internet stalking- "zanimanje" stalker

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A onda cu ja da otvorim temu o klevetama. Tamo gde treba.
Ima materijala.
:):):)
e se onda Beti Bup zgrozila nad nasim krvozednim coporom koji je kidisao na jadnu Borcicu
Mi nismo navikli na predloge...
Ovo o obračunima može borka da ti pojasni
Znate šta je još zanimljivo?
Borkino povlačenje... nije prvi put... baš me zanima koja je dijagnoza takvom ponašanju?
Sada verovatno sledi lock... ne odvija se tema kako je zamišljeno...
Čime ste bili ugroženi?
Čime je "Borčica" bila ugrožena?
Na koji način je "proganjana"?
Ti si se umesala u onu pricu o jadnoj Borcici tvrdeci da je ona zrtva, taoc zlog rezima krstarice, jos kad smo pricali u kafani o tome, pa si i tamo larmala da to nije mesto za rasprave o tom pitanju. Pa koje jeste, ako recimo kojica sa svojih 40.000 postova treba da ceka pet dana da joj se esh smiluje i odgovori dva reda?
Uzmi u obzir i činjenicu da uvek možeš da odeš.
Ponavljam: UVEK MOŽEŠ DA ODEŠ!

Pod ovakvim okolnostima, ja ne bih razmišljala... ali je tebi, s obzirom da mi brišeš ovaj post opstanak ovde od suštinskog značaja???
Ovim postom ne možeš od mene da dobiješ ništa drugo, nego prezir... ne mogu da žalim nekoga ko je ovako nešto sebi dozvolio
E, da je neke srece, pa da se moderatori više bave podforumima koje ureduju, a manje provociranjem drugih korisnika.
Bruka i sramota za ovaj Forum.
i, verovali, ili ne...ona je ta od koje direktno zavisi da li će biti "progonjena", naime, data joj je mogućnost da se povuče sa položaje i prekine igru, nije pristala. rizik sam već navela.
da li je to smešno? nije.
da li je žalosno? jeste.
da li je zaslužilo ruganje? pa, pre bih rekla prezir.

opet, apelujem na široke narodne mase, koje ne učestvuju aktivno na temi, da sugestiju tipa: posprdni i podrugljivi komentari ne uzimaju zdravo za gotovo. imate oči, imate mozak, sami zaključite ko se ovde kome ruga.
Ali, naravno, sad isto tako perfidno kao i Borcica ti pokusavas da izvrnes istinu na svoju vodenicu. Kako te neko iz cista mira proziva. Pih, gnusnog li ponasanja. Kako te nije sramota da pravis ljude slepim kod ociju? Posle ces reci kako te nicim izazvani proganjaju... bruka forumska.
Kao i ova iznad koja je prvih deset postova na ovoj temi posvetila odbrani moderatora od nasilnih korisnika, a onda krenula sa svojom licnom tuznom i i dalje nicim potkrepljenom pricom... simptomaticno, ne? Nije isla prica na tu vodenicu, bice? Mozda zato ova tema i ima te hiljade pregleda o kojima Borcica prica?...
Nema licnog... sve dok se ne dira Borcica?
Rekoh i da jeste u pravu, samo da joj je red da se update-uje, s obzirom da smo to presli pet strana pre njenog komentara, i vec stigli do dela kada treba imenovati ko ce procenjivati sta je stalking. A ona se pojavila samo da bi rekla da mrzimo Borcicu.
Ili jednina, mrzim, svejedno. Bitna je Borcica.
I, da izdvojim srz mog problema sa tobom:

Cim budes plava, necu se ni osvrnuti na tvoj Lik i Delo. Jer ce ti glavni "argument" diskusije sa korisnicima koji ti nisu po volji, dugme za ban, biti izbijen iz ruke. Svojevrstan stalking nestaje.
Sukobljavacemo misljenja na temama, raspravljacemo, svadjacemo se... nebitno.
Jer protiv borke-korisnika nemam nista. Protiv borke-moderatora, sve.

Prestaje satira, prestaje sve ovo. Dakle, resenje je u tvojim rukama.
Nemam problem sa moderacijom uopste. Imam problem sa tri konkretna moderatora: LBarbara, Boris, i naravno Borka
Naprotiv, dotični moderator vrši stalking, šikaniranje, proganjanje (čak i na drugi forum) prema pojedinim korisnicima.
Taj isti moderator/ka je toliko pravila prekršila (što moralnih kodexa, što po pravilniku), da će jednog lepog dana, ako ne da ode, morati da odgovara. Ja se nadam da hoće i radiću sve što je u mojoj moći da tako i bude
Mislis da Borcica ne bi jedva docekala da me zbrise da ima osnova?
CINJENICA je da si prva prozvala grupu korisnika koji su napali Borcicu.
Nista ti ne bi da resis, sem da sklonis nas nekoliko sa grbace Borki.
A NIJE TO STO ONA TRCI ZA MNOM PO TIM FORUMIMA I RADI ISTO STO I OVDE, CENZURISE CINJENICE?!
gaženi smo, šikanirani, provocirani i kažnjavani od strane moderatorke koju toliko braniš
Rekoh vec da bi sklanjanje Borke sa mesta stalker-moderatora sve ovo prekinulo.
Puca tebi za stalking. I temu si navodila na vodenicu zastite moderatora samo da bi zastitila drugaricu.
Kakvi crni stalker-i... tebi je ovde kao bubregu u loju.
Nego je i tebe neko napadao zbog tvog objektivnog moderisanja, kao sto mi sada napadamo Borku.
Pa bi takve da sklonis sa ulice.
Ovako, jos uvek svi radimo za doborobit foruma... i SVE se vrti oko JEDNE moderatorke i njene svite.
Jasno je receno da je sikaniranje jedne moderatorke i njene desne ruke ovde JEDINI razlog svega ovoga.
Jasno je, takodje, da se polemika o tome vodi SAMO NA OVOJ JEDNOJ TEMI, te da nema govora o nekom sabotiranju foruma.
Jasno su postavljena i neka konstruktivna resenja.
:D nisam vise mogao, a ima jos dvjestotinjak obrisanih poruka:dash::lol:
zasto mi miniras temu sa licnim obracunom? rekoh ti da nisi stalker, ti si covjek "kriticar" a za to se ne kaznjava dok je kritika umjerena i konstruktivna. normalno je, kada sa sirokog polja kritike sve svedes na licni animozitet, da ti nedostaju aduti i onda vise nije ni moderator nego je borka, borcica...evo u x postova gore i u x nenavedenih poenta nije da ti smeta pravilnik foruma nego da ti smeta licno moderator. kako to da rjesimo? da smjenimo tebe ili moderatora? posto nema sredine u tvojim zeljama, samo iskljucivost? kako? mozda su moderatori imali greske ali pod pritiskom prozivanja na n-tu i nije lako moderisati. nismo svi isti. recimo, kad smjenite borku i dodjem ja na red, ima da se slomite za svaki milimetar:lol: znas o cemu pricam

