Intel ili AMD?

Intel ili AMD??

• Intel

• AMD

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Da bi video Crysis u punom sjaju potrebna je jaka graficka kartica ali i jak procesor da bi ispratio tu graficku.Primer gde je potreban procesor je GTA IV koji najbolje radi sa quad procesorima.
I sa sadasnjim grafickim karticama srednje klase npr HD4850 i slicne potreban je procesor odredjene jacine da bi je mogao ispratiti.

Svakako da je potreban, ali ne znachajno. Bilo koji dualcore je dovoljan za tu grafichku, nishta bolje ne bi radio sa quad procesorom. Za igre je bitnije imati 4GB ili vishe i to brze memorije i brz hard disk nego brz procesor.

Svakako da je potreban, ali ne znachajno. Bilo koji dualcore je dovoljan za tu grafichku, nishta bolje ne bi radio sa quad procesorom. Za igre je bitnije imati 4GB ili vishe i to brze memorije i brz hard disk nego brz procesor.

Dovoljan je svaki dual core novije generacije,procesor je druga stavka po vaznosti za igre onda ide sve drugo,bez dobrog procesora ne vredi ti nista dobra memorija a i dobar hard disk posto nikad neces iskoristiti hard disk nevazno koliko bio brz ako nemas procesor koji ce tu brzinu isparatiti.
Trenutno vecina igara vidi samo dva jezgra pa zbog toga quad ne bi ubrzao vecinu igara,ali za godinu dana kada budu igre optimizovane za quad videces ogromnu razliku u performansama.
Ovo ti govorim posto sam uradio gomilu sinteticki testova,testova relanih aplikacija i gaming testova koji to potvrdjuju,sto se tice razni zahtevni aplikacija ko se bavi time nema o cemu da razmislja osim o quad procesorima,a tako ce biti uskoro i sa igrama!

Poslednja izmena:
Intel ili AMD...ali sta ,nisi precizirao bas pitanje,ali ajde,pretpostavljam koji je trenutno bolji :).Pa pitanje jeste prosto,barem gledajuci ove trenutne modele,tj.pocevsi od dvojezgarnih,stvorila se hajde da se usudim reci velika razlika.Konacan odgovor,definitivno :INTEL !!

Imam Phenom Quad Core 9650, podrzan sa 4GB Kingston HyperX memorije i nVidia GeForce 9500 128bit, sa dodatnih 1GB RAM memorije. i sve to na ploci GA-M770-UD3 Naravno, radi fenomenalno, nema trzanja ni pod punim optrecenjem, kada koristim graficke programe za 3D modelovanje, npr.

Za taj Phenom nisam pukao nesto previse novaca (oko 10000din), sad je nesto jeftiniji. Stalo je i za AMD fantasticnih 6MB kes memorije.

Ipak generalno, Intel procesori su bolji, imaju vise kes memorije, i naravno, daleko vecu cenu. Ko ima para, i potrebe, treba da uzme intel procesor, nece da zazali.

Opet na drugu stranu, cak i ljudi sa vecim potrebama po pitanju "izdrzljivosti" sistema mogu se osloniti na neki jaci AMD.

Tako da intel, po mom misljenju treba koristiti samo tamo gde je neophodno, dakle na serverima i i drugim mestima gde je potrebno obezbediti veliku procesnu moc. Za nas ostale AMD je sasvim dovoljan.

Ovi su najbolji, stabilniji procesor :)
Argument im je najjaci :)
A sada ozbiljno. Nikada, ali bas nikada nisam video komp koji je nestabilan zbog procesora, bili AMD ili Intel. Uvek je razlog negde drugde, ploca, memorija, napajanje ...

Tačno. Jedini razlog nestabilnosti zbog samog procesora javlja se kad majstor pretera sa overclockovanjem. Kad CPU radi na nominalnoj frekvenciji, problema nema....

