IPSOS anketa: SNS 48%, blokaderi 8.1%, svi ostali ispod toga

Ali kad čujem ''kriju se iza dece'' ?? Gde se ja to krijem iza svog deteta koje je student?? Samo mi to objasni jer očito sam neupućena, što reče kolega forumaš, mora da sam nesposobna pa moram da se krijem iza svog deteta, šta li..il se krijem iza Picule što bi rekli pojedine ''velike patrijote'' ovde. Jednostavno, ljudi se organizuju za svaku takvu akciju i putem društvenih mreža, ne dođe niko da nas plati ili potera... Sve što su zahtevi studenata su i moji zahtevi, dakle, ne krijem se već ih maksimalno podržavam do ispunjenja tih zahteva.
ovo je nešto što meni izričito smeta a krenulo je tako što su politički protivnici Miloševića preko profesora izvodili iz škola decu da idu da protestuju ispred fabrika gde su radili njihovi očevi i majke a bili su direktori iz sps-a , pre 5 oktobra
danas smo svedoci da svi političari guraju decu ispred sebe redom bez izuzetaka počev od blokadera , studenata i opozicionih političara pa do deblokadera i vlasti- svi ste ista govna
onima koji su izvodili decu - pogotovu maloletnu decu iz škola - profesorima i učiteljima bi dao momentalni otkaz i doživotnu zabranu rada u školstvu srbije

Ima mnogo država gde su bivši predsednici završili u ćuzi.

Ali nije to uslov da Srbija postane pravna država.

Uslov je da se razdvoje zakonodavna, izvršna i sudska vlast, i da se međusobno ograničavaju. Mi to nemamo, imamo kult jednog čoveka.
не могу да се раздвоје нити треба. не може влада да ради једно а скупштина друго, нити судство да суди ван скупштинских закона.
то што ти заступаш била би анархија и не би се знало ко је власт.
идеално би било када би се закони поштовали или бар да важе исто за све али то у свету не постоји то је утопија. САД је најкорумпиранија држава на свету али су наметнули да су најдемократичнија држава.
републике и та назови демократија је уведена да би се скинула теократија која је још гори вид владавине.

Video snimak. Tetka udara pandura i kad je panduru dokurčilo krenuo da mariše. Htela tetka da se povuče al moša. Dva junaka je uhvatila za ramena i guraju uspred. Di ćeš tetka sad kad nam trebaš.
kako znas da ti junaci nisu aljekovi, imajuci u vidu koga je sve proglasavao junacima?
ili doljevac, aljek video ona 2 minuta sta ima tuzilastvo ili ostecana strana da ih gleda, kad on kadija tuzi i presudjuje ko je kriv? i samo je zadrzao ta dva minuta, niti znamo od koga ih je uzeo, niti kome ih je vratio, znaxi da je unistio dokazni materijal, KADIJA

не могу да се раздвоје нити треба. не може влада да ради једно а скупштина друго, нити судство да суди ван скупштинских закона.
то што ти заступаш била би анархија и не би се знало ко је власт.
ti si 100%-ni caci, veze nemas ni o ustavu, ni o demokratiji! - to da je razdvojeno pise u ustavu, ne samo srpskom, vec skoro svih zemalja u svetu, bar onih kojima tezimo, a ti prvo napisi novi ustav, pa onda baljezgaj.

sudstvo sudi po zakonima, jednom napisan zakon i to je to, a ne moze sudstvu da se preti policijom posle kao av sto radi - to je razdvojenost koju nemamo

ne moze jedan ogranak vlasti da se mesa u posao drugom, svako od ta tri radi samo svoj posao, naravno po zakonu, to je razdvojenost, a ne da av buder kadija da istrazuje i presudjuje ko je kriv, sakriva dokazze, da laze na tv-u jos! preti sudijama, ne da im da rade svoj posao, jer ce on da ih skemba za rusenje drzave kao ovu decu!?

Poslednja izmena:
53 godine,izlazno godiste sto se tice seksa,vec sve visi. Bila nekad ribetina,ne znam cemu zene u 6 deceniji zele da izgledaju kao devojke kad im je vreme za unucice.

to je sindrom kod ljudi kad zagaze u odine, najčešće kod estradnih, javnih ličnosti, glumci, glumice...itd
nepomirenje sa godinama, starenjem, nepriznavanje sebi da je mladost prošla

suviše duboku zagaze u slavu i blještavilo pa pokušavaju da održe tempo sa vremenom tj. da ga prevare

naravno, svako preterivanje je loše ali neko fino održavanje kondicije i zategnutosti, zašto da ne
nekom genetika podari više pa mu treba manje da se održava i obratno

kako znas da ti junaci nisu aljekovi, imajuci u vidu koga je sve proglasavao junacima?
ili doljevac, aljek video ona 2 minuta sta ima tuzilastvo ili ostecana strana da ih gleda, kad on kadija tuzi i presudjuje ko je kriv? i samo je zadrzao ta dva minuta, niti znamo od koga ih je uzeo, niti kome ih je vratio, znaxi da je unistio dokazni materijal, KADIJA
Video je predstavljen kao dokaz policijske brutalnosti a ne znam što bi se kordon ćacija naguravao sa policijom+ tetke u prvom redu?