:):):)

zasto mi miniras temu sa licnim obracunom? rekoh ti da nisi stalker, ti si covjek "kriticar" a za to se ne kaznjava dok je kritika umjerena i konstruktivna. normalno je, kada sa sirokog polja kritike sve svedes na licni animozitet, da ti nedostaju aduti i onda vise nije ni moderator nego je borka, borcica...evo u x postova gore i u x nenavedenih poenta nije da ti smeta pravilnik foruma nego da ti smeta licno moderator. kako to da rjesimo? da smjenimo tebe ili moderatora? posto nema sredine u tvojim zeljama, samo iskljucivost? kako? mozda su moderatori imali greske ali pod pritiskom prozivanja na n-tu i nije lako moderisati. nismo svi isti. recimo, kad smjenite borku i dodjem ja na red, ima da se slomite za svaki milimetar:lol: znas o cemu pricam

A sta sa onim postom u kome Pipi tvrdi da je Jelena Borki direktno pretila pesmom, a pri tome:
1. izmedju Jeleninog posta u kome je pesma i Borkinog posta stoje jos dva
2.Jelena nikoga nije citirala
3.pesma je u pitanju i po Pipinoj logici svako ko peva tu pesmu direktno preti nekome

@tema:

Delusioni stalker

Delusioni stalker pati od neke vrste mentalne bolesti kao što su shizofrenija, bipolarni poremećaj, ili erotomanija. Iako nikada nisu imali bilo koji kontakt sa žrtvom imaju lažna uverenja da su u nekoj vezi sa žrtvom. Erotomani vjeruju da ih žrtva voli iako je oni nikada nisu upoznali.
Ovaj tip stalkera je obično muškog pola, starosti od 16 do 30 godina. On je obično usamljenik, neoženjen, socijalno nerealizovan i ne poseduje interpersonalne veštine za održavanje prijateljstva i odnosa. Ima malo ili nikakvo sexualno iskustvo.

Žrtve koje biraju su van njihovog domašaja, npr. slavna ili udata žena, lekar, učitelj, medicinska sestra ili terapeut. Ova zanimanja su pod rizikom za privlačenje delusionog stalkera.
Zajedničko uverenje kod delusionih stalkera je da je njemu i žrtvi suđeno da budu zajedno, iako se oni nikada nisu sreli. Ako joj pokaže koliko je voli, onda će ona voleti njega i oni će biti zajedno jer tako trebao da bude.

Delusionih stalkera se mnogo teže osloboditi od ostalih tipova stalkera jer se oni godinama fiksiraju na jednu osobu.

napomena: ovo je primer stalkera iz RL, mada može da koristi internet za prikupljanje informacija o žrtvi.

Poslednja izmena:
Uopšte nije bitno da li ce nekome komentari na ovoj temi delovati ostrašceno.
Ako se cuti, to je pola predaje.
Rece ona... a zatim se lati gumice i bica.

...a navracham u vashu kafanu i odlazim ne pishuchi nishta jer gotovo svakodnevno se na toj temi vrshi progon moderatora...i to organizovano...
Esh... branko kockica?

na kraju sve lichi na lichni sukob pa administracija prer ruke i kazze to je vasha netrpeljivost, a zapravo je do situacije doshlo zbog reagovanja na krshenje pravilnika.
Ili do zloupotrebe istog. :mrgreen:

Sad sam se setila još primera kada je jedna grupa, onako u coporu, napadala Borcicu. Sve su nas isterali iz kafane. Delovali su vrlo sinhronizovano i organizovano, a vidim da su još uvek na forumu, neki pod drugim nikom ne krijuci svoj identitet :confused:
Esh... branko kockica?

Neukrotivi Duh NCF-a......koliki li bi tekst napisao da te je zaista briga......:roll:
Konstruktivna provokacija... Esh... branko kockica?

Osetio se covek prozvanim? :eek:

Možda i njega neko proganja?:lol:

@ Tema je "Internet stalker - "zanimanje" stalker", i podrazumeva da se o tom problemu da mišljenje, ili opiše iskustvo - ukoliko ste bili meta stalker-a.
Navela, pa krenula da kažnjava.

A jesi ti video u kom se pravcu razvijala rasprava i dokle smo dosli s njom?
Upozorio te covek vec na 5 stranici, Esh.
Zašto ste ovo dozvolili?

Neukrotivi....bolje se ti upitaj sta je razlog tvog kipteceg besa prema moderatorima, autoritetima i sta je razlog za tvoj nipodastavajuci nacin obracanja, kao sto si i sada uradio?
Kleveta... jako ozbiljna stvar.

Razume on to Stronci, ali on veruje da je ova tema otvorena zbog njega i njegovog "revolucionarnog" delovanja i i tome je problem.
Ona i njeni zakljucci... :zcepanje:

neukrotivi, koliko god ti mislis da je tema otisla u pogresnom pravcu zbog nekih komentara, toliko ti svojim postovima vuces na tu stranu. stroncijum je korektan i nije nista lose mislio- takodje, i ti imas pravo da skreces temu u kontra pravcu iz licnih razloga, ali citiraj moj uvodni post i reci koji dio ne razumijes sa aspekta zrtve?
On nije loše mislio, a ti jesi... cccc, nevaljali Najviši... :zcepanje:

..da bi imali osnov, pravilnik mora da prepoznaje stalking kao problem i da ga TACHNO definishe kako ne bi bilo zloupotrebe i da JASNO odredi sankcije za sve vrste i podvrste...
Vi ste mi dokazali da ne mora.

Naravno da treba da sachekamo reakciju vlasnika....
Taj ce reagovati jedino u slucaju da se prekine dotok novca. Realno je tako.

Ova tema ide polako, ali sigurno u vredjanje i etiketiranje po licnoj osnovi.
Slažem se, pocevši od tebe.

Nancy, kao pravnik, shta predlazzesh, kako bi bilo dobro da to izgleda?
Nancy, ovo ti nje zasmetalo? :zcepanje:

Demantuj me ako smatraš da nije tacno. I tada jeste vršeno proganjanje Borcice i Analiticara na pdf Zdravlje i ometanje ucešca drugih korisnika.
Zašto da demantujem, kad mogu da tužim za klevetu? :cool:

1.Koliko se secam ( a dobro pamtim) prozivali ste nas (znaci etiketirali) da smo obožavaoci lika i dela Borcice. Fazu identifikacije i obožavanja sam pre više decenija prerasla.
2. Iz mog ugla gledanja, bila je ugrožena jer je neprekidno prozivana zbog zatvaranja kafane na pdf Religija (ovo je odgovor i na 3. pitanje
4. Kao prvo nismo zbog upadica te grupe mogli da dokolicimo kao do tada i kao drugo i ta kafana je bila zatvorena zbog te grupe, a ne zbog korisnika koji su bili redovni posetioci.
A što se Analiticara tice, nisam ga pomenula u negativnom kontekstu, vec kao primer osobe koja je bila proganjana.
Kleveta... je jako ozbiljna stvar.

