Ipak mars 7.oktobra!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ми нисмо ни нацисти нити фашисти већ националисти чије се идеје темеље на Светосављу као што су били Карађорђе, Немањићи, Његош, Св. Петар Цетињски, Димитрије Љотић, Милан Недић, Св. Владика Николај Велимировић, Св. Јустин Поповић и други велики Срби.
Ми не идемо ни за петокракама ЕУ, САД и комунизма, ни за кукастим крстовима већ само за Крстом Часним, за којим су ишли наши преци. На нама је задатак да наставимо тим путем. У двадесетом веку Срби су одступили са тог пута и зато нам тај крвав век стоји као опомена да је само један Пут, а безброј беспућа.

О нашем покрету:

Образ сабира све оне који се, знајући да не побеђује број, већ сој, непоколебиво боре за Државу са Божијим благословом, политику са поштењем, војску са родољубљем и школу са православном вером.

Ако, дакле, и ви подвизима стремите да будете "со земљи и светлост свету", ако се не поводите за већином, већ за истином, ако не желите да будете млаки симпатизери, већ огњени борци, позивамо вас да нам се придружите, јер само обожени, сложни и умножени можемо одолети свим искушењима и опстати на светској ветрометини.

Ми смо за Србство са Образом и зато смо:

За православно благоверје уместо безверја и зловерја
За светосавски национализам уместо безбожног интернационализма
За државотворну обнову Србства уместо срборушилаштва
За Мајку Србију уместо маћехе Југославије
За Крст Часни уместо сатанске петокраке
За Слободу Златну уместо робства евроатлантском лажном либерализму
За Мир Божији уместо лицемерног пацифизма
За школу са православном вером уместо атеистичких лажи
За србску витешку војску и полицију уместо НАТО окупације
За политику са патриотским поштењем уместо политикантског блудничења
За Србску Државу са Божијим благословом уместо проклетства грађанске републике
За побожне државнике уместо безбожних издајника
За христољубивог Владара уместо властољубивих партијаша
За благообразни хришћански поредак уместо антихристовог Новог светског поретка
За здраво србско друштво уместо изопачености отвореног друштва
За србску сталешку саборност уместо јудеомасонске демократије
За отачаствене сталеже уместо похлепних странака
За Нацију уместо руље
За Правду и Закон уместо неправде и безакоња
За домаћинску привреду уместо пљачкашке економије
За богато србско село уместо сиромашног југословенског града
За уредне србске градове уместо урбаног хаоса
За домаћинску одговорност уместо грађанске себичности
За србску господственост уместо свеопштег простаклука
За Победу уместо пораза
За Образ уместо безобразја!

svaka cast potpisujem i podrzavam brate.

Ми нисмо ни нацисти нити фашисти већ националисти чије се идеје темеље на Светосављу као што су били Карађорђе, Немањићи, Његош, Св. Петар Цетињски, Димитрије Љотић, Милан Недић, Св. Владика Николај Велимировић, Св. Јустин Поповић и други велики Срби.
Ми не идемо ни за петокракама ЕУ, САД и комунизма, ни за кукастим крстовима већ само за Крстом Часним, за којим су ишли наши преци. На нама је задатак да наставимо тим путем. У двадесетом веку Срби су одступили са тог пута и зато нам тај крвав век стоји као опомена да је само један Пут, а безброј беспућа.

О нашем покрету:

Образ сабира све оне који се, знајући да не побеђује број, већ сој, непоколебиво боре за Државу са Божијим благословом, политику са поштењем, војску са родољубљем и школу са православном вером.

Ако, дакле, и ви подвизима стремите да будете "со земљи и светлост свету", ако се не поводите за већином, већ за истином, ако не желите да будете млаки симпатизери, већ огњени борци, позивамо вас да нам се придружите, јер само обожени, сложни и умножени можемо одолети свим искушењима и опстати на светској ветрометини.

За Нацију уместо руље
За Победу уместо пораза

Koliko baba Višnja vidi ovoj više program za budući monasi nego za nacisti.
Šta kažu iz crkvu jel se slažu sas vama?

ja pokazujem da bi se to desilo da je istina ono sto ti navodis - da se autonomije stvaraju zbog vecine na odredjenoj teritoriji.

Ne mora biti tako. U Nemačkoj su u svim pokrajinama Nemci u većini, pa ipak imaju autonomiju. Regionalizovane države su čest slučaj u svetu.

Ovde se govori o nekim staležima (kategorija iz srednjeg veka koja je u Srbiji ustankom Karađorđa
i Miloša Obrenovića ukinuta)
Ako ćeš ti da budeš poslušni kmet ili meropah (polurob), a ja vlastelin slažem se..:D
Neki iskreno žale za Srednjim vekom.

Baba Višnja se priprema za spavanje jerbo ustaje ujutro rano da narani stoku kako bi vi u gradovi imali šta da jedete u ta četiri zida. Samo da podsetim ovi momci da se lepo obuču taj dan i da pevadu samo lepe pesme za devojke. Moš i u kafanu malo da svrnu posle. Ali nemoj da se neki vrnuo kući brez devojku jerbo je to onda gej parada.

