ATIFATAL1TY
Primećen član
- Poruka
- 806
Ja imam Intel e6750 ,uzeo sam ga u to vreme jer je bio najbolja kupovina i kidao je svaki x2 i Phenom.Necu da ga menjam jos jer me i dalje sluzi za ono sta meni treba...
Pa nema ni razloga da ga menjas kad ti vec zadovoljava potrebe...

,sada trenutno koristim amd-ovog zilavog matorca 3800+ X2 stock 2.0ghz ,kod mene vec 2 i po godine konstantno radi na 2.4ghz ,mozda vama to ne deluje kao veliki klok,i stvarno nije u odnosu na danasnje procesore) ,ali kad se uzme u obzir da ja racunar ne gasim ,bukvalno ne gasim ,da je ovaj procesor star preko 3 godine i da je radjen u 90nm procesu ,i da nemam nikakve dodatne ventilatore u kucistu (osim jedne 8-ice koja hladi hard) ,moze se reci da amd nije za bacanje ...meni procesor nije leti presao 45-50 stepeni ,jedini slucaj kada je isao na 56 stepeni je kada sam igrao crysis prosle godine dok su bile paklene vrucine napolju ...volim amd i volim ati bas zato sto za ulozene pare daju vise od konkurenta nVidie i intela.(moje misljenje). ali isto tako nije mi problem da pohvalim intel ili nVidiu kad urade dobar posao sa dobrim cenama ...po meni licno ,intel je naduvani brend koji vise para uzima od markentinga (reklamama ubedjuju ljude da kupe intel) nego od stvarno dobrih procesora ,jer realno svi koji uzimaju Intel koji je od amd-a brzi svega 10% a skuplji vise nego duplo ,oni ili imaju pare za bacanje ili im je mnogo dosadno kuci ...sto se srbije tice ,tu nema razloga za pricu ,amd definitivno vlada
)