Eto i konkretnog primera stalkinga..:)
Dakle, oni koji hoce da konstruktivno izgrade nešto, jednostavno su spreceni...
Docekala i ona da etiketira... :zcepanje:

Koji kretenizam, ofrlje nekoga krstiti stalker-om... za to se u ozbiljnim drzavnim uredjenjima u zatvor ide.
K'o kad napamet urlas "silovanjeeeee!..."
:amen:

Idem da radim neshto drugo dragi moji
nemoj da me je neko pratio! :aha:
Šala mala...?

Izvini..zna se šta je dobronamerna a šta zlonamerna kritika...dobronamerna kritika
je iznošenje svog mišljenja o necemu što je neko napisao a zlonamerna kritika je
atak na neciju licnost, izrugivanje, omalovažavanje itd. što direktno vodi u eskalaciju problema koji neretko rezultira stalkingom...
..razlike su ogromne i lako ih je uociti...
Još lakše su uocljive kad sediš u loži.

Ajd ti meni sad objasni shta radish na ovoj temi.
Njoj objasni... poslednjoj rupi na svirali... :zcepanje:

Zanimljiv chlanak Borka, prepoznajem simptome iz prakse
Dijagnostikovanje???

Znachi proganjaj i pusti druge da proganjaju?
Šala mala???

I da, Borka je moja prijateljica
U tom slucaju prestani da se frljaš "objektivom".

Izvini za ovo ucenjuje, ali tako mi je zazvuchalo.
:neutral::neutral::neutral:

Nisi pratio temu shto aj nije ni za zameriti
Ona zna... :neutral::neutral::neutral:

.........................

A za vas gospodjo moderatorko imam dovoljno primera da sami odustanete od tog posla koji sami unizavate direktnim krsenjem pravilnika o moderatorima,
Pravilnik za postavljanje sadržaja korisnika cak i pored drugarskog upozorenja.
Apsolutno nije sve. Poznato mi je da si licu b " napasniku" kontrolisala, na zahtev svaki post, i u blogu i na temama. Takodje mi je poznato i jos uvek stoji da nisi ni reagovala bas tamo gde si prozivala "nepoznate" prekrsioce. Takodje jos uvek stoji vise kilograma bezobraznih lazi tamo gde si blokirala nickove ili tacnije gde nisi upozorila moderatora zaduzenog za to da obrise banuje ili sta god vec uradi, a poznata ti je pricha koju si navela kao primer.
Za direktna prozivanja ne treba prijava i ne mozes da kazes da nisi videla jer je pisano tebi.
Naravno da jesam. Ako ti ne citas ili nemas vremena da citas ono sto pisu tebi. kad me povezu sa zenama i prozovu direktno. ocekujem da moderator bar obrise post.
A ja budala ocekivala da ce ovo bar pokušati da demantuje.
Nije to uradila. :sad2:
Ja ne videh da te je iko direktno prozvao. :confused:
A možda i jeste... :mrgreen:

Jelena, bez provokacija. Vrlo dobro znaš zbog cega ti je editovan post.
Još uvek ne znam, al' ne smem da pitam. :sad2:

Sajber stoking je UVEK šikaniranje. S jedne strane ono je narušavanje prava i integriteta žrtve, s druge je necija bolesna zabava ... ili, kako bi se narodski reklo: došli divlji s namerom da oteraju pitome (s tim što je ovde glagol "oterati" u znacenju "diskreditovati").
Da sam ja ovo rekla, bila bi optužena za genocid.

Zato bi stalkovanje imalo poseban tretman
o tome bi odluchivala kompletna admnistracija a ne jedan mod. :)
Takodje bi se pratilo ponashanje bar mesec dana pre nego shto se odluchi da je ot proganjanje.
Strucni tim lekara???

Pa onda najbolje da pustimo da nas maltretiraju. :roll:
Shta nas briga sve dok nas ne diraju, jel tako.
Šala mala???

Ne lepim ja etikete svakome
Samo nekima... :zcepanje:

Mislim da je definicija stokinga prilicno jasna.
Off i spam obrisan. Idemo dalje.
Ne lezi vraže... :sad2:

Meni je npr. indikativno pojavljivanje ljudi koji postuju iskljucivo na odredjenim pdf-ovima i odjednom se pojave na pdf-u na kome nemaju ni jedan post i postuju na temi na kojoj žrtva ima ucešca ne retko prozivajuci žrtvu nekada direktno, nekada praveci aluzije, ....
Indikativno ponašanje nije nešto cime bi smela da karakterišeš oveka kao stalkera.

Osoba a (žensko) dobija pretece priv. poruke i mejlove od osobe b (muškarca), ciji joj je identitet poznat. (Razlog pretnji je, uslovno receno, nepoznat, ali se zna da je osoba b mejlove napisane u istom maniru mnogo puta upucivala i drugim osobama.) Osoba a odlucuje da prekine svaku vrstu komunikaciju sa doticnim (mejl je blokiran, forumske prozivke se ignorišu), ali mesecima nakon toga osoba b koristi sve moguce mehanizme da je javno vreda i proziva, pride joj se obracajuci na forumu licnim imenom. I ne samo to: osoba b intrigari, laže i projektuje, stavljajuci sebe u ulogu žrtve nepostojecih teorija zavera, za sve optužujuci osobu a (javno), ali - paradoksalno - periodicno i tajno pokušava da obnovi kontakt putem pp.
Šta mislite, da li je to stoking? Ovako, odokativno?
Ne bi bilo, da neke stvari nisi precutala... :mrgreen: :zcepanje:

Ja sam ti na ovo odgovorila: Uzmi u obzir da uvek možeš da odeš.
I ti si mi to obrisala??? :eek:
Obrisala, a ovo pitanje iskoristila u kontextu: želim da odeš sa foruma. :eek:

Tako je Boro.
P.S. Sutra dolazm po dogovoru da cistimo turbinu na kolima
Donecu i pivo :super:
Kako mislish stroncika da pijesh pivo kad si nezzna zzena? Svi znamo da smo sestre....
A pošto su se najeli, napili i procaskali... sastaviše konzilijum i odluciše sledece:
Kada i ako stalking postane kažnjiv, bice prilike i da se imenuju i kazne stokeri. Naravno, uz odgovarajuce dokaze.
Do tada je svaka licna prozivka u domenu klevete.

E, da je neke srece pa da se taj zakon i recnik ulice vec jednom iskoreni iz naših života..
..avaj...
Esh... branko kockica?

I ne samo o tebi, vec o širokom krugu prijatelja mog stalkera.
Samo vam nikada necu reci kako vas vidi. Pusticu vas da saznate sami.
smiley.gif

Da znam da stalker to moje cutanje koristi, ali nije me briga.
Samo sebi štetu pravi, sve vecu i vecu.
Nikada nece hteti da vide... žalim slicajeve.