Eve baba Višnja da ponovi najvažnije od svega.

Kakve veze sad ima bojkot sa ratom?? Prekini da menjas teme svaki put kad neko pokaze da lazes i lupetas.

Jesi tvrdio da patriJote nisu ratovali sa Slovenijom, vec Mesic i Ante Markovic? Jesam ti dokazao da ste bojkotovali slovenacku robu, znaci bili ste umijesani u rat sa Slovenijom, a da ne spominjem miting istine u Ljubljani koji su opet patriJote organizovale. Jeste ispusili u tom sukobu od slovenackih vatrogasaca i lovackih drustava? Jeste. Sta se sad meni zalis? Zali se onom ispod lipe.

Јел' гледаш ти неку другу телевизију осим Б92??! :evil:
Реци ми молим те ко је отпочео све те ратове, Срби су заједно са својим политичким руководством залагали за мир и јединство земље почетком деведесетих. Ти као да немаш своје очи и мозак... ти си преспавао све часове историје. Нама је рат на Косову, рат у Босни, и у Крајини био НАМЕТНУТ! Не кажем да није било Слобиних грешака, поготово у Крајини, али циљ Хрвата је био да избаце Србе са својих вековних огњишта и он је, као вођа нашега народа, то требао да гледа скрштених руку?? Приликом операције Олуја и прогона Срба Слоба је хтео војно да интервенише, али му је дипломата "најстарије демократије на свету" поручио да ће бити згажен од стране исте те демократије покуша ли нешто слично...
Ех шта бих дао да је Путин на власти био уместо оног Јељцина и да је Русија била оволико јака деведесетих.:-( Прво, вероватно не би дошло до толиког крвопролића, а можда ни до рата уопште, а ако би којим случајем дошло, Книн никада не би пао!

Drugim rijecima, opet ste ispusli poslje Slovenije... kasnije ste ispusili i u samoj Srbiji (5. oktobar).

Zali boze ljudskih zivota koji su izgubljeni u toj vasoj impotentnoj klaonici...

Osim ovih srednjevjekovnih i novovjekovnih, kojim se kitite ko svraka paunovim perjem, prva dvojica boldovanih su isto sto i Ante Pavelic u NDH, Hitlerovi poltroni i izdajnici te zlocinci. Treci boldovani je dobio orden Treceg Rajha u Njemackoj ambasadi u Beogradu, zbog izjave da je "Hitler za Njemce, ono sto je sv Savo za Srbe". A, ovaj zadnji je sektas.

Zapravo vi ste skoro isti kao i ovi neonacisti.

Retardi.

Bitno je da ste vi hrvati veliki pobednici. Spomenik vase pobede lezi na temeljima perpetualnog genocida. Cestitamo.

Ti nemas pojma kakva su moja nacionalna osjecanja, zato tisina po tom pitanju.

Jel' bojkotujes jos uvijek slovencku robu? Neki u to vrijeme izbacivali i frizidere i ves masine kroz prozor. E, a, sad da je jedna nova ves masina i frizider, gdje bi ti bio kraj?

Znaci, pravoslavna dzamahirija.

О нашем покрету:

За Нацију уместо руље
За Победу уместо пораза

A da za početak okrečite Beograd!?

@WIBU

Oni to da urade?
Ma nema od toga ništa, nego nek' oni prvo nauče srpski, da se brate razumijemo kada diskutujemo.

Evo moj skromni prilog:

Jednačenje suglasnika po zvučnosti je glasovna promena u srpskom jeziku u kojoj se šumnici koji se razlikuju po zvučnosti jednače tako što se prvi suglasnik skupa zamenjuje njegovim parnjakom po zvučnosti jednakim drugom suglasniku skupa.

U srpskom jeziku se suglasnici prema zvučnosti dele na:

* bezvučne suglasnike (p, t, k, s, š, ć, č, f, h, c),
* zvučne suglasnike (b, d, g, z, ž, đ, dž).

Zvučni su i svi sonanti, ali oni ne učestvuju u ovoj glasovnoj promeni.
Promena zvučnog u bezvučni suglasnik naziva se obezvučavanje. Primeri:

* b prelazi u p (vrabac—vrapca);
* z prelazi u s (nizak—niska);
itd.

@b.brdo

Ae pokušaj da izgovoriš ono što si napisao...
pokušaj sa ''Ми смо за Србство''
jel možeš da prelomiš ono B?
A V.Karadžić je pojednostavio sve,
lepo je čovek rekao da samo pišeš kao što govoriš...

@b.brdo

Ae pokušaj da izgovoriš ono što si napisao...
pokušaj sa ''Ми смо за Србство''
jel možeš da prelomiš ono B?
A V.Karadžić je pojednostavio sve,
lepo je čovek rekao da samo pišeš kao što govoriš...

Што се тиче срБства и једначења сугласника по звучности, могу ти само рећи да се пре Вука писало сербски и србски и још рецимо један век после његове реформе. Иначе, не знам да ли знате, али Срби су једини народ на свету који има ово граматичко правило. Такође, корен наше речи СРБ је у старом сарматском речнику означавао јунака и ратника и био синоним за храброст. Ако грешим, исправите ме молим вас.:-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back