Nekada davno sam imao AMD porcesor, T'bred B 2600+.
Posle toga sam imao intel, i to slabiji, PIII na 500MHz.
Ovaj prvi je radio odlično (al bio je retka zverka na 2,1 a vozio je i na 2,5 bez problema).
Ubrzo potom počeše oni Bartoni i glupi Semproni, oteraše solidnog Durona.
Onaj PIII je radio fenomenalno i iznad svakih očekivanja.
Trenutno imam C2Duo E8200 i zadovoljan sam na kvadrat.
Intel bi i danas bio moj izbor, pa šta ako košta više, i treba da košta, u stvari ne košta on mnogo više, nego taman koliko treba. To je mozak računara, i na tome ne treba štedeti.
Znači, Intel.

Od kako imam komp koristim Intel procesore. Zadovoljan sam njima čak i Celeronom koji je osakaćen za keš memoriju, dešava se samo da se zaguši kada mu zadam previše naredbi odjednom inače radi bez problema.

Ostajem pri Intelu i ne razmišljam o AMD-u, jeste skuplji, ali... :roll:

Dali neko zna u čemu je razlika izmađu Intel Core 2 Duo i Intel DualCore.

Core 2 Duo je potpuno novi procesor, baziran na novoj arhitekturi. Dual Core (tj. Core Duo, bez dvojke u nazivu) je stari procesor, koji je pakovan po dva komada na isti čip, i sporiji je od Core2 Duo iz raznih razloga, i to u svim testovima.

Ja negde procitao da se core 2 duo i dual core razlikuju samo po kes memoriji i da je dual core osakaceni core 2 duo. Postoji jos jedna konstatacija da je dual core izasao posele core 2 duo ne znam da li je ovo tacno ali nadjo na pojedinim forumima. Viki kaze ovo
Core 2 Duo processors typically use the full L2 cache of 2, 3, 4 or 6 MB available in the specific stepping of the chip, while versions with the amount of cache reduced during manufacturing are sold for the low-end consumer market as Celeron or Pentium Dual-Core Dual-Core processors.

Poslednja izmena:
Core 2 Duo je potpuno novi procesor, baziran na novoj arhitekturi. Dual Core (tj. Core Duo, bez dvojke u nazivu) je stari procesor, koji je pakovan po dva komada na isti čip, i sporiji je od Core2 Duo iz raznih razloga, i to u svim testovima.
Kolega mozda si zamenio dual core i core duo po vikiju je core duo ovo
Core Duo
Intel Core Duo[4] (product code 80539) consists of two cores on one die, a 2 MB L2 cache shared by both cores, and an arbiter bus that controls both L2 cache and FSB access. Upcoming steppings of Core Duo processors will also include the ability to disable one core to conserve power.

Ne, nisam zamenio. Core Duo su bazirani na starom Yonah jezgru, koje je suštinski vrlo slično Pentiumu M koji se koristio u laptopima. To su praktično bila dva odvojena procesora na istom čipu, kao što sam već rekao (svaka komunikacija sa RAM memorijom prolazi kroz nortbridž, što je neefikasno) U ovu kategoriju spadaju Core Duo, Core Solo (samo T1 i U1 serije), Pentium Dual-Core i neki Celeroni.

Sledeća generacija, koja je počela svoj život sa Conroe jezgrom imenovana je Core 2 (Duo i Solo) U ovu seriju spadaju procesori sa jezgrima Conroe, Allendale, Wolfdale, kao i četvorojezgarni Kentsfield (sa njega upravo kucam :) ) i Yorkfield

To su potpuno novi procesori, i znatno poboljšana arhitektura.

Da li neko zna u čemu je razlika izmađu Intel Core 2 Duo i Intel DualCore.
Decko je pitao ovo a na vikiju je ovo http://en.wikipedia.org/wiki/Core_duo#Core_Duo
koliko sam ja razumeo tekst ide ovako
- core duo
- core 2 duo
- dual core ( kao osakaceni core 2 duo)
prvi je bazirani na starom Yonah jezgru a drugi i treci je sledeca generacija tu se slazemo. Da je decko pitao u cemu je razlika izmedju core 2 duo i core duo tvoj odgovor bi bio tacan, ali je on pitao u cemu je razlika izmedju core 2 duo i dual core i onda mislim da je ova moja konstatacija tacna.

Back