Savrsheno mi je jasno da si izneo svoje stavove tabu i ostalima i da su ti objasnili da nisi u pravu pa sada se bavish iznudjivanjem odluke u svoju korist po forumu.
Znachi svi su nekompetentni i glupi sem tebe? Zanimljiv stav...
Ona "zakljucuje" i klevece... :dosadno:

Muzjak, nije ti dobra ta logika.
To je ista ona logika " Kako mene niko nije silovao? Same su krive sto su izazivale "
Ali ovde ne pricamo o tome, nego o necemu drugom, a ti se nisi potrudio ni da procitas o cemu tacno.
Cenim tvoju dobronamernost, ali sve je vec lepo objasnjeno u prvih par strana.
E Muzjace, ovaj posprdni ton vec nije u redu.
Ne moras nam se obracati pokroviteljski, kao deci koja se plase mraka i baba roge.
Jasno se vidi iz tvojih postova da nije u pitanju stil diskusije, nego namera da se temi pristupi posprdno i da se sagovornici omalovaze.
Suptilno sugerisanje, ne bi li se diskreditovali neistomišljenici.

Ne razumem cemu tako podrugljiv ton kada je rec o žrtvama stokera. Zabavno je kada nekog šikaniraju?
Ubuduce ce se svaki post koji nema veze s temom tretirati kao off, i bice obrisan.
"Objektivno" je došla do zakljucka da je ton koji joj ne prija podrugljiv.

Borka je isprozivana toliko da mi je postalo muka. Veliki broj postova je bio uperen protiv nje i zaista je degutantno :(
Ne protiv nje, vec protiv njenog rada.

Promaklo "Borcici"... dok je brisala postove vezane za temu.

ne moze se reci da je nancy sve u krivu. nesto je mozda rekla sto nije trebala ali je na to uticao razvoj diskusije. svako ima svoje razloge za izreceno i uopste ne ocjenjujem te razloge, samo kazem da objektivno ti jesi svodio vecinu diskusije na to da tebe neko zeli prikazati stalkerom.
Objektivno, nema šta... ona je "malo" kriva... ali ti si "puno" kriv. Objektivno.

Secam se slucaja lika koji je mesecima po jednom forumu kacio fotografiju drugog korisnika (na temama koje nemaju veze sa fotografijama), uz propratne komentare tipa "gle rugobu", "pogledajte ovog što je ružan" itd. Drugi korisnik nije bio ružan ni po jednom kriterijumu (štaviše), no cak ni u tome nije poenta; poenta je da je neko (progonilac) imao nameru da osobu nervira, bog-te-pita zašto. U konkretnom slucaju, namera nije uspela.
Jel imaš dokaz za ovu optužbu, ili je opet u pitanju rekla-kazala?

A što ti navodiš mene kao potencijalnog arbitra u prepoznavanju stokera? :roll:
Jer ti to jesi... Šta je bilo sa Marlonom, šta se sada dešava sa nama?

Cim budes plava, necu se ni osvrnuti na tvoj Lik i Delo. Jer ce ti glavni "argument" diskusije sa korisnicima koji ti nisu po volji, dugme za ban, biti izbijen iz ruke. Svojevrstan stalking nestaje.
Pošto je ovo iscupano iz kontexta, evo cele recenice... samo se traži oduzimanje vlasti osobi koja je siluje i zloupotrebljava.

Pri tom treba imati u vidu da vishestruko iznoshenje lazzne optuzzbe spada pod kleveta i takodje je kazznjivo.
Ovom pretnjom ste nesvesno sugerisali na najbolji predlog do sada. :ok:

Ali moram da ti skrenem pazznju da i ti izigravash zzrtvu...
Okvalifikovati bilo koga kao da "izigrava" zzrtvu, a da pri tom nisu utvrdjena chinjenichna stanja je isto lepljenje etikete bez osnova kao kad bi nekog proglasili proizvoljno stalkerom. Pa i takvu pojavu treba sprechiti.
Sama sebi skocila u usta... :zcepanje:

Vidi jelena..nema nikakve poente da ovo iznosish ni na ovoj temi ni bilo gde javno na forumu. Jer niko od korisnika niti odluchuje o tome, niti ima uvid u kompletnu situaciju. I da se ne lazzemo, vechinu i ne zanima.
Mozzda da ipak prvo pogledash definiciju stalkinga pre nego shto upresh prstom? :think:
Ja ništa nisam iznela da bi neko odlucio da li sam u pravu.
Ni vi sami niste nacisto šta je stalking... dakle, ne upirite prstom.

Ako je slobodna volja, šta onda imaš protiv moje volje da budem mod?
Ovaj pokušaj izvrtanja i provokacije sam ignorisala... da ne bih snosila posledice.
Vidim da je namera odstala netaknuta... Esh... branko kockica?

Na forumu je moguce plasirati svakakve price, neproverljive, pa tako tvrditi i da izvesna moderatorka proganja korisnike na drugom forumu. Ako i kada se to utvrdi, možemo da pricamo o stokingu; do tada je kleveta.
Nije neproverljivo, imam "koješta" crno na belo. :)

Jelena, da si razmislila kao što nisi
Esh... branko kockica?

Pa to je tema, od samog pochetka. I pokushavamo da to uradimo objektivno, a ne subjektivno.
... drugim recima, suptilno vas "navodim"... :zcepanje:

Obrisani su i moji, izashli smo iz teme i otishli u pravcu koji nema veze sa onim shto je problematika intenet stalkinga. :confused:
Sve što nije odgovaralo moderatoru je obrisano kao spam, jer vi za 30 i nešto strana još ne definisašte taj stalking.

ovako ste otvorili temu o internet stalkingu a nema veze s vezom... i onda nam brisete postove...
el smem da pisem belim slovima???? :)
i zakljucavate temu dok brisete...i prepravljate postove :)
A šta im drugo preostaje? Nisi valjda ocekivala da ce pokušati konstruktivno? :zcepanje:

Mnogi su otvorili dusu jer nemaju drugog nacina, a ja imam utisak da je ova tema otvorena da zaplasite korisnike kako mogu krivicno da odgovaraju za uznemiravanje...
:ok:

I dalje stojim iza toga...pogotovo kada vidimo na ovoj temi kako se direktno moderator ucenjuje: "poplavi i svojevrstan stalking nestaje"

A meni se chini da ti namerno diskreditujesh rad i sistem krstarice kako bi reklamirao taj drugi forum chiji si chlan.
Ochigledno ti nije stalo da na krstarici bude bolje, nashao si bolje mesto, kazzesh.
Samo da ti kazzem da ne valja uspeh svog foruma graditi tako shto ometash rad drugog.

Ti citiraš u skladu sa svojim mentalnim sklopom i tako komentarišeš. I kad bih htela da te etiketiram ne bih uspela jer mi ne "leži" taj nivo. Teško mi je da se "spuštam".
:
Esh... branko kockica?

