Info Subotice

determinanta:
E moj Duke, u tom slučaju ne možeš računati NI NA KOGA!
Нисам био довољно прецизан, у случају срања Срби вс Мађари, оне које сам побројао би били СИГУРНО на страни Срба, јер Мађаре не подносе.

zatvarachica_kokosa:
Nisam iz SU,al' koliko mi ochi pomogoshe kad sam bila tamo i svi statistichki podaci, Madjari u SU su vecinsko stanovnishtvo! DukeofSerbia, demantuj me ako mozesh!
У ком смислу већинско? По најновијем попису нема их преко 50%. Попис из 2002.
Hungarians = 34,983 (34.99%)
Serbs = 26,242 (26.25%)
Bunjevci = 10,870 (10.87%)
Croats = 10,424 (10.43%)
Yugoslavs = 6,787 (6.79%)
Montenegrins = 1,596 (1.60%)
Roma = 1,171 (1.17%)
others

Језици:
Serbian = 69,155 (46.60%) (*)
Hungarian = 57,608 (38.82%)
Croatian = 8,806 (5.93%) (*)
other

Религија:
Roman Catholic = 93,521 (63.02%)
Orthodox = 38,523 (25.96%)
Protestant = 2,794 (1.88%)
other

Partyholic:
Tako je i vecina izbeglica nastalih za vreme ratnih devedesetih XX veka doseljavano u Vojvodinu...
Neki su stremili ka tome da sve Srbe iz Hrvatske i nasele u Vojvodinu, a Hrvate iz Vojvodine "vrate" u Hrvatsku. Ipak, nisu uspeli u tome. Iako po nezvanichnim podacima u SU ih ima oko 20000, Madjari su kako god, vecinsko stanovnishtvo!

zatvarachica_kokosa:
Neki su stremili ka tome da sve Srbe iz Hrvatske i nasele u Vojvodinu, a Hrvate iz Vojvodine "vrate" u Hrvatsku. Ipak, nisu uspeli u tome. Iako po nezvanichnim podacima u SU ih ima oko 20000, Madjari su kako god, vecinsko stanovnishtvo!
Хрвате није нико исељавао, неки су сами отишли, али су радили размену са Србима, и одлично су пролазили јер су добијали бар 5 пута боље куће и локације са брдо земље. А опет знам неке Хрвате који су отили у Хрватску па се вратили после пола године до годину јер нису могли да издрже притисак своје браће јер говоре другачије.

Да су се Срби насељавали то је тачно, али не само у Војводину већ и на Космету. ;) Овде код нас највише из САО Барање, Источне Славоније и Западног Срема што је и лочично, јер смо им најближи.

determinanta:
Duke, ne umeš računati? Srba ima 26%! Koga ima najviše? Odakle? S Marsa, a?
zatvarachica_kokosa:
DukeofSerbia, samo je dovoljno uporediti brojke! Kad se kaze vecinsko stanovnishtvo, misli se na to da ih ima najvishe! 34.99% je vece i od 26.25% i od 10.87% etc. Po kom osnovu onda Madjari nisu vecinsko stanovnishtvo??
Да знате мало статистику не бисте тако писали. ;) Једно је апсолутна већина, а друго релативна. Они јесу релативна већина, али не апсолутна. А таман Срби и Буњевци = Мађари.

Проблем немађара у Суботици је што су неорганизовани, па су опет изгубили изборе од СВМ, мада ја верујем да је Дулић победио, али авај. ;)

DukeofSerbia,chinjenica je da su Hrvate iseljavali, neki Srbi to pred kamerama B92, to i potvrdili i rekli ko je tachno to chinio, ali necu imenovati pripadnike odredjene politichke opcije koji to radili! Konkretizovala sam Suboticu,jer o njoj je rech i necu shiriti prichu da ne bi skretali s teme! Da, podsetim,ako si vec zaboravio da smo prichali o tome da su Madjari vecinsko stanovnishtvo u Suboticiiiiii!!

determinanta:
Čim je činjenično, Duke, menja smer priče!
Где сам променио смер приче?

determinanta:
OpalaC! I Bunjevci postali Srbi? Hahaha, jes', al' katoličke veroispovesti, a?
А где сам ја то откуцао, молим те?! Да ли ти имаш представу какви односи међу Мађарима и Буњевцима владају?

zatvarachica_kokosa:
DukeofSerbia,chinjenica je da su Hrvate iseljavali, neki Srbi to pred kamerama B92, to i potvrdili i rekli ko je tachno to chinio, ali necu imenovati pripadnike odredjene politichke opcije koji to radili! Konkretizovala sam Suboticu,jer o njoj je rech i necu shiriti prichu da ne bi skretali s teme!
Ту тв станицу скоро ни не гледам.

zatvarachica_kokosa:
Da, podsetim,ako si vec zaboravio da smo prichali o tome da su Madjari vecinsko stanovnishtvo u Suboticiiiiii!!
И?

Back