Kako normalno koristiti Windows XP

Nije istina.Moze sve da se uradi.Samo treba znati.Potrebne su neke aplikacije sa Torrenta,koje pokrecu apdejte svih hardvera.
Sad sto to neko ne zna,sat ja tu mogu.Instalisao sam prosle godine bar 5 kompova srednje generacije sa XP SP3 i sve moze da radi.
Kaкав апдејт нечега што не постоји? Значи, торентом повучеш апдејт непостојећег драјвера за нови принтер а произвођач у подршци има драјвере само за win 10 и 11? И како апдејтујеш непостојећи драјевер?
Вероватно је у питању неки AI направљен за ХР?

Имаш неке поприлично озбиљне фирме по Америци које још користе OS/2(ИБМ-ов систем из 90-тих) који је још старији од ХП-а.
Виђао сам то и овде где ја радим, машине старе четврт века, раде на ХР и дан данас а произвођач није правио подршку за новији ос. Рецимо, видео сам гомилу контролера mitsubishi који и дан данас раде али им је подршка само на ХР-у.
За такве случајеве, не треба ти ни интернет ни штампач нити било шта од новог хардвера. Треба ти само кабал да повежеш контролер са компјутером и уђеш у подешавање контролера са програмом који је писан за ХР. Пробао сам са 7-цом али није ишло. нема драјвера, не препознаје контролер. Програм подршке можеш инсталирати на 7-ци али она не види контролер и крај!
Али то су специфични случајеви а овде је реч о томе како нормално користити ХР. Нормално не може. Нека буџења могу помоћи али то је далеко од нормалног!

Kaкав апдејт нечега што не постоји? Значи, торентом повучеш апдејт непостојећег драјвера за нови принтер а произвођач у подршци има драјвере само за win 10 и 11? И како апдејтујеш непостојећи драјевер?
Вероватно је у питању неки AI направљен за ХР?
Ko kaze da je nepostojeci.Jesi li ti probao to da radis?

Imas nadogradnju hardvera,kada ubacis noivu Grafiku.Nadogradnja nekih programa koji su ti potrebni za rad.Ti da me pitas,da li znam.Pametnjakovic.
Јбг, надградња неких програма? Ајде објасни, купиш нови хардвер и он нема подршку за ХР и како онда ти ништа надграђујеш у нешто?
Ево, стари лап топ, рикмуо му wifi, модул PCIe, нов модул који има у себи и bt 5.2.
Нема шансе да исти покренеш на ХР а на 7-ци, може нека буџевина али како ради, боље да не ради!
Ево, повежи мобилни телефон на ХР и да га ХР види као екстерни диск?
Можеш ли?

Јбг, надградња неких програма? Ајде објасни, купиш нови хардвер и он нема подршку за ХР и како онда ти ништа надграђујеш у нешто?
Ево, стари лап топ, рикмуо му wifi, модул PCIe, нов модул који има у себи и bt 5.2.
Нема шансе да исти покренеш на ХР а на 7-ци, може нека буџевина али како ради, боље да не ради!
Ево, повежи мобилни телефон на ХР и да га ХР види као екстерни диск?
Можеш ли?
Ama ima samo treba naci odredjenu aplikaciju koja dozvoljava nadogradnju.Jesi li ti krsten.

Ama ima samo treba naci odredjenu aplikaciju koja dozvoljava nadogradnju.Jesi li ti krsten.
Ја сам давно крштен а ти брате, опрости али лупаш.
Каква надградња нечега што не постоји? Ево, повежи мобилни на ХР и да ти се појави као диск у менију?
Надгради.....

Ја сам давно крштен а ти брате, опрости али лупаш.
Каква надградња нечега што не постоји? Ево, повежи мобилни на ХР и да ти се појави као диск у менију?
Надгради.....
Pisao sam da sam skoro radio nekoliko XP-a i radi to sve.Sto ti ne znas,pa sta cu ti ja.

Хоћеш рећи, теби ХР без проблема види мобилни телефон као диск?
Da,posto nisi cuoo za poslednji apdejt XP SP4 za 2025-u godinu.Da ti kazem da mozes naci na You Tube-u,ili na Pirate Bay-u.Radi sve kao i Win 10.Svi novi drajveri,svi novi programi.Sta god ti dusa zeli.Samo treba malo da se aktiviras i pronadjes.