Ali vi se ne obrachate administraciji da reshi problem ukoliko postoji.
Vi se obrachate korisnicima ove teme ubedjujuchi ih da je Borka losh moderator i chovek. A mene to Jelena ne zanima.
I sad, kad sam prinudjena da dam svoje mishljenje o tom vashem problemu, jer me optuzziste da ga ignorishem, ono vam se ne dopada.
Pa me napadate da branim Borku i takve stvari.
Nju ne zanima, ali je prinudena... :zcepanje:

Uvredljiv ti je i svadjliv post, objektivno :confused:
Ova glumi moderatorku?

Obrisala vlast, Kojice :(. Šta cu. Sigurna sam da me mrze :cool:
Namerno isprovociran sukob od doticne korisnice, koja nastavlja sa provokacijama.

A hochesh li dati ostavku, draga jelena, ako dodje grupa moderatora sa Krstarice sa vlasnikom na chelu, kao shto ste to vi uradili, i trazze npr ostavku josh dva oderatora vasheg foruma pored tebe, kao shto vama smetaju CHAK TRI moderatora sa Krstarice i hoche li vam smetati ako ta grupa korisnika i moderatora sa vlasnikom na chelu, kao shto to vi radite, onemoguchi korisnicima da postuju na temama koje ih zanimaju, kao npr na temi o stalkingu, pa da ih zatim pozivaju da napuste vash forum i dodju na Krstaricu i da za to koriste vash forum i usluge kao shto su pp i reklamiraju se tako shto svi napishu "Krstarica" kao lokaciju?
A mogli bi i da napadnu tebe lichno, da prichaju kako si losh moderator i losh chovek i kako prichash drugima iza ledja, je, jer to radish, isprichala si meni neshto pa sam se uverila, a da ne pokushavaju uopshte da reshe taj "problem" sa vlasnikom, zashto bi, najbolje je da vlasnik misli da se radi o lichnom obrachunu a ne o tome da mu neko podriva forum i sabotira kako bi preoteo korisnike i besplatno se reklamirao.
Moderatorko jedna.
Esh... branko kockica?

Ah, draga moja, pa ti si moderator...tumachish ti tamo pravila kako tebi odgovara...a ne dash fotelju, vidim. Slatka ti vlast, jel da? :lol:
Esh... branko kockica?

Nema shanse. Ti si moderator, a zna se shta takvi rade...piju kafu sa svojim prijateljima a kazznjavaju one druge. Znam to jer si mi ti objasnila da se to tako radi. :kafa:
Esh... branko kockica?

I stara dobra fora sa "long cat" :lol: Napisati ekstra dug post, besmislen, pa onda svi citiraju kako bi prekrili prethodne sadrzzaje.
:lol:
Vech vidjeni nachini sabotazze.
A jeste li chuli za "rickroll" mozze i to da se primeni u te svrhe. :zper:
Esh... branko kockica?

PA da, to i ja pokushavam da im objasnim...uradish sve da na Krstarici bude nemoguche da pishesh jer te konstantno ometa cela bulumenta sa drugog foruma, a onda ti objasne kako je kod njih "udobno"
Provide fore.
Esh... branko kockica?

Meni kada je negde loše, ne osecam se dobro, ne prija mi društvo, okrenem se i odem.....
A da uporno sedim na ekserima i kukam "jaooooo bodu me!"...mislim.....:roll:
I ja se pitam zašto ne odu, ako se osecaju ugroženima.

Recimo, ovakvu direktnu pretnju sebi ne bi smeo da dozvoli nijedan korisnik, a kamoli moderator foruma koji nosi potpis svog foruma u lokaciji...
Kako shvatiti ozbiljno kritike na rachun moderatora od osobe koja, i sama moderator, ovako neshto pishe?
Kleveta i prozike... ovo ce da ude u zapisnik... moj, pošto vidim da niko nije "nadležan".

Tema privremeno zatvorena dok se ne ocisti od spama ... i kojecega.
Šta je spam, a šta "koješta"? Ono što ti oceniš?

Opet udaljavanje od teme. Ne može se stalking uvesti u Pravilnik, ali treba explicitno definisati progon i ugrožavanje rada moderatora, kao i vredjanje korisnika.
Pa ovo nije tema o mod-korisnik odnosu... zar ne?
Šta se uopšte sme pisati na ovoj temi?

:):)::D nisam vise mogao, a ima jos dvjestotinjak obrisanih poruka:dash::lol:

Nisam ni ja mogla više, a ima još... pokušah da odem, lepo sam ti rekla da me izbacite iz dalje rasprave, ti me citiraš... i to u komtextu miniranja Najvišeg... nece da može, Esh. :)
Kako ove klevete i optužbe da rešimo? Tužbom? Što se mene tice, može... imam i pismenih dokaza i svedoka... kako za vl, tako i za ono klevetanje u rl. :)
Zašto bi tebe iko napadao? Daj mi samo jedan dobar razlog. Ali, znaj da nikada nije samo jedan razlog za ovakvu vrstu "obracuna". Moralo je da se ponavlja u kontinuitetu... jako dug vremenski period. Što se mene licno tice, i predugo.

E,sad... obrisano...
Original postavio Nancy011 Pogledaj poruku
A, da je tema iskorišcena za licni obracun sa Borcicom - jeste! U današnjoj diskusiji imaš potvrdu za to.

Original postavio Manijak Pogledaj poruku
Teško ali ne i nemoguce, o tome bi marlon mogao mnogo više da kaže...
Njegova greška je što to nije odmah prijavio odgovarajucoj službi, prica bi imala drugaciji kraj

Rekla, pa porekla... :mrgreen:
Original postavio Nancy011 Pogledaj poruku
Šta ti nije jasno? I zašto se cešeš tamo gde te ne svrbi .... ili ipak svrbi
Da li si uopšte citao temu od pocetka? Gde sam ja to "više puta" rekla da sam pravnica?
Zašto su ti potrebne insinuacije? Zašto nisi polemisao sa mojim stavom, nego sa mojom licnošcu?
Po zanimanju sam pravnik i imam i kvalifikacije i kompetencije za ovakvu ocenu svesna da ovim narušavam bar jedan clan Pravilnika namenjen korisnicima.

recimo, moji sinovi su takode na ovom forumu. Ako me neka odredena osoba konstantno pljuje, a oni to procitaju, ja mogu pljuvanje da ignorišem koliko hocu ... ali ne garantujem da oni mogu. Naravno, ti ceš sad reci - "oni su tvoji sinovi i znaju da je pljuvanje neosnovano" ... ili - "pa šta ima veze, nek reaguju" ... ili "ovo je samo forum, nije život".
Ali, sad uzmi u obzir da je forum javni medij, i da je to vrlo slicno situaciji u kojoj ce, npr, neki novinar iz dana u dan o tebi pisati gadosti i laži. Ima li onda upliva u rl?