Video je predstavljen kao dokaz policijske brutalnosti a ne znam što bi se kordon ćacija naguravao sa policijom+ tetke u prvom redu?
ej, ne znam tacno koji video, ali glupo je sto radi rezim, tetke teroristkinje i diverzantkinje? boljsevkinje? sta bi ti sad da mi pokusamo? tetke piculkinje?
ako si video kamen, pokazi nam, da i mi vidimo
tetke neko gurnuo na policiju? msm, ... :balavi:

Tetke treba da piju čaj i da tračare ne da jurišaju na žandare.
pandur u civilu je jurnuo na zandare i dobio pendrekom po oku, svi smo videli taj snimak, ali se ubrzo potom vucic sliko sa njim i slagao da je boljsevik sa bokserom njemu razbio oko... on sam je rekao da ne zna, istraga da utvrdi ko mu je namestio oko

tetke, taj video ne videh, a ovaj smo svi videli

pandur u civilu je jurnuo na zandare i dobio pendrekom po oku, svi smo videli taj snimak, ali se ubrzo potom vucic sliko sa njim i slagao da je boljsevik sa bokserom njemu razbio oko... on sam je rekao da ne zna, istraga da utvrdi ko mu je namestio oko

tetke, taj video ne videh, a ovaj smo svi videli
Pa eto, propala mu nameštaljka. Probaću da ti nađem ovaj mada, zilion ih objavio bora konj i slični.

ti si 100%-ni caci, veze nemas ni o ustavu, ni o demokratiji! - to da je razdvojeno pise u ustavu, ne samo srpskom, vec skoro svih zemalja u svetu, bar onih kojima tezimo, a ti prvo napisi novi ustav, pa onda baljezgaj.

sudstvo sudi po zakonima, jednom napisan zakon i to je to, a ne moze sudstvu da se preti policijom posle kao av sto radi - to je razdvojenost koju nemamo

ne moze jedan ogranak vlasti da se mesa u posao drugom, svako od ta tri radi samo svoj posao, naravno po zakonu, to je razdvojenost, a ne da av buder kadija da istrazuje i presudjuje ko je kriv, sakriva dokazze, da laze na tv-u jos! preti sudijama, ne da im da rade svoj posao, jer ce on da ih skemba za rusenje drzave kao ovu decu!?
тупсоне то је подела власти а не раздвојеност

ако си ти читао устав ја се сечем тамо где сам најтањи

caci, objasni se sa Sizif:om, podeliti, razdvojiti, mislis rastrojiti? nemoj meni da glumis
Podela vlasti

Član 4

Pravni poredak je jedinstven.

Uređenje vlasti počiva na podeli vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku.

Odnos tri grane vlasti zasniva se na međusobnom proveravanju i ravnoteži.

Sudska vlast je nezavisna.

ево ти устав тупсоне
а знаш ли што су судству прикачили "независно"? знаш ли

sad moze da bude "odnos", a malocas si skocio da l' je razdvojenost ili podeljenost [SINONIMI], kao da je u tome sustina, jer nije;
iste fraze se koriste i u engleskom jeziku, a imaju ih svi ustavi zemalja koje pretenduju da budu demokratske, a ne apsolutisticke, tipa car do Boga, ili u Iranu vrh. reliogiozni vodja, ili u Srbiji vrhovni Caci, Guru sekte, Orao Aljek ... ti si skocio na pomen o podeli kao da je to anarhija, kako sad, mora da postoji vrhovni vodja, a ne mora, cak i u parlamentarnim demokratijama, car/kralj ima vise protokolarnu ulogu, a ne istrazuje i ne presudje za Doljevce ili ko je udario pandura u civilu... to je vreme Turaka i Kadija [te tuzi, kadija ti sudi]

drugo je pitanje sto smo mi vaspitani da imamo tog vrhovnog, a u bezboznistvu to nije Bog, pa smo imali Tita - istu matricu koristi i AV, pa nas onim pomilovanjem podseca da ne zaboravimo ko je Vrhovni, PORED TOGA STO I HUSKA
@Sizif e, da dodas nesto?

“It is by balancing each of these powers against the other two, that the efforts in human nature toward tyranny can alone be checked and restrained, and any degree of freedom preserved in the constitution” (John Adams).