Da,posto nisi cuoo za poslednji apdejt XP SP4 za 2025-u godinu.Da ti kazem da mozes naci na You Tube-u,ili na Pirate Bay-u.Radi sve kao i Win 10.Svi novi drajveri,svi novi programi.Sta god ti dusa zeli.Samo treba malo da se aktiviras i pronadjes.
А зашто би правио од бабе девојку, који смисао? Значи, летос сам купио лап топ honor magic, 16gb/1tb, amd5 процесор....и онда на њега да убацим ОС од пре 1/4 века?!
Толико докон нисам а и не видим ни логику ни смисао него чисто тупљење.
Оно, докон поп јариће крштава!

А зашто би правио од бабе девојку, који смисао? Значи, летос сам купио лап топ honor magic, 16gb/1tb, amd5 процесор....и онда на њега да убацим ОС од пре 1/4 века?!
Ma ti i ne moras,ali ima ljudi sa starijim kompovime i nece da menjaju OS.I uopste sta se ti mesas,kada tebe to i ne interesuje.Okanime se.

Ma ti i ne moras,ali ima ljudi sa starijim kompovime i nece da menjaju OS.I uopste sta se ti mesas,kada tebe to i ne interesuje.Okanime se.
Па нећеш ми ти одређивати где ћу дискутовати?!
То, што си контрадикторан, твој проблем. Сад причаш о старим компјутерима који немају везе са оним што ја пишем а то је стари комп и ос и нови хардвер.
Одреди се о чему пишеш и ко прави драјвере за нови хардвер ако не прави произвођач?! Оно, има на торентима. Сели докони људи и пишу подршку за историјске експонате пошто су докони?!

A šta predlažeš za ispravan kompjuter star 10-ak godina, sa max. 4GB RAM, funkcionalnim 32bit sistemom i gomilom korisnog softvera? Da pobacaju to i kupe najnoviji kompjuter sa 32GB RAM i procesorom najnovije generacije i TPM 2.0 samo da bi ugledali fensi desktop windowsa 11? Da pobacaju ispravne laserske štampače koji su nekad pravljeni kao tenkovi (HP LaserJet 1100a npr) da bi kupili novije koji će riknuti tri dana nakon isteka garancije?
Сели докони људи и пишу подршку за историјске експонате пошто су докони?!
Seli ljudi koji znaju da urade ono što treba da ispravni "eksponati" ne bi završili kao otpad. Ti slobodno kupuj novo, ko ti brani? Kod nas je reciklaža baš ono razvijena, tako da si se rešio svog elektronskog "otpada" na propisan način, zar ne? Mislim, onaj stariji štampač koji si kupio kad je izašao w10 sigurno staje u kontejner ispred tvoje zgrade. Poveliki su to kontejneri.

Па нећеш ми ти одређивати где ћу дискутовати?!
То, што си контрадикторан, твој проблем. Сад причаш о старим компјутерима који немају везе са оним што ја пишем а то је стари комп и ос и нови хардвер.
Одреди се о чему пишеш и ко прави драјвере за нови хардвер ако не прави произвођач?! Оно, има на торентима. Сели докони људи и пишу подршку за историјске експонате пошто су докони?!
Nije mi kasno ko je kontradiktoran.Tema je "Kako normalno koristiti XP",Objasnio sam i moze,a tebi sto ne treba,pa ko te hebe.Lepo sam ti rekao da me se okanes.

Компјутери из тог доба већ су долазили са win 7!
На исте без проблема може убацити win10.
Win10 x86 са 4gb рама ради ок.
Ima korisnika koji ne vole nov kompjuter sa instaliranim sistemom, vole sami da odrade i prilagode sistem svojim potrebama.
Ima korisnika koji ne žele da instaliraju novi sistem zato što je nov, rade sa onim što im završava posao koji im je potreban.

Ima korisnika koji ne vole nov kompjuter sa instaliranim sistemom, vole sami da odrade i prilagode sistem svojim potrebama.
Ima korisnika koji ne žele da instaliraju novi sistem zato što je nov, rade sa onim što im završava posao koji im je potreban.
То нико није оспорио. Ето и ја, никада нисам купио комп са ос.
Али никад нисам на нови комп стављао стари од.
Мало је уврнуто, оно, имаш матичну и процесор који подржавају PCIe gen.4 и онда стављаш као од ХР?! Наравно, да би то радило, цимнем колегу да ми баци линк ка торенту и диск пржи 7000MB/s.
Наравно, сво браузера раде, бт 5.4 ради чак подржава и LDAC.
Ma све као сат!

Back