Sada vas pitam, moderatori i suprmodaratori... po kom osnovu ocenjujete šta je za brisanje, a šta ne? Po tome šta neko kaže, ili ko kaže???

Ima i onaj obrisan deo od juce, ali mislim da je i ovo suviše... za one sa slabim stomakom. :(

p.s. nemojte brisati... žalicu se... vama? :confused:

ovo je i dalje ometanje moje teme :aha: 90% navedenog treba obrisati:rtfm:

zapelo mi je za oko gdje ti barbarino pitanje dozivljavas kao provokaciju na koju nisi odgovorila? :dontunderstand: zbog cega bi ono bila provokacija? i u x komentara si dodala tumacenje koje nije tacno, npr. "On nije loše mislio, a ti jesi... cccc, nevaljali Najviši... :zcepanje:" a ja to nisam rekao. i nazalost, takvi su vecina;) kako mislis da korisnici trebaju trpiti i neodgovarati na ono sto se desava u samoj temi? da masu glavom i pljescu? ja nemam nikakve licne ili prijateljske veze sa pipi ili stroncijumom ali su oni osjetili da je tematika vezana za njih ( zbog njihovog problema sam je, djelom, i otvorio). i onda se neko osjetio zapostavljenim ili prozvanim, objasni? jel' trebam ja na svakoj stranici napisati "postovani korisnice tema se ne odnosi na vas, uopste je o stalkingu i vi niste predmet rasprave"? nije dovoljno dva, tri puta? jb t, svi se nalaze u tudjim alegorijama, metaforama, svi su nabruseni za fajt i sada bi ja trebao usaglasiti levele po svacijem subjektivnom misljenju? pa shvatas li da je to nemoguce ? jedino da ubijem svaku diskusiju, editujem svaki post, nacnem svacije misljenje? pa gdje to ima? da se ne zbunis a kao odgovor na tvoje sveukupno pitanje: sadasnji balans ostavljenih postova je sigurno na stetu onih koji bi htjeli da ova tema ne izgubi smisao, ali zbog toga da se ne vristi na cenzuru "stoje" i ostali. kao ego food;)
:)

Poslednja izmena:
@esh***

Sta ti nije jasno? Pola si poruka ofrlje iskopirao, veze nemaju sa tvojom poentom.
Evo ti je Jelena odmah pokazala nasta to tvoje lici. Doslovce.

zasto mi miniras temu sa licnim obracunom?

To je poenta ovoga? Da ja miniram temu? :eek:
Rekoh vec x puta, ne dam da me proganja neko i zabranjuje mi rec na mestu gde je rec tvoja LK. Evo, sad cu i poooolaaaaakooooo napisati.

Suuuuoooocaaaaavaaaam seeeee saaaa staaaaalkeeeeerooooom, neeee daaaaam daaaaa seeeee izivljaaaaavaaaaa naaaad moooojiiiiim misliiiiimaaaaaa.
U duuuhuuuu teeeemeeee.

Zasto? Jer sam ugradio sebe ovde, jer me ljudi vec poznaju, i ne dam da im neko puni glavu time da sam ja "problematican" zato sto imam stav, i time ih okrecu protiv mene.
Eto zasto. Molim te da ne brises ovaj post, kad me sledeci put isto pitas da ti iskopiram, jer sam to vec x puta rekao. Da ne bude da jos i spamujem.

rekoh ti da nisi stalker, ti si covjek "kriticar" a za to se ne kaznjava dok je kritika umjerena i konstruktivna.

Ako je konstantna, ne znaci da je neumerena i nekonstruktivna. Vec da je vreme da zaviris i sa ove strane ogledala.

normalno je, kada sa sirokog polja kritike sve svedes na licni animozitet,

Licni animozitet?! :eek: Gore si rekao da sam covek kriticar, a ja sam pre toga NAGLASIO da protiv Borke moderatora nemam nista, i sa kim tacno ovde imam problem.
Na tankom ledu hodas, esh... hoces li i ti reci da sam ucenjivac, reketas, saboter, da delujem u okviru kriminalne organizacije, da sam clan teroristicke celije?
Sve to stoji crno na belo, zaludu "tvrdo" brisanje, dovoljno je snimiti celu stranicu... pa da vidis ko ce koga za klevetu da hvata.
To je to siroko polje ovde... a ja sam vise nego konkretan.

da ti nedostaju aduti i onda vise nije ni moderator nego je borka, borcica...

Ironija, sarkazam... zbog toga je svojevremeno Nusic isao dve godine u zatvor, a Mira Markovic crvenela... a BZPLJ-u odrubljena glava. Demokratski mrak, to ti je.
Pokazi mi clan Pravilnika koji je prekrsio Borac Za Prava Ljudova, sem sto je postavio ogledalo pred ne samo nju, vec gomilu vas koji ste deo sebe u njemu nasli?
Jok, nego je volim, pa je zovem Borcica... :roll:

Jeste, moderator je. Konkretan. Borka. Sta ti nije jasno?
Opet bi da mi isprojektujes da cu krenuti na nju sa tonom dinamita?
Tako se imenuje stalker. Imenom i argumentima ponasanja. A ne copy/paste definicijama sa wikipedije.
I naglasih na kakav vid stalking-a mislim. Uobicajeno, na LICNOJ osnovi. Perfidan, u kome se nakon akcije smeje iza kulisa kao Draguljce.
I nikada nisam tvrdio da je to jedini vid stalking-a koji postoji, a daleko od toga da je najozbiljniji. :rtfm:
Ali, on mene svrbi. I ja se cesem. Kome to ovde smeta, do PRIJATELJIMA stalker-a?
I jedini ja to jasno imenovah, argumentima. Ostali?

evo u x postova gore i u x nenavedenih poenta nije da ti smeta pravilnik foruma nego da ti smeta licno moderator.

Pa zar je poenta teme da li mi smeta Pravilnik? Ili kako se izboriti protiv stalker-a?
Samo ti pogledaj kako su ljigavo izvukle moju recenicu da "svojevrstan stalking nestaje", i zgrozile se. Prepoznale se, pa je napad najbolja odbrana?
Rekoh vec, SMETA MI BORKA MODERATOR, NE BORKA KORISNIK.

kako to da rjesimo? da smjenimo tebe ili moderatora? posto nema sredine u tvojim zeljama, samo iskljucivost? kako?

Bas tako. Da smenis NAS, ne samo mene, ili JEDNOG moderatora. Kljucna dilema.
Isto misli i kojica, isto misli i Jelena, i ostali koje ces lako naci sto na ovoj temi sto na Religiji. Mogu ih i ja licno pozvati i pitati, da ne nabrajam ekipu sa drugog foruma, jer je to onda jeres.
A svi imamo najmanje po pet hiljada postova. I jos trostruko toliko obrisanih. Pola od toga je njen arsin.
Vrednija je od konstruktivnog pisanja svih nas? Onda to uradi. Postreljaj nas.
Imas cistu situaciju, zar ne?

mozda su moderatori imali greske ali pod pritiskom prozivanja na n-tu i nije lako moderisati.

