa hoce da podnese zahtev za useljenicku vizu,mene,muza i dete.Interesuje me vase misljenje,koliko traje ta procedura vremeski za koje vreme je mogu dobiti(godina)da li je nesto napredovalo po tom pitanju da li ide brze,vidim da se pise da se moze cekati i do 10god?Mojoj majci je neki americki advokat rekao da procedura traje od 5 do 8god,a ako uzme advokata1god manje?Hvala unapred

Ako detaljno pregledas poruke na ovom forumu (odnosno temi), mnoge stvari ce ti postati jasne.
1. Majka moze da podnese zahtev samo za tebe. Tvoja majka je Applicant a ti si Beneficiary. Pravo koje ti imas ce biti primenjeno i na clanove tvoje porodice
2. Kategorija u koju spadas je F3, Married Sons and Daughters of U.S. Citizens.
3. Trenutno vreme cekanja u kategoriji F3 je nesto preko 11,5 godina (trenutno current 15 Feb 2005).
4. Ne postoji nijedan advokat na zemaljskoj kugli koji to vreme moze da skrati, eventualno postoje advokati koji mogu da ga produze.

Mika, vreme se skracuje tako sto majka direktno u ambasadi USA preda aplikaciju sa svim potrebnim papirima,a znam da je sin za majku radio isto to u Beogradu i majka je posle 3 meseca bila u USA.

Sin za majku i majka za sina su dve potpuno razlicite kategorije. Roditelji US Citizena ne podlezu u kategoriju koja zavisi od prreferencijalnog broja viza. Drugim recim, oni cim predaju papire, njihov slucaj je current. Deca US citizena se dele u vise ketegorija i njihovo useljenje zavisi od broja raspolozivih viza za kategoriju kojoj pripadaju.

Pozdrav svima. Jako dugo nisam bio na forumu, pa svratih da podjelim naše iskustvo vezano za F4 vizu. Naš PD je 23jan04 i napokon je postao current! Ono što je zanimljivo, a što će možda drugima koji čekaju pomoći, jeste da smo Interview letter (putem e-maila i bez ikakvih prethodnih poziva prema NVC-u) dobili 28 decembra 2016. godine i u tom trenutku, prema Visa Bulletinu naš datum još nije bio current već je to postao oko 10 januara 2017. godine kad je izašao viza bulletin za mjesec februar. Termin intervjuja nam je 06.februara i nadamo se da će sve proći OK. U međuvremenu smo odradili ljekarski pregled i prikupili dokumenta koja su nam tražena putem interview lettera. Ako neko osjeća da mogu pomoći, na osnovu ličnog iskustva u ovom procesu (f4 kategorija), tu sam. :) Također, ako neko ima neki dobar savjet za sam intervju, dobro bi došao, u smislu na šta da pripazimo, da li možemo zbog nečeg biti odbijeni itd...pozzz!

mozes da napises gde ste obavili pregled, koliko kosta i koliko meseci vredi. To bi bilo zanimljivo svima koji cekaju na uselenje.

Ljekarski smo obavili u Sarajevo, Europharm klinika i isti je koštao 325 KM po osobi. Iskreno, nismo ni upitali koliko vrijedi, tako da na to ne znam odgovor :) Ova cijena je bila tolika jer smo uredno imali kartone o vakcinisanju a koliko sam čuo, ukoliko to neko nema, onda cijena može biti i veća, jer se vrši vakcinisanje. Pregled podrazumjeva opće nalaze kao što su nalazi krvi, slikanje pluća i sl, ništa posebno komplikovano. Pored kartona o vakcinisanju, sa sobom smo ponijeli i 4 fotografije (za svaku osobu, formata 3x4 cm), pasoš i tačnu adresu od osobe koja je petitioner za vizu. Nakon završenog ljekarskog, dobili smo CD sa slikom pluća i kopiju prve strane medicinskog kartona, a ostalo (nalaze) oni po službenoj dužnosti šalju u ambasadu (u našem slučaju USA ambasada u Sarajevu) te su nam preporučili da sa sobom, prilikom odlaska u USA ponesemo kartone o vakcinisanju i CD pluća, jer postoji vjerovatnoća da nam isto budu tražili pri ulasku u USA.

pozdrav svima, supruga mi je americki drzavljanin po rodjenju ali je sticajem okolnosti zivela u makedoniji i srbiji do skoro, sada je u americi i pocinje da radi, imamo nameru i ja i deca da se iselimo kod nje, u braku smo preko 20 godina, a deca su nam stara 18 i 20 god, da li nasa deca imaju pravo na drzavljanstvo usa ili moramo prvo da apliciramo za vize, sin puni 21 god u junu pa me brine da li ce dobiti vizu, napominjem da supruga nije zivela u americi neki duzi vezani period, posto sam cuo da je to bitno tj ako je imala vezano 5 god u americi da bi deca direktno dobila drzavljanstvo, da li je to tacno, imamo jakog sponzora tj vise njih to nije problem , a supruga ce imati solidnu platu jedino da nije problem sto je tek pocela, ako moze mika ili neko da ogovori unapred hvala

ima malo nejasnoca u tekstu ali generalno: deca spadaju u IR-2 kategoriju:

IR-1: Spouse of a U.S. Citizen - Learn More
IR-2: Unmarried Child Under 21 Years of Age of a U.S. Citizen

broj viza po ovim kategorijama nije limitiran. Ako supruga nije kvalifikovana da bude sponzor, moze da se pridruzi co-sponsor (osoba iz istog domacinstva) ili joint-sponsor, a to moze biti bilo ko.

