Intel ili AMD?

Intel ili AMD??

• Intel

• AMD

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
4 godine koristim AMD jos sam ga jednom izvadio da pokazem drugu da vidi kakav je i dok sam mu ga pokazivao sjebao sam one iglice njih 20 se iskrivilo ja mislim. Uzeo sam noz izravnao ih i sada opet radi.
Toliko o tome.
Intel nema pinove na procesoru još od socketa 775, tako da nema šta da se slomi/iskrivi.

Toliko o tome. ;)

@Sizif
u stvari u priručniku od lg775 ploče i piše da u tom slučaju može da se iskrivi druga strana
(- odnosno konektor na samoj ploči -) ako se nakrivo gurne i preporučuju da se zameni cela ploča :per: u tom slučaju
(sitnim printom)

edit: sory prebacio sam se to je pisalo negde po netu , nema u priručniku ili ne mogu da nadjem stranicu :think:

edit:evo ovde nešto o tome
how do you bend LGA 775 when it doesnt really have pins?
http://www.overclock.net/intel-motherboards/336090-howto-fix-bent-lga-socket-pins.html
http://www.techsupportforum.com/har...-bios-cpu/282137-lga-775-bent-pin-repair.html
:rotf:

edit:a ovde kažu :think:
The LGA775 socket is guaranteed to last at least 20 insert cycles.
http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket 775 (LGA775).html
jel bila pominjana ova informacija već u temi :dash:

Poslednja izmena:
u stvari u priručniku od lg775 ploče i piše da u tom slučaju može da se iskrivi druga strana
A pa ja sam namerno naglasio CPU PINS... :mrgreen:

Inače, to što se priča da su 775 pinovi garantovani za 20 ubacivanja... meni se još nije ni jednom desilo to krivljenje pinova na ploči, a imam ploča na kojima sam probavao procesore i koji su preživeli daleko više "reinsertacija" nego 20.... :think:

Možda ne misle na pinove već na ono poklopče sa oprugom :think:
Ali i na drugim mestima negde sam naleteo da puno više od 20 izdrže.
Koliko puta se u proseku uopšte menja CPU na jednom primerku ploče ,u real-life? :think:

meni se pre par meseci desilo to krivljenje pinova
zaribala pasta na kuler a ja josh tad nisam bio upucen u tajnu mocnog fena za sushenje kose kao alata...ehh chovek se uchi dok je ziv:(
teo sam kroz prozor da se bacim od ochajanja kad sam video da se iskrivilo lol
sva sretja iglom moze da se ispravi i radi ok

meni se pre par meseci desilo to krivljenje pinova
zaribala pasta na kuler a ja josh tad nisam bio upucen u tajnu mocnog fena za sushenje kose kao alata...ehh chovek se uchi dok je ziv:(
teo sam kroz prozor da se bacim od ochajanja kad sam video da se iskrivilo lol
sva sretja iglom moze da se ispravi i radi ok
A na kom procesoru?

navijanje... -- alee...aleee.. ( intel + intel )
http://*****************/sport-soccer-smiley-23.gif

stojković dodaje loptu obradoviću obradović trči do šesnesterca okreće se ne vidi nikog ko bi
obezbedio asistenciju i gooooooooooooooolll
intel:amd 1-1 izjednačenje u poslednjem minutu utakmice
pa ljudi moji da li je to moguće!

Poslednja izmena:
i ja sam za intel..:p
pocevsi od intel p 1-2 366 mhz preko 1.0 ghz iz tamo 99` do sad celerona na 2.4 oc na 3.4 :D pa ce uskoro pasti neki dual core..i niakd me niej izneverio..a ovog zadnjeg celerona ganjam ovako overklokovanog i overvoltovanog vec 3 godine, radio i na po 80 C i radi..:D

Jel ste culi za onu pricu:Neki zaludjeni Englez(valjda) kupio covek po 10-tak raznih cpu od BMV i MECKE(pare nisu vazne) i bez kulera redno spaljivao maticne ploce,dizao napone,overklokovao manijak i merio vreme i temp.pri spaljivanju...Njegov zakljucak:INTEL je duplo duze vremenski opstao pre eksplozije i skuvao se na oko 380 celzijusa, dok AMD(kako koji) jedva prelazio 200 cel.(napominjem-bez hladnjaka i kulera).Ovo nisam izmislio,ja verujem.ko hoce nek proveri,JA NECU!

Moje pravilo,vazi za CPU(uglavnom):Kad neznas sta da kupis,kupi skuplje.Dakle sto skuplje to je stabilnije,kvalitetnije,pouzdanije...Pa uostalom racunam sad ga kupujem pa tek za 3-5god.kad opet skupim lovu za novu konfiguraciju jer ce ova biti praistorija.Zar nisam u pravu?

Moje pravilo,vazi za CPU(uglavnom):Kad neznas sta da kupis,kupi skuplje.Dakle sto skuplje to je stabilnije,kvalitetnije,pouzdanije...Pa uostalom racunam sad ga kupujem pa tek za 3-5god.kad opet skupim lovu za novu konfiguraciju jer ce ova biti praistorija.Zar nisam u pravu?

To je seljacka filozofija... Sto skuplje to bolje. Blah!

Interesuje me koliko ljudi bi moglo da prepozna sa kojim procesorom rade a da ne zaviruju u specifikacije.
A što skuplje to bolje, možda i pije vodu, samo što su neke komponente znatno skuplje nego što realno vrede.

Mislim da mlatimo praznu slamu.Ko nece(ili ne stize) da prati tehnoloska dostignuca,kad mu ne radi PC lepo kupi novi complet(ima se_moze se) a taj proda za dz. ili pokloni rodjaku.Ja sam davno kupio polovnog Intela P.III na 600Mhz.na cuvenom slotu 1. i dao 200dm.To je moj prvi PC,i danas radi div.X bez zamrzavanja na win.XP.Sd_ram-256.Necu da ga prodam nikad i nije mi zao(mada i nebi dobio za sve vise od 40e.)
U novije vreme,kad se pojavi nova serija CPU.treba sacekati od 6 do 12 meseci,pratiti forume kako se ponasa i sl. a on se vise ne proizvodi,stigla nova serija...Hocu da kazem:Ili rizikuj i kupi novo najskuplje,ili kupi provereno staro jeftinije.
Slazem se sa tobom Kuliraza da su NEKE komponente skuplje nego realno vrede.:)

Back