Zato i treba da budu SMENJIVI, a ne kano klisurine. :rtfm:
Jesam li vec naveo konstruktivan predlog da to resimo? Jesam.
Jesam li ga cak ukombinovao sa predlogom koje je iznela pipi, ja ovako grozan, uzasan i tvrdoglav? :roll: Jesam.
Jel neko odgovorio na to? Nije.
Al' ste zato uredno skocili u odbranu Borke. Ko onda tu menja teze i navodi vodu na svoju vodenicu?
Pa ko je bre tu onda konstruktivan, a ko subjektivno minira temu?! Opet ja?!

nismo svi isti. recimo, kad smjenite borku i dodjem ja na red, ima da se slomite za svaki milimetar:lol: znas o cemu pricam

Ne, ne znam. I pun mi je ku...fer aluzija.
Ili pricaj k'o covek, ili se ne javljaj za repliku, sa sve tim zaverenickim namigivanjem.
Ako neces javno, a ti napisi na PP. Prosto.
Ja sam iz ovoga razumeo da ces biti jos "objektivniji" od nje. Gresim li?
Ako. Tako i treba. Budi.
Cim nas postreljas.

Inače..
Fenomen internet stalkinga je na ovom forumu prva primetila Jelena,
na svojoj koži. Te je i temu o tome otvorila.
Ne sećam se da su dušebrižnici koji sada ovde toliko galame,
napisali i jedan ozbiljan komentar na toj temi.
Ne sećam se da je i jenad moderator, supermoderator
ili admin urgirao da se temi da ozbiljan ton, jer je stalking
ozbiljan društveni problem.

Omela ih greška u naslovu teme? Presmešno im bilo?
Naziv teme je mogao da bude promenjen, ništa lakše,
nego Jelena nema komplekse, pa je tražila da naziv ostane
takav kakav jeste.

Eno Eš i sada se na filozofiji se podsmevaju tvojoj temi.

Zapljuni se, kojice. Podelice ti Uvazene Korisnice Sa Konstruktivnim Postovima na ovoj temi zutu traku. Ti samo izaberi natpis.
Ucenjivac, Reketas, Saboter, Stalker...
Sve po Pravilniku, molicu. Evo, sad cemo to ubaciti u gorepomenuti lex specialis-om.
Ja sam već dobila čitavih dvanaest žutih traka iz pravilnika,
koje mi po pravilniku ne pripadaju.

Dobila sam ih na lepe oči.
raz_125.gif

I pošto su me utepali ko zeca, sad mi više ne mogu ništa.

a 'el mi branis?:)
Ne branim ti ja, nego Tab.

Meni nisi, a ni ne ocekujem, jer je veoma tesko:mrgreen: odgovoriti sa da ili ne, na pitanje da li je Pipi smela da optuzi Jelenu, spojivsi dva posta koja nemaju veze sa vezom, ni dodirnih tacaka.:roll:

edit mozda moze Nensi da objasni? :)

to cu odgovoriti kada dostavis tacan redoslijed postova u diskusiji izmedju jelene i pipi da vidim ko je prvi krenuo sa provokacijama:) ako je samo pipi provocirala onda nije smjela nastaviti sa tim tonom, ako je i jelena provocirala onda ti je pitanje suvisno

Inače..
Fenomen internet stalkinga je na ovom forumu prva primetila Jelena,
na svojoj koži. Te je i temu o tome otvorila.
Ne sećam se da su dušebrižnici koji sada ovde toliko galame,
napisali i jedan ozbiljan komentar na toj temi.
Ne sećam se da je i jenad moderator, supermoderator
ili admin urgirao da se temi da ozbiljan ton, jer je stalking
ozbiljan društveni problem.

Omela ih greška u naslovu teme? Presmešno im bilo?
Naziv teme je mogao da bude promenjen, ništa lakše,
nego Jelena nema komplekse, pa je tražila da naziv ostane
takav kakav jeste.

Eno Eš i sada se na filozofiji se podsmevaju tvojoj temi.

Da, covece, pa na to sam vec i zaboravio!!! :rtfm:
A Borka se ismevala sa tim pre nekog vremena, dajuci link ka toj temi!!!
Milina... :hahaha:... dusebriznici...
Licemerno. Krajnje.

Ja sam već dobila čitavih dvanaest žutih traka iz pravilnika,
koje mi po pravilniku ne pripadaju.

Dobila sam ih na lepe oči.
raz_125.gif

I pošto su me utepali ko zeca, sad mi više ne mogu ništa.

Ne branim ti ja, nego Tab.

:lol: da ga zovnemo? modovi ne smiju ucestvovati u diskusijama?:rotf: pa to im je obaveza samo mnogi nemaju vremena:) danas sam nesto vise slobodan, pa rekoh, da malo i prodiskutujemo:D sto si tako okrutna? ili mislis da ima jos foruma na kojima je modovima zabranjena diskusija pa ti se ucinilo da je medju njima i krstarica?

:lol: da ga zovnemo? modovi ne smiju ucestvovati u diskusijama?:rotf: pa to im je obaveza samo mnogi nemaju vremena:) danas sam nesto vise slobodan, pa rekoh, da malo i prodiskutujemo:D sto si tako okrutna? ili mislis da ima jos foruma na kojima je modovima zabranjena diskusija pa ti se ucinilo da je medju njima i krstarica?
Ja neću da ga zovem. Ti ga zovi, ako ti je potreban.

Kako možeš da se smeješ na ovako ozbiljnoj temi?
I kakve veze ovo što si rekao uopšte ima sa temom?

Ako imaš viška slobodnog vremena, idi na neku čat temu
ili igraj fudbal.. šta god...

Ja neću da ga zovem. Ti ga zovi, ako ti je potreban.

Kako možeš da se smeješ na ovako ozbiljnoj temi?
I kakve veze ovo što si rekao uopšte ima sa temom?

Ako imaš viška slobodnog vremena, idi na neku čat temu
ili igraj fudbal.. šta god...

meni nije, ti si ga spomenula:)
smjesna mi konstatacija da modovi ne smiju ulaziti u rasprave. evo jos uvjek:lol: i nije niko umro da se ne smijemo nasmijati. evo @ncf
Milina...:hahaha: ... dusebriznici...
Licemerno. Krajnje.
veza je tvoj post koji ima veze sa temom
slobodno vrijeme trosim gdje ja hocu, oduvjek:)

Jel' me ti to namerno zayebavas?
Jel' nisam odgovorio konstruktivno?
Jel' se nisam sa njom slagao oko nekih resenja, a neka i sada podrzavam?
Brisi i izvinjavaj se. Sramota. Toliko nekoga budalom da pravis.

