Као да си поставио питање да ли све интелектуалке воле да једу грашак?
Ствар је афинитета формираног кроз одрастање, модела оца/мушкарца којег је гледала у кући плус индивидуалне карактеристике ње као личности...
Везе то нема са завршеном школом, интелектом или памећу.
Say it right:
ma jok
te su samo mozda frustriranije
a mozda i nisu
ja ne znam ni jednu intelektualku koja voli opasnu momcad
to su fine i kulturne devojke a ako imaju ta mastanja nisam u njih upucena
AlterEgona:
Tema@ ne bih rekla da su takve cice većina, nego manjina.
Stvarno u kakvim se to miljeima krećete kada imate tako opaka iskustva
Овде су већ неки људи навели примере који илуструју моју тезу, ја ћу се надовезати на ту причу са још два врло занимљива и конкретна случаја,
који имају везе и са одрастањем, и са ''моделима узора'', и са приступом, итд....
Особа А: Отресита (али брутално атрактивна) аспида, поганог језика, незгодног карактера, али и факултетски образована. Одрасла у породици у којој је кева водила главну реч,
а татко био послушни кецељко. С обзиром да од мајке није ништа могла паметно да научи, протурала је свој став да су мушкарци лабилна стока, која
је ту да служи женама, да може све мушкарце да врти око малог прста, итд... Заиста је и имала пуно мушкараца, мењала је их буквално као чарапе.
И тако их је све слагала на редове, и јебавала на кеца, док се није појавио неки молер којег су њени родитељи унајмили у вези њиховог стана. Подразумева
се да је био лепушкаст, иначе га не би спопадала. Мислила је да може и њега да зеза. Међутим, он је показао већ од првог сусрета да са њим нема зезања,
да је по карактеру јак ко стена, да не може она да ради с њим како јој се ћефне. Заљубила се она у њега, почела да га прогони, да га моли, да цвили пред свима, бомбардовала
га са порукама, девојка је значи тотално пролупала. Чак је и инсистирала да га упише у неку вечерњу школу, да иду на неко престижно место на море.
Особа Б: Потекла из побожне породице. Значи угледна кућа, где је ћале био поп, кева права градска госпођица. Мирна (те су и најгоре, постоји и чувена изрека - испод Мире
сто ђавола вире) по карактеру, (подразумева се и лепа), али се палила на антипод, тј на људе који су све супротно од ње. Интелектуалаца који су били жестоки папучари се гадила,
чак их и перфидно понижавала, није их једноставно - ****** пет посто. Бацила око на неког кулова који је (ако се не варам) завршио један од факултета друштвених наука. Завршио је
он факултет, али факултет није прошао кроз њега. Али то је њу и привлачило. Толико да је све најгоре увреде гутала као најсочније комплименте. Али јој је исто тако годила чињеница
да је он њен протектор, да је штити од ''разорних мушких погледа'' итд.... Као награду за сав тај ''труд'', повукла је све везе и везице, да га запосли.
Lollol:
S druge strane, ko zna, mozda se neke devojke zasite intelektualaca, jer nekako mi se cini da vecina intelektualaca i nisu neke sirove muskarcine, da im mozda fali malo samo cvrstine ili neceg, a one mozda zele da se osete kao "zene" zasticene i ususkane pored takvog nekog alfa muzjaka, ko ce ga znati.
Па и желе, јер се руководе простом логиком - ако тај мушкарац не уме да цени себе, како ће га неко други ценити.
Ако не уме да постави границе, ако не уме да ''пресече'' нешто што не иде у прилог ни њему, ни мени, какав је то онда мушкарац?
Желе да се осете посебним, да имају чувара који ће за њих ако треба и да пусти крв, да некоме полупа њушку ако добаци за столом који седе.
Али и да буду изнад, јер су мудрије и ''факултетски'' поткованије, да управљају тим булдожером који ће да чисти пут за њима.
Ако ће имати неког који је исто тако темпераментан и жесток, али је и образован (пример мушкарца из вишег ешалона) то ће већ бити незгоднија
ствар по њих, јер имају поред себе мушкарца који уме и да мисли, али и да одшрафљује главе.