Iseljenička viza za Ameriku I-130

@mika_hakkinen Pozdrav!

Vidim da si dosta upucen o celoj proceduri, moja zena treba za koji dan da posalje dokumenta u USCIS pa imam par pitanja.

-Nismo sigurni da li treba staviti moje prezime ili devojacko? Jos uvek nije promenila dokumenta i dalje stoji devojacko prezime.
-Takodje ne znam tacan datum stanovanja na trenutnoj adresi, negde sam procitao da nije bitan bas tacan datum pa se pitam da li da napisem otprilike ili da stavim samo godinu?

prezime:
7. What if a name has changed?

If either you or the person you are filing for is using a name that is not the same name shown on the relevant
documents, you must file your petition with copies of the legal documents reflecting the name change, such as a
marriage certificate, adoption decree, or court order.

Tacan datum nije toliko vazan, navedite najpriblizniji.

Pozdrav Miko, Sad sam pogledala 2011 sto si u predhodnom postu napisao. Ja sam pocela da pratim vizu bulletin 2014 i sve iscitala od ranije ( nepazljivo) i ukapirala da se vreme vratilo za dva meseca, a ne dve godine- valjda mi toliki vremenski period vracanja bio totalno sulud. U odnosu na to ovo i nije strasno. Ja sam 11 apr 2005 F4. Blizu, a tako daleko. Kao kad istrcavas maraton i u zavrsnici posustajes. Vidis cilj, a do njega jos puno koraka...

Pozdrav Miko, Sad sam pogledala 2011 sto si u predhodnom postu napisao. Ja sam pocela da pratim vizu bulletin 2014 i sve iscitala od ranije ( nepazljivo) i ukapirala da se vreme vratilo za dva meseca, a ne dve godine- valjda mi toliki vremenski period vracanja bio totalno sulud. U odnosu na to ovo i nije strasno. Ja sam 11 apr 2005 F4. Blizu, a tako daleko. Kao kad istrcavas maraton i u zavrsnici posustajes. Vidis cilj, a do njega jos puno koraka...

kada dobijes vizu, vreme ce biti kratko, nista neces moci da stignes. Zato sada iskoristi vreme za pripreme.

Pozdrav! Nova sam na forumu javljam se povodom ove teme, nadam se da sam na pravom mestu. Imam rodjenog brata u Americi koji kroz godinu dana dobija drzavljanstvo. Na koji nacin ja mogu da apliciram (imam 26 godina) i najlakse da se iselim, i koliko se u proseku ceka na iseljenicku vizu?

o ovome je sve objasnjeno u prethodnim postovima. Prouci pa pitaj sta ti nije jasno.

Postovanje. Imam jedno pitanje za Vas Mika.
Nas priority date je 26 avg 2005. A moja kcerka je rodjena 1992 godine. Da li to znaci da i u slucaju dobitka vize, ona nece moci zbog godina? Hvala mnogo

koja kategorija? Koliko je vremena proslo od momenta kada je aplikacija fajlovana USCIS-u do moneta kada je slucaj odobren? To su kljucne informacije.

- - - - - - - - - -

Ajao Miko, vratili ponovo regresivno F4 sa maja 04 na jan 02. Ako sam dobro razumela, a ujedno je to i moje pitanje, da li fiskalna godina 2018 pocinje Ovog Oktobra i da li ce se datum vratiti ponovo na avgust - sto znaci od oktobra 8.maj04. Pozdrav tebi i svim saborcima na ovom forumu

Fiskalna godina pocinje u Oktobru. Tada se otvara novi lot sa brojevima za 2018. To ne znaci ni da ce datummi ici napred ni nazad. Sve zavisi od broja aplikanata u datom periodu.

Miko zbog ovog sam pitala sa li sam dobro razumela. The continued high level of demand for F4 preference numbers has required the retrogression of the final action date for the month of September. This action has been taken in an attempt to hold number use within the Worldwide F4 annual limit. When the final action dates for these countries are announced for October, the first month of fiscal year 2018, they will be returned to the final action dates which had been established for August.

Miko zbog ovog sam pitala sa li sam dobro razumela. The continued high level of demand for F4 preference numbers has required the retrogression of the final action date for the month of September. This action has been taken in an attempt to hold number use within the Worldwide F4 annual limit. When the final action dates for these countries are announced for October, the first month of fiscal year 2018, they will be returned to the final action dates which had been established for August.

To je ono sto sam i ja rekao, samo uvijeno. Vidis sta kazu, mozda hoce mozda nece.

Moja porodica je aplicirala za F4 u agustu 2005. Da li ste i vi u toj kategoriji? Ako jeste, jeste li vi imali ikakav kontakt s njima?

Pitali ste za svoju kcerku. Da bih vam dao procenu hoce li moci da se useli sa vama, potrebni su sledeci podaci:
datum rodjenja kcerke
Priority Date
Datum kada je slucaj odobren od USCIS

na osnovu ovih podataka moguce je napraviti pribliznu kalkulaciju.