Vidim koliko je tvoj pristup objektivan, toliko da i dalje isto pricas iako ti moji postovi oci izbise, a ja sam to cak i u prethodnom postu pomenuo, DA SE SLAZEM SA NJOM PO PITANJU NEKIH STVARI?!
Sram te bre bilo. Da ne kazem nesto teze, samo zato i pises ove stvari.
Ali neces me isprovocirati da kocijaski lanem, kao ovdeprisutne dame sa tvoje strane ograde.
Bruko forumska. Ti si supermoderator?! :eek:
Pih.

Sto se metle tice, i vise nego ocigledno je sta je htela tim postom: da odbrani dragog joj i njegovu politiku rada na forumu. Hoces da nacnemo tu temu? Nije problem.
Trebalo je uvredama da odgovorim na uvrede?
Sto nisi citirao kakvu sam joj ponudu pre toga dao, a ona je izignorisala? I zasto je to uradila?

polako, sto ovo "bruko forumska" i ostale konstatacije?:lol:
a da ti objasnim, jednu konkretno srocenu:roll: vezano za ono tvoje x korisnika je protiv borke ili ovog - onog na jednostavan nacin: mene vecina modova smatra cudnim ili da se ne izrazim gore:) sto uopste diskutujem sa vama i pokusavam komunikacijom umanjiti ili rjesiti problem. nisam uzimao nesto posebno rjeci u raspravi o vama (i to pitaj taba na pp jer nikom ne vjerujes- objasnih vec i zasto). a i posto je tebi "boja" sve u zivotu, vecina moderatora je jednoglasna u vezi vaseg problema sa borkom a to znaci trideset, cetrdeset, pedeset...ako treba da uporedimo prostu vecinu, ti, tvojih par prijetelja i ja u konacnoj odluci se nista ne pitamo;) meni ste interesantni iz nekih drugih razloga, njima ocigledno niste- a njih je vise, vjeruj mi. dakle, ti bi realno trebao "smjeniti krstaricu"? ne cini li ti se to ipak preambiciozno?

Ovo nije losha ideja. Mislim da je lakshe sprovesti na malim frumima i na forumima gde su klonovi pod kontrolom. Ovako ne bi dobili objektivnu sliku, jer znamo da pojedini korisnici imaju i dvocifren broj naloga. :sad2:
Moglo bi biti izvodljivo pod uslovom da se zabrane klonovi pod svim okolnostima i da moderatori budu anonimni, kako se rasprava ne bi spushtala sa sluzzbenog na lichni nivo.
Ovo sa anonimnim moderatorima mi se mnogo dopalo.
To me podseća na one seksi sajtove (na kojima sam naravno bio :)) i gde bi da se jeebu a da diskrecija bude zagarantovana. :)
Kao nick nije dovoljan da je anonimnost zagarantovana?
Ali nema veze, lepo je to što bi nešto podsećalo na javnu kuću. Mmm... :D
Pipi, stvarno si genije. Kako si se samo dobro setila.
Znate da pojedini korisnici imaju više naloga?
Možeš da sumnjaš, pretpostavljaš, ali nikada ne možeš da budeš sigurna.
Zašto?
Zato što jedan računar može da koristi više osoba. Jednu IP adresu može da koristi više osoba. A opet jedna osoba može da koristi više računara i IP adresa. Sve zavisi. Pa može da bude promenljiva IP adresa. A cookies su velika siguracija u pm.
O čemu ti pričaš?
Moderatori su tu da ne bi zavladao haos u temama i ne bi bilo diskriminišućih sadržaja.
To je glavno i osnovno. Ovde sajt štiti korisnike od odgovornosti i preuzima je na sebe.
Za ostalo su odgovorni sami korisnici.
Tako i za davanje ličnih podataka su odgovorni sami korisnici.
Samo se pitam, šta ako neko da komšijine podatke?
Pitam se da li davanje ličnih podataka treba zabraniti? Mada i putem maila možete poslati komšijine podatke, ali to je već ciljano. A zašto bi neki sajt stavljao još ograničenja koja drugi ne stavljaju i tako i sebi i drugima komplikovao. Svako je odgovoran za sebe u RL. I onaj što daje i onaj što koristi podatke. Svako je izložen budalama i ludacima čim izađe iz stana, pa čak i kada je u stanu. Tako se živi.
Stalking je uvek vezan za RL, samo što polazna tačka može da bude u VL.
I posledice su uvek u RL (kao psihičko ili/i somatko stanje).
I svo ovo anonimno sviranje nick-nick nema veze sa stalkingom bez obzira na moje psihičko stanje. Možda treba da se lečim, pa uzrok nije u nekom nicku nego u meni.

Ovo sa anonimnim moderatorima mi se mnogo dopalo.
To me podseća na one seksi sajtove (na kojima sam naravno bio :)) i gde bi da se jeebu a da diskrecija bude zagarantovana. :)
Kao nick nije dovoljan da je anonimnost zagarantovana?
Ali nema veze, lepo je to što bi nešto podsećalo na javnu kuću. Mmm... :D
Pipi, stvarno si genije. Kako si se samo dobro setila.
Znate da pojedini korisnici imaju više naloga?
Možeš da sumnjaš, pretpostavljaš, ali nikada ne možeš da budeš sigurna.
Zašto?
Zato što jedan računar može da koristi više osoba. Jednu IP adresu može da koristi više osoba. A opet jedna osoba može da koristi više računara i IP adresa. Sve zavisi. Pa može da bude promenljiva IP adresa. A cookies su velika siguracija u pm.
O čemu ti pričaš?
Moderatori su tu da ne bi zavladao haos u temama i ne bi bilo diskriminišućih sadržaja.
To je glavno i osnovno. Ovde sajt štiti korisnike od odgovornosti i preuzima je na sebe.
Za ostalo su odgovorni sami korisnici.
Tako i za davanje ličnih podataka su odgovorni sami korisnici.
Samo se pitam, šta ako neko da komšijine podatke?
Pitam se da li davanje ličnih podataka treba zabraniti? Mada i putem maila možete poslati komšijine podatke, ali to je već ciljano. A zašto bi neki sajt stavljao još ograničenja koja drugi ne stavljaju i tako i sebi i drugima komplikovao. Svako je odgovoran za sebe u RL. I onaj što daje i onaj što koristi podatke. Svako je izložen budalama i ludacima čim izađe iz stana, pa čak i kada je u stanu. Tako se živi.
Stalking je uvek vezan za RL, samo što polazna tačka može da bude u VL.
I posledice su uvek u RL (kao psihičko ili/i somatko stanje).
I svo ovo anonimno sviranje nick-nick nema veze sa stalkingom bez obzira na moje psihičko stanje. Možda treba da se lečim, pa uzrok nije u nekom nicku nego u meni.
slazem se:ok:

Nekad je mala granica izmedju onoga sta je stalking a sta nije...
Da li je stalking maltretiranje nekoga na forumu kao i proganjnje na forumu diskreditovanje, klevetanje... bez toga da osoba predje to sve da radi u realu ???

Da li je stalking ako neko preti nekome da ce se u realu osvetiti... iako to jos uvek nije uradio???

itd...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back