Pozdrav! Jucer smo imali intervju za f4 vizu u Sarajevu I hvala Bogu, viza je odobrena! Napokon! Iskustva sa samog intervjua su odlicna i trajao je sa svima provjeravama oko sat vremena. Sretno svima koji su u procesu. Ukoliko imas sva dokumenta, intervju je samo stvar formalnosti gdje te pitaju nekoliko osnovnih pitanja kao sto su: gdje zivi petitioner, gdje vi planirate zivjeti itd...pozz

Pozdrav! Jucer smo imali intervju za f4 vizu u Sarajevu I hvala Bogu, viza je odobrena! Napokon! Iskustva sa samog intervjua su odlicna i trajao je sa svima provjeravama oko sat vremena. Sretno svima koji su u procesu. Ukoliko imas sva dokumenta, intervju je samo stvar formalnosti gdje te pitaju nekoliko osnovnih pitanja kao sto su: gdje zivi petitioner, gdje vi planirate zivjeti itd...pozz

Ma pitali su oni tebe mnogo vise, pa srecan ti dolazak u Ameriku -Cemeriku.:)

Ma pitali su oni tebe mnogo vise, pa srecan ti dolazak u Ameriku -Cemeriku.:)[/QUOT

Vidim ti znaš puno bolje od mene šta sam i koliko pitan, no dobro. A kao drugo, nemaš potrebe za sarkazmom. Moj post je namjenjen ljudima koji imaju želju otići u USA, kako bi im tuđe iskustvo u samom procesu pomoglo za dalje, baš kao što su i meni pomogla iskustva drugih ljudi. U razloge nečije želje da ide u USA ili bilo koju drugu državu na ovom svijetu ne trebaš ulaziti, jer je to lični izbor svakoga.

Ma pitali su oni tebe mnogo vise, pa srecan ti dolazak u Ameriku -Cemeriku.:)[/QUOT

Vidim ti znaš puno bolje od mene šta sam i koliko pitan, no dobro. A kao drugo, nemaš potrebe za sarkazmom. Moj post je namjenjen ljudima koji imaju želju otići u USA, kako bi im tuđe iskustvo u samom procesu pomoglo za dalje, baš kao što su i meni pomogla iskustva drugih ljudi. U razloge nečije želje da ide u USA ili bilo koju drugu državu na ovom svijetu ne trebaš ulaziti, jer je to lični izbor svakoga.

Koliko vredi viza, da li se jos uvek izdaje na sest meseci?

Pa onda si lepo trebao da sve ispricas tacno sta su te pitali,a ne samo ovo : gdje te pitaju nekoliko osnovnih pitanja kao sto su: gdje zivi petitioner, gdje vi planirate zivjet;
Za ovo po coveku treba 5 minuta pitanja i odgovora, hajd sad razguli za cemeriku, Jarane, :)

Poslednja izmena:
Pa onda si lepo trebao da sve ispricas tacno sta su te pitali,a ne samo ovo : gdje te pitaju nekoliko osnovnih pitanja kao sto su: gdje zivi petitioner, gdje vi planirate zivjet;
Za ovo po coveku treba 5 minuta pitanja i odgovora, hajd sad razguli za cemeriku, Jarane, :)

Kao prvo, nisam rekao da su pitali samo dva pitanja vec pitanja takvog tipa. Kao drugo, nisam bio sam i da, razgovor po kandidatu i ne traje duze od 5-10 minuta a ostatak se svodi na pregledanje dokumenata koje smo donijeli. Sudeci po tvojim postovima, jako si frustriran sa Amerikom i amerikancima, a jedna izreka kaze: "Budala zivi gdje je rodjen a pametan gdje mu je lijepo". Lijep pozdrav.

Kao prvo, nisam rekao da su pitali samo dva pitanja vec pitanja takvog tipa. Kao drugo, nisam bio sam i da, razgovor po kandidatu i ne traje duze od 5-10 minuta a ostatak se svodi na pregledanje dokumenata koje smo donijeli. Sudeci po tvojim postovima, jako si frustriran sa Amerikom i amerikancima, a jedna izreka kaze: "Budala zivi gdje je rodjen a pametan gdje mu je lijepo". Lijep pozdrav.

Sinovac ne sekiraj se ti, gde zive pametni i budale, jednag dana ce tatica, da krca ritarment americki :)
Cemerika ti je predivna zemlja, prosto neces znati gde ces okrenuti od lepota prirodnih.

Poslednja izmena:

Back