Checks and balances | Definition, History, & Facts | Britannica

Sudska vlast je nezavisna.
kako je nezavisna ako av preti sudijama?
kako je izvrsna nezavisna ako je policija ucenjena stanovima dobijenim za samo deo cene, sto je posle pokusao i druge da podmiti?
kako je zakonodavna nezavisna ako se menja zakon da bi se napravio prostor strancima da nam sve otmu?

zasto npr nisu pekari dobili te stanove u pola cene, zasto bas policija? sada vidimo zasto, da bi tukla narod, ili lete iz stanova, duzni su da biju i cuvaju rezim, zapravo samo cara/cezara kao pretorijanska garda

Poslednja izmena:
Video snimak. Tetka udara pandura i kad je panduru dokurčilo krenuo da mariše. Htela tetka da se povuče al moša. Dva junaka je uhvatila za ramena i guraju uspred. Di ćeš tetka sad kad nam trebaš.
Priviđa ti se od brlje koju trebuješ u sns septičkoj jami

1000008909.jpg

sad moze da bude "odnos", a malocas si skocio da l' je razdvojenost ili podeljenost, kao da je u tome sustina, jer nije;
iste fraze se koriste i u engleskom jeziku, a imaju ih svi ustavi zemalja koje pretenduju da budu demokratske, a ne apsolutisticke, tipa car do Boga, ili u Iranu vrh. reliogiozni vodja, ili u Srbiji vrhovni Caci, Guru sekte, Orao Aljek ... ti si skocio na pomen o podeli kao da je to anarhija, kako sad, mora da postoji vrhovni vodja, a ne mora, cak i u parlamentarnim demokratijama, car/kralj ima vise protokolarnu ulogu, a ne istrazuje i ne presudje za Doljevce ili ko je udario pandura u civilu...

drugo je pitanje sto smo mi vaspitani da imamo tog vrhovnog, a u bezboznistvu to nije Bog, pa smo imali Tita - istu matricu koristi i AV, pa nas onim pomilovanjem podseca da ne zaboravimo ko je Vrhovni
@Sizif e, da dodas nesto?

Checks and balances | Definition, History, & Facts | Britannica

немам појма о чему ти пишеш сем да позиваш сизифа у помоћ.
лепо ти пише у уставу да је правни поредак ЈЕДИНСТВЕН, суд суди по закону који доноси скупштина Србије, не донесе они законе, независни су да не би било утицаја на суђењу. високи савет судства поставља остале судове, у високом савету седе судије који су изабрани од других судија и скупштине .
нема више кадија те тужи кадија ти суди. зато је та подела власти а не раздвојеност па да ради ко шта хоће јер скупштина или референдум може да измени читаво правосуђе. чему онда скупштински одбор за правосуђе ако су раздвојени?
научи па коментариши.
шта ме брига за британику кад има у уставу све објашњено.

немам појма о чему ти пишеш сем да позиваш сизифа у помоћ.
лепо ти пише у уставу да је правни поредак ЈЕДИНСТВЕН, суд суди по закону који доноси скупштина Србије, не донесе они законе,
ovo je jako vazno pitanje sta za tebe znaci jedinstven, ja vidim da tebi nije jasno, pa zato sto masis sustinu, a hvatas se za sporedno;
jasno da sud ne donosi zakone, vec samo sudi
независни су да не би било утицаја на суђењу. високи савет судства поставља остале судове, у високом савету седе судије који су изабрани од других судија и скупштине .
ja sam te pitao kako moze predsednik onda da im se mesa u posao, ako imamo istraznog sudiju, zar nije on trebao da odgovara o ona 2 minuta sa doljevca umesto av-a? koja od te tri grane vlasti je av? ni 1. te 3 grane vlasti jedna drugu proveravaju i uravnotezuju, a ne da aljek kao apsolutista sve njih drzi na uzdi da ne izbije anarhija, kako ti kazes, ili da se ne srusi drzava, kako on kaze dok zavodi tiraniju.
нема више кадија те тужи кадија ти суди. зато је та подела власти а не раздвојеност па да ради ко шта хоће јер скупштина или референдум може да измени читаво правосуђе.
чему онда скупштински одбор за правосуђе ако су раздвојени?
pa cemu? upravo kako si kopirao, skupstina, zakonodavac se ne mesa u sudstvo, razdvojeni su, svako radi svoj posao, jedan sudi, drugi donosi zakone, ali moze jedan drugog da proveri:
научи па коментариши.
шта ме брига за британику кад има у уставу све објашњено.
ima objasnjeno, ali ti i dalje ne razumes

Poslednja izmena:
ботина је већ неколико пута отварала ову тему :guza: 🥪 🤡
Бот је скраћени назив за софтверског робота, односно интелигентног софтверског агента, који често укључују и елементе вештачке интелигенције.

Друга ствар је то што су неки променули значење.

Back