Info Subotice

determinanta:
Kako se, samo, usuđuju govoriti svojim maternjim jezikom, jel'? Upravo zbog RAZLIČITOSTI, Subotica ima svoj poseban "šmek". Malo je gradova, usuđujem se reći i na svetu, koji se mogu hvaliti time. Zbog toga, poštuj tuđe.
To jeste istina da se malo gradova moze time pohvaliti,ali smatram da je ovde ipak maternji jezok , srpski! 8-) Ipak je ovo Srbija 8-) neam ja nista protiv Madjarskog jezika , nemoj da neko shvati pogresno :-)

_Grof_DracuLLa_:
smatram da je ovde ipak maternji jezok , srpski!
Srbima, da. Službeni jezik je srpski, ali su isto tako, u službenoj upotrebi mađarski i hrvatski, bar na ovim područjima. Nema tu "pogrešnog shvatanja", samo pogrešnog tumačenja nečega što je i zakonom regulisano. MI možemo drugačije misliti, ali jednako moramo poštovati ono što slovo zakona nalaže. Prema tome, svaki drugačiji komentar je bespotreban i NARAVNO da može uneti određenu dozu "netrpeljivosti". To SVOJE mišljenje, sasvim slobodno, si mogao zadržati za sebe ili za neki svoj "uži krug". Ovo je forum - JAVNI.

determinanta:
Uvek pišem upravo onako kako mislim. Postavi temu "pro*eravanje" i tamo lupetaj do mile volje. Miniraš svaku temu, nije fer prema ostalim forumašima! Ili ti ipak misliš da jeste?

Izvini, a koju sam te,u ja minirao?????

Kao drugo,znas ti uopste sta je forum???????

Ako se tebi ne svidja sta sam rekao, ti nemoj da slusas.

Mislim da nije u redu sto me tako odmah osudjujes!!!!

Mogla si barem pitati zasto me nerviraju???? Zbog cega????

Ne nerviraju me oni od rodjenja,niti mi je neko platio da tako pricam o njima...

Iskustva u zivotu su me na to naterala!!!!!

Nije svaciji zivot lep kao bajka!!! MISLI O TOME!!!!

Mislim da Partyholic nije otvorio ovu temu da bi raspravljali o politici,Srbima i Madjarima.Ko hoce o tome da raspravlja ima pod forum politika,pa nek izvoli :I Mislim da je bespotrebno dase svadjamo i prepiremo oko nasih uverenja :)

determinanta:
Opet??? U tvom i mom životu, verujem prvi put.

Ма мислио сам на мењање назива улица генерално, а не на Енглесову. ;)

determinanta:
Kako se, samo, usuđuju govoriti svojim maternjim jezikom, jel'? Upravo zbog RAZLIČITOSTI, Subotica ima svoj poseban "šmek". Malo je gradova, usuđujem se reći i na svetu, koji se mogu hvaliti time. Zbog toga, poštuj tuđe.

Свака част делу Мађара (имам неколико пријатеља), али их исувише добро познајем. На селима, ситуација је катастрофална и српски говоре слабо, о непознавању ћирилице нећу ни писати. Махом, чим се два Мађара нађу, одмах крену да причају на мађарском, а ти си са њима у друштву. Некултура или нешто друго? :roll:

Даље, Мађари из Суботице не подносе Мађаре ван Суботице.

Zdravo svima, evo ja sam rodjeni Sapcanin i tu zivim i dalje. Bio sam u Subotici nekoliko puta, imam drustvo sa fakulteta odatle (studirao sam inace u NS), njihove price i naravno informacije iz novina i sa TVa i utisci su sledeci: Mislim da je Subotica kao prvo jako lep grad koji naravno ima i nekih sitnijih propusta ali nista bitno. Meni se jako svidjaju stare zgrade, arhitektura i centar grada. Sto se tice tih politickih prepucavanja mislim da im ovde nije mesto. Jedina stvar koja bi trebala momentalno da se iskoreni je onaj pokret 64 zupanije. Nista oni nisu bolji od pokreta kakvi su Nacionalni stroj ili Obraz. Svi koji hoce realno da pogledaju o cemu se tu radi trebali bi da se udube u aktivnosti i programe svakog pokreta i ako hoce krajnje realno da sude videli bi da je to jedno veliko zamajavanje naroda. Drago mi je sto su u Subotici takvi ljudi u manjini a mnogo je vishe onih koje se interesuju za neke normalne stvari. Npr. po meni je veliki hendikep za jednu Suboticu da se fudbalski klub sroza u 3cu ligu. Dakle moj krajnji utisak o Subotici je pozitivan i treba samo da ljudi zaborave glupavu politiku a vise misli o poslu, prijateljima, porodici, kulturnim desavanjima, sportu... Veliki pozdrav....

ovčica05:
Beogradski naglasak nije seljački?
Ribe se ne foliraju?
Baš mi je drago što toliko lažeš sebe!
A odakle si ti?!Iz "prosečnog sela" ?
Kažeš:"paćenici bre"!Tebe treba žaliti!Ti si paćenik!
Šta ja uopšte i odgovaram na ovaj post!?
Verovatno zato sto si ovc... i ne das ljudima da se izjasne, iskazu svoj stav, misljenje, vec strogo mislis da samo ti imas pravo, samo ti znas sta je istina. Odrasti malo, svako ima pravo na svoj dozivljaj svakog trena u zivotu i zamisli nismo svi isti. Iskuliraj malo, svako lose se moze promeniti u lepo i vice versa

Back