Pitali ste za svoju kcerku. Da bih vam dao procenu hoce li moci da se useli sa vama, potrebni su sledeci podaci:
datum rodjenja kcerke
Priority Date
Datum kada je slucaj odobren od USCIS

na osnovu ovih podataka moguce je napraviti pribliznu kalkulaciju.

Datum rodjenja je maj 1992, priority date 26aug2005, a odobren je u julu 2009 godine.

Hvala vam mnogo na osgovorima.

Datum rodjenja je maj 1992, priority date 26aug2005, a odobren je u julu 2009 godine.

Hvala vam mnogo na osgovorima.

kada je vas slucaj odobbren, vasa kcerka je imala stvarnih 17 godina i 2 messeca. Po CSPA pravilima, ona je imala 13 godina i 3 meseca (stvarni broj njenih godina minus vreme od podnosenja peticije do odobravanja). Obzirom da je otad proslo 8 godina, vasa kcerka je presla starost od 21 godine. To znaci da se ona nece moci useliti sa vama.

Pozdrav svima, posebno Miki.
Pre par nedelja mi je stiglo welcome letter od nvc, kad napravim pasoš, popuniću form ds260 ( trebaće mi pomoć jer je meni kao laiku baš komplikovan)
Živim sa suprugom u vanbračnoj zajednici , imamo dete od godinu dana. Poslali smo u nvc njen preveden izvod, čekamo dalje odgovor.
Moje pitanje je kako da najbrže odemo zajedno kao porodica? Da li je bolje da se venčamo sad ili kad nas dve dobijemo green card?

Pozdrav Forumasima!
Volio bi da mi odgovori Mika Hakkinen jel dosta sam citao njegovih odgovora I puno su mi pomogli.
Stvari stoje ovako Ja I Moja supruga smo u procesu za bracnu vizu Trenutno je slucaj u NVC sve smo zavrsili formu ds 260 ispunili platili fess-ove I prije mjesec I pol dana je poslala dokumentaciju svu,zvali smo ih pitali sta I kako je odgovarajy da je u procesu.Medzutim sinoc sam I’m poslao e mail da vidim sta I kako je ,jel kad idem na chek my status stoji Submit dokuments.
Eh sad oni su mi odgovorili na mail ovako:letter was sent to the agent of choice or attorney of record indicating the Immigrant Visa Application and/or civil document requirements for this case are incomplete. Please submit the requested Immigrant Visa Application(s) and/or civil documents, as indicated on the checklist. The requested information must be submitted to the NVC for this file to continue processing. For current processing times, please visit our website at nvc.state.gov/submit (English) or nvc.state.gov/enviar/espanol (Spanish).

Please visit the following website for Immigrant Visa Application and civil document processing instructions:

http://nvc.state.gov/260 for English or http://nvc.state.gov/260/espanol for Spanish

Please submit a copy of the biographic data page of this person's passport, including the expiration date of the passport. The passport must be valid.
Medutim supruga nije dobila to lero od njih,a moju kopiju pasosa je poslala sa svom dokumentacijom.Pa volio bih neki savjet od Mikke ili nekog sa slicnom situacijom.Hvala Puno

Pozdrav Forumasima!
Volio bi da mi odgovori Mika Hakkinen jel dosta sam citao njegovih odgovora I puno su mi pomogli.
Stvari stoje ovako Ja I Moja supruga smo u procesu za bracnu vizu Trenutno je slucaj u NVC sve smo zavrsili formu ds 260 ispunili platili fess-ove I prije mjesec I pol dana je poslala dokumentaciju svu,zvali smo ih pitali sta I kako je odgovarajy da je u procesu.Medzutim sinoc sam I’m poslao e mail da vidim sta I kako je ,jel kad idem na chek my status stoji Submit dokuments.
Eh sad oni su mi odgovorili na mail ovako:letter was sent to the agent of choice or attorney of record indicating the Immigrant Visa Application and/or civil document requirements for this case are incomplete. Please submit the requested Immigrant Visa Application(s) and/or civil documents, as indicated on the checklist. The requested information must be submitted to the NVC for this file to continue processing. For current processing times, please visit our website at nvc.state.gov/submit (English) or nvc.state.gov/enviar/espanol (Spanish).

Please visit the following website for Immigrant Visa Application and civil document processing instructions:

http://nvc.state.gov/260 for English or http://nvc.state.gov/260/espanol for Spanish

Please submit a copy of the biographic data page of this person's passport, including the expiration date of the passport. The passport must be valid.
Medutim supruga nije dobila to lero od njih,a moju kopiju pasosa je poslala sa svom dokumentacijom.Pa volio bih neki savjet od Mikke ili nekog sa slicnom situacijom.Hvala Puno

Agent koga si izabrao da te zastupa u tvom slucaju ce dobiti pismo od NVC. Pismo ce imati mislim tri lista. Na jednom ce pisati uopsteeni tekst i uputstvo sta treba da radis. Drugi list je cover sheet koji ces poslati zajedno sa nedostajucim dokumentima a treci je check list, gde ce biti navedeno sta treba da posaljes. Saljes overene prevode originala, zajedno sa fotokopijom originala.

Back