Kako normalno koristiti Windows XP

Ја имам један рачунар из 2012 године који скупља прашину, и на њега не може никако да се инсталира хп, једноставно је рачунар превише модеран за хп.
Но, и да се некако инсталира 32-битни хп, остаје проблем са лимитом од 4 гб рам-а, што је поприлично мало за данашњи интернет.Систем неће много да потроши, може радити и са много мање рам-а, али када укључиш интернет браузер има да оде тих 4 гб рам-а.

Драјвере не може да обезбеди неки приређивач незваничног сервисног пакета, ако произвођачи хардвера не направе драјвере за хп, а немају никаквог разлога да то раде за један систем који је стар четврт века.
https://www.majorgeeks.com/files/details/windows_xp_service_pack_4_unofficial.html

Због чега би буџио 32 битни хп, када може да се инсталира 64-битни хп?
Niko ti i nije rekao da budzis bilo sta.Samo se raspitaj sta moze XP,a sta ne i da li se isplati instalirati ga.Inace mnogi misle da on ne moze da se instalira na novijim masinama,a ja tvrdim da moze,jer sam to radio.Ja ga licno nemam,ali odrzavam par XP-a kod nekih poznanika,koji ne mogu jednostavno da ga se otarase.Inace licno imam Win.7,Win 10,Ubuntu i Linux.

Овај сервис пак још мало па десет година стар. Боље прећи на Win 8. Ради на старим машинама проверено
Ma ja to vise ne koristim,ali odrzavam nekoliko kompova,novije generacije,ali ljudi hoce XP.Instaliram im sta da radim i potrebne aplikacije koje im trebaju.Ja sam pore 7-ice imao duze vreme Win.8.1 dok se 10-ka nije stabilizovala i onda sam uradio apgrejt sa Win.8.1 ma 10-ku.Koja radi danas perfektno,ali na SSD-u.Samo Win.7 koristim HDD zbog sigurnijeg cuvanja slika i muzike,videa.10-tku,Ubuntu i Linux na SSD-u

Back