Instalacija Windows-a sa eksternog DVD citaca?

• Začetnik teme Začetnik teme nd79
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nd79

Obećava
Poruka
76
Pozdrav,
sistem mi je u losem stanju i hteo bih da instaliram novi (win 7) ali problem je sto na mom laptop-u ne radi dvd citac. Uzeo sam spoljni citac (prikljucen preko USB-a) ali ne mogu botovati disk sa njega jer ga uopste ne prikazuje niti u BIOS-u,niti kad stisnem f9 za izbor? Da li je potrebno nesto promeniti u podesavanjima ili je jednostavno nemoguce postaviti spoljni dvd kao primarni? Da napomenem da dvd radi sigurno jer ga koristim za gledanje filmova. Hvala unapred.

vidi sta kaze neki na netu

I found how to boot windows 7 on a external hard drive by using a program called PWBoot.

Again, the name is PWBoot.

It took me ages to find a program like this.

All you have to do is install windows Vista or windows 7 by connecting the drive on ata or ide. Then after the installation is over, you boot into windows and install the program PWBoot. From that moment on, your hard drive will be able to boot from a USB. Sweet uh?

Pozdrav,
sistem mi je u losem stanju i hteo bih da instaliram novi (win 7) ali problem je sto na mom laptop-u ne radi dvd citac. Uzeo sam spoljni citac (prikljucen preko USB-a) ali ne mogu botovati disk sa njega jer ga uopste ne prikazuje niti u BIOS-u,niti kad stisnem f9 za izbor? Da li je potrebno nesto promeniti u podesavanjima ili je jednostavno nemoguce postaviti spoljni dvd kao primarni? Da napomenem da dvd radi sigurno jer ga koristim za gledanje filmova. Hvala unapred.

Mislim da ti je mnogo jednostavnije da instaliras sistem preko usb-a! :)

Pozdrav,

Napiši koji je laptop u pitanju, model, serija.....ali mogao bi pokušati napraviti bootabilni usb stik sa Win 7 pa instalirati...
Evo link za veoma dobar program kojim ćeš napraviti bootabilni usb stick

http://www.restfiles.com/8aj3kzobsb48/WinUSB_Maker_v2.0_PUBLIC_BETA_RELEASE_2.zip.html

ali ako je laptop novije generacije mora imati opciju za butanje sa externog dvd čitača...

Izvinjavam se ali nisam mogao odgovoriti jer mi je internet ,,pukao" juce i evo sad sam na poslu pa da se zahvalim na pomoci svima. Izgleda da je problem kompleksniji nego sto sam ja mislio...naime,prosle nedelje sam kolegi prebacivao neke podatke preko USB i njegov racunar je bio zarazen trojancem; kad sam kuci ustekao flash u moj racunar video sam da je kreirao precicu (shortcut) od flash diska ali je otvarao disk. Skenirao sam malwarebyte-om i avirom i izgledalo je sve OK. Medjutim kad sam juce probao da ukljucim flash nije hteo nikako da otvori i stoji poruka: There was a problem starting_WUMNDNQ.init:The specified module could not be found . Prikljucim opet eksterni dvd citac i vidim da se na svakih 10-ak sekundi pojavi i izgubi (kao da iskljucujem iz usb porta). Znaci nije problem samo sa citacem vec i sa flash diskovima (probao sam 3 diska). Inace komp. je HP pavilion dv6700 (3gb Ram,2,1ghz core-2-duo).

Instaliraj program sa ovog linka.

http://www.mcshield.net/downloads.html

softpedia_clean_award_f.gif
"The software comes equipped with a powerful heuristic engine that will help you detect and neutralize threats in real-time."

Back