Ničeanac
Obećava
- Poruka
- 61
Da li ste čuli za pravac u ishrani koji se zove "intuitivno jedenje"? Ukratko, radi se o odbacivanju mentaliteta dijete i ponovnom uspostavljanju povezanosti sa sobom i poverenja u sebe. Ovaj koncept kaže da nas je "dijeta kultura" upropastila u nekom smislu, jer nas fokusira na spolja, a ne ka unutra, i tako smo izgubili vezu sa sobom, i osećaj kada smo gladni a kada ne, na primer. Navikli smo da se držimo nekih "pravila" umesto da slušamo sami sebe.
Ja sam odustao od svih dijeta, želim da smršam, ali sam se opredelio za ovaj pomenuti pravac.
Čitam sjajnu knjigu "Intuitive Eating for Every Day" koja na lagan način, postepeno uči kako da naučimo da se prebacimo na ovaj mnogo zdraviji koncept i živimo ga. Svaki dan ima po jedna praksa, vežba ili tema za razmišljanje.
Ja neću ovde prevoditi celu knjigu, nego ću sada samo pomeniti osnovne principe. U sledećem postu ove teme ću prevesti kratke opise za svaki od principa. Ispod teksta je slika naslovne strane ove knjige, pa potražite ako vas zanima.
Princip 1. Odbacite mentalitet dijete
Princip 2. Poštuj svoju glad
Princip 3. Pomirite se sa hranom
Princip 4. Izazovite policiju za hranu
Princip 5. Otkrijte faktor zadovoljstva
Princip 6. Oseti svoju punoću
Princip 7. Nosite se sa svojim emocijama ljubazno
Princip 8. Poštuj svoje telo
Princip 9. Kretanje—Osetite razliku
Princip 10. Poštujte svoje zdravlje nežnom ishranom
Ja sam odustao od svih dijeta, želim da smršam, ali sam se opredelio za ovaj pomenuti pravac.
Čitam sjajnu knjigu "Intuitive Eating for Every Day" koja na lagan način, postepeno uči kako da naučimo da se prebacimo na ovaj mnogo zdraviji koncept i živimo ga. Svaki dan ima po jedna praksa, vežba ili tema za razmišljanje.
Ja neću ovde prevoditi celu knjigu, nego ću sada samo pomeniti osnovne principe. U sledećem postu ove teme ću prevesti kratke opise za svaki od principa. Ispod teksta je slika naslovne strane ove knjige, pa potražite ako vas zanima.
Princip 1. Odbacite mentalitet dijete
Princip 2. Poštuj svoju glad
Princip 3. Pomirite se sa hranom
Princip 4. Izazovite policiju za hranu
Princip 5. Otkrijte faktor zadovoljstva
Princip 6. Oseti svoju punoću
Princip 7. Nosite se sa svojim emocijama ljubazno
Princip 8. Poštuj svoje telo
Princip 9. Kretanje—Osetite razliku
Princip 10. Poštujte svoje zdravlje nežnom ishranom