Info Subotice

Ja mislila da se zelenilom smatraju sve biljke.Uostalom ako bi grad bio prepun takvih površina kakve ti spominješ, više i ne bio bio grad, nego selo. :p Naše ulice, uglavnom, imaju drvorede i smatram da je to za GRAD sasvim dovoljno zelenila.

determinanta:
Ja mislila da se zelenilom smatraju sve biljke.Uostalom ako bi grad bio prepun takvih površina kakve ti spominješ, više i ne bio bio grad, nego selo. :p Naše ulice, uglavnom, imaju drvorede i smatram da je to za GRAD sasvim dovoljno zelenila.
I ja mislim tako , onda bi bila selo ! mislim licila bi ( jos ) vise na selo , mada i sad , neasfaltirane ulice na to podsecaju .

Ljudi nisam ja mislio da prave njive usred grada!!! Ja samo kazem da treba mnogo,mnogo vise parkova u kojima ce biti mira,tisine, gde ima mesta za setnju,fudbal,odbojku. Imaju drvoredi,ali sta mi vredi kada se oni nalaze u prometnim ulicama u kojima nema mira,ni tisine, niti icega. Svi veci gradovi u centru imaju tako nekve parkove,pa se ne smatraju za sela!!!
Na primer Beograd ima Kalemegdan, Novi Sad ima dunavski park, pa nisu sela...

Pa ne treba se zabraniti saobrcaj oko gradske kuce(setimo se kada je Strosmajerova ulica bila zatvorena, pa su se skoro svi gradjani bunili zbog toga). Trebalo bi recimo napraviti park ispred otvorenog univerziteta na mestu gde se trenutno nalazi parkiraliste. To parkiraliste bi se moglo skloniti jedino ako se sagradi podzemna garaza,a to ce biti za ko zna koliko godina.

Da bi postao jedan Kalemegdan ili Dunavski park, treba par decenija. Istina da bi podzemne garaže bile odlično rešenje, naročito tu kod Otvorenog, ali postoji jedno mesto o kome se ćuti već 20 godina, a to je bivša bašta JNA, kod nove opštine. Jeste da je na uzvisini, ali bi moglo da bude jedno od lepih zelenih mesta, a tamo je sada samo krš i smeće. Ua!

U pravu si, treba mnogo decenija, ali sto se duze odlaze,duze ce se cekati na tako nesto. Nije losa ideja za park kod nove opstine...Ima mnogo mesta u uzem centru grada gde bi se mogle napraviti zelene oaze!

Ma tamo bi baš mogla i mala trim staza i tek neki kutak gde bi se moglo popiti neko bezalkoholno pićence (mleko, boza...možda neki energetski), grickati one bio-gric kerefeke, puštati neka laganiTZa muzika...eh...

Arsen, kao teški metal, toksičan, medicina ga smatra uzrokom pojave karcinoma, no nema dokaza da ima uticaj na psihu, pa samim tim ni na sklonost ka suicidu. Istina je da ga u vojvođanskim vodama ima najviše, ali ga u vazduhu i zemlji ima u Boru, Kostolcu...

JA SAM KRALJ, ja sam lopov i gad
lancima okovan mrzim tvoj svet
umno poremecen, novcem opterecen
teksilno unakazen, ludilom pregazen
lazem, kradem i opijam se

JA SAM KRALJ i tako sam glup
nisam ni svestan koliko sam lud
umno poremecen, dosadom zarazen
mentalno zasicen, duhovno osakazen
gledaj u mene prepoznaces se!!!

Back